Sürekli sebepsiz yere ban yemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz son uyarıyı polemikten aldınız, polemik nedir? Karşılıklı tartışmaya girme.
Siz polemikten ceza aldıysanız polemiğe girdiğiniz kişi de almış demek oluyor, kaldı ki kurallar var ve herkes bu kurallara uymakla yükümlü.
Sebepsiz yere banlanıyorum demişsiniz, 4 ceza almışsınız.
3’ü üslup 1’i polemikten.

Ayrıca alınan cezalarla ilgili konu açmak da yasaktır.

Sma'ın araba evliliğiyle alakası yok demiş görüyor musunuz? Cahil değil, kör cahil, zır cahil

• Forumumuz kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre forum kurallarına uymak durumundadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir. Forumumuz belirlenmiş olan kurallara uymayı reddeden kullanıcılara hizmet vermek zorunda değildir.
  • Forum Kuralları dışında bölümlere ait özel kurallar bulunabilir. Başlık açılan bölüme ait özel kuralları okumanız ve bu kurallara uymanız gerekmektedir.
  • Kullanıcıların kendi yararları göz önünde tutularak hazırlanan bu kurallar tartışmaya açık değildir.
  • Foruma üye olan kullanıcılar bu metni okumamış olsa da tüm kurallara uymayı kabul etmiş sayılır. Bu kurallar tüm kullanıcılar için bağlayıcı niteliktedir.

Kural olduğu için yazayım, banlıyken başka üyelik alınamaz, haksızlıktan bahsederken sizinle polemiğe girdiği için banlanan diğer üyeye haksızlık yapıp üyelik alamazsınız, ki banlıyken önünüzde açılan ekranda bu zaten açıklanmış:
“Kural İhlalleri ! Çok üzgünüz ama bir süre ziyaretçi olarak kalacaksınız. Cezalı iken üyelik alırsanız ceza süreniz uzayacaktır.”
ek. 3- Sitede veda yazıları veya gel çok özledik yazıları kesinlikle yasaktır. Kalana git gidene de kal demedik bu güne kadar.

Üyesi olduğunuz sitenin kurallarını bilmelisiniz çünkü
XI) Forum'un işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları sürekli bilgilendirmek adminlerin veya moderatorların görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.

Son düzenleme:
Ben de haksız yere banlandığımı bilmem ama şu şikayet edenleri anlamıyorum mesela şurada bir paylaşsam bundan bile rahatsız olanlar oluyor
Çünkü şikayet et ‘e basmak da bir kuraldır.

• Kurallara aykırı bir durum görüldüğünde, başka kullanıcıların konuya müdahil olması üzücü sonuçlar doğurduğundan, doğru davranışın RAPOR tuşu ile yöneticilere bildirilmesi olduğunu hatırlatırız.
Forumlarda haklı-haksız, adalet aranmaz çünkü burası yargı merci değil bir site, üstelik profesyonellik iddiamız da yok kurallarımız var.
Daha üye olurken hepimiz Site Sözleşmesini okumak zorundayız, onu okuyup okudum’u işaretlemeden üyelik işlemimiz tamamlanmıyor.
Bakınız orada ne diyor:

Forumumuz kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır.
Foruma üye olan kullanıcılar bu metni okumamış olsa da tüm kurallara uymayı kabul etmiş sayılır. Bu kurallar tüm kullanıcılar için bağlayıcı niteliktedir.

Evet mune takarsa hiç affetmez ben de yıllar önce yaşadım bunj
Sizin benim için, benim de sizin için hiçbir önemimiz yok, kurallar var ve kurallar gereği şu yoruma ceza verilir
—————

Sitede sadece hakarete ceza verilmiyor, polemiğe girmek de banlanma sebebi.
İki kelam konuşanlar değil birbiriyle tartışmayı bilmeyip kışkırtarak yazanlar ceza alıyor, zira tartışmanın da bir usulü adabı var, karşındakini aşağılayarak, dalga geçerek, küçümseyerek konuşup bunu da arkadaşla fikir alışverişi yapıyorduk diye yutturmaya çalışmak hoş olmuyor, ki hepiniz her duruma hakim değilsiniz bazıları bazılarıyla daha öncesinde de defalarca polemiğe girmiş birbirlerine dalmayı spor haline getirmiş oluyorlar.

