Sürekli Yaygın Ağrılar, Kaygı ve Kısır Döngü: Fibromiyalji mi?

B12- D eksik çıktı diğerleri iyi çıktı :( Evet doğru söylüyorsunuz ailem bir ayda iki MR çok sakıncalı doktora da gitsek tekrar böyle diyecek diyor biraz zaman geçsin gözlemliyorum kendimi. Sizin de çok tatlı bir üslubunuz var gece gece evhamımı dindirdiniz. umarım sizin de endişeleriniz en yakın sürede diner, kalbiniz ferahlar 🥹💕
evet bende de D vitamini eksikliği var ve epey de düşük çıktı. ağrı olması bu durumda çok normal🥰

Yaklaşık 1.5 ay süren korkunç ağrıların ardından, bu hafta ağrılarım hafifledi. Yine de zaman zaman kulak arkasından enseme doğru vuran ağrılar oluyor.

B12 ve Dvit takviyelerini düzenli kullanıyorum. Ayrıca her gün düzenli yürüyüş yapıyorum. Normalde iştahı kapalı biriydim ama şu sıralar kendimi yemeye içmeye zorluyorum. Kuru yemiş, meyve ve kefiri her akşam tüketmeye özen gösteriyorum; gerçekten enerji veriyor.

Şu an genel olarak daha iyiyim ama bu ağrıların temelinde psikolojik etkenler var. Stresim arttıkça kendimi daha kötü hissediyorum. Bu süreçte insanlarla vakit geçirmeyi ihmal etmeyin ama elbette gürültüden değil, kaliteli iletişimden bahsediyorum.

Ben antidepresan kullanmadan atlatmak için çok uğraştım. Hala atlattım diyemem ama daha iyiyim.

Böyle… Yazmak isterseniz, yardımcı olmak isterim.
:-)

Yaklaşık 1.5 ay süren korkunç ağrıların ardından, bu hafta ağrılarım hafifledi. Yine de zaman zaman kulak arkasından enseme doğru vuran ağrılar oluyor.

B12 ve Dvit takviyelerini düzenli kullanıyorum. Ayrıca her gün düzenli yürüyüş yapıyorum. Normalde iştahı kapalı biriydim ama şu sıralar kendimi yemeye içmeye zorluyorum. Kuru yemiş, meyve ve kefiri her akşam tüketmeye özen gösteriyorum; gerçekten enerji veriyor.

Şu an genel olarak daha iyiyim ama bu ağrıların temelinde psikolojik etkenler var. Stresim arttıkça kendimi daha kötü hissediyorum. Bu süreçte insanlarla vakit geçirmeyi ihmal etmeyin ama elbette gürültüden değil, kaliteli iletişimden bahsediyorum.

Ben antidepresan kullanmadan atlatmak için çok uğraştım. Hala atlattım diyemem ama daha iyiyim.

Böyle… Yazmak isterseniz, yardımcı olmak isterim.
:-)
Bazen aklım almıyor bu anksiyete nin yaptığı ağrıları

Ankilozan spondilit hastasıyım teşhisim 28-29 yaşlarımda koyuldu. Öncesinde 20 yaşımdan itibaren fibromiyalji tanısı alıyordum.
Fibromiyalji olmasam da böyle sebepsiz ağrıların, doktorlara her defasında kendini anlatmak zorunda kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
Fibromyalji böyle bir şey ve genellikle psikolojik bir alt yapısı oluyor.
D vit b12 demir seviyelerinizi yükseltin.
Düzenli omega 3 kullanın. Araştırıp epa dha oranı iyi bir ürünü alın.
Düzenli egzersiz gerçekten en iyi ilaç.
Yürüyüş aletli pilates yüzme hafif koşu hangisini yapabiliyorsanız. Kendinizi zorlamadan.

Bazen aklım almıyor bu anksiyete nin yaptığı ağrıları
Anksiyete, panik atak… Hepsi vücudu doğrudan etkiler. Vücudumu aşırı dinlediğim günlerde damarlarımdaki kan akışını hissettiğimi bilirim :( Şu an iyiyim desem de bu ilk halime göre… Yoksa hala tam atlatamadım. destek almak çok kıymetli, atlamamalıyız.

