sürekli deprem olduğunu hissediyorum :(

kızlar siz şimdi vertigo dediniz,anlamını bilmedğim için nette araştırdım,böyle bir yazı buldum.kendin küçük bir testle kontrol edebilrmişsin vertigoyu

Vertigo olup olmadığınızı anlamak için kendi etrafınızda 40 kere dönerek test yapabilineceğini hatırlatan Opr. Dr. Yavuz, "Etraf ya da kendisi dönmediği halde, kişide şiddetle döndüğü hissi oluşur. Vertigo olduğunuzu anlamak için bir test yapmanız gerekirse, kendi etrafınızda 30-40 kere dönün ve kendinizi serbest bırakın. Nasıl etrafın döndüğünü hissediyorsanız vertigo da aynen böyledir.

ben kendi etrafımda 40 kere dönsem adım atamam,herkes de böyle değil midir? bu nasıl test şimdi?

İşte dönmeden o hissi yaşıyorsanız vertigonuz vardır.

o sarsıntı hissi bende de var. kbb gittim doktor vertigo dedi bi ton ilaç verdi. tansiyonum da düşüyor bazen, 8/3 olduğu zamanlar olur, oda yapar... denge sorunu çok yaşıyorum. bacaklarımın her yeri mor. morluklardan bu yıl etek giyemedim...

vertigo olduğunu öğrenmemden önce deprem sitelerini girip baktığım çok oldu. ama yok... deprem yok... babamda da olurdu dedim gidip sorayım. gittim vertigo dedi. alerjik astımım olduğu için ilaç kullanamadım.

şimdilerde de oluyor. ya tansiyonum düştü yada vertigo deyip takmıyorum. şimdi iş yerindeki bina sallanıyor sürekli. biri yürüse bile. tarihi bir binadayım... alıştım sallanmaya. eskisi gibi çok koymuyor :KK53:

o kadar çok şey yazmışım ki:confused: en iyisi kbbye gidin siz :KK45:

hay allah ya kesinlikle gidiyim bari. valla sürekli böyle hissettiğimi düşündüm de, çok sinir bozucu bir şey. allah kolaylık versin,geçmiş olsun
o sarsıntı hissi bende de var. kbb gittim doktor vertigo dedi bi ton ilaç verdi. tansiyonum da düşüyor bazen, 8/3 olduğu zamanlar olur, oda yapar... denge sorunu çok yaşıyorum. bacaklarımın her yeri mor. morluklardan bu yıl etek giyemedim...

vertigo olduğunu öğrenmemden önce deprem sitelerini girip baktığım çok oldu. ama yok... deprem yok... babamda da olurdu dedim gidip sorayım. gittim vertigo dedi. alerjik astımım olduğu için ilaç kullanamadım.

şimdilerde de oluyor. ya tansiyonum düştü yada vertigo deyip takmıyorum. şimdi iş yerindeki bina sallanıyor sürekli. biri yürüse bile. tarihi bir binadayım... alıştım sallanmaya. eskisi gibi çok koymuyor :KK53:

o kadar çok şey yazmışım ki:confused: en iyisi kbbye gidin siz :KK45:

4 gün önce evime fare girdiğinden beri evimde kabus gibi hissediyorum.. yatak odamda fare dolaşiyor diyorum eşim yok diyor çok taktin bu işe dedi bana:( sanki yatagimin altinda fare geziyormuş gibi hissedilmeye başladim nabicam ben yaa:( pskolojim bozuulduu şu hamile halimleee...

Ben de takıntı halinde deprem sayfasına bakıyordum birara, bendeki sarsıntı hissi çarpıntıdan dolayı.

Çarpıntıdan olduğunu kabullenince hissetmemeye başladım.

4 gün önce evime fare girdiğinden beri evimde kabus gibi hissediyorum.. yatak odamda fare dolaşiyor diyorum eşim yok diyor çok taktin bu işe dedi bana:( sanki yatagimin altinda fare geziyormuş gibi hissedilmeye başladim nabicam ben yaa:( pskolojim bozuulduu şu hamile halimleee...

Ben de takıntı halinde deprem sayfasına bakıyordum birara, bendeki sarsıntı hissi çarpıntıdan dolayı.

Çarpıntıdan olduğunu kabullenince hissetmemeye başladım.
ciddi mi çarpıntıdan olabilir mi? benim de çarpıntım oluyor 7-8 senedir. ama hiç böyle olmamıştı ya bu başka birşey

Bazen insan sallanırmış gibi oluyor evet, belki de siz buna çok odaklandığınız için öyle hissediyorsunuzdur. Bu durumdan çok şikayetçiyseniz bir psikologla görüşün.

depremden çok korkuyorum bu sallanma hissi hep bendede oluyo, psikolojimi bozuyorum. herkes vertigo demiş bendedemi varki

Bende de aynı problem var, gece uyumakta zorlanıyorum o yüzden. Bahar aylarında bi ara deprem olmuştu ve ben diğer depremlerdeki gibi yine evde tektim. O günden beri sürekli sallanıyormuşuz gibi hissediyorum, ama bedenim falan sarsılıyor (ya da ben öyle sanıyorum), sonra baş dönmesiyle alakalı olduğunu farkettim. Başım çok fena dönüyordu o aralar, migren baş dönmesi yapıyormuş bende de migren var. En azından artık gerçekten deprem olmadığını bildiğimden eskisi kadar panik olmuyorum.

ciddi mi çarpıntıdan olabilir mi? benim de çarpıntım oluyor 7-8 senedir. ama hiç böyle olmamıştı ya bu başka birşey
Yani bilemiyorum 50-60 saniye diyorsunuz, bu orta kulak falan olabilir cidden.

