Sürekli gelmek isteyen misafir nasıl kibarca reddedilir/ayağı kesilir ?

yani çok yakın arkadaş değil akraba değil. gelmese görüşmeyeceğiniz biri kendisi.
bahaneye gerek yok çünkü zaten aileniz rahatsız oluyor bu bir geçerli sebep.
ben aile evinde yaşayan arkadaşıma bile neredeyse 4-5 ayda bir gidiyorum. çoluk çocuk toplayıp gitmek daha da abartı.
annem ve babam yaşlı insanlar, kafaları kaldırmıyor görüşeceğimiz müsait bir zamanda dışarıda görüşelim de bitsin.

İnterneti kapatın. İptal ettik diyin. 🙄 Bence açıkça söyleyin. Sizin bahaneye bile ihtiyacınız yok. Haklı olan sizsiniz. Ailemin kafası kaldırmıyor artık çocukları diyin.

Buna misafir denmez biliyosunuz di mi? Ya bakin çok inanılmaz gelecek , o kadar da olmaz diyeceksiniz ama, evde oturunca harcayacagi 2-3 saatlik elektrigi, cocugun kullanacagi interneti, sizde yedigi ictigini bile hesap edip kar edecegini dusunen, basbaya insanlarin uzerinden gecinmeye calisan insanlar var. Burda da durum bu sanirim. Kullandirmayin kendinizi
Ben çocukken böyle bir komşumuz vardı. O zamanlar kömür sobası yanıyordu. Kadın sobayı yakmamak için komşu komşu gezerdi. Ay sonunda anlatırdı herkesin yaktığı kömürün yarısını bile yakmamis , elektirigi suyu herkesin yarısı kadar gelmiş olurdu

Ben çocukken böyle bir komşumuz vardı. O zamanlar kömür sobası yanıyordu. Kadın sobayı yakmamak için komşu komşu gezerdi. Ay sonunda anlatırdı herkesin yaktığı kömürün yarısını bile yakmamis , elektirigi suyu herkesin yarısı kadar gelmiş olurdu
hep bende şunu gördüm
o olayı kar görenlerden Rabbim bir şekilde çıkartıyor
hı gerçekten evinde kömürü yoktur alacak durumu da yoktur çocukları için bunu yapar birşey diyemem ama kar olarak yapandan Allah misli misli çıkartır
Hayatta alma verme dengesi var korumak lazım hem kendi hakkımızı sonra başkasının da hakkına girmemek gerekir

hep bende şunu gördüm
o olayı kar görenlerden Rabbim bir şekilde çıkartıyor
hı gerçekten evinde kömürü yoktur alacak durumu da yoktur çocukları için bunu yapar birşey diyemem ama kar olarak yapandan Allah misli misli çıkartır
Hayatta alma verme dengesi var korumak lazım hem kendi hakkımızı sonra başkasının da hakkına girmemek gerekir
Durumları gayette iyiydi. Birde ovunurdu bizim bu kadar geliyor fatura ,az yakıyoruz diye. Derdim icimizden sen evde mi duruyorsun da yakasin 😅

Bunu kalp kırmadan halledemezsiniz. Sorduğunda reddedin, yorgunum işim var diyin, çat kapı geldiğinde annem rahatsız oluyor kabul edemem diyin. İçeri almak zorunda kalırsanız da interneti kapatın.

Müsait değilim, evde değilim, yorgunum gibi bahaneler geçici bahanelerdir..
Ertesi gün tekrar gelmek istemesi kendince normal.

O yüzden bahane aramadan , dümdüz söylemek lazım .
Ailem pek hoşnut değil, yaşlı insanlar yoruluyor ne insan ne gürültü istemiyor .
Evde görüşmelere bir son verelim, zaten iş yerinde de beraberiz . Yine görüşmüş oluruz, Anlarsın umarım. Eve kabul edemeyeceğim artık .
😅🤷🏻‍♀️

İnternet için geliyordurlar .
Bence şöyle söyle kusura bakma ablacım da ben çok yorgun oluyorum akşamları ailemde soylemeye başladı bu kadar sık gorusmeyelim yada senle dışarda goruselim de çekil.

telefonda müsait değilimden anlamıyorsa, kapıdan çevirin. bir kere çevirin iki kere çevirin üçüncüde anlar

Merhaba hanımlar;

Bir süredir beni rahatsız eden bir konudan sebep, sizlerden fikir almak istiyorum.

