- 30 Ağustos 2009
- 614
- 432
- 333
Aynen oyle kimse basinin agrimasini istemiyorBirşey soracağım belki de öğretmenin amacı bu veliyi yıldırıp öğrenciyi göndermek. Zor çocukları başka öğretmene gönderip kendisinin rahat etmesi. O zaman sabırlı öğretmene yazık değil mi? Okulda işler bu şekilde yürüyorsa, İşini iyi yapanın iş yükü artıyor.
Nasil suclamadiniz konu sahibinin ogretmenine beceriksiz yetersiz diyen siz degilmisiniz.hem isbirliginden bahsediyorsunuz hem sizi okula niye cagiriyor diyosunuz yazdiklariniza bakin once benimde soyledigim sizinkinden farkli bisey degil zaten her ogretmen her cocuga iyi gelmeyebilir cocuk alisamayabilir diuorum belki sizin siniftada ogretmeninizden sikayetci veliler olabilir cocugunu alip bska ogretmen deneyebilir bu onun beceriksiz yetersiz oldugu anlamina gelmezBen ogretmenleri hic suclamadim bugune kadar. Genelde suclu diye bir kavram yok zaten cocuk yatistirme soz konusu oldugunda,sadece yanlis yontem diye bir sey var. Egitim fakultelerinde verilen dersleri her anne bilemez/bilmek zorunda da degil. Eger bilirse zaten ogretmene ihtiyac kalmaz. Sanirim size gore egitim fakultesinde verilen dersler fuzuli,nasilsa kitaplari var alir okuruz,dersine girmisiz kadar oluruz degil mi? Esas boyle dusunmeniz trajikomik olmus.
Benim oglum 4 yasinda,okula gitmeye baslayali 6 ay oldu,ne huysuzlugu kaldi,ne de asabiligi. Onun icin endise etmenize gerek yok. Ogretmenimizin elinde sihirli degnek vardi size gore ve halletti. Hic bir gun bana sikayette bulunmadi/al bu cocugu git burdan demedi/ben sinifimda sorunlu cocuk istiyorum da demedi sagolsun :) cunku isini cok iyi yapan binlerce ogretmenden biriydi kendisi. Sagolsun. İyi ki var. Sohbetlerimiz esnasinda cok da guzel laf anliyor,buradaki uyeler gibi bagirip cagirmiyorasiri kibar ve nezaketli bir insan sanirim cocugum da ona benzemeye basladi. Bu cumleyi sanirim 8. Defa kuracagim ama ,olsun belki bu sefer anlatabilirim. Okuldaki patron ogretmendir,cocugumu istedigi sekle sokabilir,tum yetki ve sorumluluk kendisindedir,ben kendisiyle sadece isbirligi icerisinde olabilirim.
Konu sahibinin ogretmeni ozel bir ornek. Sinifimda falanca cocugu istemiyorum deme hakkina sahip degil hicbir ogretmen. Ben bu durumda ozel bir durumu genelleme yaparak yorumlasaydim evet hakli olabilirdiniz. Siz ne gerekce ile ogretmeni hakli gormustunuz mesela? Okullar henuz yeni acildi. Size gore ogretmen konu sahibinin cocugu icin en ufak bir caba gostermis olabilir mi? Okullarda rehberlik servisleri var,cocugun pedagoga ihtiyaci olup olmadigina karar verirken bu servislerden yararlanilmasi gerekiyor,size gore ogretmen her yolu denedi/isin icinden cikamadi mi? Ben parmagini bile kipirdatmadigini dusunuyorum cunku.Nasil suclamadiniz konu sahibinin ogretmenine beceriksiz yetersiz diyen siz degilmisiniz.hem isbirliginden bahsediyorsunuz hem sizi okula niye cagiriyor diyosunuz yazdiklariniza bakin once benimde soyledigim sizinkinden farkli bisey degil zaten her ogretmen her cocuga iyi gelmeyebilir cocuk alisamayabilir diuorum belki sizin siniftada ogretmeninizden sikayetci veliler olabilir cocugunu alip bska ogretmen deneyebilir bu onun beceriksiz yetersiz oldugu anlamina gelmez
