Sürekli Şikayet Eden Anaokulu Öğretmeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her hamur atani, soz dinlemeyeni, kosturuo durani annesine sikayet edecek olsaydik su an benim sinifim bos olurdu Bazi zumrelerime sasiriyorum. Valla isterlerse kizsinlar, linc etsinler beni. Biz bunun egitimini aldik. Evet bransimiz okul oncesi ama ozel egitim konusunda da dersler aldik.
Cocuk tabiki gerek gorulurse belli zamanlarda ozel egitim kurumuna gitmeli. Cocuk hareketli diye surekli veliyi arayip sikayet etmek nedir Allasen? Ogretmeniz biz. Bu gibi durumlari yonetebilmeyiz. Bu sene 3 yasla calisiyorum bir devlet anaokulunda. Inanilmaz hareketliler. Eve pestilim cikmis sekilde geliyordum Gercekten basim zonkluyordu yani. Ama bugun ben onlari yordum. Yaramazlik yapacak hal birakmadim onlarda cilginlarca dans ettik, ne kadar hareketli oyun varsa oynadik. Bahcede resmen delirdik Oyle bir yoruldular ki pasa pasa masaya oturup etkinlik yaptilar benimle. Etkinlik dedigimde bildigin karalama iste. Valla terapi gibiydi kafami dinledim 10 15 dk. Oyun odasinda tepelerden indiremedigim cocuk bugun kuzu gibiydi. Annesi almaya geldiginde cocugu otururken gorunce cok sasirdi. Cunku 1 haftadir cocuk surekli tepelerdeydi. Cocugu ordan kendi bile zor indiriyordu.
Demem o ki hareketli cocuk yoktur, az yorulmus cocuk vardir

Hıhı bir çocuğun suyla oynamasını, ayakkabısını çıkarmasını koskoca diplomanızla senelerce okuduğunuz bilgilerle halledemiyor, sizin deyişinizle ‘disipline’ edemiyorsanız, almayacaksınız maaşı.
Oldu, her çocuk put gibi otursun, tek tip bireysimsi canlılar türesin etrafta.
Ayrıca memursanız tabi ki ben veriyorum ve karşılığında layığıyla hizmet bekliyorum, fişleme değil.
İşte sizin gibiler yüzünden özeller aldı başını gitti.

İşte layığıyla işini yapan ve bundan asla gocunmayan ve biz velilerin kaplerini sonuna kadar kazanan öğretmen.
Sizin gibilerin çoğalmasını dilerim, saygılar...

Rumuza yeni dikkat ettim, sizi niye sevdiğimi bir daha anladım.

Farkindaysaniz bana bildirmesinden yana bir sikayetim yok. Öğretmen surekli sikayet edip "bilemiyorum, bu sekilde devam edemeyiz" deyip duruyor. Sadece biraz yapici yaklasmasini bekliyorum. Her problemli cocuga kapiyi mi gostermek gerekiyor?
Çok haklısınız.. Sorunsuz çocuğa her öğretmen bir şeyler öğretir, marifet diğer çocuklarımıza bir şeyler öğretebilecek olanlarda. Özel mi gönderdiğiniz okul?

Bı seviyesizlikle daha fazla muhatap olamam açlıktan ağzı kokanlar gelmiş senin maasını ben veriyorum diyor

Bı seviyesizlikle daha fazla muhatap olamam açlıktan ağzı kokanlar gelmiş senin maasını ben veriyorum diyor

Bana ağzı açlıktan kokan dedi yahu
Neyse seviyesiz olayım senin gözünde o mesele değil de, sen bu şekilde öğretmen olma o yeter bize

Anne olarak siz haklısınız ama ogretmende haklı... Bugün 4 yaşındaki kızım gözü kıpkırmızı geldi eve... Sınıfta durmayan bir çocuğun eli çarpmış ,çocuğun gozunun etrafı kızarmış belirgin şekilde... E şimdi tamam çocuk bunlarda öğretmen ne yapsın .. ben öğretmene söylemek zorundayım ogretmende veliye söyleyecek, yapacak bişey yok... Bu yüzden öğretmeni de anlamaya çalışın. Ama tabiki de her seferinde "böyle olmaz"demesini bende doğru bulmuyorum. Ortak bı çözüm bulunmalı...

Kusura bakma tekrar söylüyorum buna sen karar veremezsin
Aaa yazıp durma ban yiyeceğim senin yüzünden, illa gel de satırlarca yaz bana doyamadım azarına diyorsun.
Kusuruna bakarım ayrıca, öncelikle zihninin mesleğinle alakalı bölümü kusurdan örülü olduğundan...

He tamam benim ağzım kokuyor, çok fakirim, şoparım, paçozum kabul, oldu mu?
Artık yazma yani.

