• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin ailesinden sogudum ve duzelemiyorum

Türk toplumunun acilen mahremiyetin ve yetişkinliğin ne demek olduğunu öğrenmesi lazım. Burada ne kadar sizin yazınıza benzer yazılar okuduysam, neredeyse çoğu, para bahane edilerek bir evin içinde sıkışık tıkışık hiçbir özel alan olmadan yaşam barındırıyor. Anlattıklarınıza göre soğumanız bence gayet normal. Bana göre, iyi niyetle yaklaştığınız birisi özel alanınızı gasp etmeye çalışıyor resmen.

Ya uzak durunca bu kez eş olarak benim ailemi sevmiyorsun moduna giriyorlar. Bende nişanliyken dedim ki onlar bana nasıl geldiyse bende evlenince öyle olucam. Şimdi mesafeli davranıyorum eşimin bazen zoruna gidiyor muhtemelen onlar biseyler söylüyorlar.

Bu arada beni maddiyat olarak aramaları su sebepten eşya alınacak mesela arıyor hemen eşya bakın zam gelecek fazladan para vermeyelim diyordu. Hatta nişan zamanı biz davetiye verecektik onlara almak istemedi ayıp olmasın diye verdik ben evlenince bı baktım hiç biribi dagitmamislar. Olduğu gibi evlerinde duruyordu. Düğün zamanı biz arıyorduk nasıl olacak nasıl yapalım diye
Ay şaka gibi cidden ya. Benim korkum da şimdi ben onun ailesine mesafeli olursam o da benim aileme karşı mesafeli olur mu
Ben gitmezsem o da gitmeyebilir benim aileme. Sırf bu ikilem yüzünden düşünmekten sinir hastası oldum iki kere baygınlık geçirdim onlar yüzünden.

Ay şaka gibi cidden ya. Benim korkum da şimdi ben onun ailesine mesafeli olursam o da benim aileme karşı mesafeli olur mu
Ben gitmezsem o da gitmeyebilir benim aileme. Sırf bu ikilem yüzünden düşünmekten sinir hastası oldum iki kere baygınlık geçirdim onlar yüzünden.
Mesafeli ol atiyorum haftada bir gün git on günde bir git misafir gibi otur kalk. Ben öyle yapıyorum şahsen. Hiç gitmezsen senin ailene tavır alabilir ister istemez. O nedenle dengede tutmak lazım

Ay ben artık diyordum ki bu heralde beni istemiyor acaba kafasında başka biri mi vardı. Sonra bı baktım etrafa şen şakrak sakalasmalar ilgilenmeler hergun arayıp sormalar bide normal arama değil görüntülü falan. Bana gelince ay çok yogunum vaktim olmuyor diyordu şimdi tek ayağınin uzerinde kırk kapı geziyor bana gelince ay çok hastayım öldüm bittim diyor 😅 samimiyetine inanamıyorum bide bu duyguyu koreltemiyorum ya o bana ne dese sanki art niyeti varmış gibi geliyor hiç sohbet edesim gelmiyor oraya gitmek istemiyorum zaten akıcı bı konuşma olmuyor aramızda dinlemeyi bilmiyor aşka bı konuyu onunla tamamlayamiyorum
al bendende o kadar bende kendimi koreltemiyorum artık samimiyetini asla inanmiyorum gecmisteki davranislarindan dolayi. kin tutmak istemiyorum ama kendi icimde affedemiyorum yaptiklarini bana karsi oyle kibirli davrandıki oyle kirildim ki

Mesafeli ol atiyorum haftada bir gün git on günde bir git misafir gibi otur kalk. Ben öyle yapıyorum şahsen. Hiç gitmezsen senin ailene tavır alabilir ister istemez. O nedenle dengede tutmak lazım
bende aynen bu sekilde yapıyorum 10 gunde bir 2 yada 3 saat oturup kalkiyorum haftada 1 gidiyorum en kotu oda genelde 10 gunde bir gidiyorum. 3 4 gun gectimi hemen arar nerlerdesiniz diye bahaneler buluyorum. zamaninda bana iyo davrancakti ozaman.

