• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli negatif ve dertli arkadaşı olan ne yapmalı?

onu anlamadığımı söyleyip duruyor
O zaman bana anlatma deseydiniz keske.
Sanırım verdiğim (ki düşünerek yazıyorum iyice yanlış anlaşılmasın diye) cevaplardan beni negatif etkilediğine kanaat verdi ve bi süre konuşmak istemiyor benle.
Konusmasın , böyle bir sey olabilir mi? Tabi ki arkadaslık derdi de sevinci de paylasmaktan gecer. Ama sürekli dert anlatılırsa ben de bunalırım. Derde göre de değişir acıkcası. Basit seyler mi ağır seyler mi?

Üzerinde düşünmüyorum ama ruh halimi etkilediğine şahit oldum. Benim de stresten uzak durmam gereken bir rahatsızlığım var sürekli de vurgulıyorum ama insanoğlu önce hep kendini düşünğyor tabi. Sonrasında benim de durduk yere modum düşüyor ve bu bedenime yansıyor
Ya sizin de ruh halinizi etkiliyorsa kendinize yapmayın bu kötülüğü cidden canınıza yazık uzun zamandır da böyle devam ediyorsa bu arkadaşlık tamamen elinizi çekmeseniz de belki biraz mesafe koyma vakti gelmiştir

O zaman bana anlatma deseydiniz keske.

Konusmasın , böyle bir sey olabilir mi? Tabi ki arkadaslık derdi de sevinci de paylasmaktan gecer. Ama sürekli dert anlatılırsa ben de bunalırım. Derde göre de değişir acıkcası. Basit seyler mi ağır seyler mi?
Yani hayata dair birikmişlikler, başarısızlıklar, hayal kırıklıkları..

Merhaba herkese, işin içinden bazen çıkamıyorum. Çok yakın arkadaşımın hayatında çoğu şey yolunda gitmiyor ve ne zaman iletişime geçsek konu hep mutsuzluk, umutsuzluk gibi pek iç açıcı olmayan tarafa kayıyor. Yanlış anlamayın tabii ki bundan yana bir şikayetim yok ki elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ve olurum da ama onu anlamadığımı söyleyip duruyor ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor yani anlıyorum aslında ama ben çok da bi şey yapamıyorum. Belki de ok sadece anlaşılmak istiyor. Sanırım verdiğim (ki düşünerek yazıyorum iyice yanlış anlaşılmasın diye) cevaplardan beni negatif etkilediğine kanaat verdi ve bi süre konuşmak istemiyor benle. Ben anlamıyorum gerçekten ne yapmalıyım. Arkadaşımı seviyorum, en yakın dostum o benim ama bazen acaba diyorum dertleri olmasa, hayatında her şey iyi gitseydi benle bu kadar yakın olur muydu? Diyorum iyi şeylerden konuşalım bazen. İyi şeyler yok ki hayatımda hem senle kötü şeyleri de konuşmayacaksak o zaman neden arkadaşız gibi bi tarafa da çekiyor. Yorumlarınızı bekliyorum merakla..
Alma verme dengesi içinde, bu kişinin size iyi gelen yanı nedir? “Senle kötü şeyleri konuşmayacaksak neden arkadaşız” yaklaşımı çok acımasızca. Daha doğrusu şöyle sorayım, siz hep kötü şeyleri anlatsanız kaç gün dinleyip çözüm aramaya çalışır?

Enerjiniz kendinize lazım. Başkasını dinleyip faydalı olmak sizi iyi hissettirebilir fakat o kötü enerji ömrünüzden yer.
Enerjinizi kara deliklere sömürttürmeyin.

Alma verme dengesi içinde, bu kişinin size iyi gelen yanı nedir? “Senle kötü şeyleri konuşmayacaksak neden arkadaşız” yaklaşımı çok acımasızca. Daha doğrusu şöyle sorayım, siz hep kötü şeyleri anlatsanız kaç gün dinleyip çözüm aramaya çalışır?

Enerjiniz kendinize lazım. Başkasını dinleyip faydalı olmak sizi iyi hissettirebilir fakat o kötü enerji ömrünüzden yer.
Enerjinizi kara deliklere sömürttürmeyin.
İyi şeylerden de tabi konuşıyoruz, gülüyoruz ama sayısı çok az ve hayatımda iyi şeyler olmıyor ki zaten kafasında hep

Bu arada çözüm çok nadir ister genelde dettleşmek ihtiyacı. Bazen hatta senden tavsiye istemedim gibi çıkışları bile oldu bir konuda tavsiye vermek istediğimde. Tüm öfkesini çevresindeki insanlardan çıkarıyor
Kusura bakmayın ama tam cirk.ef..
Ne mecburiyetiniz var ona katlanmaya. Bugun degilse yarin zaten arkadaşliginizi bitireceksiniz bence. Bu arkadaşlik degil cunku. Sömürge.

