Otizm değil, değil mi?
Kres onerdi doktorumuz.İyi de her çocuk oturup uyumlu, muntazam bir şekilde etkinliğini yapacak, söz dinleyecek diye bir şey mi var..
Elbette böyle çocuklar olacak.
Şayet, arkadaşlarına zarar vermiyorsa, ne bileyim tükürüp, vurup, canlarını acıtmıyorsa, sadece sınıfta gezmesi, ayakkabı çıkarması falan bana çok uç şeyler gibi gelmedi..
Ayrıca gittiğiniz pedagog özel eğitim mi diyor, kreş mi..
Yanlış yönlendirme yapmıyorsa, kreş en doğru yer..
Bende öyle düşünmüştüm, öğretmenin başarısızlığı diye düşünüyorum, ama dediğim gibi, şayet belirttiğim gibi şeyler yoksa.Kres onerdi doktorumuz.
Fazla tv ye maruz kalmış olmakla gelen bi hiperaktivite gibi bi problem mi yoksa farklı bi sorun mu?Ozel egitim almiyor. Yaygin gelisimsel bozukluk.
Sende bir süre okulda oğlunun yanında kalabilirsin beraber etkinliği yaparsınız en azından uyum sağlayana kadar yada öğretmenle beraber ilgisini çekecek bir şey bulup uğraştırsanız yada bir gözden ayrıca öğretmen de haklı allah korusun bir çoçuğun gözüne falan gelse yada bir çoçuğu itse çok sıkıntıArkadaşlar merhaba.
Onceki konularimdan hatirlayaniniz vardir belki. Oglum 4 yasinda ve gelisim problemleri yasayan bir cocuk. 2 hafta once anaokuluna basladi. Okula basladigi ikinci gunden beri araliksiz olarak hareketliligi, yerinde durmadigi, arkadaslarina hamur attigi, soz dinlemedigi ile alakali sikayetler aliyorum. Evet bu davranislarin birer sorun oldugunu ben de biliyorum ama kendini torpuleyebilmesi icin oglumun o ortamda bulunmaya ihtiyaci var. Biraz mutedil yaklasarak onu kazanmaya calismasi cok mu zor? Neden surekli olarak ayristirici bir tavir takindigini anlayamiyorum. Sanki ben problemli ogrenci istemiyorum, al çocuğunu git der gibi davraniyor. Oglumun durumu zaten beni cok cok uzuyor, simdi bir de her okula gittigimde ayri bir stres yasiyorum.
Lutfen yanlis anlamayin, kimseyi kimseye sikayet etmek gibi bir arzum yok. Ogretmeni de anliyorum, huzurlu bir ortamda faaliyet yapmak istiyor. Sadece ben kendimi ogretmene nasil anlatabilirim, onyargisini nasil yikabilirim, oglumun problemlerini nasil aşabiliriz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bir de bu sartlar altinda saglikli bir iliski kuramayacagiz ama ogretmenin oglumu okuldan uzaklastirma gibi bir etkisi olabilir mi?
Ben olsam sırf öğretmenin bu tutumundan kaynaklı çocuğumu başka bir kuruma gönderirim.
Çocuğunuz kesinlikle kazandırılmalı. İki sene önce kreşe gelen bir çocuk tüm sınıfın dengesini alt üst etti. Şiddet, küfür, hakaret... çocuğumda hayatta görmediğim şeyleri gördüm. Kızımın protezine özellikle tekme atıyordu. Hatta geçen sene arkadaş oğlunu sırf bu çocuk yüzünden okuldan alıp, baika okula verdi -ki yailar o zaman 3. Çocuğun problemi neydi bilmiyorum, hala okulda ama etkileri hâlâ sürüyor. Şuan daha sakin bir çocuk sanırım. Bu sene ben de kızımı başka bir kuruma gönderecektim ama öğretmenini çok sevdiği için kıyamadım.
Sizin çocuğunuz nasıl bilmiyorum. Arkadaşlarına ağır şiddet uyguluyor mu, uygulamıyor mu yoksa yaptıkları ufak tefek her çocuğun yapabileceği şeyler mi bilemem -ki hemen hemen her çocuk sizin çocuğunuz gibi tavırlar sergiliyor zaten. Fakat eğer öğretmen başından savıyorsa, oğlunuzu başka bir kuruma, gerçekten ilgi göreceği bir kuruma gönderin. Eğer özel eğitime ihtiyaç duyuyorsa lütfen bunu da aksatmayın.
Benim yiğenim 17 yaşında disleksi... özel öğrenme güçlüğü yani ve ben bu sene öğrendim. Toplum yüzünden ablam çocuğa 3 senedir rapor çıkarmamış. Çünkü aklı kıt insanlar ablama çocuğa laf takarlar demiş. Ablam ilk söylediğinde, iyi de disleksi bir hastalık değil ki, dedim. Bu sene kaynaştırma öğrencisi olarak lise bire başladı. İnsanlar yüzünden 3 sene kaybetti.
Pedagog desteği almayı deneseniz. Öncelikle kurum yönetimi ile görüşün. Bu arada özel bir kurum mu, yoksa devlet anaokulu mu?Oglum saldirgan bir cocuk degil. Oynamak istiyor sadece. Mesela yakalamaca oynamayi cok seviyor, cocuklari kovaliyor ama bazi çocuklar bu durumdan rahatsiz oluyorlar. Akrani olan kuzeni aglayip oyunu birakmasin diye elindeki bütün oyuncaklarini kuzenine veren bir cocuk oyle dusunun. Sadece arkadaslariyla nasil iletişime gececegini bilemiyor.
