• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

emzirme duzeni kurarsan cok rahat edersin.
logosa depresyonunda degılsin. zorlandıgın için stres altındasın.
Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...

Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.

B bismam benim konulardan ilginç fikirler olanına gir oku. süt nasıl cogaltılır, emzirme sekli nasıl olmalı vb..hepsi yazıyıor
bayaaa bilgi paylaşımı yaptık. mutlaka oku.

Kimse sizi emzirmek için zorlayamaz. Ancak sütünüz varken bunu yaptığınız için ileride uzulebilirsiniz.

Çocuk annenin enerjisini alır. Stres bile sütün kalitesini düşürür. Dolayısıyla bebek ne uyur ne susar.

Sakinleşmeye çalışın. Meme ucuna krem kullanın.
Biraz sabır edin. Ve emzirme sürelerini ayarlayın. Her bebek emzik gibi kullanmak ister. Bunu düzene sokacak annedir , zamanla tabi.

Birde saatle emzir 2 saate bir emzir diyenler neyin kafasındasınız ya. Siz acıktığınızda hıımmm dur daha 1 saatim var yiyemem içemem mi diyorsunuz? Veya yemeye başladınız aaa 20 dakika doldu bırakmam gerek mi diyorsunuz. ilk 6 ay anne sütü bebek için sudur, yemektir, güvendir, huzurdur, sevgidir. Bu güzellikleri bebeğe saatle dakikayla vermeyin. Bebek her istediğinde verin.

Bu arada emiyorza ve memede çatlak yoksa rahatsız edici, biberona da geçmemenizi tavsiye ederim. Çünkü bebekler emerken yalnızca doymuyor, dokunma duyulari, anneye bağlanma, şefkat, güven ihtiyacını da gideriyor.

Henüz yenisiniz galiba. Büyüdükçe ve günlerini düzene girdikce, siz de o yaptığı küçük oyunlardan, emerken bir yandan size yan yan bakıp, sizi gozlemesinden, Ağu bugu yapıp sonra emmeye devam etmesinden keyif alacaksınız bence.

Yaşadığınız bir nevi depresyon+ yorgunluk muhtemelen.

Benimki 8 yaşında, simdo bana bebek kolay gibi geliyor. Sanırım bayagi bayagi unutmuşum :)) böyle oluyor işte. Ama bana yan yana bakışını hiç unutmuyorum, hala uyurken aynı bebeklik ifadesini görüyorum.

O zorlukların hepsini unutup, tatlı anlari hatirliyorsunuz geriye dönünce. Şimdi bana da bebek gelse, muhtemelen aynı sizin gibi olurum. Sudan çıkmış balığa dönerim.

şu yazdıklarınızın aynılarını yaşadım sayılır tek bir şey dışında eşim eve gelince destek olmuyordu. :KK51: Hatta uyuyamıyorum ikide bir uyanıyor diye salonda uyuduğu da olmuştur. Aynı hislerle emzirmek istemiyordum bende. artık 10 aylığız. Bir gün bir anda hiç emmek istemedi. 1 gün boyunca emmedi. o kadar üzüldüm ki ne büyük nimetmiş dedim. Hatta bebeğim benden uzaklaşıyor diye korku bile düştü içime. Merak etmeyin bu zamanlar geçici, sanırım çok olmadı doğum yapalı. İlk başlarda bebekler de böyle yapıyor 4. trimester hesabı birleşik yaşamaya çalışıyorlar :rolleyes:geçici olduğunu unutmayıp tadını çıkarmanızı tavsiye ederim...

Birde saatle emzir 2 saate bir emzir diyenler neyin kafasındasınız ya. Siz acıktığınızda hıımmm dur daha 1 saatim var yiyemem içemem mi diyorsunuz? Veya yemeye başladınız aaa 20 dakika doldu bırakmam gerek mi diyorsunuz. ilk 6 ay anne sütü bebek için sudur, yemektir, güvendir, huzurdur, sevgidir. Bu güzellikleri bebeğe saatle dakikayla vermeyin. Bebek her istediğinde verin.
kusura bakmayin hanfendi ama bebeklerin emme istekleri refleksleri olur..her zaman aglayip emmek istediginde verirsen gogusler bi zaman sonra alisir ama sut birikmez zaten anliyor musunuz? ilk dogudugu gunlerde tabii ne zaman aglarsa vermeli sut gelmesi icinde guzel birsey bu. ama sonraki zamanlar emme istegi var sadece acikma degildir her zaman.

