" SÜPER ANNELER 2017 "

Tam yumurtlama günü hamile kalanlar bebeğiniz kız mı erkek mi?

• Kız

OY: 63 42,3%
  • Erkek

OY: 86 57,7%

• Ankete Katılan
    149
amin canim isalhhh saglikla doguralimda bak 35 i de bitirdin sancilarin varmi canim hala artik korkma da zmaninda doğarlar ıslah
Sancılar var canım ama duzenli degil allahtan annemle esim sen bu hafta dogurursun deyip.duruyorlar bugun tam 34+6 oglum 35+4 de dogdu 5gun var onunhaftasina 37 ye kadar dayansa diyorum ama kismet bakalim karnım düstü yürümek iskence ayaga kalkinca baski agri oluyor

Canim ben 2cizgi esit koyuluga gelmeden biraktim benim yumurtam erken catliyor piki gormeyi catlamayi bekleme sakın o erkek bebek icin gecerli
Cnm inan baska arkadaslarin testlerine yorum yapabilirken kendi testlerimde elim ayagim titredi..T silikti biraktigimda.sana zahmet atsam bakar misin?

[ATT ACH]2007513[/ATTACH] elim okadar cok titrediki yazilarini bile yazamadim.. 9.gun gece son iliski oldu cnm.

Eklentiler

• Screenshot_2017-06-11-00-53-50.png
    Screenshot_2017-06-11-00-53-50.png
    295,8 KB · Görüntüleme: 28
canim netten koymuyorum cok gereksiz seyler var cunku kizimda oyle yaptim cok pisman oldum tecrubelendim neker lazim olur cok iyi biliyorum ben simdilik valizime bebek icin 7 ic atlet kolsuz badi zibinli iclerinde 3 kollu 4 kolsuz,, bi tane kilotlu corap koydum ne olur olmaz cok üşürse diye bazen isi dengelerini iyi ayarlayamiyorlar anne karni 50 derece sicak cunku hava ne kadar sıcak da olsa ilk dogdugu gun usurler diye bi tàne yeterli olur ilk gun icin tek,, 4 corap 2 eldiven 4 sapka ve 5 tande ayakli ust tulumlardan 03 aylik hepsi ve 1 hirka bi picama takimi cikis icin hos bisey ama bi bataniye ince koton bataniyelerden 1 havlu bebek havlusu emzik ve su muslim bezlerden hem emzirirken hem krafa koyunca aayabaya koyuyoz ya gunes degmesin diye ustune atiyon onun dışında bide kalin polar bi bataniye o kadr bebeginki bu arada bez sampuan krem koton amtini temizlemek icin koymicam hastaede veriyolar zaten ama ev icin daha almamisim bide bez falan gerekirse kocam bi kosu alir gelir ama biliyorumki hic gerekmiyor

