• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Şikayet Eden Anaokulu Öğretmeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca “Al çocuğunu git” gibi davranmıyor o gibi fazla resmen onu istiyor. Bütün öğretmenler “lisans” okurken özel eğitim dersini aldılar paşa paşa davranış problemi olan çocuğa eğitim verecekler, vermek zorundalar. O çocuğa farklı davranarak sınıfta etiketleyemezler. Nefret ediyorum bunlardan. Bir öğretmen olarak da böyle meslektaşlarımdan utanıyorum. Bir çocuk sırf laf dinlemiyor haşarı diye de özel eğitimlik diyen tipleri kınıyorum. Özel eğitim öğretmeniyim tanı kriterleri bunlar değil! Bu bahsedilenler sadece “davranış problemi” ayrıca “özel eğitim raporu” olan öğrencilerin bir çoğu da “kaynaştırma” eğitimi alıyor yani bahsi geçen “normal” diye adlandırdığınız sınıflarda okuyorlar. Vah ki vah ne günlere kaldık. Çocuk haşarı diye “özel eğitime yollayın” diyen insanlar türedi :O

Son düzenleme:
Sizin cocugunuzun ozel egitim almasi gerekir. Ozel egitim sinifi olan bir anaokuluna yazdirmalisiniz. Esimin yegeni de sizin oglunuz gibi ve ozel egitime gidiyor bir yildir. Bu yil da anaokuluna baslayacakti. Adresinin tuttugu okul almadi cocugu. Ozel egitim sinifi olan baska bir okula yonlendirdiler.

Uzulmenizi istemem ama ogretmen de hakli.

Ya neden herkes anneye yükleniyor? Oğlumun ilk sene anaokulunda, oğlumun bir arkadaşı vardı hatta annesi benim oğlum için oğlumun en sevdiği arkadaşı demişti. O çocuğun 2. Senesiydi anaokulunda aynı öğretmen ile. Çocuk ilk sene saldırgan diğer çocuklarla anlaşamayan bir çocukmuş. Öğretmenimiz o kadar iyi o kadar ilgili bir öğretmendi ki, çocuk çok değişmiş, benim gördüğümde çok uysal, çok aklı başında bir çocuktu. Öğretmenlerde tabi ki sihirli değnek var. Bütün sorumluluk öğretmende olsun demiyorum belki ayrıca özel eğitime rehabilitasyona da gidebilir, anne baba da çaba sarfetmeli. Ama normal olsa bile çok daha yaramaz, arkadaşlarına zarar veren çocuklar da var. Bu çocuğun ayrıştırılması doğru değil.

Bende öğretmenim. Ve bizim için eğitim ailede başlar. Yani biz gücümüzün yetmediği noktada aileden doğal olarak yardım istiyoruz. Evde aynı şeyleri size yaşatan bir çocuğunuza tahammül edemezken biz yüzlerce çocukla severek ve sabırla ilgilenmeye çalışıyoruz. Ve tabiki aile desteğine ihtiyacımız oluyor. Öğretmenin tutumunda bir tuhaflık yok. Siz kendi çocuğunuzu düşünüyorsunuz kendisini torpulemesinden vs bahsetmişsiniz ancak diğer velilerde kendi çocuklarını düşünüyor. Yani sizin çocuğunuzun satastigi çocuğun veliside bizimle görüşüp duruma mudahale etmemiz isteniyor. Çift taraflı düşünün derim

Arkadaşlar ben öğretmenden mucizeler yaratmasini beklemiyorum. Baska cocuklara harcayacagi zamandan calip ogluma ozel ilgi gostersin de demiyorum. Oglum cok yaramaz evet ama zamanla gereken uyumu yakalayacagini düşünüyorum. Okulun 2. gununden beri ogretmen bize istemez bir tavirla yaklasiyor. Bana dese ki, X Hanim ben su su su sekilde davranıyorum, siz de evde soyle soyle yaparak beni destekleyin, elimden gelen her seyi yaparim. Ama yeter ki dislamasin. Umutsuz vaka gibi lafi agzima tikamasin. Okula giderken ölüyorum sanki. Biraz kendinizi benim yerime koyun.

Yiğenim 4,5 yaşında onun öğretmenide başladı başlayalı yok, dinlemiyor yok boya yapmıyor diye şikayetleniyor. Daha dur Bi bismillah yeni başladınız çocuk kesfetme döneminde.
Ablam rn son ben keyfi gönderiyorum çocugumu arkadaşı olsun diye üstüne düşmeyin seneye öğrenir demiş susmuşlar. Bizimkinin tek yeni öğrencisi yiğenim ilgilenmek istemiyor açıkcası.