Aynen bende bisey yaptiginj yada yapmak istemedigini dusunuyorum daha bastayken alisamadi falan diye gondermek istiyor ugrasmak istemiyor tabi bunlar olasiliklar ben ogretmeni savunmuyorum ben sizin cocugumuzu yetistirmeleri icin okula gondermiyomuyuz sozunuze ve bunun arkasinda gelen parmak ucu bilmem ne soylemlerize takildim.benim cocugumu benden guzel hic kimse yetistiremez sadece sevsin sinifinda istesin yeter.kimsenin parmak ucuna bilmem neyine guvenip cocuk gondermedim okulaKonu sahibinin ogretmeni ozel bir ornek. Sinifimda falanca cocugu istemiyorum deme hakkina sahip degil hicbir ogretmen. Ben bu durumda ozel bir durumu genelleme yaparak yorumlasaydim evet hakli olabilirdiniz. Siz ne gerekce ile ogretmeni hakli gormustunuz mesela? Okullar henuz yeni acildi. Size gore ogretmen konu sahibinin cocugu icin en ufak bir caba gostermis olabilir mi? Okullarda rehberlik servisleri var,cocugun pedagoga ihtiyaci olup olmadigina karar verirken bu servislerden yararlanilmasi gerekiyor,size gore ogretmen her yolu denedi/isin icinden cikamadi mi? Ben parmagini bile kipirdatmadigini dusunuyorum cunku.
Cocukta bir problem varsa bunun icin ilk adimda al cocugunu git denilmez.
Bu da sizin fikriniz, ben size fikirlerinizden dolayi satasmiyorum,kendi goruslerimi paylasiyorum. Annem de babam da ogretmen benim. Evde bana uygulayamadiklari disiplini koskoca okul dolusu cocuga uygulayabilmis insanlar. Yasadim gordum. Bugunde bir ogretmenin aldigi egitimleri baska universite mezunlari almiyor. Cocuk yetistirmek icin anne baba yetmiyor,ogretmene ihtiyac var. İyi ki de varlar. Ha kotu ogretmen de var,kotu veli de,ogrenci de. Bu da ayri bir konu elbette. Siz kendiniz bir ogretmenden daha bilgili,kulturlu ve egitimli olabilirsiniz,bu sadece sizi baglar. Toplumun geri kalmis yerlerinde,varoslarda,koyde,dag basinda yasayan cocuklari anne babalari degil ogretmenler isiga kavusturuyor. Bunu defalarca gordum onu paylasiyorum. Konu sahibinin ogretmeni daha ikinci gunden sikayetlere baslamis,bu dogru degil. Sinif arkadasina hamur firlatti diye cocugu sinifta istememek,alin gidin demek cok yanlis. Size gore dogru olabilir,izin verin de ben de fikrimi paylasayim,siz de kendi fikrinizi paylasin.Okul onc
Aynen bende bisey yaptiginj yada yapmak istemedigini dusunuyorum daha bastayken alisamadi falan diye gondermek istiyor ugrasmak istemiyor tabi bunlar olasiliklar ben ogretmeni savunmuyorum ben sizin cocugumuzu yetistirmeleri icin okula gondermiyomuyuz sozunuze ve bunun arkasinda gelen parmak ucu bilmem ne soylemlerize takildim.benim cocugumu benden guzel hic kimse yetistiremez sadece sevsin sinifinda istesin yeter.kimsenin parmak ucuna bilmem neyine guvenip cocuk gondermedim okula
iyi de napsın kadın başka başka çocuklara zarar verip sözünü dinlemiyorsa tabi ki size bildirecek. eğer gerçekten çok sorunluysa ona göre bir merkeze götürmelisiniz. sizin oğlunuzun psikolojisi düzelsin diye diğer çocukların psikolojisi mi bozulsun anlamadım.
Bu mesajın nesine kızmış, beğenmemişler anlamadım.
Hiç kimse yavrusunu sokakta bulmadı.
Sorun çıkaran, zarar veren çocuklar karşısında daha 'Tamam yaa ne yapsın kuzucuk benimkini
az hırpalayıversin bir şey olmaz.'' diyen veli de daha hiç görmedim :)
Herkes kendi evladının huzuru, mutluluğu peşinde.