Kendim icin 3 penye ince yazlık kolsuz 3 esortman genis lastiksiz bi hirka ve iki picama takimi gecelik yani 5 ic camasiri oda cok kirleniyor kizimda oyleydi diye 2 bez sudyen emzirme sudyeni ve baya buyuk boyy bez koydum kendime hastane veriyo ama 3 tàne veriyo bende ayni o hastanelerinkinden aldim bide normal olanrida koydum terlik klydum kendi havlumu kozmetik b1nyo malzemelzri olann cantami koydum kirli torba koydum lazim oluyo gercektn corap koydum2 cift ve ismak mendil endim icin koydum o kadar simdilik basnka birsey pek lazim degil kohusa tacimi koydum bide bu kadar canim onternette cok abartili vala alti ustu 3 gun kalicaz hastanede yeter bunlar vala kizimda valizi agzina kadar doldurdum ama hep gereksiz yere bunda sadece bunlar sen neler koydun canim hic
Maşallah canim bir sürü koymuşsun valla yok netten zaten öyle bakıyorum lazım olanları koyuyorum hepsini değil ama sende çok güzel anlatmışsın canım sağol gülüm. Ama bebeğin kiler biraz fazla olmuş bizim burda bebek çıkana kadar hastahane de giydiriyorlar zaten yani çıkış için bir kat götürsem bile yeterli olur ama iki kat koyarım. Hastahanekiler bebegi yıkıyor her gün tatlı tatlı giydiriyorlar ordaki elbiseler ile ama çıktığında tabiki kendi elbiselerini yanına alıyorsun. Birde banyo için olan malzemeleri ben küçük seyahatlik alıyorum valiz de yer kalmiyor diye mesela şampuan olsun deodorant olsun hepsinden küçük mini şişelerden alıyorum hastahane için çok kullanışlı oluyorlar hemde ağır olmuyorlar. Ama bebek için herşeyi hastane burda zaten hazırlıyor havlu herşeyi doğum olunca mesela tertemiz havluya koyup kucağına veriyorlar istediğin anda yıkıyorlar. O yönden çok ilgililer allah razı olsun hepsinden ama ne olur ne olmaz yine dediğin gibi fazla olsun eksik olmasın bende koyarım ama bebek için fazla bişey koymam emzik falan koyarım mecbur onlar vermiyor orda ağzına sonra da almaz yoksa. Kendim için de ikişer kat koyarım yeterli bence. Bir kat giyip giderim orda doğum için uzun bir elbise giyerim şimdiden aldım altını öyle bırakmak için daha kullanışlı oluyor. Sonrası için bir kat çıkmak için de bir kat yeterli sanırım. Başka da Rabbim yardımcımız olsun inşallah canım az kaldı valla

Canim burda normal dogum 3 gun kaliyon 4 gun cikiyorsun hastaneden ben kizimda sezeryan oldum 5 gun kaldim 6 gunu ciktim e 6 gune 6 elbose mecbur gerekiyor kizimda elbise az koymistum yetmedi kocam gene almaya gelmisti bunda hazirlkli olim dedim daha belli degil gene sezeryanmi normal mi olucak diye belli degil ve atlet cok gereyior bebeklere cunku hatirliylrum ilk dogdugunda kizim sabaha kadar kala yapiyodu sulu ve yapiskandi atleti hep kirleniyordu gunde iki kere değiştirildi atleti bezden tasiyordu suluydu kakasi ve ayqklari hep topluydu on kismi kirlenmeden yandan atiyordu kakasi o yuzden belli olmuyo kizimda valahii eksikti elbiselr 3 er tane goturdum yetmedi kocam magazaya gidipaliyordu hastaneye yakin bi magaza vardi ordan aliyordu eve bile gelemiyordu oysa evde birsuru vardi elbisesi o yuzden persan olmustuk o zman bide bebeklerin vucudu kabuk atiyo ya onun icin hemsire gelir yikar yaglardi 3 sat sonra arletini degistor derdi oyle yapardik hata dogrusunu soylemek gerekirse bunlar bile yetermi bilmiyorum eger sezeryan olursam supheli cok kaliyoruz diye ama nirmal olursa yeterde artar bile biz bez falan koymuyoruz hastanede bi paket bez biberon bi atlet koton yag altini temizlemek icin ve pisik keremi vicut yagi sana odàna getiriyorlar ama yaglar falan hepsi kucuk kutu reklam kutulari gibi kucuk tam cikana kadar yetiyor eve bile getiriyon iki uc gun sonra bitiyor bu biberon bi atlet bebek icin hediye veriyorlar gene reklam ocin anneyede bi tane bez koyuyolar reklam ocin marka reklamlari iste adlinda atletleri ve tulumuda 4 er tane koyucaktim atletlerden bide kollu koyayim dedim ondan fazla oldu siz kac gunn kaliyorsunuz hastanede benim bildigim turkiyedekiler erkzn cikiyo sezeryan da olsa bizde normal 3 sezeryan 4 yada 5 gun kaliyo ama genelde 5. Gunun aksami birakiyorlar
Bizde normal oldumu ilk günde sayılıyor tabi üçüncü gün çıkılıyor sezeryan da en az 7 en fazla 10 gün sonra çıkılıyor yani sezeryan da 7 inci günden erken bırakmıyorlar ama normal doğumda üçüncü gün yolluyorlar ama Türkiyede kiler sanırım bazen aynı gün bile yollayanlar var canım

