Sucuklu Tost Nedir?

Sucuklu tostun içinde ne vardır?

• Sucuk

OY: 162 73,6%
  • Sucuk + Kaşar tabiiki!

OY: 58 26,4%

• Ankete Katılan
    220
Patates,rus salatası olur mu tostun içinde :KK53: 3-4 liralık şeye patatesi nasıl koysunlar :KK53: Zarar ederler :KK53:

Ahagah tost önemlidir ya sucuk kasar bos geliyor bana biraz. Ben tost deyince icinin bayagi dolu olmasini bekliyorum :olamaz:

Hic 3 4 liralik tost yemedim ki ben:)))
En dandik yerde bile 7 tl falan vermisimdir.

Sen de haklısın aslında. Ben düşünmedim bunu.
Tostun tanımında zaten kaşar - peynir vardır.
Yani tost diyince zaten peynir+ekmek demiş oluyoruz.
Sucuklu tost diyince otomatikman sucuk + peynir + ekmek oluyor.

Doğru.

Oyumu da buna uygun şekilde değiştirdim.
Bir de google a sordum. Tost nedir diye, oda peynirle kızartılmış ekmek dedi.
DOlayısı ile sucuklu tost demek penir ve sucukla kızartılmış ekmek demek oluyor.

Kasar ve sucuk olması lazım sucuklu tost dediyseniz
Kasarli dediginizde sadece kaşar
Karışık dediginizde kasar,sucuk,salam,domates
Yengen dediginizde kasar,sucuk,domates,mayonez,ketcap,pulbiber,tursu
Konu kapanmistir :KK53:

Ya cidden sinirlerimi tepeme çıkarıyor bu insanlar. Az evvel Afyonda sucuklu tost istedim. Ekmegin arasinda sucuk geldi 4 adet. Saka mi bu kaşarı nerde dedim. Kaşarlı sucuklu demediniz sucuklu dediniz diyor. Esimin ailesine anlattim muhabbet olsun diye telefonda enistesi sucuklu tost ekmegin arasinda sucuk demektir kaşar olmaz ki diyolar. Sizce???? Ya inadima yapiolar bu insanlar yemin ediorum delirtmeye çalışıyorlar beni.

Valla gülüm ben aynen senin gibi düşünüyorum , ama benim eşimde aynen öyle . Sucuklu tost sadece sucuk .
Benden ilk evlendiğimizde sucuklu tost istedi , ben kaşarda koydum tabi .
‘A niye kaşar koydun ki?’ diyor .
Ben de bakıyorum Saf saf suratına .
‘E tost istemedin mi?’ diyorum ‘evet ama sucuklu istedim , eğer kaşarda isteseydim söylerdim ’ demişti . Hasbam :KK70:

Üşenmedim gittim TDK'dan tostun anlamına baktım. :KK53:

isim İçine peynir, sucuk vb. konularak özel makinesiyle gevretilip kızartılmış ekmek.

Yani tost, yalnızca ekmek kısmı. İçine ne konulacağı değişken. Bu durumda tost diyince kaşar olması gerekmiyor.

O yengendir ya da ayvalık tostu gibi ekmeği ayrı basılan tostur,düz tost değildir. Tost kağıt gibi basılır. Yumurtalı vb olur ama rus salatalı tost yani; ilk kez duyuyorum.

Super karışık falan oluyor adi.

Bende yumurtalı hic duymadim. Benim dedigim tostluktan çıkıyor biraz doğru, ama süper karisik tost falan oluyordu adı .

bak bir kişiyi ikna ettim gangsta:))

Tost = Kızarmış-gevremiş ekmek demektir.
Fransız tostu dersen yumurtalı kızarmıs ekmek getirirler mesela.
Tost da kızarmış ekmekleri basarsın incecik onun adı, arasına ne koyulacağını da seçersin.

