sürekli düşük yapanlar gelin burda sebeplerini tartışalım!!!!

ozlemduymak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
261
50
68
Ankara
kızlar 3 sefer hamile kaldım.. 1. bebeğim 4buçuk aylıkken suyu bitti hiç kalmadığı için suni sancı ile doğum gibi bişi yaptım.. 2. si 6 7 haftalikken düştü.. 3.süde yine 6 7 haftalıkken dün düşürdüm..benim gibi yaşayanlar varsa lütfen yazsın

öncelikle geçmiş olsun canım.peki düşüklerin sebebi neydi.herhangi bir test yaptınmı? Kanda pıhtılaşma testleri,genetik testler,kromozomlarla ilgili testler ?..benim ilk bebeğim gelişmediği için geçen hafta kürtaj oldum.haziran ayı gibide kanda pıhtılaşma ve genetik testleri yaptırıcam.ona göre neyle karşı karşıya olduğumu bilmek istiyorum ona göre hareket edicem.

öncelikle seni tebrik ederim canım ilk bebeğinde tedbir alıp araştırma içersine girmişsin.. keşke bende öyle yapsaydım keşke(.... doktorlar bana ilk bebeğimde gerek yok faln dediler 2. düşükten sonra yine söledim.. 2 düşükle bişi olmaz 2 den fazla olursa araştırırız dediler..onada tamam dedim.. 3. cüsüde böyle oldu yine düştü..ben bebeği evde düşürdüm gitmedim acile filan kürtaj yaparlar diye.. çünkü 2 sefer zaten oldum.. her olduğun kurtaj rahimde 1 iz bırakabilirmiş.. yapışşıklık v.s.. çünkü her kürtaj yapıcam diye başına geçen işinin ehli olmuyorki malesef rasgele kesip biçiyorlar.. ben evde cektim düşürdüm parçayı alıp gittim acile içime baktılar ultrasonda hepsi düşmüş bişi kalmaıs dediler zaten.. ilaç filan işte.. bebekte incelenmek üzere patolojiye gitti.. şimdi onlar dedi bana gel araştıralım diye çok pişmanım keşke basında gidip arastırsaydım

ahhh canım benim.Allah ım bir daha yaşatmasın aynı acıları.ben bekarken doğum kontrol hapı bende yan etki yaptı ve sağ alt bacağımda damar tıkanıklığı geçirdim.prof.tedavi oldum ama o zaman bende kan pıhtılaşması ve genetik testler istemedi.keşke o zaman o testleri yaptırsaydım en azın dan bebğimi kaybetmezdim belki.çünkü genetiğinde yatkınlık olanlarda doğum kontrl hapları yan etki yapıyomuş.Yinede kısmet herşey...sen doktora mutlaka git ve yukarıda yazdığım tahlilleri iste.ama bu tahlilleri her hastene yapmıyor.ya hematoloji bölümü olan hastaneler yada tıp fakültesi hastaneleri ve devlet hastaneleri yapıyomuş.ona göre sonuçlarını gösterirsin.bi tedavi yolu izlenir.için ferah tut canım.Allah ın izniyle herşey güzel olur.yeterki sabretmesini bilelim.ben doktordan gerekli olan testleri yazmasını istedim.liste elime geçerse sana yazarım.buradan paylaşırız olayları.

umu t kaybetmek yok elbette :) artı ben ankarada yaşıyorum canım.. ankarada zekai tahir burak araştırma hastanesi var.. sırf kadın doğum üzerine.. orda zaten gidip düşük yaptım diyince istemediğin kadar test yapıyorlar A dan Z ye herşeyi araştırıyorlar.. düşüğün en çok sebep olan nedenlerinden birisi rahim içi yapısal bozukluklarmış.. rahimde perde yapışıklık şekil bozukluğu v.s.. bunu ntedavisi basit bi cerrahi işlemle düzeltilebiliniyormuş.. benden rahim filmi isteyecekler vede senin dediğin gibi kan pıhtılaşması kromozon v.s ben beklemeyecem ama bir kaç güne kadar gidicem canım burdan yazalım ne istediklerini ve sonuçlarınıki tedbir almış oluruz.. enazından bizim gibi olanlarda okur önlem alır.. düşük zor çünkü ağrı sancı çekiosun 1 günde olup bitio ama, psikoljik olarak insan mahfoluo bitiyor(

tamam canım.ben İstanbuldayım.mutlaka haberleşelim.en azından bldiklerimiz başkalarına yardımcı olur :)))doktor 2 adet gör ondan sonra tahlilleri yapalım dedi.o yüzden bekliyorum.ilk adeti olayım belki bende erkenden tahlilleri yaptırırım.2 aylık korunma verdi bana.bakalım Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.

amiiin canım.... senin kaç haflalıktı hayal bebeğin artı gelişmedi derken? nasıl anladılar gelişmediğini?

tatlım her doktora gidişim normal seyirde oldu fakat 7.haftadan itibaren bebek görülmedi kesede.2 hafta bekledim belki geç döllenme olmuştur diye ama maalesef bebek kılcal damarlardan beslenememiş.dolayısı ile tam bebek olamamış.kendiliğinden düşmesini bekledim 1 hafta daha ..düşmeyince kürtajla aldılar.

teşekkür ederim canım Allah razı olsun.

