Süper Anneler - 2011

Erkek çocuk olması için:
Duanın kabul olması hakkında yazıda bildirdiğimiz gibi düzgün itikada sahip olup, haramlardan kaçıp, dinimizin emrine uyanın ve şartlarına uygun dua edenin duası muhakkak kabul olur. Böyle salih bir kimse, yatağa girince, önce İhlas suresini okur. (Ya Rabbi, bana bir oğul ihsan edersen ismini Muhammed koyacağım) der. Böyle dua edenin, Allahü teâlânın izniyle erkek çocuğu olur. (Şir’a şerhi)

Yine aynı kitaptaki hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Hanımı hamile iken, elini onun karnına koyup, “Bismillahi ahadis samed ellezi lem yelid ve lem yuled. Ya Rabbi, bu çocuğun ismini Muhammed aleyhisselamın hürmetine, Muhammed koydum” derse, bu çocuk erkek olur.)

Yine aynı kitapta, (Kadın, hayzdan temizlendikten sonra beş gün içinde hamile kalırsa, çocuğu erkek olur. Beşinci günden sekizinci güne kadar olursa kız olur) deniyor.

Duanın kabul olması içinDuanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.

Önce çalışmak, sonra dua dinin esası!
Kabul edilir ancak, çalışanın duası!

Duanın kabul edilmesi için şartlardan bir kısmı şöyle:
* Haram lokmadan sakınmalıdır!

* İtikadı düzgün olmalıdır.

* Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.

* Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.

* Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.

* Yalvararak dua etmelidir.

* Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

* Günah işlemeyen dil ile dua etmelidir.
Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu. [Tergibüs-salât]

* İsm-i a’zam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.

Duayı yalnız namazlardan sonra ve belli zamanlarda yapmak mekruhtur. Her fırsatta dua etmelidir! Bilhassa şerefli vakitleri ve şerefli halleri kaçırmamalı, fırsat bilmelidir!

Duanın makbul olduğu zamanlarEzan okunurken ve ezan ile kamet arasında yapılan dua. Kur’an okunurken, Kur'an-ı kerim hatmedilince, Kâbe-i şerifi görünce, yağmur yağarken, düşmanla karşılaşınca, zulme uğrayınca, cemaat halinde iken, farz namazlardan sonra, kalbinde incelik hissettiği an, Esma-i hüsna ile, ism-i a'zam ile dua edince, seher vakti, yalvararak dua etmek, Bid’atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak, Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ezanla kamet arasında dua makbuldür.) [Tirmizi]

(Kur'anı hatmedenin duası makbuldür.) [Beyheki]

(Rikkat halinde duayı ganimet bilin.) [Deylemi]

(Hac yapanların, duaları kabul olur.) [Taberani]

(Kur’an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]

(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de amin derse o duayı, Allah kabul eder.) [Hakim]

(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]

(İsm-i a’zamla edilen dua makbuldür.) [İbni Mace]

(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]

(Allahü teâlâya yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Ya’la]

(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]

(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [İbni Asakir]

(Bid'at ehlinin duası kabul olmaz.) [İbni Mace]

(Gafletle yapılan dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

(Bir lokma haram yiyenin, kırk gün duası kabul olmaz.) [Taberani]

7- Hacet namazı kılmalı. [Namaz - Abdest bölümündeki Hacet namazı yazısında, bu namazın nasıl kılınacağı hakkında bilgi var.]

Cima’dan önce ihlâs sûresini okur ve: “Yâ Rabbi, bu cima’dan bana bir oğul ihsân edersen, ismini Muhammed koyacağım” der. Şu duâyı yaparsa, Allahü teâlâ, inşâallah ona erkek çocuğu verir.

Peygamber Efendimiz buyurdu: “Eşi hâmile iken, elini hanımının karnına koyup: Bismillâhil ahadis samed ellezî lem yelid ve lem yûled, Allahümme inni semmeytü ma fi hazilbatne muhammeden bi ismi muhammed sallallahü aleyhi ve sellem, (yâ Rabbi, bu karında olan çocuğun ismini, Muhammed aleyhisselâmın isminin hürmetine, Muhammed koydum) derse, bu çocuk erkek olur.”

sağol orkıdecım allah razı olsun bende geçenlerde arkadaşımla konuşuyorum çok sevdıgım bırı benımde uzun zamandır hamıle kalmaya çalıştıgımı bılıyo maşallah onun ılk denemesınde hamıle kaldı geçenlerde aradım nasılsın dıye bebegın cınsıyetı bellı oldu oğlum olucak dedı benım içime doguyo senınde kızın olucak ama unutma bu zamanda erkek çocuk daha kıymetlı kızlar çok erkekler az dedı ya bır canım sıkıldı ben ıyı nıyetlı hal hatır soruyorum onun bana dedıgıne bak bırde hamıle olsam hadı dıyıcem neyse ortada fol yok yumurta yok edılen lafa bak ne yapalım en çok zaten hemcınslerımız yıpratıyo uzuyo bızı...