Türk toplumunun acilen mahremiyetin ve yetişkinliğin ne demek olduğunu öğrenmesi lazım. Burada ne kadar sizin yazınıza benzer yazılar okuduysam, neredeyse çoğu, para bahane edilerek bir evin içinde sıkışık tıkışık hiçbir özel alan olmadan yaşam barındırıyor. Anlattıklarınıza göre soğumanız bence gayet normal. Bana göre, iyi niyetle yaklaştığınız birisi özel alanınızı gasp etmeye çalışıyor resmen.
evet arkadasim ya biz iyi niyetliyiz diye o kadar da degil. ister istemez insan soguyor Allah tan esimde oyle ailesine surekli gidelim diyen biri degil. inanki anlattiklarim daha yuzde 10 u bile degil. gorunuste sicak kanli gorunur kv isin icine girince oyle degilmis malesef ilk basta cok sevmistim oysa. cok yaniltti

al bendende o kadar bende kendimi koreltemiyorum artık samimiyetini asla inanmiyorum gecmisteki davranislarindan dolayi. kin tutmak istemiyorum ama kendi icimde affedemiyorum yaptiklarini bana karsi oyle kibirli davrandıki oyle kirildim ki
Valla bende öyleyim ama bizi bı hale onlar getirmiş artık benim sorunum değil çünkü ben cidden çok ılımlıydım en başından beri ufak ufak biseyler biriktikce içimdeki o duygu gitti şimdi ona karşı iyimser olamıyorum. Ben o kadar zor zamanlardan geçtim hala da geçiyorum. Asla gelip destek olmadı. Ama eşim evdeyken göz boyamaya geliyor dur tutayım yemeğini ye evini toparliyim hemen öyle gidiyim falan demeler. Toparlamaktan kastı makineyi boşaltmak yani. Ben tekken nerdeydin demek istiyorum bazen

bende aynen bu sekilde yapıyorum 10 gunde bir 2 yada 3 saat oturup kalkiyorum haftada 1 gidiyorum en kotu oda genelde 10 gunde bir gidiyorum. 3 4 gun gectimi hemen arar nerlerdesiniz diye bahaneler buluyorum. zamaninda bana iyo davrancakti ozaman.
Heh bende o durumdayım. Bide benimki ordan çıkmam saniyordu şimdi bakıyor ben kuyruğu dik tutuyorum işine gelmiyor. Benimki egosunu tatmin etmeyi seviyor atıyorum ya bebeğe bakamıyorum yardim et bana ya da şunu beceremiyorum sen yapar mısın gösterir misin falan gibi durumlara bayılıyor. Ama sonra başkalarına yaptıklarını gözlemliyorum arkalarından konuşuyor ay her şeyide ben yapıyorum beceremiyorlar diye. Bugün onlara yapan yarın bana yapar diye düşünüyorum.

evet arkadasim ya biz iyi niyetliyiz diye o kadar da degil. ister istemez insan soguyor Allah tan esimde oyle ailesine surekli gidelim diyen biri degil. inanki anlattiklarim daha yuzde 10 u bile degil. gorunuste sicak kanli gorunur kv isin icine girince oyle degilmis malesef ilk basta cok sevmistim oysa. cok yaniltti
Bu aslında bu insanların böyle görerek büyümesi, yaşaması ve bunun böyle devam etmesini istemesi. Bakış açısı geniş olmayan ve kişisel haklarını bilmeyen insanlar maalesef yakınındaki insanların da onların dediği gibi yaşamasını istemekte. :/

