• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

Alintilama yapmıyorum sarjim az :)

Ilk 3 ay gak dese meme guk dese meme olayi evet doğru bana göre, bana 2 saate bir emzir dediler o zaman cahilmisim yani kendimi suanda öyle hissediyorum:) ben bi kere hep uyandi agladi meme verdim kalkti meme verdim bir sag meme bir sol meme tabiki dolmadı ama cocuk istedi hep emdi zaten en fazla 3-4 dk emerdi bende hep 2 saati bekledim bu olaydan sonra dedikleri için sonradan öğrendim 3 ay gerçekten dunyaya alışması için gerekiyormus suanda olsa beklemezdim istediği zaman verirdim :(

Hiçbir yorumu okumadım şunu söyleyim mutlu anne mutlu bebek kendimden örnek vereyim hiç emzirmedim çünkü ben huylanıyorum iğreniyorum açıkçası göğüs fobim var birde al emzir dediklerinde kendimi mal gibi hissederdim çocuğum maşallah çok nadir hasta olur çok zekidir nazar değmesin seni anlıyorum onun annesi sensin senin seçimin çocuk büyütmek zor hele rahat bir insansanbenimki hiç uyumazdı gazdan herkes işine baksın annelik sütle ölçülmeyecek kadar kutsal görümcem deli gibi emzirirdi meyvayı bile cam rendelenmiş yapıp verirdi çocuklar hep hasta

Bende cam rende kullandım, emzirdimde ama hasta olmaz bence bunlarla alakasi yok zekilik bilmiyorum, hic zeki mi zeki mi acaba diye bakmadım, hastalık kısmına cevap verebildim

Valla öyle yapıyordum yine karışan karışıyordu. Bir gün emzirirken biri odaya girdi acaba sütün mü yetmiyor diye sordu. Hiç cevap vermeden göğüsümü sıktım karşı duvara gitti sütler. O kişiyi ancak öyle susturabilmiştim. Ah tekrar o günlere gelsem hepsine kulaklarımı tıkardım ama iş işten geçti.

Kapıyı bi de kilitleyeceğiz anlaşılan bu insanlara karşı. Sonuçta kimsenin yorumunu dinlemek zorunda değiliz :işsiz:

Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...

Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
İlk zamankar acıyor evet, biraz sabret canım inan rahatlıycaksın, şimdi hem lohusasın, hem de çok yeni duygular yaşıyorsun. Ben de aynen senin gibiydim, ilk 15gün 1 ay bu sonsuza kadar böyle sürecek sanıyordum.. Neredeyse pişman olacaktım doğurduğuma o derece.. Ama ilerleyen aylarda herşey yavaş yavaş güzelleşecek.. O dünyaya sen ona alışacaksın..

Mama vermekle iyi yapmışsınız.

Çünkü tahammülü olmayan, bebeği istemeye istemeye alan anneler bebeklerine çok büyük bir zarar veriyor. Bebekler ilk bir yılda bağlanma geliştirir ve tahammülsüz anne çocukları güvensiz bağlanma geliştirir.

Bir bebek güvensiz bağlanırsa tüm hayatı boyunca ilişkileri iki yönlü olabilir. Ya bağ kuramaz ya da aşırı bağımlı olur.

Sabretmeye çalışın, allah yardımcınız olsun.

Hiçbir yorumu okumadım şunu söyleyim mutlu anne mutlu bebek kendimden örnek vereyim hiç emzirmedim çünkü ben huylanıyorum iğreniyorum açıkçası göğüs fobim var birde al emzir dediklerinde kendimi mal gibi hissederdim çocuğum maşallah çok nadir hasta olur çok zekidir nazar değmesin seni anlıyorum onun annesi sensin senin seçimin çocuk büyütmek zor hele rahat bir insansanbenimki hiç uyumazdı gazdan herkes işine baksın annelik sütle ölçülmeyecek kadar kutsal görümcem deli gibi emzirirdi meyvayı bile cam rendelenmiş yapıp verirdi çocuklar hep hasta

Bunu yazdığınız için topa tutulursunuz, ancak ben de aynı düşünüyorum, emzirmek bana çok uzak. Sütten iğreniyorum, göğüslerimi ortalığa sermek istemiyorum. Dürüstlüğünüz için tebrik ederim sizi. İstemiyorum emzirmeyi, bu konuda üzerime gelenlere de gerekli cevabı veriyorum.
Herkes kendi bebeğine, kendi işine baksın.

