sürekli deprem olduğunu hissediyorum :(

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.481
108
34
oturduğum yerden şiddetli bir sallantı hissediyorum. bu yaklaşık bir aydır böyle. eşime deprem oldu diyorum hayır diyor. ben kesinlikle eminim sallandığından o yok diyor. etrafta inşaat vs. yok. internetten bakıyorum son depremlere evet ufak ufak olmuş ama benim hissedebileceğim bölge ve şiddetlerde değil. tam kafayı yediğimi düşünüyordum ki geçen kız kardeşim geldi. birlikte otururken" yine deprem oldu bak " dedim. duymadı. 5 dakika sonra tekrar oldu. ben bir şey demedim. bu sefer o kaldırdı kafasını "evet, duydum bu sefer " dedi. ama internette vs. yine yoktu. en azından delirmemişim onu anladım ama psikolojim çok bozuldu. evde pijamayla bile dolaşamıyorum ya daha şiddetlisi olursa kaçarım vs diye düşünüp. bir saat önce en kötüsünü yaşadım yaklaşık 50-60 sn hiç durmadı. tam evden çıkıyordum.bitti. çok şiddetli değil hissettiğim ama korkuyorum. gerçekten oluyor mu? siz de hissediyor musunuz? yoksa bu psikolojik falan olabilir mi? canım sıkılıyor bu işe.

Endişe hastalığı olabilir. Hayatı kendine zehir etme hemen doktordan yardim al bence.

Tansiyon probleminiz mi var? bazen banada oluyordu.

Kulak kristalleriniz yerinden oynadıysa belki o da yapar.

Eger deprem korkunuz ciddi boyuttaysa ondan da olabilir.

Bendede oluyor o anksiyete bozukluğum olduğu için sanıyorum.
Yatak sallanıyor falan filan
Bende delirdiğimi düşünüyorum

Oturduğun yer otoban e5 kenarı falan mı? Arabalar geçince sallanıyor bellikide
yok terminale yani otoyola yakın 5 dakika. ama hissedebileceğim kadar yakın değil.
Bazen bana da uzandığım yatak sallanıyor gibi geliyor. Başımı kaldırıyorum avizeye bakıyorum sallanmıyor. Garip..
bizde cam kapı açık hep ve cereyan da var avizeler hep sallanıyor oradan anlayamıyorum işte.

Vertigo hastalığın olabilir gibi geldi. Bende de oluyor, bazen atak gibi geliyor. Tansiyon da olabilir.
En iyisi mi bi dr a danıs.
Geçmiş olsun

bu bede oluyor kızlar ya neden acaba hemen gidip son demreplere bakıyorum

kendi kendime belayı çağırıyorum sanki

allah korusun

arkadaşlar geçen yıl ben ciddi ciddi duymadığımı kabul ettim. ve hep yüksek sesle konuşuyorum çocukluğumdan beri. uyuz oluyorum bu huyuma. belki de konuşmam da kulak yüzündendir diye düşünüp doktora gittim.aslında bu kulak göz gibi değil test edemiyorsun sen duyabiliyor musun ben duyuyorum vs. gibi. kbb ye gittim. kulağında bir sorun yok ama burnun tıkalı ondan duyamıyorsundur demişti.

tansiyonla ilgili olmasın?
ben de evde yalnızken deprem oluyor hissine kapılırım arada. (özellikle tansiyonum düşmüşse)
bakarım bişey yok.
ama sende 60 sn süren deprem hissi olmuş.
60 sn hangi deprem sürse zaten haberlere konu olur yani.

ya vertigo ya da tansiyon gibi bişey olmalı

kesinlikle. 60 sn sürse her yerde olur. ben 1 saat önce öyle hissedince dedim ki tamam artık sorun bende. tansiyon var mı hiç bilmiyorum ailemde tansiyon sorunu olmadı, hayatımda da hiç öyle aç kalınca fenalaşma vs. olmamıştı. bikaç kez normalken tansiyonumu ölçtürdüm 13/8 çıktı hep farklı zamanlarda. bi kontrol ettirmek lazım ya

sanırım kulak içinde dengeyi sağlayan bir sıvı vardı doktor arkadaşlar daha iyi bilirler... annem kulağından bir sorun yaşadığı dönem denge sorunu oluyordu ya kendisi sallanıyordu ya da sallandığını hissediyordu...

acaba sizinki de o tarz bir durum olabilir mi?

kızlar siz şimdi vertigo dediniz,anlamını bilmedğim için nette araştırdım,böyle bir yazı buldum.kendin küçük bir testle kontrol edebilrmişsin vertigoyu

Vertigo olup olmadığınızı anlamak için kendi etrafınızda 40 kere dönerek test yapabilineceğini hatırlatan Opr. Dr. Yavuz, "Etraf ya da kendisi dönmediği halde, kişide şiddetle döndüğü hissi oluşur. Vertigo olduğunuzu anlamak için bir test yapmanız gerekirse, kendi etrafınızda 30-40 kere dönün ve kendinizi serbest bırakın. Nasıl etrafın döndüğünü hissediyorsanız vertigo da aynen böyledir.

ben kendi etrafımda 40 kere dönsem adım atamam,herkes de böyle değil midir? bu nasıl test şimdi?

Iki kisinin ayni anda ayni halusinasyonu gormesi mumkun degildir. Binanizla ilgili bir sorun olabilir? Binanizin guvenli olup olmadigini test ettirin

Iki kisinin ayni anda ayni halusinasyonu gormesi mumkun degildir. Binanizla ilgili bir sorun olabilir? Binanizin guvenli olup olmadigini test ettirin
binada kiracıyız. ama buraların eskiden hep sular içinde bir yer olduğunu biliyorum. bir de 4.kattayım ben hep o yüzden çok fazla hissettiğimi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…