Diğer velilerden gereken anlayışı görse öğretmen, belki daha sabırlı olacak aldığı destekle.
Ama kime ne diyebilirsiniz?
Herkes kendince haklı.
Hepsi bizim çocuklarımız, amacımız hepsini topluma kazandırmak.
Her anne çocuğu ile ilgili şikayet yerine güzel sözler işitmek ister.
Her öğretmen de kendini ''bakıcı'' değil de gerçek anlamda öğretmen gibi hissedeceği şartlarda
görev yapmak ister.
Olmuyor işte..
Biz etkinlik yaparken hiç yerinde durmadığı gibi arkadaşının saçından makasla bir tutam kesen,
onu görüp taklit eden 2. bir sorunlu öğrenci ile korkunç bir gün tamamladım.
Diğer velileri yarın kapıda bulurum artık.
ben o kaynaştırma öğrencileri yanına oturtulan sınıfın uslu kızı olarak elalemin sorunlu çocuğunu çok çektim açıkçası. saçımı çeken koluma kalem batıran benle dalga geçen küfür eden çocukları çekmek zorunda değildim.
ailede alamadıkları eğitimi öğretmene ve diğer öğrencilere yüklemek misyon olarak doğru değil.
öğretmen bazali olan bir çocuğu eğitip öğretmekle mükellef. evde zaptedemediği çocuğunu okulun sorumluluğuna yollayan çok aile var ve evet esas sorun ailede. onları suçluyorum kusura bakmayın. beğenmeyenlerin de o aileler olduklarını düşünüyorum.
ülkede belli şeyler öyle gelmiş öyle gidiyor diye doğru olduğu anlamına gelmiyor.
O zaman neden kaynaştırma eğitimi var? Eğer saldırgan değilse diğer çocuklara zarar vermiyorsa, normal anaokuluna gidebilir.
Ben de öğretmenim. Anlayamadığım şu bazı arkadaşlar ‘hazır’ oturan, laf dinleyen, her şeyi şak diye anlayan öğrenciler istiyorlar olmayınca da şikayet şikayet. Gerçi çocuğuna uygulanan eğitimi, metodları beğenmeyen veliler de var sonra benim çucuğum neden şöyle neden böyle diye kıyameti koparıyorlar. Olması gereken şu öğretmen öğrenciye karşı tavrını, metodlarını belirleyecek (etik olacak tabi ki bunlar) veli de karışmayacak. Aman onu şöyle yap bunu böyle yap demeyecek (sizin için söylemiyorum). Size gelince öğretmene “Hocam eğitimci olan sizsiniz evladımın problem davranışları ile alakalı da davranış değiştirme programı hazırlamak da sizin göreviniz zira benim yapabildiğim bu” diyin. Şikayetler devam ederse okul müdürü ile görüşüp probleminizi bildirin, o halletsin öğretmeni ile.
Biz 3 senedir doktor takibindeyiz.