Bunu yazdığınız için topa tutulursunuz, ancak ben de aynı düşünüyorum, emzirmek bana çok uzak. Sütten iğreniyorum, göğüslerimi ortalığa sermek istemiyorum. Dürüstlüğünüz için tebrik ederim sizi. İstemiyorum emzirmeyi, bu konuda üzerime gelenlere de gerekli cevabı veriyorum.
Herkes kendi bebeğine, kendi işine baksın.
Ben normalde böyleyim düşüncelerimi açıkça söylemekten yanayım kimseyi umursamam kendime göre iyi bir anneyim ki kızım kendini iyi ifade eder çekinmez kızımda böyle :) herkes kendi işine baksın cidden midem bulanıyor iğrenç geliyor birinin emzircem demesi bile buna anne karar vermeli malmış gibi başkaları söz hakkına girmemeli nasıl mutlu huzurlu olacaksınız annelik sütle ölçülmez

lohusa psikolojisi de farklı bi durum. ben ilk doğdugunda töbe töbe ama nıye varki dıyordum. Artık hayatım böyle mı olacak dıyordum. 5.gün sarılıktan hastanede yattı yogun bakımda aglamaktan helak oldum. lohusalık baska psıkolojı cok iyi anlıyorum senı. kılo verılır onu dusunme sımdılık ama annen kayınvalıden gelıp yardımcı olaıblıyosa arada kendıne zaman ayır. mama vermekten de korkma. sadece anne sütü alınca iyi olacak dıye bıse yok. herseyden önce mutlu bı anneye ihtiyacı var yavrucugunuzun

Aksam sagip yatsaniz gece uyaninca esiniz biberonla verir .
Ben veremedim kizima yoktu sutum masallah sizin var bendenn kan geliordu hep ama sutum olsun die surekli sagdim emzirmeye calistim ama olmadi siz cok sanslisiniz keske sizin yerinizde ben olaydim :-(
Mama vermeyin sutunuz varmis iste sagın biberona koyun oylede verirsiniz ama biberona fazla alistirmayin emmez sonra
Rabbim yardimciniz olsun sifa versin

Bunu neden yazdınız ki? Anne sütünün önemi heryerde bangır bangır dile getirilirken zeki ve hasta olmaması mı sütün çokta gerekli bişey olmadığını gösteriyor? ?
Gelecekte çocuğunuzun nasıl bir hastalığa yakalanacağını ve ne kadar zeki olduğunu nerden biliyorsunuz? İşin anne bebek arasında duygusal boyutu var birde
Konu sahibi emzirmemek konusunda sizin kadar net değil emzirmek istiyor ama göğüs acısı lohusa depresyonu gibi sebeplerden kafası karışmış.
İyi birşey yapmışsınız gibi yazıp kötü yönde etkilemeyin kimseyi lütfen.

Gögüsten sut akmasi sutün çok oldugu anlamina gelmiyo gögüs yapisiyla ilgili birseymis bazi insanlarin sutü cok olmasa bile akarmis emzirirken en cok bebekte yutma sesi varmi ona dikkat et benimde ayniydi hic ara vermeden 6 saat emzirmistim gögüslerimde derin yaralar olustu ama sutum azmis mama verdiginde uyuduguna gore acmıs bebis bencede sagip biberonla vermek en dogrusu hem ne kadar sutün oldugunu goruyosun hemde goguslerin iyilesir

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.

