SÜREKLİ İSRAF...

Yol gösterdim beğenmedinya TSK ya Darüşşafaka ya bağış yap, öğrenci okut, sma lı bebeklere ilaç temin et , ağaç dik fidan bağışı yap, yeryüzü doktorlarına yada sınır tanımayan doktorlara bağış yap demedim mi?
Hala aynı şeyi söylüyorsun, hiç yetimhaneye gittin mi, hangi ihtiyaçlar hangi ölçüde karşılanıyor hangi şartlarda yaşıyorlar gördün mü? Hayır. Gidip görseydin her tatlı yiyişinde boğazında kalırdı
Ki oradaki çocukların tek ihtiyaci maddi değil, sokak sokak bomboş dolanacağına gidip birinin başını okşamak onlar için dünyalara bedel
Madem okumayı biliyorsun oku bak fakir var mıymış yok muymuş

Beğenmediğimi nereden çıkarttınız peki?
Ayrica insanlara bir bakın herkes tüketici insanlar artık 2 kıyafetle yetinmiyor
1 giydiğini bir daha giymeye utanıyor çoğu insan tüketici çılgınlığı herkeste var ayrıca
Çöpe atılan yemekleri ekmeklerin ne kadar çok olduğunu duydunuz mu? Demekki ney mis bir ben değil herkes böyleymiş.ama ben bunun önüne geçmek isteyenlerdenim.

Evet devletin görevi sonuçta bizden o kadar vergi aliyorlar bir zahmet yapsınlar
Ama ben de paramı israf etmek yerine birşeyler yapicam Yoksa tamamen devletin görevi.
Devletin görevi sana oksijen üretmek yada su yaratmak değil
Bu dünyanın yaşanılır ve sürdürülebilir olmasını istiyorsan bana ne devlet yapsın yada devlet yapıyor demek yerine taşın altına elini koyacaksın, üzerine düşeni yapacaksın, bu dünya devlet eliyle dönmüyor

Beğendinizse fikir verirdin niye diyorsunuz en başta fikir verdim zaten
İnsanlara bakmayan sizsiniz, ben baktığımda tüketecek birşeyi olmayan zavallıları görüyorum, giyecek ikinci kıyafeti olmayan yiyecek lokması olmayanları görüyorum
Tüketici çılgınlığı herkeste değil bilinçsiz israfkar doyumsuz hayırsız insanlarda var
Bak ne güzel çöpe çok ekmek atıldığını duymuşsunuz, yaşadığınız yerdeki restorantlardan fırınlardan başlayıp bir farkındalık oluşturun, bir kampanya başlatın, israf edilenlerin ihtiyaçlılara hayvan barınaklarına ulaşımını sağlayın, tüketilecek miktarda üretilmesi için bilinçlendirin
Hayır herkes böyle değil, gayet bilinçli insanlar var, siz kendiniz ve çevrenizden yola çıkarak herkes böyle sonucuna varamazsınız
Farzedelim herkes böyle, bu normal yada doğru anlamına gelmiyor

Bende israfı sevmiyorum zaten sevsem de ederim
Yardım etmek aklımdan geçti ama pek harekete geçemedim
Bundan sonra yapıcam
Ama bende mutlu olmaya çalışıyorum yemek içmek beni mutlu ediyor seviyorum yemeyi
Giyinme konusunda alışverişi bıraktım bu saatten sonra yapmayacağım
Etiketi üzerinde birsürü kıyafetim var onlarıda bağısliyacağım kullandıklarım bana 10 sene yeter de artar.

Bence o para oraya gitmiyodur yiyolardir
InsAllah gidiyordur ya. Ben aksini duymadım.
Etrafında lise varsa oraya gidip okul müdürü ile görüşüp ihtiyaci olan genc kiz var mi diye sorabilirsin. Varsa kiyafetleri okul müdürüne verebilirsin. O gereken yere iletir. Bu konuda anne babana da danış derim. Onlar da yol gösterir.
Hic duymadım dedigin derneği.Ben daha cok resmi kurumları( Okul Cami gibi) öneririm.Veya yardim yapacağim zaman akrabalarıma yardım ediyorum. Okullar da guzel bir alternatif. Okullara yardim yapmak istersen en guzel yardım top top a4 kağıdı almak olur tuvalet kağıdı sabun tahta kalemi de bu ihtiyaçlardan

Evet mantikli söylediklerin ama ben daha çok afrikali çocuklara yardım etmek istiyorum bu sebeple bu derneği biraz araştırdım güvenlik geldi bana afrikalılara iftar veriliyor bana güzel geldi

Evet mantikli söylediklerin ama ben daha çok afrikali çocuklara yardım etmek istiyorum bu sebeple bu derneği biraz araştırdım güvenlik geldi bana afrikalılara iftar veriliyor bana güzel geldi
Canim güzelce araştırdıysan tabi ki yardımıni yapabilirsin. Hayrına engel olmak istemem. Allah kabul etsin Burada cok guzel fikir verenler oldu. Allah hepsinden razi olsun

Hmm o zaman paranın bir kısmını annene ver. Ya da vadeli hesap aç oraya at ya da altına falan çevir. O zaman kafana göre harcayamazsın diye düşünüyorum.
Böyle demiştim ama sonradan diğer mesajları okudum da bi değişik geldin bana ya çözemedim ama neyse

Öğrenciyken hatırlıyorum okul çıkışı döner ardından pasta, tekrar acıkıyorum lahmacun canım tekrar tatlı istiyor yine pasta yiyorum.
Bugünün parasıyla en az 150-200 lira ediyor sanırım.
O zamanın şartlarında ağır gelmiyordu. Aylık Harçlığım asgari ücret kadar değildi. Belki yarısı kadardı. Yememden içmemden kesmeden çok rahat yetiyordu. Her gün dışarıda yemek yiyen birisi için 4000 lira az bile

Belliki durumu iyi. Takıldığı ortamlarda zengin ortamı belliki. Hatta özel ünide burssuz okuyo olması bile çok yüksek ihtimal. Şimdi böyle düşünüp değerlendirince ayda 4 bin tl harcaması çokta garip değil. Benimde kaygım olmasa banada haftalık 1000 tl verseler bende yerim. Hatta 1 hafta ne ki 1 saatte yerim. Paranın adı kalmış sadece :) He bir de arabası varmış. Benzinde olmuş kaç para. Normal aslında. Ama konu sahibinin önerilere verdiği cevaplar bir garip. Öneri beğenmiyor. Ee biz ne yapalım yani? Başında bekleyip kontrol mu edelim onu anlayamadım?

Atma ver diye bir kampanya var o şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Facebook ta bu topluluk ordan ulaşabilirsiniz.

Paranın adı var sadece. Harcamaya kalkarsan 1 saatte biter . Çalıştığım halde öğrenciyken aldıklarımı alamıyorum.

Hmm o zaman paranın bir kısmını annene ver. Ya da vadeli hesap aç oraya at ya da altına falan çevir. O zaman kafana göre harcayamazsın diye düşünüyorum.
Paramız hayır kurumlarına ve afrikaya bağışlamayı düşünüyorum kendimi daha iyi hissederim ve birilerine yardımım dokunur en azından

Paranın gerçekten değeri yok
Ama biraz fazla giyime alışverişe harcıyorum
Bununda önüne sınır koydum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…