Sunnet gunu

Yani herkezin cvbindan sonra vaz gectim bu fikrimden tsklr . Ama ben defalarca sunnet yaptirmadim oglumu. Ilk bebegim diye defalarca belirttim. Herkezinde bunh goz onjnde bulundurarak cvp yazmasini isterdim acikcasi.

ama canım benim bizde yaptırırken ilk bebeğimizdi:) önden üç beş yaptırmadık ki.
bak ben götürdüm hastaneye kestirdim getirdim. eşim bile gelmedi. oğlanın pipisi kesilecek altı üstü bu kadar tantanaya gerçrkten gerek yok.

ama canım benim bizde yaptırırken ilk bebeğimizdi:) önden üç beş yaptırmadık ki.
bak ben götürdüm hastaneye kestirdim getirdim. eşim bile gelmedi. oğlanın pipisi kesilecek altı üstü bu kadar tantanaya gerçrkten gerek yok.
Ya defalarca yazdim. Ne bilim mesela dogum gunjnu kutlamak bazilari icin onemli bazilari icin cok gereksizdir. Buda ayni oyle iste. Sizin icin siradanmis. Ama bnm icin gercekten onemli.

Ya biraz bizede birakiyor dr ama duramaz bebegim. Cok aglar. Ellerini kollarini tutariz dedi dr. Bi dusjndum cildirir. Onun icin en iyisi genel olacak sanirim

yok yok büyümüş artık sakın lokal yaptırmayın boş yere çırpınacak korkacak hiç gerek yok. birde bebeleri tutmak öyle kolay değil bir kaçırsa tutan adam yanlış keser çok tehlikeli.

Bu uygulamanın hiç bir zorunluluğu yok ve zararları dünya kadar , bu vahşeti önleyecek , bitirecek olanlar anneler, lütfen bebeklerinize bunu yapmayın. Reşit olduğunda kendi kararını kendi vermeli insan, onun bir uzvunu dönüşümsüz olarak değiştirmeye kimsenin hakkı yok. Üstelik acılı ve travmalı bir işlem , parmağına iğne batır desem yapamazsınız ama bu olay karşısında nasıl bu kadar sorgusuz ve rahat olunabiliyor anlamıyorum
Benim oglumun dogumunun ertesi gun yapildi. Ne anestezi aldi nede birsey. Cocuk kendi kendine gobek baginin dustugu gun iyilesti. Aci cekse aglardi huzursuz olurdu. Yani vahsetlik bir durum yok. Musluman olmayanlarda yaptiriyor ayrica bu bir tercih meselesi. Sizin -dini inanclari bir kenara koyarak konusuyorum- bunu tercih etmiyor olusunuz baskasina diretme yoluyla vazgecirmeye donusmesin. Bana kalsa kuzu yemekte vahset ama insanlar yiyor. Kendi adima ben yemiyorum ama yiyenede mani olmuyorum yada kotulemiyorumda. O yuzden birakin isteyen istedigini yapsin

Fikrimi beyan etmezsem çatlarım :KK53:
İlerde bir oğlum olursa sünnet yaptırmayı düşünmüyorum. Bu düşüncemi paylaştığıma göre (bilmiyorum kimsenin umrunda mı) devam edebilirim.

Çocuk sünnet olacak evet ama aslında ameliyat olacak. Çok da küçükmüş üstelik. Operasyon sonrası şehzade kıyafetiyle rahat edemez ki. Siz ailecek ameliyata uygun giyinip gidin. Sonrasında yapacağınız kutlamada istediğinizi giyip süse püse doyarsınız :) Geçmiş olsun şimdiden, hayırlara vesile olsun.

Şöyle bir adım geri çekilip bakınca pipisinin ucu sağlık gerekçesiyle kesilen ve bu yüzden günler boyunca acı ve korkudan ağlayacak çocuğun ameliyat gününün önemi ne olabilir diye bakın ya. Ben mi çok geriden bakıyorum siz mi fazla ileridesiniz. Türk olupta Türkleri anlamadığım ve tıkandığını bir mesele daha. Şehzade kıyafeti giydirecem diyor :olamaz:

Şöyle bir adım geri çekilip bakınca pipisinin ucu sağlık gerekçesiyle kesilen ve bu yüzden günler boyunca acı ve korkudan ağlayacak çocuğun ameliyat gününün önemi ne olabilir diye bakın ya. Ben mi çok geriden bakıyorum siz mi fazla ileridesiniz. Türk olupta Türkleri anlamadığım ve tıkandığını bir mesele daha. Şehzade kıyafeti giydirecem diyor :olamaz:
Bana gorede sevgililer gunu yilbasi kutlamasi kadar sacma sapan baska sey yok. Ama kutluyorlar. Bana da saygi duymak kaliyor.

Back
X