Valla bende öyleyim ama bizi bı hale onlar getirmiş artık benim sorunum değil çünkü ben cidden çok ılımlıydım en başından beri ufak ufak biseyler biriktikce içimdeki o duygu gitti şimdi ona karşı iyimser olamıyorum. Ben o kadar zor zamanlardan geçtim hala da geçiyorum. Asla gelip destek olmadı. Ama eşim evdeyken göz boyamaya geliyor dur tutayım yemeğini ye evini toparliyim hemen öyle gidiyim falan demeler. Toparlamaktan kastı makineyi boşaltmak yani. Ben tekken nerdeydin demek istiyorum bazen
benimki makineyi bile bosaltmaz seninki gene onu yapmis... benimki sadece kendine hizmet bekler temizlik bana geldimi yardimedeyim mi demez
Bu aslında bu insanların böyle görerek büyümesi, yaşaması ve bunun böyle devam etmesini istemesi. Bakış açısı geniş olmayan ve kişisel haklarını bilmeyen insanlar maalesef yakınındaki insanların da onların dediği gibi yaşamasını istemekte. :/
esimde oyle diyor annem o sekilde gordugu icin boyle istiyor diyor ama sonucta kendini bilen boyle yapmaz

benimki makineyi bile bosaltmaz seninki gene onu yapmis... benimki sadece kendine hizmet bekler temizlik bana geldimi yardimedeyim mi demez

esimde oyle diyor annem o sekilde gordugu icin boyle istiyor diyor ama sonucta kendini bilen boyle yapmaz
Neyse ki eşiniz ile aynı düşünüyorsunuz. Bu çok önemli bir etken. İzin vermemeye çalışıyor sanırsam, bunu çoğu erkek yapmıyor hatta bu başlık ile konu açıp boşandığını söyleyen insanlar var. Siz bence çizginizi bozmadan devam ederseniz eşiniz ile birlikte, er geç anlayacaklardır. Size ve düşüncelerinize saygı göstermeyen insanlara taviz vermemeniz en doğrusu.

Benimki bunu esim varken yapıyor ama bı iki kere yaptı göstermelik yani ben tekken eve gelmez bile.. bide laf arasında diyor ki ben küçüktüm doğum yaptığımda tek başıma baktım hani şey kafasında ben cektiysem sende cekebilirsin gibi.. ama kendi akrabaları doğum yapti ay mahvoldu ay yazık bilmem ne bildiğin ajitasyona bağlıyordu kaldı ki o kıza kendi annesi ve kaynanası dönüşümlü kalıp bakmıştı. Benim annem yakında değildi tektim kendi komşu gibi gelip giderdi emir verirdi çocuğu doyur uyut yemeğini ye sende uyu diye 😅

arkadaslar 8 yillik evliyim. aslinda esimin ailesi dedim ama esas kv ile icten ice sorunum var. kin tutmak istemem Allah affetsin ama beni kendinden öyle soguttuki artık hic icim almiyor. aslinda nişanlıyken farkettim beni istemedigini. ve saolsun tavirlarina da bunu yansitiyordu. cunku ogluna manken gibi asiri guzel gelin ister o ciddiyim bunu tanidikca anladim. kisa ve oz cok kibirli insanlara yukardan bakan hep ben biliyorum diyen ve cok inatci bir kv var bende. ustelik ayni binada 3 sene kadar oturdum esas orada soğudum. tutturdu yemekler beraber yensin diye ve bu tutumunu belki 1 sene soyledi tavir aldi yok baban kiziyor falan. onlar 5 kisilik aile kabul etmedik kadin bana etmediğini birakmadi surekli bana kin tuttu saçma seylerden canimi sikardi laf sokardi. iki kaynim bosandi esleride cok cok guzel bir kadin. kayinvalidem sirf ben yemekleri orda yemiyorum diye biliyorum ondan dedi bi gun laf arasinda biz guzel gelini de gorduk cirkin gelini de gördük nasil oldugunu dedi. kp ben ve kv ucumuz bir gun otururken dedi bunu simdi desem bana dedin diye yok seni kastetmedim der ama vallahi bana dedi beni kastetti. o kadar zoruma gittiki bu laf. bende saygımi bozmadim. ama haala icimde bu lafi. ordayken beni baya daraltti mesela komsum vardi ayda bir ugrar bir çayını içerdim inanin o bile batti once oraya gittigimi gorunce surat astigini farkettim sonra bana komsumu kotulemeye basladi yok deliye benziyo vs sacma sacma konuşuyordu bana. hatta o kadar takti ki artik her onlara gittigimde direk o komsumla ilgili konuşurdu. cat kapi surekli bendeydi sabah gece farketmez ozelimiz kalmamisti. hatta bunlar yetmedi kac kere gelin bizde kalin kira vermezsiniz sen calisirsin bende cocuguna bakarım dedi ve defalarca ayni evi teklif etti artik demiyor ama ben artik yani sogudum ya iyi niyetli olmak istiyorum ama onun bana iyi niyeti olmadığıni bildigim icin kadindan sogudum. kin tutmak istemiyorum ama sizce gorusme sıklığım ne olmali. kadında guzel gelin takintisi var. ben normalim oz güvenim var ama cok uzuldum biliyormusunuz 😭 siz olsaniz ne yapardiniz fikirlerinize ihtiyacım var
Bence mesafeli olun anlattiklariniz beni bile itti buradan.bir daha guzel gelin derse guzel bakan guzel gorur de gec.

