- 19 Temmuz 2016
- 2.184
- 7.451
- 44
- Konu Sahibi meleklerim benim2
- #18.461
Günaydın kızlar. Güzel bir haftasonu olsun inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sağol canım inşallah sizlerde saglicakla kavuşun yavrunuzaİyi akşamlr kızlar birkaç gün giremedim neler olmuş @Hayatimsiniz121385 canım geçmiş oşsun kızına @the craysy canım gözün aydın rabbim sağlıkla büyütsün bebişini darısı başımıza bizde yarın karne vericez inşallah
Isallah iyi gelir canim korkma alah yardimcimiz olsun gecer carpintilarin da iqlah gecmezse bi daha dr agozuk canimAminnn canım inşallah aslında kadın bana magnezyum da yazmıştı gecen sefer almadim demir hapları da öylece eczaneden alabilirsin demişti başlarda aliyordum ama ikisini de almıyorum kaç aydır. Ama öyle de vitaminsiz kansızlık oluyor haliyle çarpıntı da yapıyordur ondan artık bende alıcam inşallah iyi gelir ikisi de. Sabahları demir için olanları aksamlari da magnezyum olanını alırım inşallah doğuma kadar etkisi olur da bu carpıntım geçer canım yoksa tehlikesi var korkuyorum vallahi
iqlah sagol canim sanada gunaydinnGünaydın kızlar. Güzel bir haftasonu olsun inşallah
Sanada günaydın canım aminnn inşallah canımGünaydın kızlar. Güzel bir haftasonu olsun inşallah
İnşallah canım inşallah. Gülüm sen hastahane çantana neler neler koydun ben netten bakıp koyuyorum liste de yazıyorIsallah iyi gelir canim korkma alah yardimcimiz olsun gecer carpintilarin da iqlah gecmezse bi daha dr agozuk canim
iqlah sagol canim sanada gunaydinn
canim netten koymuyorum cok gereksiz seyler var cunku kizimda oyle yaptim cok pisman oldum tecrubelendim neker lazim olur cok iyi biliyorum ben simdilik valizime bebek icin 7 ic atlet kolsuz badi zibinli iclerinde 3 kollu 4 kolsuz,, bi tane kilotlu corap koydum ne olur olmaz cok üşürse diye bazen isi dengelerini iyi ayarlayamiyorlar anne karni 50 derece sicak cunku hava ne kadar sıcak da olsa ilk dogdugu gun usurler diye bi tàne yeterli olur ilk gun icin tek,, 4 corap 2 eldiven 4 sapka ve 5 tande ayakli ust tulumlardan 03 aylik hepsi ve 1 hirka bi picama takimi cikis icin hos bisey ama bi bataniye ince koton bataniyelerden 1 havlu bebek havlusu emzik ve su muslim bezlerden hem emzirirken hem krafa koyunca aayabaya koyuyoz ya gunes degmesin diye ustune atiyon onun dışında bide kalin polar bi bataniye o kadr bebeginki bu arada bez sampuan krem koton amtini temizlemek icin koymicam hastaede veriyolar zaten ama ev icin daha almamisim bide bez falan gerekirse kocam bi kosu alir gelir ama biliyorumki hic gerekmiyorİnşallah canım inşallah. Gülüm sen hastahane çantana neler neler koydun ben netten bakıp koyuyorum liste de yazıyor
Canım sen baya kiyafet koymussun bunlari kullandinmi kizinda benim oglumda sadece 2takim kiyafet kullanmistim okadar bundada 3takim kiyafet aldim icinin badisi eldiveni sapkasi hepsi takim 1müslin òrtü 3tane battaniye oglumda 1penye ve 1tanede kalin battaniye kullanmistim kalini sadece hastaneden cikarken kullandik bebek bezi koydum,ıslak mendil,her ihtimale karsi biberon,emzik,bebek bezi,alt acma bezi,penye yelek,pisik kremi ilk giyicegi kiyafete ek olarak yanina bir tane daha alt koydum belki usur diye 2tane corap,agız mendili,ve omzumuza ortmeye buyuk bebek icin buyuk bezlerden kendime 2tane pijama takimi,1tane annem ormustu oglumda