Ne mecburiyetiniz var ona katlanmaya. Bugun degilse yarin zaten arkadaşliginizi bitireceksiniz bence. Bu arkadaşlik degil cunku. Sömürge.
Bazen diyorum acaba haklı mı ben mi yeteri ilgiyi göstermiyorum vs ama ben çok konuşmayı seven, ilgi isteyen bekleyen biri değilim açıkçası. En ufak bir eleştirimde aonunda benim haksız çıkmamdan da yoruldum. Bir sürü mesaj atıyor sonrasında o da yorıyor

Ben bu şekilde tepki versem oooo:)) ne arkadaşlığım kalır ne iyi niyetim vs gerçekten sanırım mesafe koymak en iyisi. Bunu anlayınca bana yine tepki gösterecek neden yazmadım, sormadım onu diye.. sanırım ilgilenmeyince kendini değersiz hissediyor

Merhaba herkese, işin içinden bazen çıkamıyorum. Çok yakın arkadaşımın hayatında çoğu şey yolunda gitmiyor ve ne zaman iletişime geçsek konu hep mutsuzluk, umutsuzluk gibi pek iç açıcı olmayan tarafa kayıyor. Yanlış anlamayın tabii ki bundan yana bir şikayetim yok ki elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ve olurum da ama onu anlamadığımı söyleyip duruyor ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor yani anlıyorum aslında ama ben çok da bi şey yapamıyorum. Belki de ok sadece anlaşılmak istiyor. Sanırım verdiğim (ki düşünerek yazıyorum iyice yanlış anlaşılmasın diye) cevaplardan beni negatif etkilediğine kanaat verdi ve bi süre konuşmak istemiyor benle. Ben anlamıyorum gerçekten ne yapmalıyım. Arkadaşımı seviyorum, en yakın dostum o benim ama bazen acaba diyorum dertleri olmasa, hayatında her şey iyi gitseydi benle bu kadar yakın olur muydu? Diyorum iyi şeylerden konuşalım bazen. İyi şeyler yok ki hayatımda hem senle kötü şeyleri de konuşmayacaksak o zaman neden arkadaşız gibi bi tarafa da çekiyor. Yorumlarınızı bekliyorum merakla..
Mesafe koyun değmez

Artık ben de kim iyi kim kötü niyetli inanın ayırt etmekte zorlanıyorum. Bunları mesela ona desem dürüstçe ( ki demem bu kadar açık) benden suçlusu olmaz. Sanki dost olmanın, iyi arkadaş olmanın her daim koşulsuz istendiğinde orda olunması gereken bir şey olduğunu düşünüyor. Bu arada ben anlatınca da dinler hiç sıkılmaz ama ben pek anlatmayı seven biri değilim. Mesafe bence de her ilişkide zaten biraz olması gerekiyor diye düşünüyorum. Mesela bir şeye üzülüyor hemen istiyorki onu arayayım konuşalım saatlerce vs bunu bazen yapmayınca da niye sormadın gibi garip dönüşleri oluyor. Ben de sinirleniyorum dopal olarak ve kavga ediyotuz. Ama ben çok yoruldum ve ciddi ciddi beni bu denli etkilediği için arkadaşlığımı uzun yılların hattı da olsa bitirmek istiyorum bazen
Siz kotu degilsiniz. Her insan neticede en cok kendini dusunmek zorundadir. Hele ki karsiliksiz vermeye yada orantisiz vermeye alisirsaniz bugun arkadas, yarin akraba, sonra eş bu böyle devam eder ve siz hasta olursunuz.
Arkadaşınizin siz anlattiginizdada dinlemesi olmasi gereken ama siz cok anlatmiyorsaniz onunda ayip oluyor deyip onunda sınır koymasi gerekirdi anlatmasina. Bencil bir insan iste. Uzaklasmaniz cok daha hayirli gibi, siz bilirsiniz tabiiki.

Soru sahibi merhaba, ben de gerçekten çook çook zor bir dönemden geçiyorum ama kimseyi dertlerimle boğmuyorum. Yakın arkadaşlarım sorarsa anlatıyorum. Herkesin bir derdi var hayatta. Anladığım kadarıyla arkadaşınız çok benmerkezci biri. Mesafe koyması iyi olmuş üzülmeyin

Ben bu şekilde tepki versem oooo:)) ne arkadaşlığım kalır ne iyi niyetim vs gerçekten sanırım mesafe koymak en iyisi. Bunu anlayınca bana yine tepki gösterecek neden yazmadım, sormadım onu diye.. sanırım ilgilenmeyince kendini değersiz hissediyor
Boyle tepki verin cirk.ef deyin demedimki 😁.
Bence başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünden vazgeçmekle kendinize iyilik yapmaya başlayın. Yaşınız kaç bilmiyorum ama insan daha küçük yaşlarda bu tarz konularda iyice naif oluyor. Ben artık 45 yaşındayım, eskiden size benzer bir karaktere sahiptim ama bugün çok daha farklı düşünüyorum... yani şöyle düşünün sizden sürekli onu dinlemenizi alışmış ve o bunun için bu lüksü kaybetmemek adına sizin ondan uzaklaşmanızı önlemek adına bir takım taktikler uygulayacaktir... siz suçlamak gibi. buna düşmeyin, kolay gelsin 😌 iyi günler 🍀

