• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Şikayet Eden Anaokulu Öğretmeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de öğretmenim. Anlayamadığım şu bazı arkadaşlar ‘hazır’ oturan, laf dinleyen, her şeyi şak diye anlayan öğrenciler istiyorlar olmayınca da şikayet şikayet. Gerçi çocuğuna uygulanan eğitimi, metodları beğenmeyen veliler de var sonra benim çucuğum neden şöyle neden böyle diye kıyameti koparıyorlar. Olması gereken şu öğretmen öğrenciye karşı tavrını, metodlarını belirleyecek (etik olacak tabi ki bunlar) veli de karışmayacak. Aman onu şöyle yap bunu böyle yap demeyecek (sizin için söylemiyorum). Size gelince öğretmene “Hocam eğitimci olan sizsiniz evladımın problem davranışları ile alakalı da davranış değiştirme programı hazırlamak da sizin göreviniz zira benim yapabildiğim bu” diyin. Şikayetler devam ederse okul müdürü ile görüşüp probleminizi bildirin, o halletsin öğretmeni ile.
İşte bu. 👏👏👏

Eline makas almayi bilmiyor diye yakinan okulönceci biliyorum.. yegenin ogretmeni. Neymis bazi cocuklar daha makas tutmayi bilmiyormus... neyse konu bu degil.

Ben de ogretmenim okul oncesi ogretmeni degilim ama 1 yil çalıştım ve arkadaslariyla saglikli iletisime giremeyen ogrenciyi ben bile sene sonuna kadar asiri davranislarini torpuleyerek arkadaslariyla uyumlu olmasini saglamistim. Bu isin okulunu okuyan kisi hayli hayli yapmasi lazim. Her zorlu ogrenci ozel egitime gitsin demekle bu is cozulmez. Umarim erken yasta hallolur yoksa ilerki dönemlerde daha zor olabilir.

Sen de onu eleştir siz eğitim almışsınız hareketli çocuklar nasıl idare edilir bilmeniz lazım de

Fiziksel olarak sınıf arkadaşlarına zarar veriyor mu?
Şu var ki oğlunuzun davranışları diğer çocukların da davranışlarını etkiliyor olabilir. Yani diğer çocuklar da oğlunuz gibi davranmak istiyor ve bu da öğretmeni endişelendiriyor olabilir. Ama bunun önüne geçilebilir sanırım.
Öyle ileri derecede bir gelişim geriliği, agresiflik veya uyum bozukluğu yoksa bence öğretmenin de maharetiyle normal bir okulda düzeltilebilir.
Tabi diğer velilerin de anlayış göstermesi gerekiyor

Bu tarz durumlarda öğretmenler samimi bi şekilde ilgilenmek istemezse çocukta bi değişiklik olmaz. Bu öğretmenle olmaz çünkü istemiyor ,ötesi berisi yok istemiyor. O yüzden şikayet edip duruyor. Özel okula yollama şansınız yok mu??

Maddi olarak gonderebilirim ama esim kesinlikle istemiyor. Ben kendim bir seyler yapmak istediğim icin devlet okuluna yazdirdim.

Öğretmen işin kolayına kaçıyor. Siz haklarınizi iyi bilin, tartışmadan konuya hakim olduğunuzu belirtin. Tum okul öncesi öğretmenleri için geçerli değil ama maalesef çoğunlugu özel çocuk istemiyor alttan alta.
Okulun rehber öğretmeni var mı?
Çocuğunuzun ram raporu var mı yoksa sadece hastane raporu mu?
Ram raporu varsa ozel eğitim merkezine gidiyor mu?
Cevaplariniza göre süreçle ilgili bilgi verebilirim

Okulun rehber öğretmeni var.

Oglumun hicbir yerden raporu yok. Doktor takibindeyiz. Yonlendirme üzerine anaokuluna yazdirdim.

Ama su da bir gercek ki diger cocuklara siddet uyguluyorsa ve bu artık bas edilemez hale geldiyse pedagoga gidilebilir. Cunku bazi cocuklar asiri kirilgan olup kendini koruyamıyor. Bu velilerin hosuna gitmez. Ki hicbir anne baba cocugunun buna katlanmasini istemez.