şal,4tane kilot,2emzirme sutyeni ,1tane emzirme atleti,gogus pedi,gogus ucu kremi,lohusa pedi,2corap,terlik ve taci hla almadim o var makyaj cantasi sac duzlestirici yada maşa koyucam 1tane havlu pecete koydum ,sutum olmasi icin humana nin cayı 1bardak ve kasık aklima gelenler bunlar baska varmiydi hatirlayamadimcanim netten koymuyorum cok gereksiz seyler var cunku kizimda oyle yaptim cok pisman oldum tecrubelendim neker lazim olur cok iyi biliyorum ben simdilik valizime bebek icin 7 ic atlet kolsuz badi zibinli iclerinde 3 kollu 4 kolsuz,, bi tane kilotlu corap koydum ne olur olmaz cok üşürse diye bazen isi dengelerini iyi ayarlayamiyorlar anne karni 50 derece sicak cunku hava ne kadar sıcak da olsa ilk dogdugu gun usurler diye bi tàne yeterli olur ilk gun icin tek,, 4 corap 2 eldiven 4 sapka ve 5 tande ayakli ust tulumlardan 03 aylik hepsi ve 1 hirka bi picama takimi cikis icin hos bisey ama bi bataniye ince koton bataniyelerden 1 havlu bebek havlusu emzik ve su muslim bezlerden hem emzirirken hem krafa koyunca aayabaya koyuyoz ya gunes degmesin diye ustune atiyon onun dışında bide kalin polar bi bataniye o kadr bebeginki bu arada bez sampuan krem koton amtini temizlemek icin koymicam hastaede veriyolar zaten ama ev icin daha almamisim bide bez falan gerekirse kocam bi kosu alir gelir ama biliyorumki hic gerekmiyor
Kendim icin 3 penye ince yazlık kolsuz 3 esortman genis lastiksiz bi hirka ve iki picama takimi gecelik yani 5 ic camasiri oda cok kirleniyor kizimda oyleydi diye 2 bez sudyen emzirme sudyeni ve baya buyuk boyy bez koydum kendime hastane veriyo ama 3 tàne veriyo bende ayni o hastanelerinkinden aldim bide normal olanrida koydum terlik klydum kendi havlumu kozmetik b1nyo malzemelzri olann cantami koydum kirli torba koydum lazim oluyo gercektn corap koydum2 cift ve ismak mendil endim icin koydum o kadar simdilik basnka birsey pek lazim degil kohusa tacimi koydum bide bu kadar canim onternette cok abartili vala alti ustu 3 gun kalicaz hastanede yeter bunlar vala kizimda valizi agzina kadar doldurdum ama hep gereksiz yere bunda sadece bunlar sen neler koydun canim hic
Canim burda normal dogum 3 gun kaliyon 4 gun cikiyorsun hastaneden ben kizimda sezeryan oldum 5 gun kaldim 6 gunu ciktim e 6 gune 6 elbose mecbur gerekiyor kizimda elbise az koymistum yetmedi kocam gene almaya gelmisti bunda hazirlkli olim dedim daha belli degil gene sezeryanmi normal mi olucak diye belli degil ve atlet cok gereyior bebeklere cunku hatirliylrum ilk dogdugunda kizim sabaha kadar kala yapiyodu sulu ve yapiskandi atleti hep kirleniyordu gunde iki kere değiştirildi atleti bezden tasiyordu suluydu kakasi ve ayqklari hep topluydu on kismi kirlenmeden yandan atiyordu kakasi o yuzden belli olmuyo kizimda valahii eksikti elbiselr 3 er tane goturdum yetmedi kocam magazaya gidipaliyordu hastaneye yakin bi magaza vardi ordan aliyordu eve bile gelemiyordu oysa evde birsuru vardi elbisesi o yuzden persan olmustuk o zman bide bebeklerin vucudu kabuk atiyo ya onun icin hemsire gelir yikar yaglardi 3 sat sonra arletini degistor derdi oyle yapardik hata dogrusunu soylemek gerekirse bunlar bile yetermi bilmiyorum eger sezeryan olursam supheli cok kaliyoruz diye ama nirmal olursa yeterde artar bile biz bez falan koymuyoruz hastanede bi paket bez biberon