• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli negatif ve dertli arkadaşı olan ne yapmalı?

Arkadaşınız kötü bir zamandan geçiyorsa biraz anlayış biraz dişinizi sıkın derim biraz negatife boğacak sizi ama atlatacaktır hayat böyle sizin de daha karamsar olduğunuz dönemler olmuştur bazen böyle hissedebiliyor insan hayatınızın farklı dönemlerindesiniz gibi görünüyor
Hayır benim de hayatım kolay değil hiçbir zaman olmadı ama ben hep olumluya odaklandım ve de başkalarını rahatsız etmemek için çok anlatmam. Ama her insan farklı tabi ben fazla empatım

Bazı insanlar her durumda mutsuz. Ne yapılırsa ne önerilirse onerilsin mutsuz yani. Böyle insanlar hayatı etrafına da cekilmez kılıyor. Ya o konuları artık konuşmayı ya da arkadaşımla ilişkiyi bitirirdim. Böyle bir arkadaşım vardı eşiyle sürekli sorunlar yaşardı. Bir gün aldatildigini öğrendi geldi bana. Esimde dahil oldu konuştuk konuştuk baba evine gitmisti. İki üç gün sonra eşine döndü. Cocukluk samimi arkadaşımdı artık eşiyle sorunlarını konuşmama kararı aldık. Bir de çocuğu oldu. İnşallah eşiyle iyidir diye dua ediyorum. Nasillar bilmiyorum. Her daim Instagram da mutlu resimler atardi, aldatilip geri döndüğünde de hep öyle fotoğraflar attı. Hala da öyle. Çok üzülüyorum. Zaten ilk baştan beğenmemiştim çocuğu çok söyledik o zamandan beri dinletemedik. Ya o muhabbetleri ya arkadaşlığı kesin bir yere varmaz çünkü

Kaç yıldır arkadassiniz, hep mi boyleydi? Yoksa son yıllarda aksilikler ,sanssizliklar yaşadı ve bir süredir hayatı yolunda gitmediği için mi?
Eğer ikincisi gibi bir durum varsa onun yanında olun.belli ki saglikli bir psikolojide değil, yardım alması konusunda onu ikna edin. İş güç vs bahaneler bulun ve görüşme sıklığını azaltın.

Ama birinci durumdaysa, yani sizi sadece kendini anlatmak için arıyor ve konuşuyorsa kendinizi korumalisiniz. Benim de oyle bir arkadaşım vardı. Ağzımı açıp iki kelime edemezdim çünkü konuyu hep kendine getirirdi bir şekilde.toksik 8 yıllık ilişkisini anlatır dururdu. Hayır yani çözüm önerilerini de dinlemiyor. Güzel, gunesli bir günde deniz kenarında bulunmuştuk en son. Konu yine aynı yere geldi .güzel bir gün geçirmek mümkünken denize başını bile çevirmeyin günün içine etti.bejnde gorusme sıklığını azalttım. Artık görüşmüyoruz bile.

Gerçek bir derdi olanı dinlerim. Ama derdi olmadığı halde negatiflik yapıyorsa uzaklaşırım.

Son zamanlarda özellikle Z kuşağı ile yok duygusal çöp boşaltma, yok asıl dostluk iyi gün dostluğudur, yok negatife hayatınızda vermeyin lafları moda oldu. Hatta bir influencer sözde yakın arkadaşının cenazesine gitmemişti kötü hissettirecek yere gitmek zorunda mıyım diye. Bence bu yeni moda da çok yanlış. 7/24 hap almış gibi dolaşıp sadece güzel şeylerden bahsedemez hiç kimse.

Gerçek bir derdi olanı dinlerim. Ama derdi olmadığı halde negatiflik yapıyorsa uzaklaşırım.

Son zamanlarda özellikle Z kuşağı ile yok duygusal çöp boşaltma, yok asıl dostluk iyi gün dostluğudur, yok negatife hayatınızda vermeyin lafları moda oldu. Hatta bir influencer sözde yakın arkadaşının cenazesine gitmemişti kötü hissettirecek yere gitmek zorunda mıyım diye. Bence bu yeni moda da çok yanlış. 7/24 hap almış gibi dolaşıp sadece güzel şeylerden bahsedemez hiç kimse.
Evet herkesin derdi kendine sonuçta her ne kadar benim için en önemli dert sağlıkla ilgili olsa da.. Buradaki sıkıntı sürekli geçmişte yaşanan hayal kırıklıklarının gündeme getirilmesi. Bugün onu bir şey üzüyorsa mesela hep geçmişe atıfta bulunulması bak bu da öyle bu da böyle oldu hep şanssızım kimsenin hayatı benim kadar kötü değildir bunu haketmiyorum. Anlıyorum çok iyi hem de ama hemen hemen her gün böyle artık sürekli ağlaması duyguşarını detaylı detaylı en baştan yazması konuşması.. Şunu şunu yap dediğimde de ne yaparsa yapsın mutsuzluğunun geçmeyeceğini söylemesi. Bazen hayata karşı bu öfkesini benden çwvresinden çıkarması istemese de. Ama benim suçum ne yani ok arkadaşıyım ama insan demez mi ya acaba bencilce mi davranıyorum bak bu insanların da kendince derdi var

Kaç yıldır arkadassiniz, hep mi boyleydi? Yoksa son yıllarda aksilikler ,sanssizliklar yaşadı ve bir süredir hayatı yolunda gitmediği için mi?
Eğer ikincisi gibi bir durum varsa onun yanında olun.belli ki saglikli bir psikolojide değil, yardım alması konusunda onu ikna edin. İş güç vs bahaneler bulun ve görüşme sıklığını azaltın.

Ama birinci durumdaysa, yani sizi sadece kendini anlatmak için arıyor ve konuşuyorsa kendinizi korumalisiniz. Benim de oyle bir arkadaşım vardı. Ağzımı açıp iki kelime edemezdim çünkü konuyu hep kendine getirirdi bir şekilde.toksik 8 yıllık ilişkisini anlatır dururdu. Hayır yani çözüm önerilerini de dinlemiyor. Güzel, gunesli bir günde deniz kenarında bulunmuştuk en son. Konu yine aynı yere geldi .güzel bir gün geçirmek mümkünken denize başını bile çevirmeyin günün içine etti.bejnde gorusme sıklığını azalttım. Artık görüşmüyoruz bile.
Ufacık bir mesafe koysam bir gün yazmasam( sevgili gibi olduk nerdeyse bu da rahatsız ediyor beni ama ne demeliyim bilmiyorum:) ) hemen soruyor sesin çıkmadı işte kendimi değersiz hissediyorum sen böyle yapınca off yani çok heö de çok bunalıyorum bazrn böyle tepki verince de trip yiyorum. Sürekli ilgi mi istiyor yoksa ben mi gereksiz mesafeliyim bilmiyorum. Ben ailemle bu kadar içli dışlı değilim yani bence biraz öesafe olmalı her ilişkide ve de hayatımdaki her detayı anlatmak zorunda olmamalıyım.

Back
X