SÜREKLİ HAKLI OLMA HASTALIĞI!

konuştum ama ona göre yanlış anlayan kişi ben olduğum için destek alması gereken kişi benim :/

o zaman şöyle yapın,çevrenizde (ailesinden olabilir yada arkadaşlarından) fikirlerine önem verdiği birine söyletin.
yani o kişide kendisinin takıntılı bir insan oldugunu söylesin.o zaman belki düşünceleri değiir.
çünkü bu konu hakkında hem senden hemde başkasından duydugu zaman demekki bir sorun var bende dıye düşünebilir.işe yarayacağını düşünüyorum..

o zaman şöyle yapın,çevrenizde (ailesinden olabilir yada arkadaşlarından) fikirlerine önem verdiği birine söyletin.
yani o kişide kendisinin takıntılı bir insan oldugunu söylesin.o zaman belki düşünceleri değiir.
çünkü bu konu hakkında hem senden hemde başkasından duydugu zaman demekki bir sorun var bende dıye düşünebilir.işe yarayacağını düşünüyorum..
fikir için teşekkür ederim.
6 ay kayınvalidemle birlikte yaşadık. o sırada kayınvalidem arasında ufak tefek sürtüşmelerde benden ve kız kardeşinden fikir aldı. ikimiz de kayınvalidemden taraf olunca, siz 3'ünüz hiçbir şeyden anlamıyorsunuz tarzından bir şey söyledi. yani 3'e 1 bile olsa, savunuyor :/

aynı kavgada eşinizin sizin düşündüğünüzün tam zıttını söylediğinde ne yapıyorsunuz?
bu kadar soru sorduğum için kusura bakmayın. gerçekten bazen ne yapacağımı bilemiyorum. bazen küçük bir çocuğa anlatır gibi, bazen 30 yaşında birine yakışır şekilde. anlayamıyor.
Önceden bağırıp çağırıp aglardim şimdi ise susuyorum ve gidiyorum odadan tepki yok..Çünkü eşim konuşarak cozmeyi bilmiyo maalesef te..
Sizi çok iyi anlıyorum önemli değil istediğinizi sorabilirsiniz.

Önceden bağırıp çağırıp aglardim şimdi ise susuyorum ve gidiyorum odadan tepki yok..Çünkü eşim konuşarak cozmeyi bilmiyo maalesef te..
Sizi çok iyi anlıyorum önemli değil istediğinizi sorabilirsiniz.
çözülmeyen bu konularda sarf edilen sözler, affedilmediği için sonradan aklınıza gelmiyor mu? sanki her biri birer şahıs ve üzerime yürüyorlarmış gibi daralıyorum bazen. eşim anlamadığı için kendi kendime konuştuğum oluyor.
siz o yaraları nasıl örtüyorsunuz? çünkü eşlerimiz özür dilemeyerek ya da anladıklarını göstermeyerek örtmüyorlar..

fikir için teşekkür ederim.
6 ay kayınvalidemle birlikte yaşadık. o sırada kayınvalidem arasında ufak tefek sürtüşmelerde benden ve kız kardeşinden fikir aldı. ikimiz de kayınvalidemden taraf olunca, siz 3'ünüz hiçbir şeyden anlamıyorsunuz tarzından bir şey söyledi. yani 3'e 1 bile olsa, savunuyor :/

durum vahim o zaman Allah sabır versin...

çözülmeyen bu konularda sarf edilen sözler, affedilmediği için sonradan aklınıza gelmiyor mu? sanki her biri birer şahıs ve üzerime yürüyorlarmış gibi daralıyorum bazen. eşim anlamadığı için kendi kendime konuştuğum oluyor.
siz o yaraları nasıl örtüyorsunuz? çünkü eşlerimiz özür dilemeyerek ya da anladıklarını göstermeyerek örtmüyorlar..
Gelmez olur mu hiç içimi kemiriyor canımı yakıyor sanki bir ok sağlanıyor kalbime ama evlatlarım için sabredip susuyorum maalesef :KK43:
Ve iyi günlerin hatırına...

Bende hep kendi kendime konusuyorum konuşacak başka kimse yok ki :)

Gelmez olur mu hiç içimi kemiriyor canımı yakıyor sanki bir ok sağlanıyor kalbime ama evlatlarım için sabredip susuyorum maalesef :KK43:
Ve iyi günlerin hatırına...