heyyy allahim yaaa ne bicim insanlar var bu dunyada oglun olucak anladikta bu boburlenme niye karsindakini uzme niye
bakalim saglikla kucagina alabilecekmisin
ben oglum olacagini bilsem bile sevinemem cunku doguma ramak kala bebegini kaybedenler var alllah korusun

ah cnm benim cok guldum esinizin sozune Allah gonlunuze gore verir ins

ya kesınlıkle bırde oyle allah sağlıkla kucagına almayı nasıp etsın bır eşy demıyorum ama bende hamıle olsam dıyıcem kı hadı tahmın et neyım olucak dıye bırde ne kadar istedıgımıde bılıyo allah herkesı ıslah eylesın ama bılmıyorum bu konuda insanlar hep fesatlık edıyolar karşısındakılerın duygularu önemlı değil üzülürmü ağlarmı ınan o kadar canım sıkıldıkı eşimle konuştum boş ver her ınsanın kotu huyu vardır oyle kabul et dedı yapıcak bır şey yok

ya evladın kızı erkegi mi olur? hayırlı evlat olsun hiiiiiiç önemli değil yeterki vatana millete hayırlı anaya babaya saygılı başarılı bir evlat olsun ne önemi var arkadaşlar cinsiyetin ya. cinsiyet dediğin bacak arasında. önemli olan beyindir zihniyettir insanda. dinimiz evlat ayrımı yapanlara nasıl hitab eder okuyun lütfen. böylesine cinsiyeti ayırd etmeyen bir din nasıl olursa erkek bebek duası diye birşey olabilir yapmayın allah aşkına. Allahın zoruna gider hayırsız bir erkek evladın olacagına hayırlı 5 kız evladın olsun.

oncelikli istegimiz hayirli saglikli bir evlatt erkek olsun tastan olsun demiyoruz heralde
ben bu konuyu hem gercekte hemde net ortaminda butun hocalara danistim hepsininde cevabi ayni
istemekte gunah yok erkek te isteyebilirsin kiz da demisti
bizimkisi saplanti deil ki
sadece deisiklik kizim dedik birde oglum diye bilmek yada tam tersi

ayyyy oyle densizlere bi gicik gidiyorum ki
her laflarinda bir igne batirirlarr
biran kendimi gordum sende bende senin erkek isteyen cinsindenim
insallah bu mubarek gunler hurmetine bizede nasip eyler mevlamm

bende sinir oldum, bütün gece yatamadim hep dua ettim. adetim gelsede baslasak gene esimle.Insallah canim bol bol dua edelim hep birlikte..
simdi kizlarla iftara buluscaz, cogu hamile, uf yaaaa kesin moralim bozulcak gene orda.

bu duayi kardesimin görümcesi yapti, ama hep namazin arkasindan okumus bu duayi. 2 kizi vardi simdi oglu oldu muhammed koydu ismini bitane daha isim takdi ama.Biri daha yapmis ama galiba ismini muhammed koymak istememis, onda tutmamis ve gene kizi olmus. Icten dua etmek lagazim arkadaslar....

bende sinir oldum, bütün gece yatamadim hep dua ettim. adetim gelsede baslasak gene esimle.Insallah canim bol bol dua edelim hep birlikte..
simdi kizlarla iftara buluscaz, cogu hamile, uf yaaaa kesin moralim bozulcak gene orda.

allah buyuk neden bu kadar sıkıntı yapıyosun kendine sonuçda doğurganlığında hormonlarında bir sıkıntı yok evladın var,onu veren allah bunu da verır
rahat olursan kolay hamile kalırsın walla kendimden cook hemen senın hamıle kalmanı isterim...

erkek bebe duasini inarak ypmali arkadaslarr ve o ismi gercekten koymali cunki tutymayanlarada sahit oldum

hoooppaaaaa simdide solmu cikti canim yaaa peki niye solmuss cnm offf kafam karistiiii

arkadaşlar geçen tv de prof. dr ibrahim saraçoğlunu izledim, bebek cinsiyetini belirleyici yöntemler ile ilgili konu vardır, ilk başta%100 Allahın dediği olur ama, cinsiyet belirlemedec %95 kişilerinde etkisi vardır dedi, ilk çocuğunuzda ne tarafta yatıosanız, ikinci çcocuğu farklı istiosanız, diğer tarafta yatınız diodu, et, tuzlu, turşu kadının yemesi gerekio dedi, birde çi,nko takviyesi alması gerekio dedi, kadınmı erkekmi onu anlamadım ama

bir topik vardı. ilişki sıklığı ve cinsiyet. her gün ilişki yaşayan kadınların da oğlu oluyodu.

Farklı tarafa yatma olayını anlamadım, mazur görün.. balbade'in dediği gibi, ilişkiden sonra ayakları karnına çekip sağa sol yatma mı?

Son düzenleme:

Kendimii stresse sokmak istemiyorum ama Ister istemez oluyorum iste. Ay canim cok sagol, yarabbim ikimizede en kisa zamanda versin.
Senin neyin var kizmi oglanmi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…