Ben doğurana kadar topikte kimse kalmaz. Ben kiminle konuscam hastane valizini falan. Dogurunca terketmeyin sakın kızlar buraları
Canım o günler gelsin allahin izniyle inşallah burda oluruz yine o günleri Rabbim gormeyi nasip etsin sana kazasız belasız sağlıcakla sonlara gelmek nasip olsun inşallah yavrunu kucağına aldığın günleri görürsün canım dualarımız seninle sende tansiyon var diye valla aklıma geldikçe dua ediyorum sana inşallah sende o günleri görürsün biz yine burda oluruz allahin izniyle konuşuruz söyleriz herşey hal olur inşallah :KK200:

Bazen hastane cantasi nasil hazilrlanir diye yuotubenden izliyorum turkiyedekiler iki takim yada 3 takim koyuyolar biz zaten 3 gun kesinn kaliyoz duruma gore degisiyor nasil 3 tane yeter ki bide burda bebek once zayifliyo ya sonra verdigi kiloyu almayana kaar cikartmiyolar 3 gun dolsa bile b1k boyle anlatim simi dogum yapar yapmaz bebkleri yikamiyorlar bekliyorlar ertesi gunu sonraki gun gelip yikayip ayak izi topukdan kan falan aliyolar tabi bide bakiyorlar kalcacikigi varmi rahatsizliklari varmi diye dogumda bakiyo ama istten detayli bi sonraki gun bakiyolar neyse o gun bitiyo bi soraki gun dr geliyo kulak ve gözlere bakiyo goruyormu duyuyormu diye detayli bakiliyor kilolar olculuyo ilk once vermesi sonra verdigini almasi lazim bide ozelikle kakasina bakiyorlar duzenli yapmasi lazim sonra zaten emzirmek icin yanina geliyi anlatiyo detayli falan anne icinde ikinci gun dikisleri gaz yapiyormu yapmiyormu bakiliyo atesi olculuyo sezeryansa 2 gunu biraz agaya kaldiriyorlar ama asil 3 gun iyice hemsire koluna giriyo gezdiriyorlar basini yikiyorlar sezeryan dikisini temizleyip bakiyorlar mikrop kapmasin diye 5 gun kaliyon ilk 4 gun vok onemliymis onlar icin hata soylemesi ayip bende burda ilk kez kizimda gordum ilk sezeryan oldugun gun degil 2 gunu bi hemsire gelip altina lazimlik koyuyo orani iyice yikiyo bde nasil yikiyo ben nasil utaniyordum anlatamam vala kendim kendimi bu kadar temiz yikamazdim yumusak bi sungerle iyice yikiyo altini bezini takiyo kilotunu giydiriyo sonr a ayağa kaldiriyo o konuda burasi cok tutuyo butun islemler tedaviler bitene kadar kaliyon baya bende oyleydi heryer de aynimi bilmiyorum benim oturdugum burdaki hastane oyle bide biz ozel oda tutmustuk kimse yanimizda olmadin b1ska kadinlar dogum yapanlar diye sizde nasil bulut
Burda da çok iyi ilgileniyorlar ama sevimsiz hemşireler de oluyor bazen ama yine de ilgili oluyorlar valla sağ olsunlar

bulut29 bulut29 cnm 9.gun testim bu..aslinda 9.u gece iliski oldu.12.gunun sabahi catlamis oluyo demi. 2-3 gun arasi birakmis oluyorum..iliskide 7-8-9 oldu..ins.dua ediyorum cnm..ben aslinda gec biraktim diye korktum.cunku 4 ay test deneme yaptim..hicbir ayim 10.gunde koyu cikmamisti..oyuzden cok korktum..hatta 11.gun pik olmasindan korktum..yani 11.gunum pik degil degil mi? Seninde az kalmis Yavrunu kucagina saglicakla alasin ins..hakkini helal et yordum seni bu halde:)

