- 27 Mayıs 2015
- 312
- 179
- Konu Sahibi yarimkalansessizlik
yanıtınız için teşekkür ederim. evet, böyle bir hastalık elbet yok ama bir hastalığın belirtisi, göstergesi olabilir diye düşündüm. tam da yeni bir şey yazdığımda yazmışsınız. :)Bende diğer tarafa yazmıştım ama neyse buraya yazayım tekrardan.
Öncelikle sürekli haklı olma hastalığı diye bir hastalık yok.Sadece bu örnekle yola çıkacak olursam eğer buradan pek birşey çıkmaz.Daha ayrıntılı örnek vermeniz gerekir.Köpekle ilgili bu olayda ;
1) Eşinizin bu davranışı hastalık değil , onun davranış biçimi.
2)Sizin de buna bu şekilde tepki vermeniz sizin davranış şekliniz.
Sizin bildiğim dediğiniz : "tartışmanın alevi söndükten sonra iki taraftan hangisinin suçu varsa o taraf özür diler. Bizde ise hep ben yersiz yere özür diliyorum sırf aramızın düzelmesi için.." kısmında ise her ne kadar koca suçlu olsa bile burada görünen sizin buna neden olduğunuz.Eğer haklı yere özür diliyorsanız bu durum sizde sıkıntı olduğunu gösterir eşinizde değil..Çok sıkıntı yaşıyorsanız bir terapistle görüşün.
haklısınız, buna sebebiyet ben olabilirim. ilk evlendiğimiz zamanlarda çok dik başlıydım. kavgalarımız hiç bitmezdi. daha ilk aylarda ayrılmayı bile konuşacak duruma gelmiştik. ikimiz de bunu istemediğimiz için yavaş yavaş söylediklerine yanıt vermemeye başladım. şimdi ise durum maalesef bu.
önerilerinizi alabilir miyim?