Azar? Yazma o zaman

Canım doğru demiş. Devlet memurunun maaşı senin benim verdiğim vergiyle ödeniyor. Ne sanıyorsun ki yani?!
Aa olur mu avrupa birliği senatosu üstün becerilerden dolayı, dış kaynak ödeneğinden veriyordu.
Bu lafa hep işini yapmayan memurlar alınır.
Yapanlar ‘evet sen veriyorsun ama ben de veriyorum ne var ki bunda, aramızda fark mı var’ der.
İşte insanın gocunduğu tarafı hep zaaflarıdır zaten.

Canım doğru demiş. Devlet memurunun maaşı senin benim verdiğim vergiyle ödeniyor. Ne sanıyorsun ki yani?!
Devlet memurunun maasının vergiyle odendıgını biliyorum CANIM? bir polise bir de öğretmene çok söylenir bu cümle 'maasını benim vergılerımle ödenıyor' bu ne demektir benim gözümde 'sen aslında hıc bir sey yapmıyorsun benim vergim olmasa sen bir hiçsin senin emeğinin çalışmanın da bir önemi yok vs'

Ya tesekkur ederim Ben de sizi ve yorumlarinizi cok seviyorum
Ben olmasi gerekeni yapiyorum aslinda. Aksini yaparsam ben neden varim diye kendimi sorgularim. Otoritem sarsilir ustelik. Aldigim maasi bogazimdan gecirirken de icim gider. Nasil bir cocuk icin yaramaz bu gelmesin okula diyebilirim ben? Ya da anneyi arayip surekli darlamak benim meslegime uyguj bir davranis mi hic? Buna ne hakkim var yani?
Gercekten aldigim parayi haketmek icin cok cabaliyorum. Bir evladim var benim de. Baska cocuklarin hakkina girmek, baska anneleri uzmek en son isteyecegim sey.
Tamam bazen gercekten eh be yeter dedirten cocuklar oluyor. Olmuyor degil. Ama ben mumkun mertebe bunu cocukla hallediyorum. Annesine sadece bilgi veriyorum. Benimle birlikte hareket etmesini istiyorum. Bu sene de var cesit cesit cocuklarim. Inan hepsi sabir siniyor ornek vereyim hemen; bir tanesi kendini inek saniyor. Asla normal bir sekilde konusmuyor. Sadece mölüyor. 2 ayak ustunde yurumuyor. 4 ayakla yuruyor. Annesi bunun kardesi dogduktan sonra oldugunu soyledi. Kiskancliktan yapiyormus. Bir de hayvancilik yapiyorlar. Cocuk surekli buzagilarla oynuyormus. Arkadasi yokmus dogru duzgun. Kadin ilk hafta sinifta durmak istedi. Cocugu kontrol etmek adina. Mahcuptu baya da. Izin vermedim. Evine gonderdim. Acil bisey olursa gelirsin diye. Bu hafta yine möledi ama en azindan artik 2 ayak kullanmaya basladi Cok sevimli sipa
Ayni sekilde birini asla durduramiyordum. Cocukta enerji asla bitmiyordu. Inan var ya masanin tepesinden tut, trambolinin ustune kadar her yerdeydi cocuk. Tak dedi bana da. Bugun yanimdan ayirmadim onu hic. Sen bana bugun yardim et. Ben cok yorgunum dedim. Dibimden ayrilmadi. Pesimde dolandi durdu. Bi de guzel yormusum ki evlere senlik. Annesi eve gidince fotografini atti. Cocuk koltukta uyuyakalmis. Ilk kez kendine kaliteli zaman ayirabilmis kadincagiz. Aradiginda sesi o kadar mutlu geliyordu ki bir suru hayir duasi aldim. Bana bir omur yeter. Sirtim yere gelmez yani
Okulun ilk haftalari hangi cocuk tam uyumlu olur ki okula zaten? Hersey zamanla oturuyor. Sabir lazim. Ozellikle okul oncesi tam bir sabir istiyor. Anne olunca sabrim daha da artti benim
Bir de sunu da eklemeden gecemeyecegim; bizim idarecimiz daha ikinci haftadan veliye sikayetlendigimizi duysa bize saglam bir uyari cekerdi gercekten. Bazi ogretmenler fazla ozgur ruhlu Bagli olduklari bir mudurluk yok gibiler

Evet muhattap olma canım bu tipte insanların yetiştirdiği çocuklar zaten kendilerini sınıflarda belli ediyorlar :) yarası olan gocunur misali gocunmaya doyamamış hanım

Bana ağzı açlıktan kokan dedi yahu
Neyse seviyesiz olayım senin gözünde o mesele değil de, sen bu şekilde öğretmen olma o yeter bize
Sen getir de diplomanı bizimkilerin yanına koy bide öyle konuşalım kimin öğretmen olup olmayacağı sana kaldı çünkü bilir kişi sensin evde oturmaktan kafayı yemiş bir güruh türemiş sende başı çekiyorsun nefret kusma böyle buralarda bişeyler yap çalış üret meşgul ol.. tabi bunlara eğitimin ve kapasiten yeterse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.