O genelde hep dinlenmek istiyor. Çok dolu anlatınca rahatlıyor ama sonra tekrar üzülüyor bir şeye.Bence bu tip konularda şöyle bir yaklaşım gerekiyor ona iki seçenek sunun
Sadece dinlememi mi istersin yoksa çözüm aramamı mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O genelde hep dinlenmek istiyor. Çok dolu anlatınca rahatlıyor ama sonra tekrar üzülüyor bir şeye.Bence bu tip konularda şöyle bir yaklaşım gerekiyor ona iki seçenek sunun
Bazen diyorum herkes farklı.. onun busu şunun şusu derken etrafımuzda insan kalmıycak. Ama işte ben de etkileniyorum yalan depil. Çünkü benim de hayatım kolay değil bunu biliyor ama öyle bir konuşuyor ki tek onun her şeyi ama her şeyi kötü gidiyorBence bu tip konularda şöyle bir yaklaşım gerekiyor ona iki seçenek sunun
Sizin de yazdığınız gibi herkesin derdi var. Kendisinin yapmadığı şeyden siz mesul değilsiniz. Bazı şeyler elimizde değil,kontrol edemeyiz.Kendisi çocukluk arkadaşım sayılır ve evet onun kadar yakın olduğum kimse yok herkes yüzeysel hayatımda.. Evet bazı hayal kıtıklıkları yaşadı yaşıyor diyelim farklı konularda ama ben ne yapabilirim yani hepimizin derdi var kendine göre ama kendini başkalarıyla kıyaslıyor benim neden yok ben de hakediyorum diye..
Kimse kimsenin psikoloğu değilMerhaba herkese, işin içinden bazen çıkamıyorum. Çok yakın arkadaşımın hayatında çoğu şey yolunda gitmiyor ve ne zaman iletişime geçsek konu hep mutsuzluk, umutsuzluk gibi pek iç açıcı olmayan tarafa kayıyor. Yanlış anlamayın tabii ki bundan yana bir şikayetim yok ki elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ve olurum da ama onu anlamadığımı söyleyip duruyor ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor yani anlıyorum aslında ama ben çok da bi şey yapamıyorum. Belki de ok sadece anlaşılmak istiyor. Sanırım verdiğim (ki düşünerek yazıyorum iyice yanlış anlaşılmasın diye) cevaplardan beni negatif etkilediğine kanaat verdi ve bi süre konuşmak istemiyor benle. Ben anlamıyorum gerçekten ne yapmalıyım. Arkadaşımı seviyorum, en yakın dostum o benim ama bazen acaba diyorum dertleri olmasa, hayatında her şey iyi gitseydi benle bu kadar yakın olur muydu? Diyorum iyi şeylerden konuşalım bazen. İyi şeyler yok ki hayatımda hem senle kötü şeyleri de konuşmayacaksak o zaman neden arkadaşız gibi bi tarafa da çekiyor. Yorumlarınızı bekliyorum merakla..
Artık ben de kim iyi kim kötü niyetli inanın ayırt etmekte zorlanıyorum. Bunları mesela ona desem dürüstçe ( ki demem bu kadar açık) benden suçlusu olmaz. Sanki dost olmanın, iyi arkadaş olmanın her daim koşulsuz istendiğinde orda olunması gereken bir şey olduğunu düşünüyor. Bu arada ben anlatınca da dinler hiç sıkılmaz ama ben pek anlatmayı seven biri değilim. Mesafe bence de her ilişkide zaten biraz olması gerekiyor diye düşünüyorum. Mesela bir şeye üzülüyor hemen istiyorki onu arayayım konuşalım saatlerce vs bunu bazen yapmayınca da niye sormadın gibi garip dönüşleri oluyor. Ben de sinirleniyorum dopal olarak ve kavga ediyotuz. Ama ben çok yoruldum ve ciddi ciddi beni bu denli etkilediği için arkadaşlığımı uzun yılların hattı da olsa bitirmek istiyorum bazenBir arkadaş çözümmü istiyor yoksa sırf dert anlatmakmi demis. Ben de aynısını düşünürüm hep dert anlatan insanlara karsi. Bazı insanlar çözüm istemezler. Sadece dert dinleme çöp kutusu gibi kullanmak isterler insani.