merhaba, benimkide sizin deneyiminize benzeyecek sanırım kaynım henüz bekar ama evlenince görecekler elalemin nasıl cabbar olduğunu diyorum içimden :) bence siz mutlaka o düğüne gitmelisiniz gözünün önünde onları hiç muhatap almadan kendi arkadaşlarınızla aynı masaya oturmalısınız 🙏 şimdi böyle belkide size nispet yapıyor hiçbir kayınvalide gelinini sevmez bu net. Gerçek annemiz gibi olabilseydi ismi anne olurdu kaynana değil diğğğmii :))
Biz son olanlardan sonra ailece gitmeme kararı aldık. Bana uzak cehenneme direk olsunlar. Nişanda dediğini yaptım canım işlemiyor benimle millete hava attı hatta.

Ya gerçekten biz sanki onların ailesine bayıla bayıla gidiyoruz. Ben de asla gelin gibi hissetmiyorum sanki komşu kızıyım. Aslında nişanlım görüşmek istemezsen görüşmezsin düğünden sonra diyor ama bu sefer de yalnız gittiğinde onu bana karşı doldururlarsa diye korkuyorum açıkçası. Bi de bizim araba sorunumuz var nişanlımdan zırt pırt araba istiyorlar evlendikten sonra sert bir şekilde asla bunu kabul etmeyeceğimi nişanlıma söyledim. Gerekirse onlara da söylerim. Bana uzak allaha yakın bu kadar mı kaybeder bir insan kendi değerini ya. Iyy tiksiniyorum hepsinden asalaklar parazit gibi yaşasınlar anca.

En azından maddiyat için aramış bize 5 kuruş bile teklif etmedi kimse. Düğün günüydü nişan günüydü sanki erkek tarafı bizmişiz gibi biz sorduk ettik. İnsan bi arar bi eksik var mı işte ne biliyim sizin adetleriniz neler ne yapılıcak. Ama illa ki konuşmamız gerekicek bu süreçte ben de söylemeyi düşünüyorum ''Sen beni insan yerine koymayıp misafir gibi davrandın bu zor zamanlarımda maddiyatı geçtim manevi bile destek olmadın. Benden de ömrünün sonuna kadar misafir muamelesi görüceksin'' diye. Sence söylemeli miyim?
Hayır. Kesinlikle söylememelisin ömür boyu kötü sen ilan edilirsin bırak onlar kendi topuklarına kendileri sıksınlar. Bir defa gelin istenmedimi ağzında kuş tutsan yaranamıyorsun. Ayrıca benim eşimde nişanlıyken gitmeyiz zaten görmezsin onları zaten diye diye beni evliliğe ikna etmişti 😂 Bebekten sonra sanki herşey mecburlaştı ben onların yüzlerini görmek zorundayım yılda 2-3 defa neyseki aynı ilde oturmuyoruz 😬yoksa dayanamazdım sanırım 🤦‍♀️ iki yüzlü insanlara insan muamelesi yapmak çok zor benim için 🤷🏻‍♀️🥵sanada allah kolaylğk versin sende benim gibi nişanlını seviyorsan maalesef bu tipleri görmezden geliceksin napalım bizede böylesi düşmüş kötü piyango 🥺🥵