Eklentiler

• Screenshot_2017-06-11-18-44-08.png
    Screenshot_2017-06-11-18-44-08.png
    239,9 KB · Görüntüleme: 59
evet orayi biliyorum oyle bizim akrabalarda hep oyle ama cok tuhaf ya vala bizde kendi kizimda 5 gun hersabah yikiyorduk hemsire geliyo ilk 2 gun o yikiyo giydiriyor ve ilk 24 saat icinde altini o değiştiriyor kaç kere kaka yapti yazıyor sen degistirsende kaka yapmissa soylemen gerekiyo onlara sonraki gunler hemsire geliyo sen yıkıyon o yardim ediyo ilk cocukta ikinci cocukta 2 gun yikiyo gel yika desen yikar yima desen yikamaz bizim normal devlet hastanesi canim ikiser kadin kaliyo odalarda ve her odada bebek yikama kuveti ayni mutfak dezgahi gibi tuvalet ve anneler için banyo var ozel odada aynisi var ama tek yatak var ve kocan kalabiliyor o odada otekinde kalamiyor zaten gerk de yok hemsire sabaha kadar 4 kez geliyo kontrole vala insan boyle yerleri gordukce cusss diyesi geliyo turkiyeye insan cani hic kiymetli degil orda ama olsun gene memleketimiz szviyoz oralari
yok burda hepsini kontrol etmeden cikartmiyorlar nide bebegin kesinlikle bi gram da olsa kilo almasi gerekiyor ckman icin cok aglarsa benek onların bi kulanimlik plastik biberondan sit veriyolar baya ilgililer vala çıkarmıyor cabuk en erken 3 gun e dolasiyla ust tulum pek degilde altaki zibinli atletleri cok lazım oluyo diye bol koydum ayy bi dogurup evimize gelseydikde hallolurdu hersey oradaki hastanelerde isslah bi duzene girerler bide ozel hastane diyirsun ben buranin hastanesine hic gitmedim bilmiyorum nasil acaba merakda ediyorum bu bahsettikleeim devldt hastanesinde oluyo sanirim ozelde aynisi galiba
Bizim burda özel hastahane veya özel doktor diye bişey yok tek sigortası özel olanlar vardır oda maaşları yüksek olanlar yapıyor ama inanın hepsi bir tutuluyor. Ondan bazen özel dendiğinde bende hayret ediyorum burda herşey devletten hastahanesi doktoru herşeyi zaten özele de gerek kalınmıyor adamlar hastalara çok ilgili bakıyor. Her sabah gelip yattığın yatakları değiştirip gidiyorlar yemeğini odana getirirler o yönden bu taraflarda gerçekten insanlara çok ilgili davranıyorlar. Duyduğuma göre memlekette daha da biraz kötü olmuş suriyeliler de fazlalaştı diye daha da ilgisiz olmuşlar diye duydum inşallah da öyle değildir Rabbim hepsinin yardımcısı olsun inşallah

bulut29 bulut29 cnm 9.gun testim bu..aslinda 9.u gece iliski oldu.12.gunun sabahi catlamis oluyo demi. 2-3 gun arasi birakmis oluyorum..iliskide 7-8-9 oldu..ins.dua ediyorum cnm..ben aslinda gec biraktim diye korktum.cunku 4 ay test deneme yaptim..hicbir ayim 10.gunde koyu cikmamisti..oyuzden cok korktum..hatta 11.gun pik olmasindan korktum..yani 11.gunum pik degil degil mi? Seninde az kalmis Yavrunu kucagina saglicakla alasin ins..hakkini helal et yordum seni bu halde:)
Canım resimde gordugum kadariyla belki bekletilmis oldugu icin oyle gozukuyor senin test pik olmadan catlamis erken birakman daha iyi olmus cunku bir anda acilmis testin ama 3gun onceden tutarmi onu bilmiyorum herkeste farkli oluyor ben 3gun once biraktigimda olmustu o ay hamile kalamamistim bunuda 2gun once biraktim diye ayarladim ama 24 saat sonra testim pikten cikip esit koyuluga geri donmustu 30 saat sonrada hafif acilmisti insallah tutar tutarsa sansin cok yuksek zaten

