Nasıl yapılır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yogurtt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2024
13
-1
1
İyi akşamlar. Yakın bir arkadaşım var. bir dönem bu arkadaşıma ilişkimde yaşadığım bazı problemleri,kafama takılan bazı şeyleri çok yoğun şekilde anlatıp onunla paylaşıyordum. Bir tartışma yaşadıysam kızgınlıkla arkadaşıma yazıyor içimi döküyordum fakat fark ettiğim bazı şeyler oldu arkadaşımın yaptığı bazı yorumlar beni irite etmeye başladı ya da belki benim çoktan unuttuğum bi şeyi bile konuşurken istemeden de olsa hatırlattığını fark ediyorum bazen ve bundan rahatsız oluyorum. İlişkiyi başkalarına bu kadar anlatmanın ve açmanın hiç yararlı bişey olmadığını düşünmeye başladım.

şimdi bu konudaki paylaşımlarımı azaltmaya çalışıyorum ama önceden gelen bi alışkanlık olduğu için o merak edip sorular sorabiliyor fakat ben ona anlatmak istemiyorum artık. Kırmadan bu konuları, meraklı soruları nasıl geçiştirebilirim yanlış anlaşılmak da istemiyorum sevdiğim birisi

İyi akşamlar. Yakın bir arkadaşım var. bir dönem bu arkadaşıma ilişkimde yaşadığım bazı problemleri,kafama takılan bazı şeyleri çok yoğun şekilde anlatıp onunla paylaşıyordum. Bir tartışma yaşadıysam kızgınlıkla arkadaşıma yazıyor içimi döküyordum fakat fark ettiğim bazı şeyler oldu arkadaşımın yaptığı bazı yorumlar beni irite etmeye başladı ya da belki benim çoktan unuttuğum bi şeyi bile konuşurken istemeden de olsa hatırlattığını fark ediyorum bazen ve bundan rahatsız oluyorum. İlişkiyi başkalarına bu kadar anlatmanın ve açmanın hiç yararlı bişey olmadığını düşünmeye başladım.

şimdi bu konudaki paylaşımlarımı azaltmaya çalışıyorum ama önceden gelen bi alışkanlık olduğu için o merak edip sorular sorabiliyor fakat ben ona anlatmak istemiyorum artık. Kırmadan bu konuları, meraklı soruları nasıl geçiştirebilirim yanlış anlaşılmak da istemiyorum sevdiğim birisi
Hallettik,her şey yolunda, sıkıntı kalmadı, ben abartmisim...gibi kısa ve net açıklamalar yeterli olur. Birine bir şey anlatiyorsaniz yorumlara da hazır olmanız lazım arkadaşınızı argo tabirle çöp kutusu gibi kullanıp sonradan ;" ama bu yorumlarından irrite" oluyorum demek bana bencilce geliyor.

Bazı şeyleri hatırlatıyor diyorum, büyük büyük olaylar değil zaten anlık durumları anlatmışım mesela,onu bile unutmayıp durduk yere normal konuşurken bana hatırlatıyor ayrıca kendi yeni bitirdiği ilişkisiylede içten içe kıyasladığını hissediyorum.sadece ben anlatmıyordum arkadaşlık ya hani o da anlatıyordu ama ben onu üzen şeyleri ona hatırlatmıyorum ondansa aynı hassasiyeti göremiyorum

Ee buraya yazsaydınız zamanında sorunlarınızı yine hatırlatan olurdu.
Belki de hatırladılacak şeyler ve gözünüzü açmak istiyor.
Çok küçük olayları anlatacak değilsiniz dert diye ilişkiniz ile sanırım.
Acaba siz ilişkiniz ile ilgili her şeye göz yummaya başladınız da arkadaşınız da gözünüzü açmaya çalışıyor olabilir mi?
Ha öyle değil derseniz her şeyinizi anlattığınız arkadaşınızı iyi seçemedi iseniz erkek arkadaşınızı da iyi seçememişsinizdir belki.
Bence hem arkadaşınızı hem erkek arkadaşınızı ama en çok da kendinizi tartın bir siz derim.

