Herkesi aynı anda mutlu edemeyeceksiniz, siz seviyorsanız, sevgiliniz de iyi bir insansa bıkmadan annenize iyi yönlerini anlatın bence, herşey dış görünüş para vs değildir. Ne yakışıklı insanlar var ki aldatıyor, dövüyor önemli olan huyu güzel olsun. Bir anne olarak evladım mutlu olsun demeli, olumsuz düşüncelerini size yansıtması da hoş değil, kendi kötü şeyler yaşadıysa da yaşanmış bitmiş. Belki siz de yaşayacaksınız ki her evlilikte kavga gürültü oluyor birbirini deli gibi seven insanlar için de bu böyle. Yapıcı olduktan sonra kavgalar da gelip geçici, önemli olan saygı ve sevgi olsun, kavga etmeyen kötü söz işitmeyen kaç kadın var acaba evlendikten sonra. Önemli olan kin tutmamak, hataları görüp düzeltebilmek, eşlerin birbirine desteği, kimse evlenince hayat cennet olacak diyemez, dikenlerine katlanacaksınız ki gül yetiştirebileceksiniz bahçenizde.
Herşey benim dediğim gibi olsun mantığı bana ters, kendi ailem de olsa eşimin ailesi de olsa öyle insanları memnun etmek mümkün değil. Kaçmasanız dahi detaylıca anlatın anne mutsuz da olsam bu benim hayatım, ben seni de onu da çok seviyorum, senin emeğin çok üzerimde seni üzmek istemiyorum deyin. Nikah İzmir'de olsun tanıdık akraba oraya gelir, düğün de Ankara'da olur yani orta yol bulunur. İnatlaşıp kavga etmeyin bence, kararlı olduğunuzu anlayınca o da tamam diyecektir, aileleri çok biraraya getirmezsiniz siz de en güzeli bu olur. Sizin kararlı olduğunuzu gördükçe o da uzatmaz ben böyle düşünüyorum, siz planınızı yapıp böyle böyle olacak dersiniz zamanı gelip yumuşadığında, biraz sabır, inşallah aşarsınız ve mutlu olursunuz :)