Arkadaşlar merhaba.

Onceki konularimdan hatirlayaniniz vardir belki. Oglum 4 yasinda ve gelisim problemleri yasayan bir cocuk. 2 hafta once anaokuluna basladi. Okula basladigi ikinci gunden beri araliksiz olarak hareketliligi, yerinde durmadigi, arkadaslarina hamur attigi, soz dinlemedigi ile alakali sikayetler aliyorum. Evet bu davranislarin birer sorun oldugunu ben de biliyorum ama kendini torpuleyebilmesi icin oglumun o ortamda bulunmaya ihtiyaci var. Biraz mutedil yaklasarak onu kazanmaya calismasi cok mu zor? Neden surekli olarak ayristirici bir tavir takindigini anlayamiyorum. Sanki ben problemli ogrenci istemiyorum, al çocuğunu git der gibi davraniyor. Oglumun durumu zaten beni cok cok uzuyor, simdi bir de her okula gittigimde ayri bir stres yasiyorum.

Lutfen yanlis anlamayin, kimseyi kimseye sikayet etmek gibi bir arzum yok. Ogretmeni de anliyorum, huzurlu bir ortamda faaliyet yapmak istiyor. Sadece ben kendimi ogretmene nasil anlatabilirim, onyargisini nasil yikabilirim, oglumun problemlerini nasil aşabiliriz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bir de bu sartlar altinda saglikli bir iliski kuramayacagiz ama ogretmenin oglumu okuldan uzaklastirma gibi bir etkisi olabilir mi?
benin basimada geldi oyle hicte cocugu kazanmaya calismiyorlar gecen yildan anaokulu ogretmenimiz yapamadigi birsey icin senin kadar beceriksiz gormedim demis o kadar etkilendiki yaz boyu ozguven calismasi yaptik halaa ugrasiyorum 😒

o ogretmen nasilsa oyle gider sen bi konus ogretmeniyle derim acik acik

Akranlarina karsi saldirgan bir cocuk degil ama satasiyor bazen. Ilgilerini cekmeye calisiyor. Aslinda oynamak istiyor ama dogru yontemi bulamiyor. Sinifta ayakkabilarini cikariyor, masalarin altina giriyor, tuvalette suyla oynuyor gibi gibi sikayetleri var ogretmenin...

Bu saydıklarınızı 5.sınıfa giden öğrencilerim yapıyor. Evet sizle çocuğunuzun durumunu paylaşmalı ancak işbirliğine ve çözüme odaklı olmalı konuşmaları..

Akranlarina karsi saldirgan bir cocuk degil ama satasiyor bazen. Ilgilerini cekmeye calisiyor. Aslinda oynamak istiyor ama dogru yontemi bulamiyor. Sinifta ayakkabilarini cikariyor, masalarin altina giriyor, tuvalette suyla oynuyor gibi gibi sikayetleri var ogretmenin...
Sizi çok iyi anlıyorum böyle bir ögrenci vardı oglumu sınıfında o birde çocukları dövüyordu veli toplantısında bir veli çocuktan şikayet etti ögretmen direk bu konu hassas ben atsam başkası atsa başından neolacak hepberaber çocugu nasıl kazanırız diye düşünelim dedi ve yılsonunda çocuk uyumlu söz dinleyen ni çocuk olmuştu

Anaokulunda ilk gün oğlum içeri girmek istemedi, öğretmeni geldi konuştu ikna etti, aynı okulda başka bir öğretmen sınıfa girmek istemeyen annesinden ayrılmayan çocuğun annesine, durmuyor çocuğunu eve götür dedi. İki öğretmen arasındaki fark. Bir öğretmen isterse bir çocuktan mucizeler yaratır. Benim bir arkadaşım rehber öğretmen, yaptıklarını anlatsam tüyleriniz diken diken olur. İyi ki öyle öğretmenler var.

Anaokulu öğretmeni olarak yazıyorum ki
Öğretmenin diplomasını kesinlikle sorgulayın
Büyük ihtimalle yetersiz biri

Çocuk davranış problemlerini yönetmek ve düzeltmek için anaokulunda
Öğretmenin işi bu

Bu tıpkıbir doktorun siz çok hastasınız tedavi etmicem demesi ile eş değer

2 yıllık mezun olabilir

Farkindaysaniz bana bildirmesinden yana bir sikayetim yok. Öğretmen surekli sikayet edip "bilemiyorum, bu sekilde devam edemeyiz" deyip duruyor. Sadece biraz yapici yaklasmasini bekliyorum. Her problemli cocuga kapiyi mi gostermek gerekiyor?
Sizin yapabileceğiniz bişey olup olmadığını araştırdınız mı? Yani okul ortamına alışabilmesi için evde kazandırabileceğiniz davranışlar var mı gibi destek alabilirsiniz

iyi de napsın kadın başka başka çocuklara zarar verip sözünü dinlemiyorsa tabi ki size bildirecek. eğer gerçekten çok sorunluysa ona göre bir merkeze götürmelisiniz. sizin oğlunuzun psikolojisi düzelsin diye diğer çocukların psikolojisi mi bozulsun anlamadım.

