Sunnet gunu

Sünnet çocuklarına neden o tarz kıyafetler giydirirler anlamam? Allah nasip ederse oğlum doğsun 5.günü sünnet yaptıracam oldu bitti. Bir pipi için düğün Mevlüt vs çok saçma geliyor. Hele çocukları öyle komik giydirmek tuhaf.
Siz de hastaneye öyle gitmeyin ya çok tuhaf. Normal giyinin gidin.
Normal bir insan daha şükürler olsun sayımız az değil umutlarım yeşeriyor

Pur neselik degil. Oglum bnm icin coookkkkk kiymetli. Herkezin bebeginjn herkez icin kiymwtli oldugu gibi.ve her ani onemli ozel. Ama ogun ayri bi Ozel istiyorm. Bnm icin cok onemli.
Sabah saatlerinden itibaren bir şey yemeyecek. Operasyona karnı aç girecek. Gayet huysuz olacak. Ağlayacak. Yabanci bir ywrde oldugu icin garipseyecek. Siz de stresli olacaksınız. Sizin stresinizi de hissedecek. Narkozdan siz yanında yokken uyanacak ve en az yarim saat emzirmeyeceksiniz. Bu bir operasyon. Ciddi bir operasyon. Bunu böyle kabul edin ve o şehzade kıyafetini oğlunuzun biraz daha büyüdüğü ve en azından neyin ne olduğunu anlayacağı bir döneme saklayın. En azından ona da hatıra olur. Yazıktır günahtır. Öyle bir günde yavruya bir de kıyafet eziyeti yaşatmayın

Biz özel sünnet kliniğinde yaptırdık fotoğraf çekimi falanda olacak fotoğrafçısı vardı merkezin sünnet olacak oğluma( 8 aylıkti) lacivert kot şort beyaz gömlek mavi kot yelek giydirdim büyük oğluma lacivert pantolon beyaz gomlek eşime lacivert pantolon mavi gömlek kendimde beyaz gömlek ve lacivert pantolon lacivert stiletto giydim saçlarımı düz fon ve hafif makyaj yaptım sünnetten önce bol bol neşeli resimlerimiz çekildi paylaco falan vardı sünnet esnasında ve sonrasında saç baş dağılmış endişe dolu fotoğraflar var bizimki böyleydi bilmem yardımci olurmu
Gercekten bu yorumunuz kendime getirdi beni. Yani yanlis bile dusunmus olsam bnm gibi dusunen birileri vardir elbet diyodum. Tsklr yorumunuz icin

Ben bebegimi kestirip bictirmiuorm. Dinim ve geleneklerim geregi sunnet yaptiriyorum...

Bu uygulamanın hiç bir zorunluluğu yok ve zararları dünya kadar , bu vahşeti önleyecek , bitirecek olanlar anneler, lütfen bebeklerinize bunu yapmayın. Reşit olduğunda kendi kararını kendi vermeli insan, onun bir uzvunu dönüşümsüz olarak değiştirmeye kimsenin hakkı yok. Üstelik acılı ve travmalı bir işlem , parmağına iğne batır desem yapamazsınız ama bu olay karşısında nasıl bu kadar sorgusuz ve rahat olunabiliyor anlamıyorum

Ya bence normal gidin. O ortam sonuçta hastane ne kadar özel olabilir ki

Normal bir insan daha şükürler olsun sayımız az değil umutlarım yeşeriyor
evet fikir vermeniz gayet iyi burda onun icin yaziyoruz buraya. Ama anormal olarak gormek te ayip. Bana gorede bu gunleri gereksiz gorenler normal olamaz. Bu herkezin kendi fikri. Evet bebegkmin sagligi rahati icin verdiginiz cvp lar icin hepinize tskr ederim. Ama birazcikda saygi bekliyorm

Gercekten bu yorumunuz kendime getirdi beni. Yani yanlis bile dusunmus olsam bnm gibi dusunen birileri vardir elbet diyodum. Tsklr yorumunuz icin
Yalnız şunu da belirteyim burası hastane değildi özel sünnet kliniği idi yani palyancosu balonu fotoğrafçısi ordaydi fotoğraf cekilcek dediler diye herkesi giydirdim yenide almadım evdeki olanlardan uyumlu bulup giydirdim buyuk oğlum hastanede olmuştu ne giydigimi hatırlamıyor um bile zaten çocuğa da ameliyat onlugu giydiriyor lar tavsiyem rahat soyup giydirebileceginiz bir kıyafet giydirin

Ya yanlış düşünce değil ama böyle bi operasyona şahit olmayan birisi bilemeyebilir normal
Yani herkezin cvbindan sonra vaz gectim bu fikrimden tsklr . Ama ben defalarca sunnet yaptirmadim oglumu. Ilk bebegim diye defalarca belirttim. Herkezinde bunh goz onjnde bulundurarak cvp yazmasini isterdim acikcasi.

10 aylık bebeği kestirip biçtireceksiniz bir de çocuk acı içindeyken o günü özel bir gün gibi kutlayacaksınız öyle mi, yapmayın lütfen minicik bir yavrunun rızası dışında bedenine hasar verip, bir de o günü özel kılmayı mı düşünüyorsunuz. Bebeğinize ne yaptığınızı düşünün öncelikle
Biz müslümanız ve faydaları olduğunu biliyoruz yaptırıyoruz dini konular tartışmaya açık değil. Siz kendi çocuğunuza yaptırmazsınız ama bizim yaptırıyor olmamizi da sorgulamayın.

Yani inşallah kolay geçer ağrısız atlatırsınız ama öyle olanı da hiç görmedim
Onun kosulu cok kucukken yaptirmak. Konu sahibinin bebis buyumus artik kendine zarar verme olasiligi cok yuksek. Ben dogumda yaptiracaktim ayni hastanede lokal anestezi yapani bulamadiydim o yuzden sirada bekledim 3,5 aylikken yaptirdim. Kafam rahat ettiydi

Bu uygulamanın hiç bir zorunluluğu yok ve zararları dünya kadar , bu vahşeti önleyecek , bitirecek olanlar anneler, lütfen bebeklerinize bunu yapmayın. Reşit olduğunda kendi kararını kendi vermeli insan, onun bir uzvunu dönüşümsüz olarak değiştirmeye kimsenin hakkı yok. Üstelik acılı ve travmalı bir işlem , parmağına iğne batır desem yapamazsınız ama bu olay karşısında nasıl bu kadar sorgusuz ve rahat olunabiliyor anlamıyorum
Bnm dinim bunu gerektiriuor. Dinim geregi kolumun kopmasi gerekse kolumu koparirim. Sizin dusunceniz ne bilemem. Ama bnm dusuncem bu.

Onun kosulu cok kucukken yaptirmak. Konu sahibinin bebis buyumus artik kendine zarar verme olasiligi cok yuksek. Ben dogumda yaptiracaktim ayni hastanede lokal anestezi yapani bulamadiydim o yuzden sirada bekledim 3,5 aylikken yaptirdim. Kafam rahat ettiydi
Bende yeni doğan sunneti istemiştim ama bebiş küvezde kalınca küçükken cesaret edemedim

Cok pismanm bn de dogumda yaptirmadigim icin

Back
X