Boyle tepki verin cirk.ef deyin demedimki 😁.
Bence başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünden vazgeçmekle kendinize iyilik yapmaya başlayın. Yaşınız kaç bilmiyorum ama insan daha küçük yaşlarda bu tarz konularda iyice naif oluyor. Ben artık 45 yaşındayım, eskiden size benzer bir karaktere sahiptim ama bugün çok daha farklı düşünüyorum... yani şöyle düşünün sizden sürekli onu dinlemenizi alışmış ve o bunun için bu lüksü kaybetmemek adına sizin ondan uzaklaşmanızı önlemek adına bir takım taktikler uygulayacaktir... siz suçlamak gibi. buna düşmeyin, kolay gelsin 😌 iyi günler 🍀
Yanlış ifade ettim sanırım. Tabii ki demem de zaten direk ama bi hayal ettim söylediğimi de o nedenle:) Teşekkür ederim yorumunuz için🙏

Soru sahibi merhaba, ben de gerçekten çook çook zor bir dönemden geçiyorum ama kimseyi dertlerimle boğmuyorum. Yakın arkadaşlarım sorarsa anlatıyorum. Herkesin bir derdi var hayatta. Anladığım kadarıyla arkadaşınız çok benmerkezci biri. Mesafe koyması iyi olmuş üzülmeyin
Yani biraz evet garip. Hani şeyi düşünemiyor ve doğru bulmuyor kendince işte ben karşı tarafı acaba sıkıyor muyum vs bunu zaten arkadaşlığım bir gerekliliği gibi görüyor

Boşanma aşamasında bir arkadaş bana yardımcı oldu. İnkar edemem. Neyse odaha kötü şeyler yaşadı, elimden geleni yaptım, ama benim geçmişimi açıyor, seviyorum deyip duruyordu,bende böyleydim, ben bir anda arkadaşlığı kestim, sonuç gitmiş kendi ayaklarıyla barışmis, bende yokluğunu ararım diyordum, yok valla suan çok iyiyim. Ben de üzülüyordum yaşadıklarına ama zaten kotuydum daha çok kötü oluyordum. Bence önce kendini düşün. Direkt kesmezsen bile iletişimini, yavaş yavaş kes. Uzaklaşmak iyi geliyor.

Bazılarına da sürekli şikayet ettiği şeyler hakkında öneri verirsin hep bir bahanesi olur sonlandiramaz lar hiç şikayet ettiği sorunları.. hep bir mağdur edebiyatı.. bir süre sonrada artık bikarsin aynı şeyleri dinlemekten.. haklısın yani hissettiklerinde.. arkadaş dediğin bazen eglenirsin,bazen dertlesirsin ,bazen öyle sessizlik olur sadece.. alma verme dengesi sohbetler içinde geçerli zannımca.. ölçü olmadı mı anlamini kaybediyor ,yalnız idareye dönüyor ilişkiler...

Arkadaşınız kötü bir zamandan geçiyorsa biraz anlayış biraz dişinizi sıkın derim biraz negatife boğacak sizi ama atlatacaktır hayat böyle sizin de daha karamsar olduğunuz dönemler olmuştur bazen böyle hissedebiliyor insan hayatınızın farklı dönemlerindesiniz gibi görünüyor

Arkadaşınız kötü bir zamandan geçiyorsa biraz anlayış biraz dişinizi sıkın derim biraz negatife boğacak sizi ama atlatacaktır hayat böyle sizin de daha karamsar olduğunuz dönemler olmuştur bazen böyle hissedebiliyor insan hayatınızın farklı dönemlerindesiniz gibi görünüyor
Hayır benim de hayatım kolay değil hiçbir zaman olmadı ama ben hep olumluya odaklandım ve de başkalarını rahatsız etmemek için çok anlatmam. Ama her insan farklı tabi ben fazla empatım belki de

Hayır benim de hayatım kolay değil hiçbir zaman olmadı ama ben hep olumluya odaklandım ve de başkalarını rahatsız etmemek için çok anlatmam. Ama her insan farklı tabi ben fazla empatım belki de
İllaki zorluklarınız vardır tabi ama çok yakın arkadaşım diyorsunuz bu devirde güvenilir arkadaş bulmak zor çok yakınsanız kırmadan kendisine durumu açıklayıp yardımcı olmaya çalışmanız arkadaşınıza da iyi gelir belki.. size sil görüşme mesafe koy vs diyemem aynı süreçlerin benzerleri hepimizin başına gelmiştir çok negatifse bence en çok o zaman size ihtiyacı var demektir

Back
X