Bizim burda özel hastahane veya özel doktor diye bişey yok tek sigortası özel olanlar vardır oda maaşları yüksek olanlar yapıyor ama inanın hepsi bir tutuluyor. Ondan bazen özel dendiğinde bende hayret ediyorum burda herşey devletten hastahanesi doktoru herşeyi zaten özele de gerek kalınmıyor adamlar hastalara çok ilgili bakıyor. Her sabah gelip yattığın yatakları değiştirip gidiyorlar yemeğini odana getirirler o yönden bu taraflarda gerçekten insanlara çok ilgili davranıyorlar. Duyduğuma göre memlekette daha da biraz kötü olmuş suriyeliler de fazlalaştı diye daha da ilgisiz olmuşlar diye duydum inşallah da öyle değildir Rabbim hepsinin yardımcısı olsun inşallah
Siz burdaki devletlere gitseniz sasirir kalırsınız be canım devletten memnunum diyen tek tük insanda var ama onlarin sansi sanirım ben 1kere gittim devlete gebeligin basinda doktroum bir suru test istemisti benim hastanede 500 tl idi bu testler gidiyimde devlette yaptiriyim bari en azindan oparayla cocuguma bisey alirim dedim bir gittim odaya 3hasta birden aliyorlar ve asla hastanin yaninda hicbir yakini alinmiyor erkeklerin zaten girmesi yasak neyse 3kisi birden koyun gibi diziliyor doktorun yardimcisi tek tek sorunun ne diye soruyor en rahat bendim normal gebelik benimki ama digerlerinjn sorunlari var hamile defiller dusunsene utanarak dertlerini anlatiyorlar neyse ilk beni aldi sedyeye yatirdi sedyenin ustunde ortu pecete hicbirsey yok diger hastlar herdeyi duyuyor kapi falan yok arada bir oda bebegimi gorucegim ekran yok kendi bakti muayne etti daha kalp atisi baslamamis dedi benim doktorum baslamis ama dedi dedim dur bi ekrani yakinlastiriyim dedi evet baslamis dedi bana hic gostermiyor ekrani sonra doktorum verdigi test kagidini uzatmak istedim onun ne istedigi onemli degil benim ne istedigim onemli dedi tersledi beni yaptirdim ciktim sonra sonuclar cikinca aldim cogu testi yapmamis tekrar parayla benim hastanede yaptim allah dusurmesin oralara eltimde ilk cocugunu ozelde yapmis 2.de esi ozele para vermiyelim devlette yap demos ve kadina enfeksiyon kaptirmislar eve ciktiktan bikac gun sonra agriyla ozele gitmis kac gun hastanede kalmis kadin perisan olmus kendide bebegide kac kati parasi cikti diyor

Canım o günler gelsin allahin izniyle inşallah burda oluruz yine o günleri Rabbim gormeyi nasip etsin sana kazasız belasız sağlıcakla sonlara gelmek nasip olsun inşallah yavrunu kucağına aldığın günleri görürsün canım dualarımız seninle sende tansiyon var diye valla aklıma geldikçe dua ediyorum sana inşallah sende o günleri görürsün biz yine burda oluruz allahin izniyle konuşuruz söyleriz herşey hal olur inşallah :KK200:
Sağol canım. Allah razı olsun. İnşallah Rabbim göstersin o günleri hepimize

