SÜREKLİ HAKLI OLMA HASTALIĞI!

Kızlar merhaba, bu konuyu başka bir başlığa daha açtım ama galiba burada daha çok yardımcı olabilirsiniz..

Sizden fikir almak istiyorum. Eşim iq testinde normalin üzerinde çıkmış birisi. Fakat gelgelelim herhangi bir tartışma veya anlaşmazlıkta sürekli haklı olmaya çalışıyor. Bu sırada sözleri ile kalbimi kırıyor ve dönüp bir özür dilemek bir kenara, kendisi özür bekliyor.

Örnek vereyim;
Bahçede köpeğimiz var. Eşim şehir dışında olduğunda, köpeğe normalde 1 öğünde verdiğim mamanın 3 katını verip anneme gittim. Ertesi gün eşim arayıp neden köpeğe yemek vermek için eve gitmediğimle ilgili kızdı, bağırdı ve 'hiç vicdanın da mı yok' dedi. Bi' sinirle eve gittim fakat daha 24 saat bile geçmemiş ve köpek daha önündeki mamayı bile bitirmemişti.

Sonra ne mi oldu? Ondan özür dilememi bekledi. Hâlbuki bana vicdansız yakıştırması yaptığı için ona çok kırılmıştım. Aramızın düzelmesini istediğim için özür diledim.

Benim bildiğim, tartışmanın alevi söndükten sonra iki taraftan hangisinin suçu varsa o taraf özür diler. Bizde ise hep ben yersiz yere özür diliyorum sırf aramızın düzelmesi için. 1 seneden fazladır evliyim.

Bu sadece küçük bir örnekti ama sürekli böyle oluyor.
Siz böyle bir şeyle karşılaşıyor musunuz? Ne yapmam gerekiyor?
Eğer eşime yardımcı olamazsam artık ben kafayı yiyeceğim. Teşekkür ederim şimdiden..
Çok zor bi durum. Bugün buna benzer bişey yaşadım işyerinde yemin ediyorum kadına saldırmamak için zor tuttum kendimi.
Aynı senin olayın gibi kadın yaşadığım şeyi tartışıyo benle yok öyle değil böyle diyo onun konuyla alakası yok benim durumumu bana anlatıyo kabul etmiyo günümün içine etti allah islah etsin. Kafasına laf girmeyen insanlarla anlaşmak imkansız

Allah sizden razı olsun. psikolog gibisiniz maaşallah. ama daha güvenilir hissettiren.
eşim evlenmeden önce de böyleydi. hep korkardım bunun evliliğimi etkileyeceğinden. ki öyle oldu. bu duruma bir de dik başlılığım eklenmişti. sakinleşince onu karşıma alıp, 'benim sana öyle söylememin sebebi şuydu, senin şöyle söyleme sebebin neydi' gibi çözümlemeler ile varsa problemimiz gün yüzüne çıkarmaya çalıştım. zaten kendisini 'haklı' sandığı için bunu yapmaya yanaşmadı. gerçekten çok uğraştım düzelebilmemiz için. iyi günlere bakarsak herkes süper birer çift. kötü günlerde iyi olabilsek..
sizce olaylara bu şekilde bakıyor olması sıradan bir koca davranışı mı? sorun bende ise çok rahatlayacağım.
bu kadar vakit ayırdığınız için gerçekten teşekkür ederim

