Şüphe

Eşim bir ara apartman yöneticisiydi o yuzden binadaki çoğu kişinin numarası var eşimde. Kadının numarası yok adaminki var ve onun durumuna bakıyor sürekli. Adamda karısıyla surekli durum paylasiyor.
İşte adamın karısını gördüğü için sürekli duruma bakıyor. Kocanıza şu an uyuz oldum. Siz ne yaparsınız bilmiyorum ama benim açımdan vur patlasın çal oynasın olurdu.

İnanin öyle yapıyor zaten. Kendini komik duruma düşürüyorsun bile dedi. Ama ben onu çok iyi taniyorum anlayabiliyorum ve sezgileri çok kuvvetli bir insanım. Yıllar önce babam annemi aldattı daha ortada birşey yokken bile ben o aldattığı kadını görünce içime bir huzursuzluk girmişti (kadın babamlarin kiracisiydi) sonra babamın whatsapptaki profil fotoğrafına gençliğine ait bir fotograf koyduğunu görünce aralarinda birşey olduğunu hissettim nitekim öyle de oldu ve açığa çıktı.
Aptal yerine konmaktan iyidir deyin. Karşısında alay ederek bastırabileceği biri olmadığını görsün. Yoksa çekersiniz bu heriften siz.

Bence hicbirsey yapma cunku inkar edecek, sadece takip et,çok dikkatli bir şekilde. Kadin yüz verirse bu peşine düşer zaten,sende bir şekilde kanitlarsin
Aslında kanitlarsam elime birşey geçecekmi bilmiyorum. İçten içe biliyorum bir ilgisi olduğunu. Kadında kocasına bağlı biri belli, öyle birşey yaparmi bilmiyorum. Eşimin zihninde bu düşünceyle dolaşmasi bile benim için çok ağır bununla nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Belki eşim hiç bir zaman faaliyete dokmeyecek ama aklımın bir köşesinde bu kuşku her zaman olacak. Yüz yüze bakıyoruz birde her an karşılaşma ihtimalimiz var. Düşünmekten deli olacağım. Günlerdir peş peşe her gece rüyalarıma giriyor her sabah huzursuz uyanıyorum.

Aptal yerine konmaktan iyidir deyin. Karşısında alay ederek bastırabileceği biri olmadığını görsün. Yoksa çekersiniz bu heriften siz.
Söylediğinizde haklisiniz. Herşeyin farkında olduğumu beni aptal yerine koymamasını söyleyeceğim. Bu şekilde zaten devam edemem.. Bununla ilgili ilk tartışmayı yaşadığımızda oğlum benim mutsluzugumu görüp tüm gün aglamisti. Anne doğru söyle neyin var dedi tüm gün. Bu durumda nasıl mutluymuş gibi davranabilirimki.

Söylediğinizde haklisiniz. Herşeyin farkında olduğumu beni aptal yerine koymamasını söyleyeceğim. Bu şekilde zaten devam edemem.. Bununla ilgili ilk tartışmayı yaşadığımızda oğlum benim mutsluzugunu görüp tüm gün aglamisti. Anne doğru söyle neyin var dedi tüm gün. Bu durumda nasıl mutluymuş gibi davranabilirimki.
Yani, zaten siz sessiz kalıp izleyemezsiniz, belli ki faaliyete geçmemiş daha, ne delili toplayacaksınız, kendinizi hasta etmeyin kusun gitsin içinizdekini, bi daha şüphem geçsin seni ortalık yere rezil de ederim, insan içine çıkamazsın diye iyi bi şarlayın, siz yapsanız bu kadarla da kurtulamayacaktınız aklınızdan çıkarmayın bunu.

Süreçte pasif buldum sizi.
Mesela eşiniz ne hadle sizsiz perde takmaya gider? Öyle şey olur mu, çok enteresan.
Yanında ya siz ya da varsa çocuğunuz olmalı, evli barklı adam neticede.

Şu videoyu örneğe ve başlığa takılmadan izlemenizi öneririm.
Eminim faydalı olacaktır size

Son düzenleme:
Gerçekten de haklı duruyorsunuz. Çok üzücü bir durum, hem ispatı çok zor hem de aslında çok bariz. Peki neden eşinizin bu kadına zaafı vardır? Belli bir sebebi var mı? Bir erkeğin asla karsilik almayacağı belli bir kadına zaafını bu kadar belli etmesine şaşırdım baya.
Kadın bu kafasızın zaafını çözmüş kullanıyor, herif de bişey sanmış işte, biraz egosu okşanmış olsa gerek şişine şişine geziyor. Bi tane işini görmesin o kadın yüzüne bakıyor mu onun?

