- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Allah seniPara olmayınca müsriflik yapma gibi bı şansimda yok o yüzden çok tutumluyum hiç harcamam
Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Dışarda yemek tatlı filan yiyorumNereye harciyorsun ki?
Neden :)Bugün tüm paramı harcadım 100 lira harclikla eve geldim 1 ay ne yapicam diye kara kara düşünürken burayı görmek çok koydu bana ya
4 kişilik ailenin mutfak masrafı haftada 1000tl yavrum arkadaşlarınla gezerken bütün hesabı sen mi ödüyorsun. Bunun öğretilecek tarafı yok, lüzumsuzu almayacaksın pahalı mekanlara gitmeyeceksin.Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
Gerçekten herşey çok pahalı
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Hayır ben ödemiyorum tabii ki ama benzin,yemek içme,alışveriş derken bitiyor bide zaten herşey çok pahalı bi tatlı yiyorum tonla para4 kişilik ailenin mutfak masrafı haftada 1000tl yavrum arkadaşlarınla gezerken bütün hesabı sen mi ödüyorsun. Bunun öğretilecek tarafı yok, lüzumsuzu almayacaksın pahalı mekanlara gitmeyeceksin.
Daha uygun fiyatlı bir yerde ye, bir de iş bul çalış o zaman istesen de harcayamazsınHayır ben ödemiyorum tabii ki ama benzin,yemek içme,alışveriş derken bitiyor bide zaten herşey çok pahalı bi tatlı yiyorum tonla para
DoğruDaha uygun fiyatlı bir yerde ye, bir de iş bul çalış o zaman istesen de harcayamazsın
Veriyolar işteYaş kaç bilmiyorum ama anne baban para vermeyerek öğretecek sana mecburi tutumluluğu.
Yani sadece o da değil sahile gidiyorumBaban haftalık bin lirayı neden veriyor? Asgari ücret parası eder, millet ev geçindiriyor o paraya gerçekten dışarıda kahve içmeden, Tatile gitmeden, eş dost ile gezip bir şey yemeden, tiyatroya operaya gitmeden öyle boş boş kıyafete mi harciyorsun???
Üzülüyorum valla böyle hayatını boşa yaşayan genç kızları görünce.
Dolabında zaten bir ton kıyafetin yok mu? Bugün alışverişi bıraksan sana 3 sene yetmezler mi?
Sil telefonundan trendyolu vs, tüm uygulamalari. dışarı çıktığında AVM gezme hobini de sonlandir. Daha keyif alınacak şeyler yapmayı dene. Biraz daha doğa ile içiçe ol.
20 yaşındayım19 yaşında haftalık 1000 lira harçlık maddi durum iyi olsa bile fazla bence. Yaşam standartınızı bilmiyorum ama ben bir anne olarak henüz kendi ayakları üzerinde durmayan çocuğuma sırf yeyip içmesi için bu kadar para vermezdim. Yarın bir gün aile himayesinden çıkınca neye uğradığını şaşırmak da var. Anne baba çocuğuna her koşulda harcama yönetimini öğretmeli bence. Biraz şımartmışlar sizi belli ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?