şu yazdıklarınızın aynılarını yaşadım sayılır tek bir şey dışında eşim eve gelince destek olmuyordu. :KK51: Hatta uyuyamıyorum ikide bir uyanıyor diye salonda uyuduğu da olmuştur. Aynı hislerle emzirmek istemiyordum bende. artık 10 aylığız. Bir gün bir anda hiç emmek istemedi. 1 gün boyunca emmedi. o kadar üzüldüm ki ne büyük nimetmiş dedim. Hatta bebeğim benden uzaklaşıyor diye korku bile düştü içime. Merak etmeyin bu zamanlar geçici, sanırım çok olmadı doğum yapalı. İlk başlarda bebekler de böyle yapıyor 4. trimester hesabı birleşik yaşamaya çalışıyorlar :rolleyes:geçici olduğunu unutmayıp tadını çıkarmanızı tavsiye ederim...
hahaha kiz bu erkeklere kalsa cocuk mocuk dogurmazlar :D

Ben lahanayi suda biraz haşlayıp, henüz ılıkken göğüslerine koyuyordum. Bir yerde ogrenmistim. Rahatlatiyordu ve hiç çatlak olmadı. Bebek doğmadan başladım. Sonra günde bir iki kez yaptım bunu. Bir de devamli krem sürüyordum. Çünkü çatlak yaşayan ve hastanelik olan bir arkadaşımın durumundan çok korkmustum

Pembesu gule gule buyut bebegini,
Allah yardimcin olsun.
Iste cennet neden analarin ayaklari altinda anliyorsun ..
Sabret daha dis dunyaya alismamis,sadece sana ihtiyaci var ,
Annelik cok kutsal ve Allah sana nasip etmis cok samimi anlatmissin derdini,haklisin da skntili bir surec ama
Sabir annesi ,sabir...

Seni cok iyi anliyorum ayni duygulari bende yasadim suan bebekler 4 ayliklar hic emzirmek istemiyorrdum surekli sagarak verdim biberonla.canim inan sutum okdar cok tu ki sagdigim zaman 2 biberon cikiyordu ama simdi cok ama cok azaldi:((malesef emzirseydim daha cok olurdu nedenini bilmiyorum ama emziriken cok rahatsiz oluyordum.ayriyeten bebeklerim ikiz oldugu icin her birini emzirce desem gogsum hep acik ortalarda gezcem olurdu bende vermedim suan sutum cok az aptamil veriyorum:(((

İşte bende bırakırsam pişman olmaktan çok korktum acı çeke çeke emzirdim halada öyleyim uclarim yara oldu ona rağmen emziriyorum mama versem beni bırakır mı aklımda bı sürü deli sorular?? Bide bı ay sora iki ay yarım gün izine cikicam sabah çalışcam öğlen gelicem sabah bı iki kere biberonla yada kaşıkla sagdigim sütüm önce verilecek bırakır mı hergun böle giderse??
yaraların için lanisoh krem al.
yara varkende acır ama genel acıma gogsunu cocuga dogru vermiyorsun demektir.
kahverengi lekenin gerisinden memeni kıstırıp koyu halkayı da bebegin agzına verip bebek damagına yapıştırıp emmeli.dogru emmeyi saglarsanız acıma azalacaktır.

Ya başka sorum olacak
Ben iki ay yarım gün izine cikicam mayısta. Sabah gitcem öğlen gelcem bebeğimi emzircem de emer mı? 2.5 aylık olcak o zamana kadar sagip süt bırakıcam kaç CC bırakmam gerekiyor.
Biberona bı sefer versek anne sütü bırakır mı 2.5 aylık bebek için.
seni bırakmaz. kasıkla bebek mi beslenir...

Hayırlı uğurlu olsun pembesu pembesu .. bende seni merak ediyordum. Canım bu yaşadıklarını yaşamayan anne çok azdır. Bebek 20 dk emdikten sonra doyuyor. Ondan sonra boş emiyor. Dakka tur 20 dk olunca bıraktır gerekirse emzik ver. Ben senin yerinde olsam mama vermezdim ki vermedim. Bu süreç bikaç au sürecek ve geçecek merak etme.. üstelik bol su içip bu şekilde emzirmeye devam edersen en kısa zamanda eski haline dönersin. Ama mama verirsen zamanla emmediği için sütün azalır.