Tutum hatalı
Öğretmen kesinlikle hatalı
Yapması gereken şiKyet etmek değil, aile katılım etkinlikleri uygulayarak çocuğun davranış problemlerini düzeltmek

Bu onun işi, mesleği...

2 3 hafta gibi sürede hamur atma gibi davranışları kesebilecekken büyük ihtimalle bilgisiz, rahatına düşkün bir öğretmen ile karşı karşıyayız.

Bu durumda özel eğitim alması gerekiyor. Bir anaokulu öğretmeni ona emin olun fayda sağlayamaz. Özel eğitim öğretmeninin ilgilenmesi daha iyi olmaz mı

Hayır bir anaokulu öğretmeni ona fayda sağlar
Özel eğitim merkezi ile koordineli çalışırız
Eskiden özel eğitim sınıflarında bireysel eğitim yaygınken yapılan binlerce araştırma gösteriyor ki kaynaştırma bireysel eğitimden kat kat daha iyi
Hem özel eğitimli hemde normal gelişim gösteren çocuklar için

Çocuk olması gereken yerde.

Ozel egitim almiyor. Yaygin gelisimsel bozukluk.
Ygb nin icinde asperger,atipik otizm varken ozel egitim almamasinin sebebi nedir?Ilave olarak dehb tanili da ozel bir cocugun annesiyim. Iyi bir ozel egitim bu durumun olmazsa olmazi. Kres ogretmeni basedemez tek basina. Ozel egitim alsa okul hocasiyla isbirligi yapilabilir. Ama bu durumda ogretmenden cok da bir sey beklemeyin. Yardimci olmayi isterim. Ozelden yazabilirsiniz.

Öyle rahat sınıfta her öğretmen ders yapar önemli olan öğrenciyi kazanmak. Ben öğretmenlik yaptığım dönemde bir öğrencim vardı diğerlerine 1 saatte anlattığımı ona 4 saatte anlatırdım. Diğer hocalar hatta müdür bile o öğrenciyi dışlamışlardı bana da salak gözüyle bakıyorlardı. Çocuk da bunların farkındaydı. O çocuğa çok zaman ve emek harcadım. Babası da sorunluydu onunla da anlaşmayı başardım. Problemleri çözmeye çalıştım. Çocuğa babası çok yükleniyordu bu hale o getirmişti.
Neyse bu çocuk lise sınavında bnm girdiğim 2 dersten yüksek bi puan aldı. Hem de diğer öğrencilerin çoğundan iyi.
Ben de bilirdim boşvermeyi boş vakitlerde çay muhabbeti yapmayı.
Ben olsam hocayla anlaşmaya çalışırım çocuğumu kazanmak için el birliğiyle çalışalım derim. Yardım isterim. Ama tüm yaklaşmalarıma kasıtlı ters davranıyorsa konuşmamızı kaydederim hocayı da şikayet ederim.

Özel çocukların büyük bir çoğunluğunun kaderi bu. Mümkünse derneklerden ya da özel eğitim merkezlerinden yardım isteyip çocuğun okulunu, öğretmenini değiştirin. Çünkü belli ki istemiyor ve hiç bir fayda sağlamayacak çocuğunuza. Zorlamak sadece çocuğunuz için zararlı olacak. Öğretmeni de şikayet etmeyi ihmal etmeyin.

İyi de her çocuk oturup uyumlu, muntazam bir şekilde etkinliğini yapacak, söz dinleyecek diye bir şey mi var..
Elbette böyle çocuklar olacak.
Şayet, arkadaşlarına zarar vermiyorsa, ne bileyim tükürüp, vurup, canlarını acıtmıyorsa, sadece sınıfta gezmesi, ayakkabı çıkarması falan bana çok uç şeyler gibi gelmedi..

Ayrıca gittiğiniz pedagog özel eğitim mi diyor, kreş mi..
Yanlış yönlendirme yapmıyorsa, kreş en doğru yer..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.