• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

pembesu pembesu bende oyleyim cnm 6 aylik suan cok sabrettm ilk bebegim emmedi sutum yoktu bunu emzircem diyordm hep ama buda biktrdi bni bunu keyfii kesmek istiyordum cunku ne gece ne gunduz hep emmek istiyodu 6 ayi doldrdm ya sukrediyorum emzik almadi bnmki.ama smdi cicibebe biskuvi meyve puresi yiyor bitek gece yatmadan veriyorum idare ediyor biraz

Birde meme kolaylik gerçekten mama vermek zorunda kalan anneler ne kadar zorlanıyorlardir geceleri allah yardımcıları olsun... gece emerken biz kalkip emzirip yataga koyuyorduk ağlayinca hemen meme veriyorduk ama mama hazırlama suresi var bu anne ve cocuk icin zor gercektende

Keşke bende emzirebilseydim bebeğimi sütüm vardı ama bebeğim sağlık sorunlarından ötürü bıraktı sağdım verdim mama verdim emmeyince gitti sütüm nekadar üzülmüştüm. Böyle okuyunca çok üzüldüm gerçekten siz emzirmeye devam edin çünkü büyük bir nimet :anne:

Oğlumun yüzünde alerjik kızarıklıklar çıkmıştı. Doktor normalde bunlar tüm vücuda yayılır ama 24 ay anne sütü emdiği için korumuş dedi.

Oğlum da Cok düşkündü emmeye. 1 yaşına kadar aralıksız 4 saat uyku uyumadim. Bir kaç sefer 8 saat emdiği olmuştu. Bıraktıkca ağlıyordu.

Bana da mama verdirmeye çalıştılar. Hatta gidip aldılar getirdiler senin sütun az geliyor, doyurmuyor diye.

Doktora gittim, kilo alımı gayet yerinde, manaya gerek yok dedi.

Sağlık sorunları için bırakılır ama keyfi nedenlerle bırakılmamali bence.

Anneligin ilk 1 senesi fedakarlık,bunu böyle kabul etmek ve dışini sıkmak lazım.

Oncelikle bunu yaşayan birtek sen değilsin bu yüzden bu kadar üzülüp kendini yıpratma doğum sonrası depresyonu çoğu kişi yaşamiştir.Ben bida banyoya giremicem diyip oturup ağladığımı biliyorum :KK70: Memesiz bir saniye duramayan bir bebek yorgun bitmis yeni anne :) Sütüm var ama bu sefer de herkes karışıyor aç bu çocuk ilk 2 ay mamayla destekledim ama o biberonlarla ugrasmak cok zor geldi,meme gibisi yokmuş anladım zaten bebegin emdikce sütünün arttığıni farkediceksin zamanla alışcak acimicak göğsün lütfen emzirmekten vazgeçme . Kolik problemide olabilir birçok yenidoganda olan bi sorun.

Sütün çok bolsa ilk baştaki sulu kısımla karnı sisip asıl doyacagı yağlı kısma gelemiyordur biberonla çocuk beslemek emin ol daha zor ve sinir bozucu temiz ve steril tutmak çok mesai harcatıyor önce sulu kısmı sağ sonra emzirmeyi dene

üzülmeyin,
lactamili önerilenden daha az koyarsınız bir daha ki sefere.
Ya başka sorum olacak
Ben iki ay yarım gün izine cikicam mayısta. Sabah gitcem öğlen gelcem bebeğimi emzircem de emer mı? 2.5 aylık olcak o zamana kadar sagip süt bırakıcam kaç CC bırakmam gerekiyor.
Biberona bı sefer versek anne sütü bırakır mı 2.5 aylık bebek için.

Keşke bende emzirebilseydim bebeğimi sütüm vardı ama bebeğim sağlık sorunlarından ötürü bıraktı sağdım verdim mama verdim emmeyince gitti sütüm nekadar üzülmüştüm. Böyle okuyunca çok üzüldüm gerçekten siz emzirmeye devam edin çünkü büyük bir nimet :anne:
İşte bende bırakırsam pişman olmaktan çok korktum acı çeke çeke emzirdim halada öyleyim uclarim yara oldu ona rağmen emziriyorum mama versem beni bırakır mı aklımda bı sürü deli sorular?? Bide bı ay sora iki ay yarım gün izine cikicam sabah çalışcam öğlen gelicem sabah bı iki kere biberonla yada kaşıkla sagdigim sütüm önce verilecek bırakır mı hergun böle giderse??

Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...

Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
Hayatım senin fikire değil piskolojik yardıma ihtiyacın var doğum sonrası depresyonu bağzı anneler bebeklerini dahi istemiyo sütünü sağ biberonla ver önemli olan o sütü emmesi memede yada biberonda emzikde tutturmaya çalış ve bi piskoloğa git mutlaka sağlıkla büyüt bebeğini inşallah :anne::nazar:

Ya başka sorum olacak
Ben iki ay yarım gün izine cikicam mayısta. Sabah gitcem öğlen gelcem bebeğimi emzircem de emer mı? 2.5 aylık olcak o zamana kadar sagip süt bırakıcam kaç CC bırakmam gerekiyor.
Biberona bı sefer versek anne sütü bırakır mı 2.5 aylık bebek için.

ya ilk 6 ay öncesi hakkında çok bilemiyorum ben deneyimlemedim.
ben çalışmaya başladığımda oğluma sağdığım sütten verdik biberonla, bırakmadı ama çok küçük de değildi.
bebeği 3 aylıkken işe başlayan arkadaşlar var burada, sağmaya devam eden, yardımcı olurlar yorumunu görürlerse.
ya da yeni konu aç istersen, daha çok bilgi alabilirsin.

Ne olur emzirmekten vazgeçmeyin. Maşallah sütünüzde varmış, herkese nasip olmaz.
Bunu yaşayan bir tek siz değilsiniz, tüm anneler hemen hemen aynı yollardan geçiyor.
Kızım emmekten meme ucumdan toplu iğne başı kadar bir parçayı koparmıştı,
Resmen kan akıyordu, önceleri korktum. Çocuk doktorunu aradım ne olursa olsun ver, anne sütü onun için bulunmaz nimet demişti.
Ya Allah, Allahuekber deyip nefesimi tutup veriyordum memeyi ağzına, eşim gülüyordu sanki savaşa girecek gibisin diyordu.

Merhaba. Size bebeğini mama ile beslemis bir anne olarak yazıyorum. Sutum azdı biraz emer sonra mama içerdi. Daha mı uzun uyurdu hayır. 2 saatte bir uyanırdı ama deliksiz uyumazdi hep gazdan kipirdanirdi dolayısıyla ben de uyuyamazdım. Az emerdi diye kucağımdan indirebildigimi sanmayın. 3 ay boyunca hem gece hem gündüz kucağımda uyudu. Hic abartmiyorum. Hatta burda konularim var. Asla ve Asla yatakta yatmadı. Aynı sizin gibi ne yemek ne tuvalet. Yanımda kimse yoktu. Açlıktan ve lohusa depresyonundan kilo verdim. Mama daha kolay değil. Kizim aglar kucağımda tek elle şu ısıt mama yap besle. Sonra yıkamak lazım steril etmek lazım. 2 elim lazım yani ama bırakınca çok ağlıyor. Allahım diyordum bari şu biberonu yıkayan kadar aglamasa. Hatta altini degistirmek icin yatirdigimda bile aşırı ağlardı. Zordu yani. Bebeğiniz hala sizi ve kendisini tek vücut zannediyor. Dolayısıyla sizden ayrılmamak için surekli emmek istiyor. Başlangıçta o nasıl isterse devam ederseniz zamanla onu birakinca geri alacağınızı öğrenir ve alısır. Zor bir süreç allah yardım etsin. İnanın emzirmek mamadan kolay. Çok isterdim kismet olmadı. Evde ayrı dert dışarda ayrı dert. Sadece zaman. Herşey geçiyor. Şimdi kizimin 6 ayı bitti. Hala zor ama ilk zamanlar kadar değil. Herşey geciyor sabredin. Sutunuz çoksa kilo alımı yeterliyse sorun yoktur. Tamamen emzige yüklenmeyin çünkü ilk zamanlar zaten çok sık acıkır. 2 3 saat kurali gercekten yalan. Hem bebege gore degisir daha sik acikabilir hem de psikolojik olarak ister.Emzik verirseniz aç olduğunuz bilmezseniz aç kalır yavrucak. Uyumaya yakın verin. Uyanınca isterse yine emzirin. 40 ı çıksın hergün yeni bir aşama kaydedecek rahatlayacaksiniz.