Pedagog desteği almayı deneseniz. Öncelikle kurum yönetimi ile görüşün. Bu arada özel bir kurum mu, yoksa devlet anaokulu mu?
Oncelikli bulundugunuz ilde uzman bi pedagoga gidin, ne yapabilirim diye uzmanin bi görüşünu alin, ondan sonra bu durumu ogretmeniyle paylasin. Uzman ne derse ona gore hareket edin...Arkadaşlar merhaba.
Onceki konularimdan hatirlayaniniz vardir belki. Oglum 4 yasinda ve gelisim problemleri yasayan bir cocuk. 2 hafta once anaokuluna basladi. Okula basladigi ikinci gunden beri araliksiz olarak hareketliligi, yerinde durmadigi, arkadaslarina hamur attigi, soz dinlemedigi ile alakali sikayetler aliyorum. Evet bu davranislarin birer sorun oldugunu ben de biliyorum ama kendini torpuleyebilmesi icin oglumun o ortamda bulunmaya ihtiyaci var. Biraz mutedil yaklasarak onu kazanmaya calismasi cok mu zor? Neden surekli olarak ayristirici bir tavir takindigini anlayamiyorum. Sanki ben problemli ogrenci istemiyorum, al çocuğunu git der gibi davraniyor. Oglumun durumu zaten beni cok cok uzuyor, simdi bir de her okula gittigimde ayri bir stres yasiyorum.
Lutfen yanlis anlamayin, kimseyi kimseye sikayet etmek gibi bir arzum yok. Ogretmeni de anliyorum, huzurlu bir ortamda faaliyet yapmak istiyor. Sadece ben kendimi ogretmene nasil anlatabilirim, onyargisini nasil yikabilirim, oglumun problemlerini nasil aşabiliriz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bir de bu sartlar altinda saglikli bir iliski kuramayacagiz ama ogretmenin oglumu okuldan uzaklastirma gibi bir etkisi olabilir mi?
Tamam ogretmen sikinti yasiyor olabilir ama bunun cozumu cocugu ortamdan uzak tutmak degil ki, bu sorunlari nasil asabiliriz diye aileyle beraber cozum uretmek..Gecen sene bir sure ozel bir kuruma gondermistim, orada gayet olumlu yaklasiyorlardi, hic sikayet almadim. Su anda devlet okuluna gidiyor.
Vallaha benım yogrnımde basladı okula.Bi tane çocuk elını ac sana ne cerıcem demıs cocugun elıne ıgne batırmış.Bize anlatmadı ilk başta.İnsanlar çocuklarını emanet ediyolar.Eğer çok problemlıyse daha uygun okula gıtmelıler bence.Kadın size anlatıosa bence çok zorlandığındandır.Arkadaşlar merhaba.
Gecen sene bir sure ozel bir kuruma gondermistim, orada gayet olumlu yaklasiyorlardi, hic sikayet almadim. Su anda devlet okuluna gidiyor.
Gayet guzel anlatmıssınız. Mesaja begenmedim ifadesi bırakanlar neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum. İstiyorlar ki onların yıllardır eğitemediğini biz kısa sürede örnek öğrenci profiline sokalım yok öyle öğretmen de bir yere kadar sabreder belki kendisine yapılanı görmezden gelir iyilikle güzellikle yaklaşır ama ya diğer çocuklar. Benim çocuğumun yanında saldırgan bir cocuk istemem ben okula sosyalleşsin diye gönderip de böyle çocuklar yüzünden ezilsin pısırık olsun istemem. Kimse öğretmenden mucize beklemesin öğretmen ailede başlayan eğitimi devam ettirir eğitimin ilk ayağı ailedir. Öğretmen 'yapmak zorunda eğitmek zorunda' gibi bir yaklaşım kabul edilemez. Öğretmen bir çok öğrenciye faydalı olmak için orada sizin yetiştiremediğiniz çocuğa bütün vaktini harcamak diğerlerini bu yüzden ihmal etmek için değil eğer ihtiyacı varsa özel eğitim var zaten bir çok üyenin söylediği gibi. Konu sahibi için değil söylediklerim bazı üyeler öğretmen nefretini dışa vurmak için böyle konuların açılmasını bekliyor sankiBende öğretmenim. Ve bizim için eğitim ailede başlar. Yani biz gücümüzün yetmediği noktada aileden doğal olarak yardım istiyoruz. Evde aynı şeyleri size yaşatan bir çocuğunuza tahammül edemezken biz yüzlerce çocukla severek ve sabırla ilgilenmeye çalışıyoruz. Ve tabiki aile desteğine ihtiyacımız oluyor. Öğretmenin tutumunda bir tuhaflık yok. Siz kendi çocuğunuzu düşünüyorsunuz kendisini torpulemesinden vs bahsetmişsiniz ancak diğer velilerde kendi çocuklarını düşünüyor. Yani sizin çocuğunuzun satastigi çocuğun veliside bizimle görüşüp duruma mudahale etmemiz isteniyor. Çift taraflı düşünün derim
Öğretmen işin kolayına kaçıyor. Siz haklarınizi iyi bilin, tartışmadan konuya hakim olduğunuzu belirtin. Tum okul öncesi öğretmenleri için geçerli değil ama maalesef çoğunlugu özel çocuk istemiyor alttan alta.Arkadaşlar merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?