Sürekli kendi kendine konuşmak .

Emily19

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
491
416
33
Merhaba ben sürekli kendi kendime konuşuyorum son 2 3 yıldır böyle. Bazen hızımı alamayıp sabaha kadar konuşuyorum. Aynanın karşısına geçiyorum sürekli kendime bakarak konuşuyorum. Dertlerinden, yaşantımdan bahsediyorum . Herkes mi böyle? Mesela annem de çok konuşur kendi kendine ona baka baka mi oldu bilmiyorum. Babam sabaha kadar kendi kendine konuşuyorsun bit uyumuyorsun demişti çok utanmistim. Bu gün şu içmeye giderken bir baktım babam uyanık demek ki konuştuğun her şeyi duymuş çok utandım yine . Herkes mi böyle? Yoksa bende mi sıkıntı. Kardeşim de yok evin tek kızıyım

Aynaya bakarak ya da sesli olarak konuşman. İçimden kendi kendime konuşurum . Size zarar verdiğini düşünüyorsanız bir uzmana danışanbilirsiniz.

Ben aynada kendime bakarak konuşmam. Bazen sesli konuşurum bi olay örgüsü gibi anlatırım yani hayal ettiğim bir şeyin konuşması gibi. Ya da içimden de yine birileriyle tartışırım laf sokarım falan. Ama tabi bu tüm gün ya da her akşam olmaz. Bie psikoloğa gidin bence. Ben içimden insanlarla tartışmaya vs. başladığımda ki nedeni her şeyi kafama takmamdı psikiyatriye gitmiştim. Verdiği ilaçlar rahatlatmıştı. Tabi benim anksiyetem falan vardı bir de. Siz de bir psikoloğa gidebilirsiniz. Yanlızlık vs. hissi nedeni ile de olabilir.

Aklıma psikoloğa sordukları bir soru geldi. Duvarla konuşuyorsak deli olduğumuz anlamına mı gelir diye sormuşlar. Psikolog da demiş ki siz duvarla konuşuyorsanız bir şey olmaz ama duvar size cevap veriyorsa orada sıkıntı vardır. Kısacası kendi kendinize konuşmanızda bir sıkıntı yok.

Ara sıra yapman normal ama sürekli olması aynaya bakarak konuşman normal gelmedi ama bunu farkında olarak mı yapıyorsun farkında değilken mi?Kritik nokta burası.

Her gün mü böyle yada misal haftada kaç gün böyle?

Aha aynı ben beni mi anlattınız.Ama insanı en iyi anlayan soru cevap olarak verdiği kendidir.Alinma yok gücenme yok kendine gore mis gibi birde cevap veriyon ohh miss daha ne istiyon.

İnsan muhakkak icinden birseyler gecirir kafasinda muhakeme eder bazı şeyleri düşünürken vs beynimizden geçen konuşmalar mutlaka olur.. ama akşamdan sabaha kadar aynanın karşısında sesli konuşmak normal değil arkadaşım bende yapıyorum diyenler varsa onlarda sende bir uzmana derhal görünmelisiniz arada birkac kelime çıkar ağızdan eyvallah ama oturup da saatlerce ayna karşısında sürekli konuşmak hiç normal değil.

Bence herkes ara ara kendi kendine söylenir.
Ama sen bildiğin kendinle sohbet ediyosun bu biraz sıkıntılı.

O yaptığın konuşmada duyguları sanki gerçekmiş gibi yaşıyorsan sıkıntı var demektir. Yani ayşeyle konuştuğunu düşünürken ayşenin söylediğini düşündüğün sözden ötürü ayşeye öfke duyman gibi.

Bir de kendi kendine konuşan insan deli değil yalnızdır gibi bir yazı okumuştum bir yerde.

Bu arada eğer boş bir şekilde konuşuyorsan şu da olabilir, kadınların günlük konuşması gereken kelime miktarı varmış onu tamamlamak ihtiyacı gibi bir şey olabilir diye düşündüm. Dırdır yapacak biri olmayınca oluyor galiba

İhtimaller bunlar geldi aklıma.

Derler ki (kim der bilmiyorum)
Kendi kendine konuştuğun zaman değil de, cevap da veriyorsan soru sorup o zaman sıkıntıymış
Not:yukarda arkadaş yazmış duvara aynaya bakıp sorup cevap alıyorsan sıkıntı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…