Bende hep kendi kendime konusuyorum konuşacak başka kimse yok ki :)
tanıştığımıza memnun mu oldum diyeyim demeyeyim mi :KK61:
çocuğum da yok benim. öyle çok istiyorum ki, ona benzeyecek evladı.. bir yandan da ödüm kopuyor bu durum beni son raddeye getirir ve ayrılırsak çocuğum perişan olur diye..

tanıştığımıza memnun mu oldum diyeyim demeyeyim mi :KK61:
çocuğum da yok benim. öyle çok istiyorum ki, ona benzeyecek evladı.. bir yandan da ödüm kopuyor bu durum beni son raddeye getirir ve ayrılırsak çocuğum perişan olur diye..
Bende bazen öyle diyorum ama çocuk bu dünyanın en güzel şeyi..Sevdiğim adama benzemesini de seviyorum.En azından evladimla konuşunca ona pek gerek kalmıyor ..

Yok gitmez inanmaz öyle şeylere ...
nasıl olacağını bilmesem de ben eşimi ikna etmeye çalışacağım. normalde fiyatlar çok yüksek ama sigorta ile anlaşması olup saati 100 lira olan bir yer buldum, oraya gitmeyi düşünüyorum.

siz de ikna etmeye çalışın bence. onlara göre her şey güzel. lafını söyle, karşındakini paramparça et, sonra kafaları rahat nasılsa. olan bize oluyo.

nasıl olacağını bilmesem de ben eşimi ikna etmeye çalışacağım. normalde fiyatlar çok yüksek ama sigorta ile anlaşması olup saati 100 lira olan bir yer buldum, oraya gitmeyi düşünüyorum.

siz de ikna etmeye çalışın bence. onlara göre her şey güzel. lafını söyle, karşındakini paramparça et, sonra kafaları rahat nasılsa. olan bize oluyo.
Asla ikna olmaz zaten bencede ise yaramaz.Huy bu can çıkmadan çıkmaz ki..Ben diyorum kendime;ya bu deveyi gudecen ya bu diyardan gidecen...Öyle deyip sabrediyorum ...

Kullanmış olduğunuz ifade beni mutlu etti bu da sizin inceliğinizi gösteriyor teşekkür ederim.
Evlilik öncesinde de böyle olması ikinizde de bir sıkıntı olmadığının bir göstergesi.Evlilikte ortalama 2 senede kadın yada erkek daha umursamaz hale geliyor.Bir tarafta sıkıntının daha büyük olduğunu düşünerek evliliği kurtarmaya çalışır.Sıradan koca davranışı ihtimalini bu yüzden düşünmüştüm.
Sizde de herhangi bir sorun yok.Eğer iletişimi ilerletmek istiyorsanız ben dili ile ilgili yazılar okuyup bunların bir kısmını kullanarak , karşı tarafında davranışlarını değiştirebilirsiniz.Market örneğindeki gibi bir durumda "Şuan kendimi üzgün hissediyorum.Haber vermemiş olmakla sence yanlış olan bir hareket yapmış olabilirim.Fakat ifade biçiminden dolayı kendimi kötü hissettim." gibi bir ifade onun da seni anlamasına olanak sağlayacaktır.Bu durumda özür bile dileyebilir.
IQ düzeyi 115'ten ne kadar yüksekse sosyal becerilerinin o kadar düşük olması beklenir.Diğer insanlarında kendisi gibi düşündüğünü varsayarak , kendisine göre çok basit hataları bile büyütür.(Köpek olayında bunu daha rahat görebiliriz.Köpekler genelde doydukları halde yemeyi bırakmazlar.Yemek öğünlerinde yiyeceği kadar yemek koymak gerekir.Bunu da senin bilmen gerektiğini düşünerek söyledi muhtemelen)Ya da tersi bir örnek : Kendisi çok basit bir hata yaptığında geçmişte kendisinin çok zeki olduğu ifade edilerek büyütüldüyse , kendisi o hatayı yaptığını kabullenemez ve öfkeyi karşı tarafa yansıtabilir(Savunma mekanizması olarak)
İşi toparlamak gerekirse ; Öncelikle ben dilini denemenizi tavsiye ederim.Olmadı tekrar mesajınızı bekliyorum. Hoppa

Edit : İlk cümlem ben diline bir örnekti.:cool:
selamlar,

yeniden yazacağım demiştim. keşke sebebi olmasaydı tabii.
'ben dili' ile eşimle konuştum. kırıcı sözler, kırgın geçen uzun süre ile bitti..

Tam olarak ne oldu ?

Merhaba bu arada direkt soru sordum ama kusuruma bakma . Olaya yöneldim birden :KK25:
estağfurullah. :)

eşime onun açısından düşünen inanlar olduğunu ama bunun ilişkimizdeki anlaşmazlıkları düzeltmesi için engel olduğunu, terapist yardımı ile insanların çok olumlu sonuçlar aldığını ve daha önemlisi bu durumun beni çok üzdüğünü söyledim.
sen benim ne dediğimi yaptın ki ben yapayım, beni değiştirip kendin böyle mi kalacaksın, benim sıkıntım falan yok dedi. sonrası ise kırıcı sözlerden ibaret oldu

X