bi atlet koton yag altini temizlemek icin ve pisik keremi vicut yagi sana odàna getiriyorlar ama yaglar falan hepsi kucuk kutu reklam kutulari gibi kucuk tam cikana kadar yetiyor eve bile getiriyon iki uc gun sonra bitiyor bu biberon bi atlet bebek icin hediye veriyorlar gene reklam ocin anneyede bi tane bez koyuyolar reklam ocin marka reklamlari iste adlinda atletleri ve tulumuda 4 er tane koyucaktim atletlerden bide kollu koyayim dedim ondan fazla oldu siz kac gunn kaliyorsunuz hastanede benim bildigim turkiyedekiler erkzn cikiyo sezeryan da olsa bizde normal 3 sezeryan 4 yada 5 gun kaliyo ama genelde 5. Gunun aksami birakiyorlarCanım sen baya kiyafet koymussun bunlari kullandinmi kizinda benim oglumda sadece 2takim kiyafet kullanmistim okadar bundada 3takim kiyafet aldim icinin badisi eldiveni sapkasi hepsi takim 1müslin òrtü 3tane battaniye oglumda 1penye ve 1tanede kalin battaniye kullanmistim kalini sadece hastaneden cikarken kullandik bebek bezi koydum,ıslak mendil,her ihtimale karsi biberon,emzik,bebek bezi,alt acma bezi,penye yelek,pisik kremi ilk giyicegi kiyafete ek olarak yanina bir tane daha alt koydum belki usur diye 2tane corap,agız mendili,ve omzumuza ortmeye buyuk bebek icin buyuk bezlerden kendime 2tane pijama takimi,1tane annem ormustu oglumda şal,4tane kilot,2emzirme sutyeni ,1tane emzirme atleti,gogus pedi,gogus ucu kremi,lohusa pedi,2corap,terlik ve taci hla almadim o var makyaj cantasi sac duzlestirici yada maşa koyucam 1tane havlu pecete koydum ,sutum olmasi icin humana nin cayı 1bardak ve kasık aklima gelenler bunlar baska varmiydi hatirlayamadim
Yok canim simdi yaz ya ondan hrkes giremiyir sen o zamnlarda kis olucak millet gene toplanacak buraya goreceksinBen doğurana kadar topikte kimse kalmaz. Ben kiminle konuscam hastane valizini falan. Dogurunca terketmeyin sakın kızlar buraları
Anladım canım ozaman haklısın okadar almakla bende şasırdım ne kadar cok diye burda normal dogumda sabah yaptıysan aksam cıkıyorsun bizim akrabalar oyle oldu diyelim oglen veya aksam oldu 1gece kaliniyor benim sezaryan 2gece kalıcam 3.gun sabahtan doktor bi gelip bakiyor cikartiyorlar hatta temmuz grubunda sezeryanda 1gece kalanlar olmus hep 2gece diyince sasiriyorlar istanbulda genelde 2gece baska sehirlerde 1gece kalanlar olmus bide orda yikama falan da varmis burda yok sen evde yikiyorsun oda gobegi dusunce genelde yika diyor doktorlarCanim burda normal dogum 3 gun kaliyon 4 gun cikiyorsun hastaneden ben kizimda sezeryan oldum 5 gun kaldim 6 gunu ciktim e 6 gune 6 elbose mecbur gerekiyor kizimda elbise az koymistum yetmedi kocam gene almaya gelmisti bunda hazirlkli olim dedim daha belli degil gene sezeryanmi normal mi olucak diye belli degil ve atlet cok gereyior bebeklere cunku hatirliylrum ilk dogdugunda kizim sabaha kadar kala yapiyodu sulu ve yapiskandi atleti hep kirleniyordu gunde iki kere değiştirildi atleti bezden tasiyordu suluydu kakasi ve ayqklari hep topluydu on kismi kirlenmeden yandan atiyordu kakasi o yuzden belli olmuyo kizimda valahii eksikti elbiselr 3 er tane goturdum yetmedi kocam magazaya gidipaliyordu hastaneye yakin bi magaza vardi ordan aliyordu eve bile gelemiyordu oysa evde birsuru vardi elbisesi o yuzden persan olmustuk o zman bide bebeklerin vucudu kabuk atiyo ya onun icin hemsire gelir