Kopekop, en azından konuşabilmişsin bak seni anlamış eşin. benim eşim beni anlasa bile değiştirecek bişey olmadığını düşünüyor. görümceyi öyle kabullen, annemin zaten ihtiyacı var diyor. ben kabullendim artık, bazı şeyler o kadar da çok batmıyor bana. evet bazen hala canımı sıkıyor mevzular ama bi şekilde atlatmaya çalışıyorum. bu haftasonu kendime bol bol bişeyler aldım mesela. daha iyi hissettim kendimi. onların harcaması ve benim harcamamam durumu daha kötüleştiriyomuş. bak ne güzel senin maaşına karışmıyo adam. ya da şöyle yapın, kira verin evlerine. aylık 400-500 neyse verin, başka da vermeyin. hem onlar evden gelir elde etmiş olur, hem de zaten çıkan parayı kira adı altında verdiğinizde "gelin bizim evde oturuyo" olmaz.
alex.sen de iyisini yapmışsın,
madem yapacak bi şey yok,kendinden niye feragat edesin ki,
bu şekilde daha çok canın sıkılır gerçekten,
sen de canın bi şey almak istediğinde al madem,
en azından alışverişle kendini rahatlat,
bakarsın kart borçları ayyuka çıktığında eşin mecburen hepinizin harcamalarına müdahele eder
eşinizle konuşabilmenize çok sevindim,
içiniz rahatlamıştır en azından.
eşinizin param yok diyebilmesi bile güzel, ve ailesinin hatasının farkında olması.
bunun yanında siz de madem onları değiştiremeyeceksiniz paranızın olmadığını ve olsa bile bunun onlara sizden para isteme hakkı vermeyeceğini söylemeniz gerek.
paramız yok, zaten sizin de ihtiyacınız yok...gibi.
hakkınızda hayırlısı olsun
konunuzun hepsini olmasa da fikir sahibi olup, yorum yazacak kadar okudum .
bazen bir konuda haklı da olsak izlediğimiz yollar ve metodlar bizi haksız pozisyonlara düşürebiliyor,
ya da kendimizi daha iyi ifade etmemizi engelliyor
kendiniz kazanıp kendi yuvanız için dilediğiniz gibi harcamak istiyorsunuz mesele bu haklısınız tabiki
fakat benim size katılmadığım husus farklı bir nokta uslübunuz..
anladığım kadarıyla maaşınız türkiye standartlarının üstünde sayılabilecek bir maaşmış ve bu statü ile para
size ayrı bir güç vermiş
olayları herkesten çok siz kontrol etmek istiyorsunuz
bunda da haklı olabilirsiniz ama en vahim mesele nedir burda bana göre biliyor musunuz
siz eşinizi ve sizinle aynı kültürden olmayan insanların yaşam tarzlarına kadar herşeyi küçümsüyor,alay ediyorsunuz
eşinizi çok ezik bir konuma getirdiğinizi de biliyorsunuz ama siz fazla maaş alıyorsunuz ya buna hakkınız var!!!
sert çıkışlarınız,alınganlıklarınız,aşırı tepki göstermeleriniz sadece bu olay yüzünden değil bence
siz egosu yüksek bir insan olarak bunu hayatınızda da uyguluyorsunuzdur
çünkü siz kariyer sahibi,fazla maaş alan,kocasına harçlık verip bunun çetelesini tutan birisiniz.
eşinize kariyer noktasından vurdukça o kendini size daha uzak hissediyor mesele
sadece ailesine verdiğiniz sadakalar değildir bunu tam
idrak ettiğinizi de sanmıyorum, benim maaşım yüksek bu evde benim borum
öter demeye getiriyorsunuz belki isteyerek yapmıyorsunuz bunu
belki bilerek sadece o noktaya oynuyorsunuz...
yaşadığınız problem aşılamayacak bir mesele değil eşinizin ailesiyle, ama eşinizle bir ömür boyu yaşamayı istiyorsanız
asıl meseleniz sürekli ona maaş bordronuzu hatırlatmamak olacaktır sanıyorum
işte evinin yuvanın huzuru o zaman en temelinden sarsılacak ve o yüksek kariyeriniz de size yardım edemeyecek..
umarım meseleyi insani boyutlarda halleder,evladınızla eşinizle bir ömür boyu mutlu olursunuz..
konunun ayrıntılarını daha iyi anlayabilmemiz için yazmışsınız
elbette sorulan sorulardan sonra da bazı şeyleri ayrıntılı yazmanız gayet doğal
o noktada sizi haksız bulmuyorum konu itibariyle de haklı bulduğumu belirtmiştim
haklı olduğunuz bir konuda uslübunuzdu dikkatimi çeken
elbette önceki hayatımızda çektiğiniz sıkıntılar gelecekteki tercihlerimizi etkiliyor,
bundan tamamen bağımsız olamayız
geçmişteki sıkıntıları kendi ayaklarınız üzerinde durup çalışmakla ,geleceğinize taşımamışsınız
önemli bir şeyi başarmışsınız, hepimizin uğraşı da bu cihette değil mi zaten
ne için çalşıyoruz mutlu olmak ,sevdiklerimizle güzel bir hayat yaşayabilmek için
yani parayı da bunun için kazanıyoruz
güzel bir yuva kurup evlat sahibi olmuşsunuz,sevdiğiniz bir eşiniz var
yaşadığınız sıkıntıda sizi zaten haklı buluyorum ama daha yapıcı ve daha sakin tavırlar sergilediğiniz zaman
emin olun herkesten çok siz kazanacaksınız
eşinizin ailesi de hatasını anlayacak,anlayamasalar da eskisi kadar rahat olamayacaklarını öğreneceklerdir
bir eğitimciyim ve meslek hayatım boyunca öğrendiğim en büyük tecrübe insanlara yapma ,etme dediğiniz zaman eskisinden daha fazla yapmaları
dır.Öğrenciye kızım,oğlum yapma,etme ,konuşma derseniz daha fazla konuşur çünkü beyin istenmeyeni yapma davranışını pekiştirme eğilimindedir
ama birden ilginizi ona yoğunlaştırıp kızım bu konuda sen ne düşünüyorsun,senin fikrini duymak istiyorum derseniz birden derse yoğunlaşır
beyni olumsuzu pekiştirmez,istenen davranışa odaklanır
velhasıl kelam konuyu dağıtmayayım sen sinirlerine hakim olup,daha sabırlı ve olgun davranırsan
bunun üstesinden geleceğine eminim
çalışıp çabalayıp çok şeyler başarmışsın tam da bunun meyvelerini yiyeceğin vakit kendini yıpratma
eşin de ailesine gereken tavrı zaten koymayı başlamış
sen söyledikçe doğruluğuna inansa bile farklı tepkiler verecektir
tepkini koymuşsun net olarak, sonuçlarını almak için olayları biraz akışına bırak
eşinle ,ailenle sevdiklerinle güzel zaman geçirmene bak
zira hayattaki bütün mücadelemiz bu değil mi ...
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözü uzun vadede bile olsa çoğu şeyi gerçekten çözüyor..
güzel ve mutlu günler yaşamanı dilerim
bol şanslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?