Güle güle büyüt yavrunu.. bu güzel günlerinin kıymetini bil..

Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...

Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
Bol bol emzirince rahim kendini topluyor..sadece emzirerek kilo veren çok bayan var..sütün kıvamlı olsun istersen 1 kaşık tereyağını eritip içine 1 kaşık pekmez üzüm pekmezi köy ikisini 1 tıkırdat azcık..sonra ister ekmeğe ban ye ister kaşıkla..
Bende emzirememe pişmanlığını yaşıyorum ailesi yüzünden sütüm kesildi ve 8 aydır sadece mama yiyo bebeğim 10 aylık oğlum ona her baktığımda üzülüp ağlıyorum iyi annelik yapamadım sütüm bile veremedim ben nasıl anneyim diye ama işte 1 gecede kesildi 37 günlük bebekle terkedilince

Yani benim anlamadığım niye milletin ortasında emziriyorsunuz? Bunu genel olarak herkese soruyorum. Eşin dostun, konu komşunun yanında niye? Sonra da herkes eleştiriyor, sütün az diyor, herkes karışıyor diyorsunuz. Tabii konuşurlar. Yatak odanıza gidip kapınızı kapatıp emzirip gelmek çok mu zor?

Hayirli olsun bebeginiz. Masallah esinizde destekci. Allah razi olsun benimkide oyledir.

Ama emzirme konusunda sezeryan acilarimi unutturan acilar yasadim 2 ay boyunca. Ne lansinoh ne antibiyotikler ne baska kremler. Hicbirsey gecirmedi. Bagira cagira emzirdigimi biliyorum. Ama keske senin gibi olsam saatlerce emzirmeye raziydim. Hic emzirme keyfini yasayamadim. Zaten sonra kolik krizleri disler vs derken 2 yasinda henuz yeni yeni uyumaya basladi. Hersey sabirla gececek buyuyecek bu gunlerin keyfini cikarmaya bakin. Cok cabuk buyuyorlar cunku :)

İşte bende bırakırsam pişman olmaktan çok korktum acı çeke çeke emzirdim halada öyleyim uclarim yara oldu ona rağmen emziriyorum mama versem beni bırakır mı aklımda bı sürü deli sorular?? Bide bı ay sora iki ay yarım gün izine cikicam sabah çalışcam öğlen gelicem sabah bı iki kere biberonla yada kaşıkla sagdigim sütüm önce verilecek bırakır mı hergun böle giderse??
Benimki çok farklı benim bebeğim 1 aylıkken zatüre oldu küveze alındı makineye bağlandı burnundan beslendı. :( 15 gün böyle devam etti hiç meme emmedi sargı bezi emdiriyorlardı emme refleksini kaybetmesin diye :( birde her bebek farklı zannetmiyorum sizinkinin bırakıcağını

Benimki çok farklı benim bebeğim 1 aylıkken zatüre oldu küveze alındı makineye bağlandı burnundan beslendı. :KK43: 15 gün böyle devam etti hiç meme emmedi sargı bezi emdiriyorlardı emme refleksini kaybetmesin diye :KK43: birde her bebek farklı zannetmiyorum sizinkinin bırakıcağını
Canım ya hiç kıyamam.:KK43:. evet her bebek farklı.. bende korkuyorum ne olcak diye stresten sütüm azalır diye korkuyorum

Hayırlı olsun pembe.
İlk 3 ay öyle oluyor. Gak meme guk meme en mantıklısı. Zaten aç oldukları için değil anneye yakın olmak için emiyorlar.
Sling al bi tane, sar kendine bebeğini, emiyor mu uyuyor mu hiç karışma günlük hayatına devam et.
İstersen emzik verebilirsiniz ama emmede sıkıntı olabilir o zaman.
Bir de rezene çayı iç, sütüne geçer o zaman da uzun uyuyorlar.
Merak etme 3. Ayda her şey düzeliyor. Sen muhtemelen 4. Trimester dedikleri araf dönemdesin. Ondan bunlar.

Back