yikar yaglardi 3 sat sonra arletini degistor derdi oyle yapardik hata dogrusunu soylemek gerekirse bunlar bile yetermi bilmiyorum eger sezeryan olursam supheli cok kaliyoruz diye ama nirmal olursa yeterde artar bile biz bez falan koymuyoruz hastanede bi paket bez biberon bi atlet koton yag altini temizlemek icin ve pisik keremi vicut yagi sana odàna getiriyorlar ama yaglar falan hepsi kucuk kutu reklam kutulari gibi kucuk tam cikana kadar yetiyor eve bile getiriyon iki uc gun sonra bitiyor bu biberon bi atlet bebek icin hediye veriyorlar gene reklam ocin anneyede bi tane bez koyuyolar reklam ocin marka reklamlari iste adlinda atletleri ve tulumuda 4 er tane koyucaktim atletlerden bide kollu koyayim dedim ondan fazla oldu siz kac gunn kaliyorsunuz hastanede benim bildigim turkiyedekiler erkzn cikiyo sezeryan da olsa bizde normal 3 sezeryan 4 yada 5 gun kaliyo ama genelde 5. Gunun aksami birakiyorlar
Ay canım süpermis ya esime bile anlattim iste aradaki fark diyor turkiyeyle burda yaninda biri kalmasi sart hemsire falan yurutmuyor bide ozel hastane yani devlettte degil seninki sanirim devlet hastanesi yaninda bir yakininla yuryorsun gaz cikarmak icin bebekle sen ilgileniyorsun hemsire falan bakmiyor anca bi sorucagin varsa buton var basiyorsun geliyor hemsire dogar dogmaz oglumu yikamislardi ama artik cogu hastane yikamiyor daha iyi diye benim hastanede yikamiyormus sordum benim hic bir yerimi gelip yikamadilar oyle birseyde yok ilk gun sonda takiliyor aksama cikariyorlar tuvalete kendin gidiyorsun hemde bi dunya para aliyorlar devlet hastanelerini dusunemiyorum bile allah burda kimseyi dusurmesin ayni odada kac kisi kaliyorlar esin yaninda kalamiyor zor tabi 8yıl onceden bahsediyorum ben insallah biraz daha ilerlemislerdir oglumda mesela isitme testi yoktu ama simdi varmis hastaneden ciktiktan bir kac gun sonra onun icin cagiriyorlarmis topuk kaninj hastaneden cikmadan aliyorlar ama sagli ocaklari var burda 5.gun sanirim onlarda cagirip aliyormusBazen hastane cantasi nasil hazilrlanir diye yuotubenden izliyorum turkiyedekiler iki takim yada 3 takim koyuyolar biz zaten 3 gun kesinn kaliyoz duruma gore degisiyor nasil 3 tane yeter ki bide burda bebek once zayifliyo ya sonra verdigi kiloyu almayana kaar cikartmiyolar 3 gun dolsa bile b1k boyle anlatim simi dogum yapar yapmaz bebkleri yikamiyorlar bekliyorlar ertesi gunu sonraki gun gelip yikayip ayak izi topukdan kan falan aliyolar tabi bide bakiyorlar kalcacikigi varmi rahatsizliklari varmi diye dogumda bakiyo ama istten detayli bi sonraki gun bakiyolar neyse o gun bitiyo bi soraki gun dr geliyo kulak ve gözlere bakiyo goruyormu duyuyormu diye detayli bakiliyor kilolar olculuyo ilk once vermesi sonra verdigini almasi lazim bide ozelikle kakasina bakiyorlar duzenli yapmasi lazim sonra zaten emzirmek icin yanina geliyi anlatiyo detayli falan anne icinde ikinci gun dikisleri gaz yapiyormu yapmiyormu bakiliyo atesi olculuyo sezeryansa 2 gunu biraz agaya kaldiriyorlar ama asil 3 gun iyice hemsire koluna giriyo gezdiriyorlar basini yikiyorlar sezeryan dikisini temizleyip bakiyorlar mikrop kapmasin diye 5 gun kaliyon ilk 4 gun vok onemliymis onlar icin hata soylemesi ayip bende burda ilk kez kizimda gordum ilk sezeryan oldugun gun degil 2 gunu bi hemsire gelip altina lazimlik koyuyo orani iyice yikiyo bde nasil yikiyo ben nasil utaniyordum anlatamam vala kendim kendimi bu kadar temiz yikamazdim yumusak bi sungerle iyice yikiyo altini bezini takiyo kilotunu giydiriyo sonr a ayağa kaldiriyo o konuda burasi cok tutuyo butun islemler tedaviler bitene kadar kaliyon baya bende oyleydi heryer de aynimi bilmiyorum benim oturdugum burdaki hastane oyle bide biz ozel oda tutmustuk kimse yanimizda olmadin b1ska kadinlar dogum yapanlar diye sizde nasil bulut