İş yerimden tanıdığım bir abla var önceden benim işyerimde görevli çalışan, ben kreş öğretmeniyim. Ailemle yaşıyorum ve bize sürekli gelmek istiyor bazen gün aşırı, bazen iki üç günde bir. Atlattığım ya da yorgun olduğumu söylediğim zamanlarda, aradan 2-3 gün geçiyor , dinlendin mi geleyim mi , çay demle ablana gibi gibi diye mesaj atıyor. 2 tane de erkek çocuğu var 10-15 yaşlarında yanında onları da getiriyor.
Ben artık inanılmaz rahatsız olmaya başladım üst üste gelmesini kabul etmeyince bu sefer ; ' Çocuklarla alışverişe çıktıydık akşam da bir uğrayalım dedim' lere kadar dönmeye başladı mevzu. İyice yüzsüzleşti yani.
Kadının eşi gurbette çalışıyor, eve ara ara geliyor 2-3 ayda bir gibi, ablanın bu rahatlığı çok rahatsız ediyor beni, başka kapısı yok gibi davranıyor. Bir de evlerinde internet yok, çocuklar telefondan giriyorlar , bizde olduğu için bilerek sık sık çocuklarını oyalamak maksatlı geldiğini düşünüyorum. Çocukları koltuklara yayılıp online oyun oynuyorlar çünkü gece 11'e kadar gitmiyorlar. Ben bütün gün kreşte akşama kadar çocuklarla ilgileniyorum zaten bir de bu ablanın çocuklarının gürültüsünü dinlemek istemiyorum artık,ailem de ileri yaşta yaşlı insanlar zaten gerek yok bu rahatsızlığa.

Sizden fikir istiyorum ablayı nasıl kendimden uzaklaştırabilirim, evimize bu kadar sık gelme diye kibarca kalp kırmadan nasıl söylerim?

Bu da ek bilgi kendisi hiç davet etmiyor sadece kendi gelsin istiyor :)
İnternet için geliyorlar gibi geldi bana. Ben her gelişlerinde modemi saklar ev internetine boşa para vermeyelim kendi mobil internetimizi kullanıyoruz derdim 2 kez internetsiz gelip gitsinler 3. gelmek istemezler bence. Yok internetten değilse hala geliyorlarsa "abla sürekli gelmenden ailem rahatsız, bende eve gelince dinlenmek istiyorum biz buluşmaları ayda bir yapalım" derdim.

yedi kat ele bile hayır diyemiyorsunuz

bu konuda kitaplar var videolar var. bence biraz araştırın

sorun sizde.

Belli ki arsız ,kibarlıktan anlamaz . Direkt ev halkı rahatsız oluyor ,bende çocuk sesi duymak istemiyorum evde. Uzun bir süre misafir kabul etmeyeceğim de. Küserse de küssün daha iyi kurtulmuş olursun .

38 yaşında kadın, çok da bişey konuşmuyoruz açıkcası televizyon açık oluyor , çocukları telefonda bizim interneti kullanıp oyun oynuyor. Yani bazen düşünüyorum çocuklar mı annelerini darlıyor gidelim diye de düşünmüyor değilim.
babamla tartıştık geçenlerde, erkenden uyumak istiyor, yaşlandı artık kafası kaldırmıyor. biz dışarıda görüşsek daha iyi olacak diyebilirsin.

bunlar size internet için geliyor ya. taahhüdüm bitmişti, yenilemek için aradılar fiyatlar da çok artmış. o yüzden interneti iptal ettim sadece telefondan mobil kullanıyorum hatta onun da internet kotasını düşürüp ucuz pakete geçtim de bence.

Müsait değilim, evde değilim, yorgunum gibi bahaneler geçici bahanelerdir..
Ertesi gün tekrar gelmek istemesi kendince normal.

O yüzden bahane aramadan , dümdüz söylemek lazım .
Ailem pek hoşnut değil, yaşlı insanlar yoruluyor ne insan ne gürültü istemiyor .
Evde görüşmelere bir son verelim, zaten iş yerinde de beraberiz . Yine görüşmüş oluruz, Anlarsın umarım. Eve kabul edemeyeceğim artık .
😅🤷🏻‍♀️
Artık işyerimde çalışmıyor önceden çalışıyordu. Bugün aradı açmadım yine, böyle böyle uzaklaştıracağım gelirse de kapıdan çevireceğim.

X