Buyur sözlük bu da:
tost
ad
arasına yağ sürülüp, peynir, sucuk gibi bir katık konularak özel makinesiyle kızartılıp gevretilmiş ekmek dilimi.

İkna olmadım. Sen oldun mu? :p :D

Ahagah tost önemlidir ya sucuk kasar bos geliyor bana biraz. Ben tost deyince icinin bayagi dolu olmasini bekliyorum :olamaz:

Hic 3 4 liralik tost yemedim ki ben:)))
En dandik yerde bile 7 tl falan vermisimdir.

Okuduğum lisede 3 4 lira civarındaydı,hatta kantin boş olunca biz kendimiz yapardık,izin verirdi sahibi olan amca :KK43: Şimdi bir mekanda en az 15 lira veriyorum ben o tostlara yanında da bir çay 20,canım çok yanıyor :KK43: :KK53:

Ya cidden sinirlerimi tepeme çıkarıyor bu insanlar. Az evvel Afyonda sucuklu tost istedim. Ekmegin arasinda sucuk geldi 4 adet. Saka mi bu kaşarı nerde dedim. Kaşarlı sucuklu demediniz sucuklu dediniz diyor. Esimin ailesine anlattim muhabbet olsun diye telefonda enistesi sucuklu tost ekmegin arasinda sucuk demektir kaşar olmaz ki diyolar. Sizce???? Ya inadima yapiolar bu insanlar yemin ediorum delirtmeye çalışıyorlar beni.

belirtmek lazım kaşarlı diye.. belirtmezseniz direk sucuklu tostu verirler. kızmayın ama adamlar haklı valla :)

Cok guzel olur deneyin bence

Karisik, full.karisik falan bu menüler de oluyor genelde.
Dediginiz ayvalık tostu oluyor.
Rus salatalı olur ve normal tost gibi incecik olmaz. Ekmegi de farklıdır normal tost boyutunda değil, o da ayvalık tost ekmeği diye satılıyor.

Kaşarlı deyince içine sucuk eklenmediği gibi, sucuklu deyince de içine kaşar eklenmez konu sahibi. Bunun nesine bu kadar bilendiginizi anlamadim.

Eş ailesi sizi sınır etmek için yapmıyor maalesef haklılar:KK70:

Son düzenleme:
Tost = Kızarmış-gevremiş ekmek demektir.
Fransız tostu dersen yumurtalı kızarmıs ekmek getirirler mesela.
Tost da kızarmış ekmekleri basarsın incecik onun adı, arasına ne koyulacağını da seçersin.

Buyur sözlük bu da:
tost
ad
arasına yağ sürülüp, peynir, sucuk gibi bir katık konularak özel makinesiyle kızartılıp gevretilmiş ekmek dilimi.

İkna olmadım. Sen oldun mu? :p :KK70:

ahaha yok olmadım:KK70:
bunca yıllık tostun kafamdaki tanımını sözlük benden iyi mi bilecek yahu:KK70:
sözlüğü yanlış yazmıştır onlar:))

tost sipariş ettiğinde sade mi diye sorduğunda ve sade istediğinde kuru ekmek gelmiyorsa soruya sucuklu diye cevap verdiğinde tosta yani kaşar ekmeğe sucuk eklenir. :))

Hahaha celiski ile ispat yontemi yaptigin seyin bilimsel adi :))) haklisin dostum hem de cok.

Üşenmedim gittim TDK'dan tostun anlamına baktım. :KK53:

isim İçine peynir, sucuk vb. konularak özel makinesiyle gevretilip kızartılmış ekmek.

Yani tost, yalnızca ekmek kısmı. İçine ne konulacağı değişken. Bu durumda tost diyince kaşar olması gerekmiyor.
Tost bence de inceltilmil basılmış ekmek demek. Tost istiyorum dersen neli diye sorarlar içinde ne olsun istersen onu soylersın veya menu varsa menuden bakar adını soylersın. Ayvalık tostu yengen atom bunlar baska kulvarlar tost ince olur :)

Back
X