Kullanmış olduğunuz ifade beni mutlu etti bu da sizin inceliğinizi gösteriyor teşekkür ederim.
Evlilik öncesinde de böyle olması ikinizde de bir sıkıntı olmadığının bir göstergesi.Evlilikte ortalama 2 senede kadın yada erkek daha umursamaz hale geliyor.Bir tarafta sıkıntının daha büyük olduğunu düşünerek evliliği kurtarmaya çalışır.Sıradan koca davranışı ihtimalini bu yüzden düşünmüştüm.
Sizde de herhangi bir sorun yok.Eğer iletişimi ilerletmek istiyorsanız ben dili ile ilgili yazılar okuyup bunların bir kısmını kullanarak , karşı tarafında davranışlarını değiştirebilirsiniz.Market örneğindeki gibi bir durumda "Şuan kendimi üzgün hissediyorum.Haber vermemiş olmakla sence yanlış olan bir hareket yapmış olabilirim.Fakat ifade biçiminden dolayı kendimi kötü hissettim." gibi bir ifade onun da seni anlamasına olanak sağlayacaktır.Bu durumda özür bile dileyebilir.
IQ düzeyi 115'ten ne kadar yüksekse sosyal becerilerinin o kadar düşük olması beklenir.Diğer insanlarında kendisi gibi düşündüğünü varsayarak , kendisine göre çok basit hataları bile büyütür.(Köpek olayında bunu daha rahat görebiliriz.Köpekler genelde doydukları halde yemeyi bırakmazlar.Yemek öğünlerinde yiyeceği kadar yemek koymak gerekir.Bunu da senin bilmen gerektiğini düşünerek söyledi muhtemelen)Ya da tersi bir örnek : Kendisi çok basit bir hata yaptığında geçmişte kendisinin çok zeki olduğu ifade edilerek büyütüldüyse , kendisi o hatayı yaptığını kabullenemez ve öfkeyi karşı tarafa yansıtabilir(Savunma mekanizması olarak)
İşi toparlamak gerekirse ; Öncelikle ben dilini denemenizi tavsiye ederim.Olmadı tekrar mesajınızı bekliyorum. Hoppa

Edit : İlk cümlem ben diline bir örnekti.:cool:

iq yüksek çıkmış diye eşinde bi havalar bi havalar :KK70::KK70:

şaka bir yana sinir bozucu bir durum. tabii ki eşin saçmalamış. sen bu örnekte vicdansız olsan yemeğini fazla koyup gitmezdin... hiç yemek vermeden gitmen vicdansızlık olurdu.

alışmış kudurmuştan beterdir derler o yüzden geri adım atma.özrünü de dileme..

eğer bu tarz basit şeylerden çıkıyorsa sorun ona bahsetmeyin bile.

eşiniz olmadıgı icin mi annenize gittiniz?
yerinizde olsam köpegi bırakmak istemeyecegim icin eşim varken gitmeyi tercih ederdim.

evcil hayvanınız varken mamasını düşünmeniz lutuf degil, sorumlulugunuzdur.
eşinizin vicdansız demesi agır olmus ancak sanki onun emaneten karnını doyurmussunuz gibi bir izlenim verdiniz,
belki genel olarak da sahiplenmediginizi görüyorsa üst üste gelmiştir, o yuzden bu kadar sinirlenmistir?

bu yazdıgınızda eşiniz haksız tabii ki, neden uyuyakaldın diye nasıl küfreder? siz nasıl bunu kabullenir sonra bu konuyu konusmazsınız?
gideceginiz yerlere sırf birden bire sinirlendi diye itiraz etmesini haklı buluyor ve gitmemeniz gerektigini söylüyorsanız... haklı haksız ayrımını yapmakta gercekten zorlanıyor olmalısınız.
şu yazdıgınıza bakınca eşinizin sizi sindirdigini ve haklı oldugunuz konularda bile dirayetli olamadıgınızı düşündüm.

madem ki bu durumdan rahatsızsınız haklı oldugunuzu bildiginiz halde geri adım atmayı bırakın artık.
Eşim varken tabii ziyarete gidiyorum ancak eşim iş için bir haftalığına gitmişti. hafta sonu izinliyim. köpeğe mamasını bırakıp anneme yatıya gittim pazar günlüğüne.

elbette öyle. çocuğumuz yok ama köpeğimiz evladımız gibi. daha evvel 2 aylık olan 5 kardeş kedi bulduk. onlar da evladım gibiydi. ve ne olursa olsun bakılamayacak hayvanın sahiplenilmemesi gerektiğinin bilincindeyim. siz sanırım beni yanlış anladınız.