Siz biraz pozitif şeylerden konuşalım dediğinizde bunun aslında karşı tarafa da faydası olacak ama direk karşı taraf manipüle edip sizi suçluyormuş yani eğer ben seninle dert konuşamayacaksam niye arkadasiz, yuh bu nasil üste cikma. Bi taraftan da cirkeflik kokuyor.
Zaten sizin acaba derdi olmasaydı bu kadar yakın olur muyduk diye sorgulamaniz herseyi ortaya koyuyor. İnsanların hissettiği ve gözlemleri yanlış olmaz genelde ki muhtemelen sizin arkadasliginiz zaten hep boyleymis. Yoksa bu soruyu sormazdiniz.
Ben arkadaşınızın bir taktik uyguladığını düşünüyorum yani sizin ondan özür dilemenizi ve daha daha çok dert dinlemenizi sağlamaya çalışıyor suçluluk psikolojisini size yükleyerek gibi. Bence asla geri adım atmayın. Sizi suclarsada acik acik hissettiklerinizi soyleyin. Gerekirse degismezse mesafe gerekli diye düşünüyorum. Çünkü ortada ben iyi niyet olduğunu düşünmüyorum. Hepimizin akıl sağlığının ve psikolojisinin iyi olması gerekiyor. Bunu da kullanan insanlardan dolayı heba etmeyelim.
Bu arada çözüm çok nadir ister genelde dettleşmek ihtiyacı. Bazen hatta senden tavsiye istemedim gibi çıkışları bile oldu bir konuda tavsiye vermek istediğimde. Tüm öfkesini çevresindeki insanlardan çıkarıyorBir arkadaş çözümmü istiyor yoksa sırf dert anlatmakmi demis. Ben de aynısını düşünürüm hep dert anlatan insanlara karsi. Bazı insanlar çözüm istemezler. Sadece dert dinleme çöp kutusu gibi kullanmak isterler insani.
Siz biraz pozitif şeylerden konuşalım dediğinizde bunun aslında karşı tarafa da faydası olacak ama direk karşı taraf manipüle edip sizi suçluyormuş yani eğer ben seninle dert konuşamayacaksam niye arkadasiz, yuh bu nasil üste cikma. Bi taraftan da cirkeflik kokuyor.
Zaten sizin acaba derdi olmasaydı bu kadar yakın olur muyduk diye sorgulamaniz herseyi ortaya koyuyor. İnsanların hissettiği ve gözlemleri yanlış olmaz genelde ki muhtemelen sizin arkadasliginiz zaten hep boyleymis. Yoksa bu soruyu sormazdiniz.
Ben arkadaşınızın bir taktik uyguladığını düşünüyorum yani sizin ondan özür dilemenizi ve daha daha çok dert dinlemenizi sağlamaya çalışıyor suçluluk psikolojisini size yükleyerek gibi. Bence asla geri adım atmayın. Sizi suclarsada acik acik hissettiklerinizi soyleyin. Gerekirse degismezse mesafe gerekli diye düşünüyorum. Çünkü ortada ben iyi niyet olduğunu düşünmüyorum. Hepimizin akıl sağlığının ve psikolojisinin iyi olması gerekiyor. Bunu da kullanan insanlardan dolayı heba etmeyelim.
Sanırım evet onay ihtiyacı olabilir hani kendini başına gelenlerde haklı çıkarma çabası hani bak ben değil o da bu da öyle düşünüyor diyip rahatlamak bir nevi.Of benim de buna benzer bir arkadaşım var. Bundan 5-6 yıl önce onun için ben her şeyden şikayet eden hayatı tepetaklak giden arkadaştım ve ne zaman dertleşsek beni terslerdi. Ben de kendimi hatalı görür ama yine de gider anlatırdım neden bilmiyorum. Sanki başka insanlar anlattıklarımı aleyhime kullanacak ama o dürüstçe yüzüme söylüyor gibi gelirdi.
Sonra işler değişti benim hayatım düzene girdi bu sefer o bana şikayet etmeye başladı. Önce ben bir kaç çözüm önerisi vermeye çalıştım yine terslenince sadece dinleyip haklısın demeye başladım. Onun ihtiyacı olan bu gibi geliyordu. Geçen gün eski konuşmalarımızı okudum ve hamileliğimin sonlarında yaptığı konuşmadan o kadar rahatsız oldum ki benimle böyle konuşmasına nasıl izin vermişim dedim. Yani susup onaylamam bile yetmemiş bazen.