Ebeveyn elinden geleni yaptığını, durumun farkında olduğunu, okuldan yansıtılan tavrın kendisini yıprattığını açıkça belirtmiş değil mi? Karşısında bunlara rağmen yönlendirme yapmak yerine ŞİKAYET ile gelen bir öğretmen var ki bu öğretmen ancak bu tavrı hak etmekte. Öğretmenin öğrenciyi şikayet etme hakkı yok maalesef. Öğretmen aileyi “aile eğitim seminerine” yönlendirebilir, öğretmen Veli’yi idare ile ortak görüş bildirip öğrenci yönlendirme formu ile rama yönelendirebilir, öğretmen aile görüşmesi düzenlenleyip bilgilendirme yapıp Veli’den şunları şunları yapın diye istekte bulunabilir, öğretmen aile ziyareti yapıp öğrencinin yaşam ortamını görüp incelemede bulunabilir. Ama buradaki öğretmen hiçbir şey yapmayıp çocuk şöyle yapıyor çocuk böyle yapıyor demekle yetiniyor. Buyurun size eğitimci bakış açısı çözüm üretmek yerine sorun çıkartan çocuktan kurtulmayı seçen bir öğretmen yazdığım cümleyi duymayı sonuna kadar haketmekte. Ayrıca öğretmenlik vasfıma ister İnanın ister inanmayın bana katabileceğiniz yahut eksiltebileceğiniz herhangi bir şey yok. Bahsettiğim şeyleri de öğretmen yapmak zorunda özellikle veli ziyareti ve aile görüşmesini (çocuk problemli olmasa bile bu ikisi yapılması zorunlu görüşmelerden buna rağmen yapılmamış). Aman benden çıksın uğraşmayayım diye yapmıyor bence bahsi geçen “öğretmen” için yazdığım cümle az bile. Kimse zaten yorgun ve üzülmüş bir anneyi bu kadar üzemez. Eğitim fakültelerinde ebeveyn ile iletişim, çocuk ile iletişim adına psikolojiye giriş vb dersleri boşuna almıyor öğretmenlik mezunları"Hocam eğitimci olan sizsiniz evladımın problem davranışları ile alakalı da davranış değiştirme programı hazırlamak da sizin göreviniz zira benim yapabildiğim bu”
Çok ilginç bir cümle olmuş. Gerçekten bu şekilde düşünebilmiş olmanıza şaşırdım ve bu yüzden öğretmen olduğunuzdan şüphe ettim çünkü her öğretmen bilir ki eğitimin tek ayağı yoktur, eğitim okul-aile işbirliği ile verimli hale gelir. Amaç davranış değişikliği oluşturmaksa ve sorun teşkil eden bir davranış da varsa elbette ki aile bilgilendirilecek ve gerektiğinde rehber öğretmen de devreye girecek. Ne demektir "eğitimci olan sizsiniz benim yapabileceğim bu kadar" şaşkınlık içindeyim.
Oto sanayiye araba bırakmıyo konu sahibi, "ben anlamam usta sen hallet" modunda hareket etsin.
Eğitimde herkes taşın altına elini koyacak, al bu çocuğu düzelt diye sadece öğretmene yüklenmek zaten o o çocuğun hiçbir zaman düzelemeyeceği anlamını taşır..
Ebeveyn elinden geleni yaptığını, durumun farkında olduğunu, okuldan yansıtılan tavrın kendisini yıprattığını açıkça belirtmiş değil mi? Karşısında bunlara rağmen yönlendirme yapmak yerine ŞİKAYET ile gelen bir öğretmen var ki bu öğretmen ancak bu tavrı hak etmekte. Öğretmenin öğrenciyi şikayet etme hakkı yok maalesef. Öğretmen aileyi “aile eğitim seminerine” yönlendirebilir, öğretmen Veli’yi idare ile ortak görüş bildirip öğrenci yönlendirme formu ile rama yönelendirebilir, öğretmen aile görüşmesi düzenlenleyip bilgilendirme yapıp Veli’den şunları şunları yapın diye istekte bulunabilir, öğretmen aile ziyareti yapıp öğrencinin yaşam ortamını görüp incelemede bulunabilir. Ama buradaki öğretmen hiçbir şey yapmayıp çocuk şöyle yapıyor çocuk böyle yapıyor demekle yetiniyor. Buyurun size eğitimci bakış açısı çözüm üretmek yerine sorun çıkartan çocuktan kurtulmayı seçen bir öğretmen yazdığım cümleyi duymayı sonuna kadar haketmekte. Ayrıca öğretmenlik vasfıma ister İnanın ister inanmayın bana katabileceğiniz yahut eksiltebileceğiniz herhangi bir şey yok. Bahsettiğim şeyleri de öğretmen yapmak zorunda özellikle veli ziyareti ve aile görüşmesini (çocuk problemli olmasa bile bu ikisi yapılması zorunlu görüşmelerden buna rağmen yapılmamış). Aman benden çıksın uğraşmayayım diye yapmıyor bence bahsi geçen “öğretmen” için yazdığım cümle az bile. Kimse zaten yorgun ve üzülmüş bir anneyi bu kadar üzemez. Eğitim fakültelerinde ebeveyn ile iletişim, çocuk ile iletişim adına psikolojiye giriş vb dersleri boşuna almıyor öğretmenlik mezunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?