Insallah canım neden terkedelim daha bizim isler uzun gaziydi sutuydu zayiflamasiydi kolay kolay birakmayiz seninde dogumunu goruruz insallahBen doğurana kadar topikte kimse kalmaz. Ben kiminle konuscam hastane valizini falan. Dogurunca terketmeyin sakın kızlar buraları
Yok canim simdi yaz ya ondan hrkes giremiyir sen o zamnlarda kis olucak millet gene toplanacak buraya goreceksin
İnşallah kızlar. Beni yalnız bırakmayın buralarda. Birbirimizin bebek için bütün çabalarını biliyoruz. Ne kadar uğraştik neler yaşadık hep şahidiz. Dogumlarımızda da mutluluğumuzu paylaşalım inşallah. Rabbim hepimize sağlıkla göstersin o günleri inşallahInsallah canım neden terkedelim daha bizim isler uzun gaziydi sutuydu zayiflamasiydi kolay kolay birakmayiz seninde dogumunu goruruz insallah
evet orayi biliyorum oyle bizim akrabalarda hep oyle ama cok tuhaf ya vala bizde kendi kizimda 5 gun hersabah yikiyorduk hemsire geliyo ilk 2 gun o yikiyo giydiriyor ve ilk 24 saat icinde altini o değiştiriyor kaç kere kaka yapti yazıyor sen degistirsende kaka yapmissa soylemen gerekiyo onlara sonraki gunler hemsire geliyo sen yıkıyon o yardim ediyo ilk cocukta ikinci cocukta 2 gun yikiyo gel yika desen yikar yima desen yikamaz bizim normal devlet hastanesi canim ikiser kadin kaliyo odalarda ve her odada bebek yikama kuveti ayni mutfak dezgahi gibi tuvalet ve anneler için banyo var ozel odada aynisi var ama tek yatak var ve kocan kalabiliyor o odada otekinde kalamiyor zaten gerk de yok hemsire sabaha kadar 4 kez geliyo kontrole vala insan boyle yerleri gordukce cusss diyesi geliyo turkiyeye insan cani hic kiymetli degil orda ama olsun gene memleketimiz szviyoz oralariAnladım canım ozaman haklısın okadar almakla bende şasırdım ne kadar cok diye burda normal dogumda sabah yaptıysan aksam cıkıyorsun bizim akrabalar oyle oldu diyelim oglen veya aksam oldu 1gece kaliniyor benim sezaryan 2gece kalıcam 3.gun sabahtan doktor bi gelip bakiyor cikartiyorlar hatta temmuz grubunda sezeryanda 1gece kalanlar olmus hep 2gece diyince sasiriyorlar istanbulda genelde 2gece baska sehirlerde 1gece kalanlar olmus bide orda yikama falan da varmis burda yok sen evde yikiyorsun oda gobegi dusunce genelde yika diyor doktorlar
yok burda hepsini kontrol etmeden cikartmiyorlar nide bebegin kesinlikle bi gram da olsa kilo almasi gerekiyor ckman icin cok aglarsa benek onların bi kulanimlik plastik biberondan sit veriyolar baya ilgililer vala çıkarmıyor cabuk en erken 3 gun e dolasiyla ust tulum pek degilde altaki zibinli atletleri cok lazım oluyo diye bol koydum ayy bi dogurup evimize gelseydikde hallolurdu hersey oradaki hastanelerde isslah bi duzene girerler bide ozel hastane diyirsun ben buranin hastanesine hic gitmedim bilmiyorum nasil acaba merakda ediyorum bu bahsettikleeim devldt hastanesinde oluyo sanirim ozelde