köpeği sahiplenmekle ilgili doğru söylüyor olabilirsiniz. durumumuz çok çok yerinde değil. sahipsiz bulduğu, sahiplendirebileceğimiz hayvanları eve getiriyor. daha kendi ihtiyaçlarımız bitmedi, onlara nasıl bakacağız diye kızıyorum ama Allah yardım ediyor.

evet, bu kesinlikle doğru bir nokta. haklı haksız ayrımını yapamamaya başladım. yeter ki bitsin artık bu gergin ortam diye sonlandırıyorum.

pek arkadaşım yok. her şeyim, eşim. mutsuz olduğumu anlattığım zaman sanki 'nasıl mutsuz olursun' deyip bu konuda bile üste çıkmaya çalışacağını hissediyorum

Çocukluğunda iq testinde üstün zekalı çıktığını, hayatı boyunca dilinden düşürmeyen insanlardan kaçarım ben.
Bir ortağım vardı. Hep o haklıydı, o en akıllıydı, herkes aptaldı ve doğru düşünemiyordu ona göre. Yaptığı saçmalıklara da o üstün "iq seviyesi" ile harika kılıflar uyduruyordu. Resmen ceketimi almadan kaçtım. O derece.
Narsist eğilimli kişiler oluyor genelde bu çeşitler.
iq testini bu kadar büyütmenin anlamı yok. Hayatın içinde sosyal ilişkilerde eq seviyesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum.. Hadi sana eq testi yaptıralım diye bir teklif sunabilirsiniz eşinize :)
eq testini ilk kez sizden duydum ve baya geç kalmışım. aslında yaptırmak lâzım. :)

iq yüksek çıkmış diye eşinde bi havalar bi havalar :KK70::KK70:

şaka bir yana sinir bozucu bir durum. tabii ki eşin saçmalamış. sen bu örnekte vicdansız olsan yemeğini fazla koyup gitmezdin... hiç yemek vermeden gitmen vicdansızlık olurdu.

alışmış kudurmuştan beterdir derler o yüzden geri adım atma.özrünü de dileme..

eğer bu tarz basit şeylerden çıkıyorsa sorun ona bahsetmeyin bile.
tam da düşündüğüm şeyi yazmışsınız. sizlerin de benim gibi düşündüğünüzü bildiğime çok seviniyorum

Kullanmış olduğunuz ifade beni mutlu etti bu da sizin inceliğinizi gösteriyor teşekkür ederim.
Evlilik öncesinde de böyle olması ikinizde de bir sıkıntı olmadığının bir göstergesi.Evlilikte ortalama 2 senede kadın yada erkek daha umursamaz hale geliyor.Bir tarafta sıkıntının daha büyük olduğunu düşünerek evliliği kurtarmaya çalışır.Sıradan koca davranışı ihtimalini bu yüzden düşünmüştüm.
Sizde de herhangi bir sorun yok.Eğer iletişimi ilerletmek istiyorsanız ben dili ile ilgili yazılar okuyup bunların bir kısmını kullanarak , karşı tarafında davranışlarını değiştirebilirsiniz.Market örneğindeki gibi bir durumda "Şuan kendimi üzgün hissediyorum.Haber vermemiş olmakla sence yanlış olan bir hareket yapmış olabilirim.Fakat ifade biçiminden dolayı kendimi kötü hissettim." gibi bir ifade onun da seni anlamasına olanak sağlayacaktır.Bu durumda özür bile dileyebilir.
IQ düzeyi 115'ten ne kadar yüksekse sosyal becerilerinin o kadar düşük olması beklenir.Diğer insanlarında kendisi gibi düşündüğünü varsayarak , kendisine göre çok basit hataları bile büyütür.(Köpek olayında bunu daha rahat görebiliriz.Köpekler genelde doydukları halde yemeyi bırakmazlar.Yemek öğünlerinde yiyeceği kadar yemek koymak gerekir.Bunu da senin bilmen gerektiğini düşünerek söyledi muhtemelen)Ya da tersi bir örnek : Kendisi çok basit bir hata yaptığında geçmişte kendisinin çok zeki olduğu ifade edilerek büyütüldüyse , kendisi o hatayı yaptığını kabullenemez ve öfkeyi karşı tarafa yansıtabilir(Savunma mekanizması olarak)
İşi toparlamak gerekirse ; Öncelikle ben dilini denemenizi tavsiye ederim.Olmadı tekrar mesajınızı bekliyorum. Hoppa