İşte bende bırakırsam pişman olmaktan çok korktum acı çeke çeke emzirdim halada öyleyim uclarim yara oldu ona rağmen emziriyorum mama versem beni bırakır mı aklımda bı sürü deli sorular?? Bide bı ay sora iki ay yarım gün izine cikicam sabah çalışcam öğlen gelicem sabah bı iki kere biberonla yada kaşıkla sagdigim sütüm önce verilecek bırakır mı hergun böle giderse??

Kasikla ya da medale calma biberon alin anne memesi gibi baya cekmeyle geliyor ve bunu kullanan cocuklar birakmiyormus memeyi..

Bu arada sagma da daha zor. Bana hep sağ artsın dediler ama kucağımdan inmiyor ki nasıl sagayim. Hep ayakta durmami istiyor. İnanın 5 dk m bile yoktu. Sagsam aleti yikayamiyorum. Yikasam tekrar hazirlayamiyorum. Yok işte inmedi kucağımdan. Hep bir vicdan azabı yetememe duygusu. Ama geçti çok şükür. Sabredin.

Merhabalar. Sizi iyi anlıyorum.Yoruluyorsunuz ama inanın ki bu hal en fazla 3 ay sürecek.İlk üç ay çok ama çok emiyorlar.Benim bebeklerim ikizdi.Hic mama vermeden emzirdim.Ama üç saat aralıksız emzirme yastığinda emzirdigim oluyordu ama geçti.Bu arada çok güzel kilo aldilar.Sut alerjileri vardı.İyiki de emzirmisim yoksa alerji mamalarini çok zor yedirirdim. Bebeğinizin doğduğunu cisli bez sayısı ve kilo alımından anlarsınız.Emin olun mamalar doğurduğu için değil ağırlık yaptığı için uyumuyor.Nasil ki biz ağır bir yemek yediğinde uykumuz geliyor bebeklerin de öyle.Sabredin lütfen.Bir sling alın olmadı.Tum gün koyun koyuna geçirirseniz.Hem de bebeğinizi sizin konunuzu alır sakinleşir.

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
sana coook kızdım.
el kadar bebek sutun var ve emzirmek ezıyet gelmiş.
bu cocugun hatası degil. senin ve etrafında kim sana akıl veriyorsa hepinizin hatası...
su an cok sinirliyimm..
aklınıza bir tek mama ver, doymadı ondan meme istiordan baska hiç bir şey gelmedi mi?
altına çiş yapmak derecesine gelene kadar bebegı aglasada aglasın dıyıp yatagına koyup gıdıp wc ni yapsaydın.
cocuk aglar aglar susar.

Konu sahibi lohusa depresyonuna girmiş gibi başlıga tam dikkat etmemiştim ama emzirmek istemiyorum yazıyor ... normalde anneler emzirmek ister, benimde ilk zamanlar sütüm coktu sonra bos gibi oldu ağladım emzirmezsem diye neyse öyle böyle 2 yaşına kadar emzirdim... 5 aylikti 400 gr almisti doktor mama ver dedi emmiyordu cok meme reddi vardı vermedim.. yani o zamanlar cok üzülüyordum tabiki benim göğüs ucu yaram cok olmadi olanda ilk memeyi tutunca zordu emerken agri geçiyordu.. bence bunlar birikmiş,DAHa sakin düşünün zamanla düzelir dünyaya alismaya çalışıyor...

Birde eşinde bilgisiz şuanda elimizin altinda internet var , anne cocuk grupları var bakin ama eşinizin mama ver sersemleşsin demesi cok talihsiz bişey... ben bebegim uzun uyusa uyandiran insandim sersemlesti mi diye yani degisik lutfen gerçekten meme dostu kisilerden bilgi alin

acaba neden gogsun acıor bunu hiç dusundun mü? hayır...
bu cocugu 7-24 memede kim tut dedi? doktor mu ebe mi? hayır
cocuk bakım emzirme doyma doymama cocuk gelişimi ile azıcık okuyun okuyun..
nette her bilgi var. okumaktan üşeniyorsaniz saglık ocagında ebeler var gıdıp onlara sorun. ası için gidiorsunuz dokt. hemşireye sorun?

Kusura bakma ama bencilsiniz sütünüz var ama emzirmek istemiyorsunuz ben sütüm olsun diye yiyip içmediğim bişey kalmadı.
Sık sık emzirip bol bol sıvı tüketin gelecektir inşallah. Birde Tomrisin emzirme notlarına göz atın googleden :)

Back