Sancılar var canım ama duzenli degil allahtan annemle esim sen bu hafta dogurursun deyip.duruyorlar bugun tam 34+6 oglum 35+4 de dogdu 5gun var onunhaftasina 37 ye kadar dayansa diyorum ama kismet bakalim karnım düstü yürümek iskence ayaga kalkinca baski agri oluyor
hade hayırlısı canim artk içimiz rahatladi biraz vala o baski asagi dedigin seyin aynisi bendede var ya bide kasik kemigile bisey degiyo zorluyo sanki kizimdada bu haftalarda olmuştu kanala giriyomus bebek sanirim gene asagi inme başladı bide cok garip her gun hickirik tutuyo sanni bebegei boyle hissediyorum hickirik sanki ama yaniloyorda olabilirim

Maşallah canim bir sürü koymuşsun valla yok netten zaten öyle bakıyorum lazım olanları koyuyorum hepsini değil ama sende çok güzel anlatmışsın canım sağol gülüm. Ama bebeğin kiler biraz fazla olmuş bizim burda bebek çıkana kadar hastahane de giydiriyorlar zaten yani çıkış için bir kat götürsem bile yeterli olur ama iki kat koyarım. Hastahanekiler bebegi yıkıyor her gün tatlı tatlı giydiriyorlar ordaki elbiseler ile ama çıktığında tabiki kendi elbiselerini yanına alıyorsun. Birde banyo için olan malzemeleri ben küçük seyahatlik alıyorum valiz de yer kalmiyor diye mesela şampuan olsun deodorant olsun hepsinden küçük mini şişelerden alıyorum hastahane için çok kullanışlı oluyorlar hemde ağır olmuyorlar. Ama bebek için herşeyi hastane burda zaten hazırlıyor havlu herşeyi doğum olunca mesela tertemiz havluya koyup kucağına veriyorlar istediğin anda yıkıyorlar. O yönden çok ilgililer allah razı olsun hepsinden ama ne olur ne olmaz yine dediğin gibi fazla olsun eksik olmasın bende koyarım ama bebek için fazla bişey koymam emzik falan koyarım mecbur onlar vermiyor orda ağzına sonra da almaz yoksa. Kendim için de ikişer kat koyarım yeterli bence. Bir kat giyip giderim orda doğum için uzun bir elbise giyerim şimdiden aldım altını öyle bırakmak için daha kullanışlı oluyor. Sonrası için bir kat çıkmak için de bir kat yeterli sanırım. Başka da Rabbim yardımcımız olsun inşallah canım az kaldı valla
Aaa sizin orda onlatmi elbise giydiriyo cikana kadar bizde hersey ayni sizin gibi ama elbisd kismi oyle degil bi takim hediye veriliyo o kadar benim cok koymamin sebebi geen sezeryan olma ihtimalim var o yuzden belki olmaz diye koydum ayyyy isalh ogunlerede cabucak geliriz yaa hayirlisiyla
Bizde normal oldumu ilk günde sayılıyor tabi üçüncü gün çıkılıyor sezeryan da en az 7 en fazla 10 gün sonra çıkılıyor yani sezeryan da 7 inci günden erken bırakmıyorlar ama normal doğumda üçüncü gün yolluyorlar ama Türkiyede kiler sanırım bazen aynı gün bile yollayanlar var canım
Evet bizdede normal 3 gun kaliyo 4 gun cikiyo sezeryan duruma glre degisiyo ama iyi gidenler 5 gun kaloyo ben 6. Gunu çıkmıştım turkiye cok kotu bu durumda
Burda da çok iyi ilgileniyorlar ama sevimsiz hemşireler de oluyor bazen ama yine de ilgili oluyorlar valla sağ olsunlar
Evet var ama geen yapiyolar herseyi mecbur prensiplerine uymak zorunda
aynennnnn burada oyle yataklar temizlenir oda silinir havalandirilir yemek onlar getirir götürür oyel burasida ben burda ozel hastane varmi onu bile bilmiyorum ama varsada ayni bi fark yoktur vala ama orasida civki cikti simdi hep suriyeliler girdi ya bi yàndan haklilar ama isalah oyle degildir

X