Kırmadan derin sorular sorduğunda geçiştirmeye çalış bence başka bi konuyla alakalı sorular sen sor ya da anlat bunu yaptığında eğer sana trip atıyorsa açıkça duygularını belirt üzülüyorum gibi eğer iyi bir dinleyiciyse dostsa seni anlayacaktır ve hassas davranacaktır

Benimde çok yakın bir arkadaşım var herşeyimi anlattığım eğer çok konusulursa laf lafı açıyor zamanında böyle birşeyde olmuştu diyebiliyor insan.Bu hakkı ona siz vermişsiniz şimdi şikayet ediyorsunuz.Konusmalarinizi azaltın ilişkinizde değilde güncel şeylerden bahsedin filmlerden magazinden felan gecistirin.

bu arkadaştan arkadaşa fark ediyor ya ben kendi arkadaşlık ilişkilerimde fark ettim. mesela bir arkadaşımla o dönem sorunlar yaşıyorduk o da aynı şeyi yapıyordu “x sana böyle böyle yapmıştı” gerçekten sinir oluyordum ama farklı ve sevdiğim bir arkadaşım yapınca hiç batmıyordu çünkü iyi niyetli olduğunu biliyordum. seni içten içe kıskandığını hissediyorsan böyle düşünmen normal. ilişkindeki kötü şeyleri bırak arkadaşına annene babana dahi anlatma çünkü sen unutup iyi olursun sevgilinle onlar dolduğuyla kalır bu sefer gözlerinde gurursuz olarak kalırsın. bana kalırsa iyi şeyleri de anlatıp nazar değdirme ilişkine bırak merak edilsin herkes bilsin ilişkini ama kimse detayları iç kısmını bilmesin. arkadaşına da artık ilişkinden bahsetme zaten anlayıp susar diye düşünüyorum. üstelerse de “biz x ile konuştuk artık yansıtmak istemiyoruz kimseye, başka kişilerin bilmesi yorum yapmasının ilişkimize zarar verdiğini düşünüyoruz “ diye söyleyebilirsin ama bu süreçte bi anda yükselip bir şeyler anlatırsan sonrasında da tekrar anlatmak istemezsen çıkmaz yola girersin. ne istediğini bilip ona göre davran mutluluklar dilerim🌸

Dost acı söyler . Siz ne söylediyseniz onu koyuyor önünüze acı söylemişsiniz şimdi duyunca acıyorsunuz . Bundan sonra tatlı söyleyin duyunca acıtmasın

5 yıllık bir arkadaşım vardı sevgilisini sürekli bana şikayet ederdi şöyle yapıyor böyle diyor canımı sıkıyor bilmem ne falan diye. Ben de ona önerilerde bulunuyordum. " Rahatsız olduğun şeyleri söyle yine devam eder dikkate almazsa ayrıl gitsin" diyordum. Sonra benimle bir süre iletişimi kesti bu arkadaş. Çocuk ondan ayrıldı ağladı üzüldü arkadaşım tekrar işi düşünce bana yazdı. Adeta onun çöp kutusuna dönmüştüm. Kötü hissedince, onunla tartışınca bana geliyordu. Ben ona çocuğun hatalı yönlerini söyleyince benden uzaklaşıyordu. En son ben de kendisine mesafemi koydum. Bundan sonra kimseyi uzun uzun dinlemiyorum. Sanırım siz de ilk zamanlar arkadaşınıza çok fazla şey anlattınız ilişkinizle ilgili. Şimdi mutlusunuz ve ilişki başında geçen olumsuz şeylerin hatırlatılmasını istemiyorsunuz.

Belki de arkadaşınız iyi olup olmadığınızı merak ediyordur. Sevgilinizde olumsuz bir şey fark etmiş olabilir.

"Her şey yolunda artık eskisi gibi değiliz sorunumuzu çözdük " diyebilirsiniz. Bundan sonra ilişki dışında gündelik konulardan sohbet edersiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X