Bu işi yapiyorsa biraz özveri ve sabir gerek.Ben de ogretmenim.Yardimci olmanin da ,soylemenin de binbir yolu vardır.

Şikayet ettiğinde sorun lütfen peki ben ne yapabilirim koordine çaşışalım elimden ne gelirse size destek olurum. Beraber uyumlu çalısırsak bu sorunun üstesinden gelebiliriz şeklinde konuştugunuzda ne diyor öğretmen. Eğer çözüm sunmuyorsa sizden istediği şeyleri söylemiyorsa sadece şikayet varsa o öğretmendrn size hiçbir fayda gelmez. Oyleyse başka okul bakın lütfen.

Okulun rehber öğretmeni var.

Oglumun hicbir yerden raporu yok. Doktor takibindeyiz. Yonlendirme üzerine anaokuluna yazdirdim.
Peki siz söylediniz mi çocuğun rahatsızlığını başında. Söylemeseydiniz muhtemelen yaramaz çocuk damgası yiyecek ama okuldan almanız için bu kadar baskı olmayacaktı.

Ayrıca “Al çocuğunu git” gibi davranmıyor o gibi fazla resmen onu istiyor. Bütün öğretmenler “lisans” okurken özel eğitim dersini aldılar paşa paşa davranış problemi olan çocuğa eğitim verecekler, vermek zorundalar. O çocuğa farklı davranarak sınıfta etiketleyemezler. Nefret ediyorum bunlardan. Bir öğretmen olarak da böyle meslektaşlarımdan utanıyorum. Bir çocuk sırf laf dinlemiyor haşarı diye de özel eğitimlik diyen tipleri kınıyorum. Özel eğitim öğretmeniyim tanı kriterleri bunlar değil! Bu bahsedilenler sadece “davranış problemi” ayrıca “özel eğitim raporu” olan öğrencilerin bir çoğu da “kaynaştırma” eğitimi alıyor yani bahsi geçen “normal” diye adlandırdığınız sınıflarda okuyorlar. Vah ki vah ne günlere kaldık. Çocuk haşarı diye “özel eğitime yollayın” diyen insanlar türedi :O
Çocuk haşarı değil ki. Annesi zaten yazmış teşhisinin ne olduğunu.
Hayır bir anaokulu öğretmeni ona fayda sağlar
Özel eğitim merkezi ile koordineli çalışırız
Eskiden özel eğitim sınıflarında bireysel eğitim yaygınken yapılan binlerce araştırma gösteriyor ki kaynaştırma bireysel eğitimden kat kat daha iyi
Hem özel eğitimli hemde normal gelişim gösteren çocuklar için

Çocuk olması gereken yerde.
katılmıyorum. Çalıştığım okulda 3 örnek gördüm. 2 çocuğun velisi özel eğitime vermemek için direndi ve anaokulu öğretmeninin çok çabalamasına rağmen çocuklarda pek ilerleme olmadı hatta veliler okula gelmeye şikayet etmeye başladı. Diğer çocuk özel eğitim aldı bir yıl sonra anaokuluna geldi ve ciddi düzelme vardı. Kalabalık bir sınıfta bir anaokulu öğretmeninin çok yararlı olacağını düşünmüyorum. Branşım değil ama örneklerini görüyoruz.

O zaman neden kaynaştırma eğitimi var? Eğer saldırgan değilse diğer çocuklara zarar vermiyorsa, normal anaokuluna gidebilir.
Özel eğitime ek olarak kaynaştırma raporu varsa elbette gider. Ama raporu olmadan bu şekilde eğitim almak isterse hem çocuğun kritik dönemi atlatıldığı için öğrenmesi gereken şeylerde geri kalır , hem de aile ve çocuk bu şekilde sorun yaşar. Sadece özel eğitim almalı demedim. Özel eğitim almalı ve aynı zamanda raporunda varsa kaynaştırma eğitime devam etmeli.

Peki siz söylediniz mi çocuğun rahatsızlığını başında. Söylemeseydiniz muhtemelen yaramaz çocuk damgası yiyecek ama okuldan almanız için bu kadar baskı olmayacaktı.
Hayir hicbir sey soylemedim okula baslarken. Ikinci gun şikayetlere basladiginda davranis problemlerini azaltabilmek adina doktor yonlendirmesiyle burada oldugumuzu soyledim.