İsim vermeden örnek vereyim, bir üye konu açıyor daha öncelerden ona kafayı takan başka üye topiğe gidip üyeyi rencide ediyor, konu sahibi kavga çıkmasın diye topiği kapattırıyor, rencide eden hızını alamayıp üyenin fi tarihte açtığı konulara gidip kışkırtmaya devam ediyor.

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim, hakaretle üslupsuz mesaj arasındaki farkı bilmeyenler var, çok kullanılan bir kelimeden örnek vereyim, hukukçu üyeler dahi “cahil” kelimesini hakaret diye rapor ediyor oysa kanunlara göre bu kelime hakaret sayılmıyor ama haddi aşan üslupsuz eleştiri olduğundan banlanma sebebi.
Velhasıl neyin hakaret, neyin üslupsuzluk, neyin eleştiri olduğunu çok iyi bildiğini düşünen kişiler dahi kendileri veya sevdikleri üyeler için yazılmış hakaretle uzaktan yakından alakası olmadığı halde ısrarla hakaret diye rapor ederken, yönetimi ayrım yapamayanlar gibi göstermek garip kaçıyor.

Kendilerini her konuda haklı gören, yalnızca kendi doğrularını kabullendirmeye çalışan, başka fikirleri alaycı, küçümseyici tavırla eleştiren taraf banlanınca haksızlık, karşıt görüşte olan banlanınca hak etti diye düşünmek de haksızlıktır.

Sitede uygulanan cezalar bu sebeple haklı-haksız diye ayıklanarak verilmez zira herkes kendini haklı görür karşı tarafı haksız, kaçıyor, ki haklı-haksız dediğimiz şey kime göre haklı kime göre haksız? Bu da değişkendir, bir kişiye bir gruba haklı görünen başka birine bir gruba haksız gelebilir, biz bu gruplardan birine göre haklı-haksız yargısına girer ona göre işlem yaparsak da taraflı denir, bu yüzden ne kendimizin ne üyelerin haklı-haksız tanımına göre değil site kurallarına göre işlem yapıyoruz.

Toplumun genelinde kabul gören bazı doğrular ve yanlışlar değişmese de, insanların içinde yaşadığı toplumun kültürüne, yaşam tarzına, inançlara, ekonomik şartlara vs göre doğrular ve yanlışlar değişebilir.
Herkesin doğrusu ve yanlışı farklı olabilir, buna saygı duymak yerine dayatmacı davranılan bir ortamda son konuşulacak şey bile değildir kurallar ve yönetim.

Kaldı ki yıllar evvel 1 hafta kuralları uygulamayacağız dedik, hakaret küfür olursa küfür ve hakaret edene dava açarsınız dedik üyelerde tamam dedi, 1. gün dolmadan kuralları uygulayın tepkileri gelmeye başladı, zira nasılsa banlanma yok diye herkes birbirine küfür ediyordu, e hani kurallar baskıcı ve hatalıydı? Dava açmak yerine neden yine site yönetimi ve kurallarından medet umuldu? Biz hakim değiliz mahkeme değiliz, adalet değil bizim işimiz, biz yazılmış kuralları uygularız, ki üniversite bitirdim meslek sahibiyim diyenler dahi düşüncelerini adabınca belirtmek yerine eleştirdikleri cahil dedikleri kişiler gibi küfür ettiler, eğitim adap kazandırmıyormuş bunu o deneyimde gördük, kuralsızlığı kendine hak görüp 4 üniversite 5 dil bilen de çok rahat mahalle kavgası yapıp küfür edebiliyormuş.
Af buyurun lafı pek uzattım.
Burası Kadınlar Kulübü, kuralları ve bir düzeni var, üyeler kurallara uymakla, yöneticiler de düzeni korumakla yükümlü.

Saygılarımla.

Not: Mesajım alıntıladığım üyeler özelinde olmayıp okuyan tüm üyelere genel bir cevaptır. Bu sebeple yanlış anlaşılmalara mahal vermesin lütfen.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…