Benim çarpıntım nabız yükselmesi değil de kalbin şiddetli atması, dışardan fark edilmesi.
Beden de sarsılıyor tabi öyle olunca, depreme yorardım ben de durumu fark edene kadar.
3-5 saniyelik şeylerden bahsediyorum ben.

Peki kardeşinizin hissettiği neydi?

Yani bilemiyorum 50-60 saniye diyorsunuz, bu orta kulak falan olabilir cidden.

Benim çarpıntım nabız yükselmesi değil de kalbin şiddetli atması, dışardan fark edilmesi.
Beden de sarsılıyor tabi öyle olunca, depreme yorardım ben de durumu fark edene kadar.
3-5 saniyelik şeylerden bahsediyorum ben.

Peki kardeşinizin hissettiği neydi?
birkaç sn hissettiğini söyledi ama belki de ben sürekli deprem deprem dedim ona da öyle geldi diyorum artık. çarpıntı başka oluyor bende. elim ayağım boşalıyor. hiç his mis kalmıyor

Sadece evde mi oluyor? Öyleyse muhtemelen ev sallanıyordur.
dışarıda oturduğum yerler kafe vs. oralarda gürültüden müzikten anlamak biraz zor. evdeki gibi sakinlik olmuyor tabi. ama doğru annemlere gittim bu ay iki kez hiç hissetmedim orda. şimdi siz sorunca farkettim.

17 ağustostan sonra bende kronik olarak sürekli deprem oluyor.. o kadar alıştım ki bir kaç ay önce gerçekten deprem olduğunda anlamadım bile :27: psikolojik de olabilir, kulak sorununuz da olabilir..

Bazen bana da uzandığım yatak sallanıyor gibi geliyor. Başımı kaldırıyorum avizeye bakıyorum sallanmıyor. Garip..
Arada bende gece yarısı kızıma bakmaya kalkıp tekrar uykuya daldığımda hissediyorum. kalkıp oturuyorum yatakta. gözüm avizede elimde tel. bekliyorum. sabah eşime soruyorum sallandık mı diye ; yoo diyor... artık alıştım ama nedenini çözemedim bende...

oturduğum yerden şiddetli bir sallantı hissediyorum. bu yaklaşık bir aydır böyle. eşime deprem oldu diyorum hayır diyor. ben kesinlikle eminim sallandığından o yok diyor. etrafta inşaat vs. yok. internetten bakıyorum son depremlere evet ufak ufak olmuş ama benim hissedebileceğim bölge ve şiddetlerde değil. tam kafayı yediğimi düşünüyordum ki geçen kız kardeşim geldi. birlikte otururken" yine deprem oldu bak " dedim. duymadı. 5 dakika sonra tekrar oldu. ben bir şey demedim. bu sefer o kaldırdı kafasını "evet, duydum bu sefer " dedi. ama internette vs. yine yoktu. en azından delirmemişim onu anladım ama psikolojim çok bozuldu. evde pijamayla bile dolaşamıyorum ya daha şiddetlisi olursa kaçarım vs diye düşünüp. bir saat önce en kötüsünü yaşadım yaklaşık 50-60 sn hiç durmadı. tam evden çıkıyordum.bitti. çok şiddetli değil hissettiğim ama korkuyorum. gerçekten oluyor mu? siz de hissediyor musunuz? yoksa bu psikolojik falan olabilir mi? canım sıkılıyor bu işe.
bnde de ollyr canm:))korkma yalnıız değlsn bu konuda

oturduğum yerden şiddetli bir sallantı hissediyorum. bu yaklaşık bir aydır böyle. eşime deprem oldu diyorum hayır diyor. ben kesinlikle eminim sallandığından o yok diyor. etrafta inşaat vs. yok. internetten bakıyorum son depremlere evet ufak ufak olmuş ama benim hissedebileceğim bölge ve şiddetlerde değil. tam kafayı yediğimi düşünüyordum ki geçen kız kardeşim geldi. birlikte otururken" yine deprem oldu bak " dedim. duymadı. 5 dakika sonra tekrar oldu. ben bir şey demedim. bu sefer o kaldırdı kafasını "evet, duydum bu sefer " dedi. ama internette vs. yine yoktu. en azından delirmemişim onu anladım ama psikolojim çok bozuldu. evde pijamayla bile dolaşamıyorum ya daha şiddetlisi olursa kaçarım vs diye düşünüp. bir saat önce en kötüsünü yaşadım yaklaşık 50-60 sn hiç durmadı. tam evden çıkıyordum.bitti. çok şiddetli değil hissettiğim ama korkuyorum. gerçekten oluyor mu? siz de hissediyor musunuz? yoksa bu psikolojik falan olabilir mi? canım sıkılıyor bu işe.
Ay bende bugün rüyamda deprem oldu evimizin yarısı filan yıkıldı öyle gördüm ürkünçtü :(

Back
X