Yaa varya sinir oluyorum şu düşünceye onun zamanında öyleydi o öyle görmüş vs 🤦‍♀️tamam da gelin=temizlikçi yardımcı köle değilki sen yaptın diye gelinde yapacak yapmalı diye birşey yok hatta bu allahın adaletindede böyle aksine gelin el üstünde tutulmalı bizim millet te gelin bulunca ezmenin üzmenin derdinde ama bu hak değil allah sorar hesabını hiç buraları düşünmüyorlar 🤷🏻‍♀️

Biz son olanlardan sonra ailece gitmeme kararı aldık. Bana uzak cehenneme direk olsunlar. Nişanda dediğini yaptım canım işlemiyor benimle millete hava attı hatta.
Çok tuhaf ya dimi sadece kızı yerine koyup sevecek hepsi bu kadar ama sanki düşman toprakları gibi davranıyorlar sanki oğlunu değil canını almışsın gibi 🤷🏻‍♀️

Çok tuhaf ya dimi sadece kızı yerine koyup sevecek hepsi bu kadar ama sanki düşman toprakları gibi davranıyorlar sanki oğlunu değil canını almışsın gibi 🤷🏻‍♀️
valla ben artik icimden gele gele oturup kalkmiyorum. gordum mu konusuyorum tabi soguk davranmam normal sohbet ederim ama gidip gelme isini baya azaltmaya calisiyorum... 3 4 gun gitmedik mi hemen ariyor nerlerdesiniz napiyonuz diye anlamiyorum bu insanlari. sen gelinine böyle davran sonra birde gelip gitmesini bekle. hicbirsey yapmamis gibi davranislari falan bana.

valla ben artik icimden gele gele oturup kalkmiyorum. gordum mu konusuyorum tabi soguk davranmam normal sohbet ederim ama gidip gelme isini baya azaltmaya calisiyorum... 3 4 gun gitmedik mi hemen ariyor nerlerdesiniz napiyonuz diye anlamiyorum bu insanlari. sen gelinine böyle davran sonra birde gelip gitmesini bekle. hicbirsey yapmamis gibi davranislari falan bana.
Çok iyi anlıyorum ama allahtan tek şansım şehir dışında oturmaları eskiden arayıp hâl hatır sorardım kaynanamda bişey bahane eder 5 dk bile konuşmadan kapatırdı snra hiç aramadım bende bayramdan bayrama gidiyoruz ama artğk gitmek istemiyorum eşimede söyledim bebek beni çok yoruyor sen tek git diye şmdilik tamam diyor ama bakalğm 😬🥵🤷🏻‍♀️🤦‍♀️

Hayır. Kesinlikle söylememelisin ömür boyu kötü sen ilan edilirsin bırak onlar kendi topuklarına kendileri sıksınlar. Bir defa gelin istenmedimi ağzında kuş tutsan yaranamıyorsun. Ayrıca benim eşimde nişanlıyken gitmeyiz zaten görmezsin onları zaten diye diye beni evliliğe ikna etmişti 😂 Bebekten sonra sanki herşey mecburlaştı ben onların yüzlerini görmek zorundayım yılda 2-3 defa neyseki aynı ilde oturmuyoruz 😬yoksa dayanamazdım sanırım 🤦‍♀️ iki yüzlü insanlara insan muamelesi yapmak çok zor benim için 🤷🏻‍♀️🥵sanada allah kolaylğk versin sende benim gibi nişanlını seviyorsan maalesef bu tipleri görmezden geliceksin napalım bizede böylesi düşmüş kötü piyango 🥺🥵
Ya zaten çok soğuk ve mesafeli davranıyorum artık tüm ailesine karşı sanki onlar yokmuş gibiyim aynı ortamda. Annesi kesinlikle farkediyor ama bilmiyorum yüzsüz olduğu için umrunda da olmayabilir. Valla iki ucu bklu değnek

Back
X