Merhaba hanımlar. Bu konuyu açıp açmama konusunda çok tereddüt ettim ama içimi bir yere dökmesem, birilerinden fikir almasam içim içimi yiyecek. Bu zamana kadar sadakat konusunda eşimden hiç şüphe etmemiştim. Ama içime öyle bir kurt düştüki her gece rüyalarıma giriyor artık. Huzurum kalmadı artık. Bundan altı yıl önce karşı dairemizi bir genç kadın satın aldı. Yeni evliydi eşi dış ülkede görev yapıyor. 3 yıl oturdular sonra tayinleri başka yere çıktı 3 yıl yoklarda burda. Bir kaç ay önce tekrar geldiler eşi yine dış ülkede. Daha önceleri beni şüpheye düşürecek birşey olmadı ama şimdi ciddi anlamda eşimin bu kadına ilgi duymasından şüphe ediyorum. Arabadan inince kafasını kaldırıp balkonuna bakar. Binaya girince kapı önündeki ayakkabıları inceler. Apartmandan ses gelince mercekten kontrol eder. Geçen gün kadının adını vererek annesi çok iyi araba kullaniyor falan dedi. Ama ondan bahsederken yüz ifadesi ses tonu herşeyi değisiyor. Kapıda konuşmuşlar kadin arabasının bozulduğunu söylemiş buda benim yapacağım birşey varmi falan diye sormuş. Bunu duyunca delirdim. Sana mı kaldı diye çıkıştım. Neyse konu kapandi çokta uzatmak istemedim ama içimdeki kuşku gün geçtikçe büyüyor. Kapının önünde bir sürü park yeri olmasına ragmen her seferinde kadının arabasının dibine park ediyor burun buruna gelecek şekilde. Bir aydır kocası burda kocası geldiğinden beri başka yere park ediyor. Geçen gün komşularla hep beraber kapının önündeydik eşimde geldi kadın eşime selam verdi birbirini sordular eşimin yine mimikleri ses tonu falan değişti. Başkasıyla konuşurken gayet doğal davranan adam resmen kasılıyor belli her halinden. Son damla kocasıyla whatsapptan mesjlasiyordu adam birşey sordu buna buda cevap verdi sonra telefonu kapattı buna bu kadar muhabbet yeter argo bir tabir kullanarak .... larla muhabbet etmeyi sevmem dedi. Adamın karısıyla WhatsApp durumunda paylaştığı her fotoğrafa bakmayı ihmal etmiyor ama. Rehberinde 200 kişi varsa 3/4 kişinin durumuna bakar ve bu adam her seferinde bu baktığı kişiler arasında yer alıyor. 3 sene önce tayinleri çıktığında kadının annesi bir gün kapımızı çaldı eşim için gelebilirmi stor perdeleri sökemiyoruz yardım edebilirmi dedi. Eşim gitti baya uzun kaldı orda muhabbeti ne kadar ilerlettiler bilmiyorum. İşin ilginç tarafı kadının annesinin bana karşı tuhaf bir tavrı var ama eşime bir o kadar sıcak ve güler yüzlü. Düşün düşün deli olacağım eşim beni boş dusunculere kapilmakla suçluyor ama ben icimdeki bu kuşkuyu bir türlü söküp atamiyorum. Bu durumla nasıl baş edeceğimi inanın bilmiyorum. Benmi kuruntu yapıyorum diyorum bazen ama hissediyorum bir yandanda eşimi 12 yıldır taniyorum ses tonundan bakişlarindan anlayabiliyorum. Bir adım atmasa bile zihninin bu kadınla meşgul olmasını kaldiramiyorum yüreğim sıkışıyor. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini inanın bilmiyorum.
Eşiniz fiile dokmese de bir şeyler hissediyor. Ama kadının annesi bu durumu bilse bile sizce bu kadar ılımlı olur mu ? Yani evli kızı evli adamla gönül iliskisi yaşayan hangi anne bunu normallestirir ?

Gerçekten de haklı duruyorsunuz. Çok üzücü bir durum, hem ispatı çok zor hem de aslında çok bariz. Peki neden eşinizin bu kadına zaafı vardır? Belli bir sebebi var mı? Bir erkeğin asla karsilik almayacağı belli bir kadına zaafını bu kadar belli etmesine şaşırdım baya.
Bilmiyorum kadın kendini çok seven ve kendine çok bakan biri. Belki bu kadar bakımlı olmasi cezbetti eşimi bilemiyorum. Dediğiniz gibi elle tutulur birşey olmadığı için ispatı çok zor ama ben farkındayım herşeyin. Bir kere kapıda kocasıyla karşılaştık eşim kocasına selam verecegimi dusundugu için gözü döndü neredeyse ki asla öyle bir niyetim yoktu. Orda öyle tepki vermesi daha çok şüphelendirdi kişi kendinden bilir işi çünkü. Nerden tutsam elde kalıyor gerçekten boğuluyorum bu düşüncelerin içinde.

adam sizle evli, kadın da evli ve eşine bağlı diyorsunuz. 12 yıllık evlisiniz, cok da küçük değil yaşlar. adam kadından sinyal almasa evli, kocasına bağlı kadına bu kadar yanlayamaz. ben karşılıklı etkileşim/elektriklenme olduğunu düşünüyorum. yani eşiniz sadece bakmıyordur, kadın da farkındadır ve o da yeşil ışık yakıyordur. çift taraflı olmasa olmaz, kadın kocasına der bişe olur, adam bi laf çarpıtır sizinkine, kocanızın ayağı kesilir.
kesin böyle devam edemem derseniz, ona göre hareket alın. tamamen içinizi döküp böyle devam edemem deyin ama biraz bekleyin biraz daha somutlaşssın durum.
yok bişe yapmam, ayrılmam, boşanmam falan derseniz de bişe demeyin. bildiğinizi bilip, bişe yapmadığınızı görürse hepten çıkar kontrolden.

X