benin basimada geldi oyle hicte cocugu kazanmaya calismiyorlar gecen yildan anaokulu ogretmenimiz yapamadigi birsey icin senin kadar beceriksiz gormedim demis o kadar etkilendiki yaz boyu ozguven calismasi yaptik halaa ugrasiyorumArkadaşlar merhaba.
Onceki konularimdan hatirlayaniniz vardir belki. Oglum 4 yasinda ve gelisim problemleri yasayan bir cocuk. 2 hafta once anaokuluna basladi. Okula basladigi ikinci gunden beri araliksiz olarak hareketliligi, yerinde durmadigi, arkadaslarina hamur attigi, soz dinlemedigi ile alakali sikayetler aliyorum. Evet bu davranislarin birer sorun oldugunu ben de biliyorum ama kendini torpuleyebilmesi icin oglumun o ortamda bulunmaya ihtiyaci var. Biraz mutedil yaklasarak onu kazanmaya calismasi cok mu zor? Neden surekli olarak ayristirici bir tavir takindigini anlayamiyorum. Sanki ben problemli ogrenci istemiyorum, al çocuğunu git der gibi davraniyor. Oglumun durumu zaten beni cok cok uzuyor, simdi bir de her okula gittigimde ayri bir stres yasiyorum.
Lutfen yanlis anlamayin, kimseyi kimseye sikayet etmek gibi bir arzum yok. Ogretmeni de anliyorum, huzurlu bir ortamda faaliyet yapmak istiyor. Sadece ben kendimi ogretmene nasil anlatabilirim, onyargisini nasil yikabilirim, oglumun problemlerini nasil aşabiliriz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bir de bu sartlar altinda saglikli bir iliski kuramayacagiz ama ogretmenin oglumu okuldan uzaklastirma gibi bir etkisi olabilir mi?
Akranlarina karsi saldirgan bir cocuk degil ama satasiyor bazen. Ilgilerini cekmeye calisiyor. Aslinda oynamak istiyor ama dogru yontemi bulamiyor. Sinifta ayakkabilarini cikariyor, masalarin altina giriyor, tuvalette suyla oynuyor gibi gibi sikayetleri var ogretmenin...
Sizi çok iyi anlıyorum böyle bir ögrenci vardı oglumu sınıfında o birde çocukları dövüyordu veli toplantısında bir veli çocuktan şikayet etti ögretmen direk bu konu hassas ben atsam başkası atsa başından neolacak hepberaber çocugu nasıl kazanırız diye düşünelim dedi ve yılsonunda çocuk uyumlu söz dinleyen ni çocuk olmuştuAkranlarina karsi saldirgan bir cocuk degil ama satasiyor bazen. Ilgilerini cekmeye calisiyor. Aslinda oynamak istiyor ama dogru yontemi bulamiyor. Sinifta ayakkabilarini cikariyor, masalarin altina giriyor, tuvalette suyla oynuyor gibi gibi sikayetleri var ogretmenin...
Sizin yapabileceğiniz bişey olup olmadığını araştırdınız mı? Yani okul ortamına alışabilmesi için evde kazandırabileceğiniz davranışlar var mı gibi destek alabilirsinizFarkindaysaniz bana bildirmesinden yana bir sikayetim yok. Öğretmen surekli sikayet edip "bilemiyorum, bu sekilde devam edemeyiz" deyip duruyor. Sadece biraz yapici yaklasmasini bekliyorum. Her problemli cocuga kapiyi mi gostermek gerekiyor?
iyi de napsın kadın başka başka çocuklara zarar verip sözünü dinlemiyorsa tabi ki size bildirecek. eğer gerçekten çok sorunluysa ona göre bir merkeze götürmelisiniz. sizin oğlunuzun psikolojisi düzelsin diye diğer çocukların psikolojisi mi bozulsun anlamadım.
Ozel egitim almiyor. Yaygin gelisimsel bozukluk.
Bu durumda özel eğitim alması gerekiyor. Bir anaokulu öğretmeni ona emin olun fayda sağlayamaz. Özel eğitim öğretmeninin ilgilenmesi daha iyi olmaz mı
Ygb nin icinde asperger,atipik otizm varken ozel egitim almamasinin sebebi nedir?Ilave olarak dehb tanili da ozel bir cocugun annesiyim. Iyi bir ozel egitim bu durumun olmazsa olmazi. Kres ogretmeni basedemez tek basina. Ozel egitim alsa okul hocasiyla isbirligi yapilabilir. Ama bu durumda ogretmenden cok da bir sey beklemeyin. Yardimci olmayi isterim. Ozelden yazabilirsiniz.Ozel egitim almiyor. Yaygin gelisimsel bozukluk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?