beni baya cesaretlendirdiniz. araştırmamı yapıp, eşimle konuşacağım. olmazsa yeniden yazacağım. :)

Çok zor bi durum. Bugün buna benzer bişey yaşadım işyerinde yemin ediyorum kadına saldırmamak için zor tuttum kendimi.
Aynı senin olayın gibi kadın yaşadığım şeyi tartışıyo benle yok öyle değil böyle diyo onun konuyla alakası yok benim durumumu bana anlatıyo kabul etmiyo günümün içine etti allah islah etsin. Kafasına laf girmeyen insanlarla anlaşmak imkansız
değil mi, sanki iki farklı olaydan bahsediyormuşsunuz gibi. hiç aklınıza gelmeyen bir yerden yaklaşıyorlar olaylara, çok ilginç. gerçekten zor. Allah kolaylık versin

Benim eşim de böyle bende bulamadım çözümünü :KK43:En son ben yanasmadim kavgada 1 gün küs kaldık sonra kendi bişey olmamış gibi davrandı ama özür yok halbuki kendi suçlu ha :mad:)

ve bu arada fringe sever biri ile tanıştığıma çok çok memnun oldum :)

Benim eşim de böyle bende bulamadım çözümünü :KK43:En son ben yanasmadim kavgada 1 gün küs kaldık sonra kendi bişey olmamış gibi davrandı ama özür yok halbuki kendi suçlu ha :mad:)
AH! ne yapacağız biz? ne kadar zamandır evlisiniz ve bu durum eşinize bakışınızı değiştiriyor mu/değiştirdi mi? en çok korktuğum da bu. yüzüne baktığımda eskisi gibi sevdiğim adamı değil de, beni anlamayan birini görmek.. inşallah olmuyordur

neden özür diliyosunuz ki hemen eşinizi bu duruma alıştırmışsınız o da artk her tartışma sonrasında bunu bekliyor sizden.
işleri tersine çevirmek sizin elinizde.
biraz da eşiniz düşünsün aranızın iyi olmasını, küs olmamanızı.

AH! ne yapacağız biz? ne kadar zamandır evlisiniz ve bu durum eşinize bakışınızı değiştiriyor mu/değiştirdi mi? en çok korktuğum da bu. yüzüne baktığımda eskisi gibi sevdiğim adamı değil de, beni anlamayan birini görmek.. inşallah olmuyordur
3 küsür sene oldu şükür ..Ama çok yıprandım.Ergen çocuk gibi bir eş var karşımda ve sorunlarım ben sorun çıkarmasam olmuyor kendi kızsa bagirsa bile...Ve soğuma oluyor tabi o sevdiğin adamın bitmeyen tiplerini görmek...

3 küsür sene oldu şükür ..Ama çok yıprandım.Ergen çocuk gibi bir eş var karşımda ve sorunlarım ben sorun çıkarmasam olmuyor kendi kızsa bagirsa bile...Ve soğuma oluyor tabi o sevdiğin adamın bitmeyen tiplerini görmek...
aynı kavgada eşinizin sizin düşündüğünüzün tam zıttını söylediğinde ne yapıyorsunuz?
bu kadar soru sorduğum için kusura bakmayın. gerçekten bazen ne yapacağımı bilemiyorum. bazen küçük bir çocuğa anlatır gibi, bazen 30 yaşında birine yakışır şekilde. anlayamıyor.

X