Bu sitedeki konulardan öğrendiğim birşey var; eğer çocuğun çok hareketli ve yaramazsa önce az öğrencili bir kreşe başlayacaksın, mümkünse 3 yaş ve sonrası, sonra anaokuluna gidecek. Her sene ama her sene çocuğumu anaokulunda istemiyorlar konusu var. Kızım 17 aylık, ilerde herhangi bir tanı konur mu bilmiyorum, inşallah olmaz ama inanılmaz hareketli ve yaramaz. 3 oldu mu direk veriyorum kreşe. Özel diye ilgilenirler en azından.

Konu sahibine de bir tavsiyem var. Bazen çocuklar hazır olmuyor. Baktınız hiç olacak gibi değil, seneye verin. Komşumuzun kızına ilkokul öğretmeni zeka geriliği var dedi. Kız 3 ayda hiçbir şey öğrenemedi. Sadece 3e kadar sayabiliyordu. Anne baba çalışıyor, bakıcı dayamış tv tablet, çocukcağız sıfır. Aldılar okuldan. Kreşe verdiler. Bir sene geç başladı okula. İlk dönem okumayı komple sökmüştü ve sayabiliyordu. Belki sizin çocuğunuzda henüz hazır olmayabilir. Bütün çocuklar aynı anda hazır olacak diye birşey yok.

Arkadaşlar ben cidden şaşırıyorum. Bu konu başlığı altında yorum yazan eğitimci arkadaşlarıma ve tabi bana yapılan ters yorumları doğru bulmuyorum. Konuya öğretmen bakış açısıyla yapılan yorumlara biraz daha saygı duyup kulak verebilsek keşke. Çünkü bizler şuan eğitimciyiz ancak ilerde veli de olacağız her zaman çift taraflı düşünmemiz gerekiyor sevgiler 🙏🏻

Arkadaşlar merhaba.

Onceki konularimdan hatirlayaniniz vardir belki. Oglum 4 yasinda ve gelisim problemleri yasayan bir cocuk. 2 hafta once anaokuluna basladi. Okula basladigi ikinci gunden beri araliksiz olarak hareketliligi, yerinde durmadigi, arkadaslarina hamur attigi, soz dinlemedigi ile alakali sikayetler aliyorum. Evet bu davranislarin birer sorun oldugunu ben de biliyorum ama kendini torpuleyebilmesi icin oglumun o ortamda bulunmaya ihtiyaci var. Biraz mutedil yaklasarak onu kazanmaya calismasi cok mu zor? Neden surekli olarak ayristirici bir tavir takindigini anlayamiyorum. Sanki ben problemli ogrenci istemiyorum, al çocuğunu git der gibi davraniyor. Oglumun durumu zaten beni cok cok uzuyor, simdi bir de her okula gittigimde ayri bir stres yasiyorum.

Lutfen yanlis anlamayin, kimseyi kimseye sikayet etmek gibi bir arzum yok. Ogretmeni de anliyorum, huzurlu bir ortamda faaliyet yapmak istiyor. Sadece ben kendimi ogretmene nasil anlatabilirim, onyargisini nasil yikabilirim, oglumun problemlerini nasil aşabiliriz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bir de bu sartlar altinda saglikli bir iliski kuramayacagiz ama ogretmenin oglumu okuldan uzaklastirma gibi bir etkisi olabilir mi?
O kafada birine anlatamazsınız.
Sosyal medyamda ekli olan özellikle okul öncesi öğretmenleri, geçtiğimiz hafta yaptıkları paylaşımlarla beni hayal kırıklığına uğrattı.
Şöyle bir şeydi ‘ siz iyi öğretmen seçme arayışındayken biz de iyi veli arayışındayız çünkü ailesinin becerip de eğitemediğini düzeltmemiz bekleniyor’ gibi.
Ne bir öğretmene ne de çocuklarla ilgilenen bir insana yakışan sözler bunlar.
Bence ya okulunu değiştirin ya da bulunduğu sınıfı, anlaşılan o sallabaş maaş peşinde.