selam hanımlar bende bundan 1 ay önce ilk bebeğimi 9+3 haftalıkken düşürdüm.karnımda ölmüş kalbi atmıyordu.Kendi doktorum normal karşılayıp araştırmaya gerek yok dedi.ama ben duramadım üsküdar devlet hastenesi kadın doğum uzmanı sevinç hanımdan randevu aldım durumumu anlattım sağolsun bana bir sürü test verdi.ilk grubu ilk adetimin 2. günü yaptırmamı.2. grubu ise adet bitimimde yaptırmamı istedi. fakat üsküdar devlet hastanesi 2.grup testlerimi yapmıyordu.Bende araştırdım ve Beykoz devlet hastanesinin yaptığını öğrendim.şimdi adetim kürtajdan sonra ilk adetim.salı günü verdiği1. grup testlerimi yaptırdım.çok şükür temiz.haftaya 2.grupları yaptıracağım.verdiği 2.grup testler ise.

lupus anti
aca IgG IgM
Homesistein
Protnoubin Gen Mutasyonu
Protein C aktivasyonu
Protein S aktivasyonu
Faktör V ledien mutasyonu.

yani sizin düşükten sonra ikikere adetinizi beklemenize gerek yok.İlk adetliyken bile araştırılabiliyor.
Birde bende hayvanlardan geçen Toxoplazmaya da baktılar.2 hafta sonra alacağım sonuçlarımı.

sanada geçmiş olsun canım.bende 2.adeti beklemiycem.ilk adet olayaım yaptırıcam testleri.benim kuzenim laborant o bana yardımcı olacak bi şekilde testler konusunda bakalım.bilgi verdiğin için teşekkür ederim canım.sevgiler.

hilalk as canım... valla çok çok iyi yapmışsın ilk kaybından sonra araştırma yaptırmakta... ben yazdımki herkerz okusunda beklemesin diye.. bu kayıplar psikoljikte çok etkiliyor insanı.. şöyle söleyim sizler şimdi 2. ye hamile kaldınızda şu soru oluyo kafada acaba buda düşermiki acaba buda aynısı gibi olurmuki sürekli wc de kan varmı diye bakmalar.. her kan sonucu almaya gittiğinizde yada ultrasona girdiğinizde acaba bi sorun olcakmı??? beyin ne düşünürse vucüt uyguluo allah korusun:(.. şimdi sizler bu testleri yaptırıp bişi çıksa yada çıkmasa... içiniz rahat edicektir 2. gebeliğinizde... çıkmasa bende bişi yokmuş bişi olmaz diye düşünceksiniz.. çıkarsada zaten tedavisini olup hamile klacaksınız.. kafanız rahat olucaktır ve kötü şeyler düşünmeyeceksiniz... bende allah nasip ederse salı falan giidcem bakalım... ama rahim filmi istememişler senden hilalk neden acaba? bildiğim kadarı ile düşük yapanlara ilk film çekiyorlar..hayal sende bekleme canım git biran önce

haklsın özlemcim.ben kürtajdan sonra bi adet olayım ona göre gideyim diyorum.daha adet olmadım.bide hangi testleri yaptırıcam isimleri nedir??yada bu testler kişiye göre değişiklik mi gösteriyo acep.bilgin veya bilgileri olan varmı canım

kişiye göre değilde tatlım sanırım düşüğün nasıl olduğuna bakaraktan test istiolar sanırım ama benimkisinin 1. si yazdım zaten 4 buçuk aylıktı.. diğer 2 side aynı anda aynı belirtilerle düştü.. ama bana doktor rahim filmiyle rahim içine bakarız dedi.. ne var ne yok perdemi varda bebeği geliştirmio yada yapışıklıkmı var dedi.. perdeyide acıklayım canım. rahimde tam bebeğin tutuncağı yerde perde oluomuş bu yüzden bebek oraya tutunamadığı için yanına filan tutunuyormuş.. yerinde tutunamadığı içinde gelişemiyor yada düşükle sonlanıyormuş..bunu bana doktorum söledi ve ben nettende baktım araştırdım o yüzden dedim rahim filmi istemedilermi diye hilale.... perde varsa bile tedavisi basit bi yöntemle yapılıyormuş. pazartesi yada salı gidicem ben bakalım adetimi bekleyecem dedinya sen canım .. ben gideyimde adetli iken gel derse adet olmayı beklerim. enazından kaçıncı gün çağırıyorlar adetinin onu öğrenmiş olurum ve burdan yazarım canım.. hangi testleri istediklerinede gelince inanki bi bilgim yok bende ilk gidicem..

anladım canım.çok geçmiş olsun..git bakalım doktor ne diycek.ben genelde kanda pıhtılaşma topiğindeyim.orayada yazmışsın zaten.orada görüşürüz canım.dikkat et kendine gelişmeleri yaz lütfen sevgiler.

Ben tüp bebek yöntemiyle 3 kez hamile kaldım üçünde de kalp atışları duyulmadı,5 buçuk 6 haftalıkken gelişimleri duruyor.hcg ölçümlerim iyi başlıyor kese ve içinde bebekte görünüyor ama kalp atomlarını duyamadan gelişim duruyor.düşüklerden dolayı bazı tahliller yaptırdım hafif pıhtılaşma çıkmıştı onunda önlemini aldım kan sulandırıcı iğne kullanmıştım yine aynı sonuç.kromozom testi de normal çıktı.son gebeliğimde önlem için kortizon hapında kullanmıştım.bu düşüklerin sebebini çok merak ediyorum.artık insan çaresiz kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…