aynisi galibaAy canım süpermis ya esime bile anlattim iste aradaki fark diyor turkiyeyle burda yaninda biri kalmasi sart hemsire falan yurutmuyor bide ozel hastane yani devlettte degil seninki sanirim devlet hastanesi yaninda bir yakininla yuryorsun gaz cikarmak icin bebekle sen ilgileniyorsun hemsire falan bakmiyor anca bi sorucagin varsa buton var basiyorsun geliyor hemsire dogar dogmaz oglumu yikamislardi ama artik cogu hastane yikamiyor daha iyi diye benim hastanede yikamiyormus sordum benim hic bir yerimi gelip yikamadilar oyle birseyde yok ilk gun sonda takiliyor aksama cikariyorlar tuvalete kendin gidiyorsun hemde bi dunya para aliyorlar devlet hastanelerini dusunemiyorum bile allah burda kimseyi dusurmesin ayni odada kac kisi kaliyorlar esin yaninda kalamiyor zor tabi 8yıl onceden bahsediyorum ben insallah biraz daha ilerlemislerdir oglumda mesela isitme testi yoktu ama simdi varmis hastaneden ciktiktan bir kac gun sonra onun icin cagiriyorlarmis topuk kaninj hastaneden cikmadan aliyorlar ama sagli ocaklari var burda 5.gun sanirim onlarda cagirip aliyormus
Yok kiz biz burdayiz vcanum yaz olduğuiçin boyle merzk etme grucez o zmanlari isalh allahin izniyle goruruz senin dogumuda son aylaridaİnşallah kızlar. Beni yalnız bırakmayın buralarda. Birbirimizin bebek için bütün çabalarını biliyoruz. Ne kadar uğraştik neler yaşadık hep şahidiz. Dogumlarımızda da mutluluğumuzu paylaşalım inşallah. Rabbim hepimize sağlıkla göstersin o günleri inşallah
İnşallah canım inşallahYok kiz biz burdayiz vcanum yaz olduğuiçin boyle merzk etme grucez o zmanlari isalh allahin izniyle goruruz senin dogumuda son aylarida
Oranin devleti oyleyse ozelini düsünemiyorum kim bilir neler vardır süper valla napalım artık oyle böyle saglıkla dogsunlarda bir sekilde evimize alıp cıksakevet orayi biliyorum oyle bizim akrabalarda hep oyle ama cok tuhaf ya vala bizde kendi kizimda 5 gun hersabah yikiyorduk hemsire geliyo ilk 2 gun o yikiyo giydiriyor ve ilk 24 saat icinde altini o değiştiriyor kaç kere kaka yapti yazıyor sen degistirsende kaka yapmissa soylemen gerekiyo onlara sonraki gunler hemsire geliyo sen yıkıyon o yardim ediyo ilk cocukta ikinci cocukta 2 gun yikiyo gel yika desen yikar yima desen yikamaz bizim normal devlet hastanesi canim ikiser kadin kaliyo odalarda ve her odada bebek yikama kuveti ayni mutfak dezgahi gibi tuvalet ve anneler için banyo var ozel odada aynisi var ama tek yatak var ve kocan kalabiliyor o odada otekinde kalamiyor zaten gerk de yok hemsire sabaha kadar 4 kez geliyo kontrole vala insan boyle yerleri gordukce cusss diyesi geliyo turkiyeye insan cani hic kiymetli degil orda ama olsun gene memleketimiz szviyoz oralari
yok burda hepsini kontrol etmeden cikartmiyorlar nide bebegin kesinlikle bi gram da olsa kilo almasi gerekiyor ckman icin cok aglarsa benek onların bi kulanimlik plastik biberondan sit veriyolar baya ilgililer vala çıkarmıyor cabuk en erken 3 gun e dolasiyla ust tulum pek degilde altaki zibinli atletleri cok lazım oluyo diye bol koydum ayy bi dogurup evimize gelseydikde hallolurdu hersey oradaki hastanelerde isslah bi duzene girerler bide ozel hastane diyirsun ben buranin hastanesine hic gitmedim bilmiyorum nasil acaba merakda ediyorum bu bahsettikleeim devldt hastanesinde oluyo sanirim ozelde aynisi galiba