Siz dinleyip onayladığınızda her şey tamamsa öyle devam edebilirsiniz. Ama orda da kapris çekiyorsanız gerçekten biraz mesafe koymayı düşünebilirsiniz.
Ay kusuruma bakmayın bu da benim aşamadığım bir durum sizi görünce ben de tutamadım kendimi resmen
Önerileri de takip edeceğim
Sizi etkiliyor mu peki onun tüm bu dertleri? Yani eğer o anlattıktan sonra konuyu hemen kafanızda kapatabiliyorsanız öyle devam edebilirsiniz bir süre.Sanırım evet onay ihtiyacı olabilir hani kendini başına gelenlerde haklı çıkarma çabası hani bak ben değil o da bu da öyle düşünüyor diyip rahatlamak bir nevi.
Üzerinde düşünmüyorum ama ruh halimi etkilediğine şahit oldum. Benim de stresten uzak durmam gereken bir rahatsızlığım var sürekli de vurgulıyorum ama insanoğlu önce hep kendini düşünğyor tabi. Sonrasında benim de durduk yere modum düşüyor ve bu bedenime yansıyorSizi etkiliyor mu peki onun tüm bu dertleri? Yani eğer o anlattıktan sonra konuyu hemen kafanızda kapatabiliyorsanız öyle devam edebilirsiniz bir süre.
Yani bir de yoruluyorum cidden ama böyle diyince darılıyor belli etmese de arada. Trip atıyor vs. Hani insan ne bileyim acaba sıkıuor muyum karşı tarafı diye hiç düşünmez mi ? Tepki verince de ben kötü arkadaş oluyorum. Hep anladım değil mi diye onay istiyor. Komuşmasam dert niye konuşmuyosun yorum yapsam dert anlamadım gittiÜzerinde düşünmüyorum ama ruh halimi etkilediğine şahit oldum. Benim de stresten uzak durmam gereken bir rahatsızlığım var sürekli de vurgulıyorum ama insanoğlu önce hep kendini düşünğyor tabi. Sonrasında benim de durduk yere modum düşüyor ve bu bedenime yansıyor
Bu tarz kişilerden kesinlikle uzak durmak gerekiyor. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki sürekli sizi negatif etkileyen kişi sizide o olumsuzluklara çeker. Hayatında iyi şeyleri paylaşıp konuşmuyorsanız iyi zamanında sizi yanınızda istemez ki. Zaten herkes olumsuz konuşmaları dinlemez siz dinliyorsunuz. En iyidi uzak durmakMerhaba herkese, işin içinden bazen çıkamıyorum. Çok yakın arkadaşımın hayatında çoğu şey yolunda gitmiyor ve ne zaman iletişime geçsek konu hep mutsuzluk, umutsuzluk gibi pek iç açıcı olmayan tarafa kayıyor. Yanlış anlamayın tabii ki bundan yana bir şikayetim yok ki elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ve olurum da ama onu anlamadığımı söyleyip duruyor ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor yani anlıyorum aslında ama ben çok da bi şey yapamıyorum. Belki de ok sadece anlaşılmak istiyor. Sanırım verdiğim (ki düşünerek yazıyorum iyice yanlış anlaşılmasın diye) cevaplardan beni negatif etkilediğine kanaat verdi ve bi süre konuşmak istemiyor benle. Ben anlamıyorum gerçekten ne yapmalıyım. Arkadaşımı seviyorum, en yakın dostum o benim ama bazen acaba diyorum dertleri olmasa, hayatında her şey iyi gitseydi benle bu kadar yakın olur muydu? Diyorum iyi şeylerden konuşalım bazen. İyi şeyler yok ki hayatımda hem senle kötü şeyleri de konuşmayacaksak o zaman neden arkadaşız gibi bi tarafa da çekiyor. Yorumlarınızı bekliyorum merakla..
Uzak durursam daha kötü olcak diye endişeleniyorum çünkü seviyorum kendisini.. o da yalnız biri ama kendimi de düşünmem lazım vsBu tarz kişilerden kesinlikle uzak durmak gerekiyor. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki sürekli sizi negatif etkileyen kişi sizide o olumsuzluklara çeker. Hayatında iyi şeyleri paylaşıp konuşmuyorsanız iyi zamanında sizi yanınızda istemez ki. Zaten herkes olumsuz konuşmaları dinlemez siz dinliyorsunuz. En iyidi uzak durmak