Akranlarina karsi saldirgan bir cocuk degil ama satasiyor bazen. Ilgilerini cekmeye calisiyor. Aslinda oynamak istiyor ama dogru yontemi bulamiyor. Sinifta ayakkabilarini cikariyor, masalarin altina giriyor, tuvalette suyla oynuyor gibi gibi sikayetleri var ogretmenin...
Şaka mı bu?
Bunları yapmayan çocuk mu var?
Daha 2 gün önce kreş müdürümüz ‘bir diş fırçalama seansı var ki sormayın 1 saat sürüyor, sürekli tuvaletim var diyerek suyla oynamaya, el ayak yıkamaya gidiyorlar’ deyip gülüyordu.
Konu da benim oğlumun dakikalarca suyla oynamasından açıldı, kadın bana durumun çok normal olduğunu anlatıp içimi rahatlıyordu.

Bılınclı velilere hayranım. Kendı oglunu tanıyan ve ogretmenı suclamayan
Bır donem anaokulu ogretmenlıgı yaptım suan yapmıyorum calısmıyorum ama bende oglumu allah ızın verırse anaokuluna gonderecegım. Ogretmenın dedıklerını dıkkate alım cunku o sıze oglunuzun durumu hakkında dogruları soylemek zorunda kaldı kı sız bılınclı bır ebeveyn oldugunuz ıcın aksını soylesene oglunuzun durumunu bıldıgınız ıcın ınanmazsınız zaten. Ogretmen dıger cocukların da hakkını gozetmek zorunda ve takdır edersınız kı 10 kısılık bır sınıfta hepsıne mukayyet olmak cok zor. Anaokulu mudurunuzden gecıcı bır sure baska bır ogretmenın sınıfını talep edebılırsın yıne aynı sonucu alırsanız ozel egıtım ıhtıyacı dogmus olabılır.

Gayet guzel anlatmıssınız. Mesaja begenmedim ifadesi bırakanlar neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum. İstiyorlar ki onların yıllardır eğitemediğini biz kısa sürede örnek öğrenci profiline sokalım yok öyle öğretmen de bir yere kadar sabreder belki kendisine yapılanı görmezden gelir iyilikle güzellikle yaklaşır ama ya diğer çocuklar. Benim çocuğumun yanında saldırgan bir cocuk istemem ben okula sosyalleşsin diye gönderip de böyle çocuklar yüzünden ezilsin pısırık olsun istemem. Kimse öğretmenden mucize beklemesin öğretmen ailede başlayan eğitimi devam ettirir eğitimin ilk ayağı ailedir. Öğretmen 'yapmak zorunda eğitmek zorunda' gibi bir yaklaşım kabul edilemez. Öğretmen bir çok öğrenciye faydalı olmak için orada sizin yetiştiremediğiniz çocuğa bütün vaktini harcamak diğerlerini bu yüzden ihmal etmek için değil eğer ihtiyacı varsa özel eğitim var zaten bir çok üyenin söylediği gibi. Konu sahibi için değil söylediklerim bazı üyeler öğretmen nefretini dışa vurmak için böyle konuların açılmasını bekliyor sanki
Bunları da hayır, sadaka ya da amme hizmeti için yapıyorsunuz değil mi, şaka gibisiniz!!!
İşinizi yapamıyorsanız, almayacaksınız maaşı o zaman...

Bunları da hayır, sadaka ya da amme hizmeti için yapıyorsunuz değil mi, şaka gibisiniz!!!
İşinizi yapamıyorsanız, almayacaksınız maaşı o zaman...
Buna siz mi karar veriyorsunuz. Bi de bunlar türedi alma maaşı o zaman! Zaten sen veriyorsun maaşımı da almayacakmışım. Öğretmenin görev ve yetkileri bellidir. Yetkisini aşan durumları ilgili makama yönlendirebilir. Saldırgan cocugun ne yapacağı her zaman kestirilemez. Öğretmen tek bir çocuğun değil kendisine emanet edilen bütün çocukların öğretmenidir. Toplumun yararına olacak şekilde süreci yönetmelidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.