Yeni doğum yapmışsın sanırım lohusalık sürecindesin hissettiklerin çok normal. Alışma evresindesin hem bedenen hem ruhen. Psikolojin, Göğüslerin alışacak sen alışacaksın.
Göğüs ucun yaraysa lansinoh sürebilirsin emzirmeden sonra. Çok fazlaysa garmastan pomad kullanabilirsin.
Benimde yeter artık dediğim zamanlar oluyor arada, geceleri sık uyandığında özellikle ama emzirebilmek büyük bir nimet bebeğin için onu mahrum etme bundan.
Hem mama hazırlamak kolay mı gece kalk suyu ayarla mamayı koy hazırla vs dışarı çıkınca ayrı dert. Meme rahatlık emzirme önlüğünü tak heryerde çıkar emzir hemde %100 steril.

Emin ol geçicek bugünler sabret sadece eğerki sütün varken kesersen ilerisinde vicdan azabı çekebilirsin.

İlk 1000 gün anne sütü unutma ;)

geçicek pembesu, bugünler bu psikoloji çok normal.
hayat blogger annelerin anlattığı kadar toz pembe değil.
emin ol geçiyor.yeter ki sağlık olsun.

İnan bana emzirmek gibisi yok. Gece uyanırsın mama hazırlıcam diye hem kendi uykun hem bebeğin ki açılır. Bi yere gidersin mama hazırlıcak yer ararsın. İlk 6 ay yalnız anne sütü ile besledim kızımı ve dediğniz sıkıntıları tabi ki yaşadım. Ama emzirmek bence büyük rahatlık. Avm ye gidersin mesela bebek acıktı hemen gir emzirme odasına doyur karnını çık. Oturmaya mı gittin vay mama hazırlıcam kap lazım vs derdin yok. Şu an kızım 1.5 yaşında hala emiyor hala gece uyanıyor. Zannetme ki bu sıkıntılar mamaya geçince bitecek.

Görümcenizi taktir ediyorum. Lakin mamayı anne sütüne karşı öven ilk insansınız sanırım. Annelik evet çok kutsal ve bir annenin bebeğine vereceği en büyük iki en biri normal doğum diğeri ise anne sütüdür. İmkan var iken bu iki durumu çocuktan esirgemek bence doğru değil.

Bence tatlim psikolojik olarak bebeğini etkiliyosun bukadar korkmana gerek uyuyamiyacak diye rahat olursan uyanirsa uyansın dedigin surece hersey yolunaa girecek insallah ilk ay bende senin gibiydim ve bebeğim çok huzursuzdu zor uyuyup kolay uyaniyodu sonra akisina biraktim uyanirsada sorun olmaz dedim kendi kendime simdi cok sukur zor uyandiriyorum

Sanırım lohusasın.
Sakin ol hep böyle olmayacak düzelecek herşey. O sende huzur buluyor ondan hep seni istiyor.
Düzenli emzirip hamur işi aburcubur şerbete vs. Dalmazsan otomatik zayıflarsın . 3-4 ayda gider fazla kiloların.
Böyle negatif olma. Sen annesin pozitif ol eşine de teşekkür et seni anladığı için ❤️☺️

Bunu neden yazdınız ki? Anne sütünün önemi heryerde bangır bangır dile getirilirken zeki ve hasta olmaması mı sütün çokta gerekli bişey olmadığını gösteriyor? ?
Gelecekte çocuğunuzun nasıl bir hastalığa yakalanacağını ve ne kadar zeki olduğunu nerden biliyorsunuz? İşin anne bebek arasında duygusal boyutu var birde
Konu sahibi emzirmemek konusunda sizin kadar net değil emzirmek istiyor ama göğüs acısı lohusa depresyonu gibi sebeplerden kafası karışmış.
İyi birşey yapmışsınız gibi yazıp kötü yönde etkilemeyin kimseyi lütfen.
Kişisel fikrim bu yönde...
Kızımla çok bağlıyızdır bağımlı değil
Sevgiler

Back