Ankilozan spondilit hastasıyım teşhisim 28-29 yaşlarımda koyuldu. Öncesinde 20 yaşımdan itibaren fibromiyalji tanısı alıyordum.
Fibromiyalji olmasam da böyle sebepsiz ağrıların, doktorlara her defasında kendini anlatmak zorunda kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
Fibromyalji böyle bir şey ve genellikle psikolojik bir alt yapısı oluyor.
D vit b12 demir seviyelerinizi yükseltin.
Düzenli omega 3 kullanın. Araştırıp epa dha oranı iyi bir ürünü alın.
Düzenli egzersiz gerçekten en iyi ilaç.
Yürüyüş aletli pilates yüzme hafif koşu hangisini yapabiliyorsanız. Kendinizi zorlamadan.
Gerçekten çok zor, hatta çok çok zor. Bana Fibromiyalji tanısı konulmadı ama nörolog sinirsel ağrılarım olduğunu söyledi. Fizyoterapiste de gitmem gerekiyor aslında ama şimdilik erteledim. Bu süreçte kendime biraz daha şefkatli davranmaya karar verdim; beslenmeme, sporuma dikkat etmeye çalışıyorum. Böyle böyle, ufak adımlarla süreci biraz olsun hafifletebildim. Ama dediğim gibi, gerçekten çok zor. Size de gönülden şifa diliyorum, umarım ağrılarınız hafifler. 🙏🏻🥲

kimse yok mu bunları yaşayan başka?
Aynı şeyleri yaşıyoruz birebir hemde 6 aydır bu sitedeyim ilk kez fotokobimi buldum 6yaklaşık 6 ay önce beyün tümöründen kayınbabamı kaybettik 2-3 hafta sonra kas ağrısıyla başladı süreç acaba kalp krizi mi derken 2-3 defa doktoa gidip panik atak geçirdim kalbimde sorun çıkmadı şükür zar zor ikna oldum bu sefer baş ağrısı saç diplerinde batma tarzı ve kürek keniği ağrısı tarzı şeylerle uğraşıyorum 5 aydır ve doktor fobim var gideceğim kesin kanser teşhisi beyin tümörü teşhisi koyacaklar çocuklarım ortada kalacak ölüm korkusu kanser korkusu vs vs diye 5 aydır kendimi yedim bitirdim bazen geçiyor ama çoğu zaman kötüyüm Allah hepimize yardım etsin herkes bıktı artık benden iyimiyim diye bana bişey olur mu diye sormalarımdan en son annem gazze de çoluk çocuk insanlar ne halde sen ne diyorsun çok mu önemlisin ölsen ne çıkar kanser olsan ne çıkar dedi hem biraz zoruma gitti birazda aklımı başıma getirdi artık dert yanmamaya karar verdim 😊

Merhaba yazdıklarını okuyunca sok oldum sanki ben yazmışım gibi olmus bi suphe ettim. Malesef birebir ayni seyler hatta daha fazlasi var. Yoruldum gerçekten.

Her şey ense kökümde başlayan tutulmayla başladı, özellikle sol tarafımda. Yaklaşık bir ay boyunca boynum tutuktu. İlaç içtiğimde geçiyor ama bırakınca tekrar başlıyordu. Sol tarafım boynumdan itibaren gergindi. Sağ tarafımda ise başıma vuran bir ağrı oluyordu, sanki başımın belli bir noktası kasılmış gibi. Hatta bu ağrı kulağıma kadar yayılıyordu. Bazen dişlerime, yanak üstlerime, kulak çevreme ve kafamın arkasına da yayılıyordu. Bu da beni rahatsız ediyordu.

Daha sonra sol omzuma da vurmaya başladı. O gün ellerimde uyuşma oldu ve aşırı stres yaşadım. Aynı gece yoğun çarpıntı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle özel hastaneye gittim. Çok hafif bir enfeksiyon olduğunu söylendi ama mide bulantım için ilaç verildi sadece.

Yine de midem sürekli bulanıyormuş gibi hissediyordum. İştahım yerindeydi ama düşününce midem bulanıyor gibi oluyordu. Bu süreçte sık sık çarpıntı yaşadım. Sürekli kötü senaryolar kuruyor, bacaklarımı sallıyor, bir noktaya dalıp kalıyordum. Kendime sürekli “Neyim var?” diye soruyordum…

Sonra bir anda sol kaburgamda ağrı hissetmeye başladım. Zaten en başta da tutulmam sol tarafta başlamıştı. Bazen bileklerimde sancı hissediyordu. İçim sürekli titriyormuş gibiydi. Midem bulanıyordu. Kaslarım gergindi. Sanki beynimin içine ve kalbime iğneler batıyormuş gibi hissediyordu.

Sonra bir beyin ve sinir cerrahına gittim.
MR sonucunda boynumda düzleşme ve tek bir noktada fıtık başlangıcı olduğu ortaya çıktı. Doktor, ilaçların bir süre işe yarayacağını ama uzun vadede spor önerdi.

Tam bu konuyu kabullenmişken bu kez baş ağrılarıma odaklanmaya başladım. Özellikle sağ tarafta, tek bir noktada ağrı hissediyordum ve kulağım çınlıyordu.

Beynimde bir şey mi var diye düşünerek sürekli ağladığım için bu sefer de nörolojiye gittim. Kalbim, kaburgalarım ağrıyordu.

Nöroloğa başımın tek bir noktasının ağrıdığını, kulağımın da ağrıdığını söyledim. Stres kaynaklı dedi. Yine de MR’ımı çektirdim. Kan tahlili de yapıldı. Beyin MR temiz çıktı. Kan tahlillerimde ise B12 seviyem ve D vitamini seviyem düşük çıktı. Çok önermem ama antidepresan istersen yazarım dedi ama onun bu sözleri üzerine ben de istemedim.

Sık sık sağ bacağım ağrıyor, sol kaburgam ağrıyor, bazen eklemlerim ağrıyor, kaslarım ağrıyor. Fibromiyalji böyle bir şey mi?

Geçen gece de sanki boğazım ağrıyor, lenflerimde bir sorun var mı diye düşünüyordum. Kan tahlilimde (2 hafta önce) lenfosit değerim 1,19’muş. CRP ise 2 çıkmış.

Ayrıca geçen gün başımda sağ tarafımda elime minik bir yağ bezesi geldi bastırınca acıdı. Ama görmezden geldim, sonra birkaç kez daha baktım hala orda. Sanki o acıyormuş gibi hissediyorum. Oysa mr’ın tertemiz demişti dr. Herkes alt tarafı yağ bezesi mr sonucunda eline gelen bir şey kötü olsa her türlü çıkardı dedi geçti.

Ben bu kısır döngüden nasıl çıkacağım? Benzer şeyleri yaşayan var mı? Artık ne için doktora gitsem diye düşünüp durmaktan sıkıldım.
Yaa benim de covit geçirdikten sonra başladı bu şikayetler ağır atlattım belki de psikolojik olarak etkiledi beni çok bilmiyorum ama her hafta hastaneler deyim resmen kalbim çarpar göğsüm ağrır kalbim tekler her yerimde bir şey çıkıyor ama gidiyorum gerçekten çıktığı da oluyor 😂 sadece su sol göğüs agrimin nedenini bir türlü bulamadım gidiyorum geliyorum yok ama korkuyorum da ne olacak bilmiyorum doktora gitmekten bende sıkıldım ama gitmeden de duramıyorum içim rahat etmiyor

Yaa benim de covit geçirdikten sonra başladı bu şikayetler ağır atlattım belki de psikolojik olarak etkiledi beni çok bilmiyorum ama her hafta hastaneler deyim resmen kalbim çarpar göğsüm ağrır kalbim tekler her yerimde bir şey çıkıyor ama gidiyorum gerçekten çıktığı da oluyor 😂 sadece su sol göğüs agrimin nedenini bir türlü bulamadım gidiyorum geliyorum yok ama korkuyorum da ne olacak bilmiyorum doktora gitmekten bende sıkıldım ama gitmeden de duramıyorum içim rahat etmiyor
Özellikle sol kol ağrısının panik ataktan kaynaklandığını söylüyolar ne kadar doğrudur bilemem :(

Arkadaşlar b12 ve D vit eksikliği için hangi ilaç veya takviyeleri kullanıyorsunuz.Ben sadece b12 için Solgar kullanıyorum şimdilik nasıl sizce
Dr bana New Life B Active Trio önerdi dil altı. Bence ağrılar konusunda gerçekten etkili. Tavsiye ederim :) Eczanelerde satılıyor. Ama b12 takviyesini b12 seviyenizi ölçtürmeden kullanmayın sakın aynı şekilde d vit.

Sağlık anksiyetesi bende de yıllardır var. Çocuklarım olduktan sonra kendimi dinlemeye pek vaktim kalmadığı için bu durum belirgin şekilde azaldı. Ama ne zaman izinli olsam, kendime vakit ayırmaya kalksam tekrar başlıyor. Sanki zihin hemen şimdi düşünme zamanı diyormuş gibi. Ben de genellikle düşünmemeye çalışarak başa çıkıyorum. Bu durumda en iyi gelen şey, sevdiğim eski dizileri izlemek oluyor. Tanıdık sahneler, ne olacağını bilmenin verdiği rahatlık , beni hem sakinleştiriyor hem de zihnimi o kaygılı düşüncelerden uzaklaştırıyor.

Bütün yorumları okudum aynı belirtiler ağrılar bende de var hala geçmedi gitmediğim bölüm kalmadı artık gitmiyorum kafaya takmamaya çalışıyorum. Rabbim hepimize şifa versin
Dr bana New Life B Active Trio önerdi dil altı. Bence ağrılar konusunda gerçekten etkili. Tavsiye ederim :) Eczanelerde satılıyor. Ama b12 takviyesini b12 seviyenizi ölçtürmeden kullanmayın sakın aynı şekilde d vit.
Teşekkür ederim b12 ve D vit ölçtürdüm b12 197 dvit 6

Back
X