• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat ve Mart da tüp bebek yaptıracaklar listemizi yapalımm:))

Ben geçen hafta döndüm işe. Pek iş yapabildiğim söylenemez ya. Test yaptırmaktan ve bebeğimi düşünmekten başka birşeyle zor ilgileniyorum.
Ben de ctesi gidiyorum doktora. Daha erken bence ve kalbini duyamayacağız ama doktor herşey yolundamı diye bakacak. Şu günler ne yavaş geçiyormuş meğer. Hamile kalana kadar ayrı bir bekleyiş, sonrasında daha da zor bir bekleyiş.. ömrümü beklemekle geçiyor.

Gelbebek canım haberlerini okudum, benim 8 embriyodan 5 tanesi 5. güne kadar dayandı. Hepsi de 2. kalite üstelik. Senin 4 tane 1. kalite embriyon var ve 1 tane transfer edilecek. 2-3 tanesi dayanır bence kesin. Kalanları da dondurursun inşallah

woow bunu duymak da süper oldu bişey sorucam pellycim 8 embrionun 5 tanesi dayanmış ya o diğer 3 ü kaçıncı kaliteydi hatırlıo musun yani 1. kalitenin dayanamayıp 2. kalitenin dayanması gibi bişey oluo mu merak ettim onun için sordum cnm..
daha beklicemiz çok zaman var ama güsel zaman bunlar heyecanlı kıymetini bilmek lazım dimi ama sürekli adrenalin insanı daha da güzelleştirir:))

Bak paranoide bak:))) canım ilk başta embriyoloğun öyle demesinin nedeni henüz ilk gün olması ve arkadan atak yapan iki tanesinden henüz haberi olmaması olabilir. Sayı 6 ya çıkınca artık beşinci güne gitmekte sakınca görmemiştir ama ısrar etmekte iyi yapmışsın gene de, bazı merkezler 5. gün transferi yapmayı sevmiyor, sanıyorum embriyoyu iki gün daha lab'da tutmanın onlara bir maliyeti var.

Hayırlısıyla her şey çok güzel olacak inşallah, az kaldı bebeğinden gelecek haberleri duymaya :D

hem ne paranoid direkt paranoid şizofren yani az kaldı sıyırmama:))işte bende aynen böyle bişeyler olduğunu düşündüm canım yani sanki onları kasan bişey var 5. günde bilmiorum ne ama umarım çarşamba iiki ısrar etmişim derim bende tatsız bi sürprüz olmasında ama insan çocuğuna güvenmeli değil mi ben daha doğmadan başladım bak:)))

bu arada geçen gün wintersunlada konuşmuştuk bu embiriolar 4. gün transfer edilemio mu ki????

hem ne paranoid direkt paranoid şizofren yani az kaldı sıyırmama:))işte bende aynen böyle bişeyler olduğunu düşündüm canım yani sanki onları kasan bişey var 5. günde bilmiorum ne ama umarım çarşamba iiki ısrar etmişim derim bende tatsız bi sürprüz olmasında ama insan çocuğuna güvenmeli değil mi ben daha doğmadan başladım bak:)))

bu arada geçen gün wintersunlada konuşmuştuk bu embiriolar 4. gün transfer edilemio mu ki????

ediliyor ediliyor benimki 4. gün oldu, 3. gün olacaktı ama Timur Gürgan kendi gelsin de yapsın diye çözdükten sonra bir gün daha beklettiler.

Gelbebek ben yumurtalarımın kalitesini bilmiyorum. ışlem yapılan 11 yumurtadan 8'i döllendi. Doktorum başından beri 5. gün transferi olmasını istiyordu, yumurta sayım yüksek diye. 8 tanesi döllenince direk 5 gün sonraya gün verdiler atn ve arada hiç konuşmadık. Transfer günü 5 tanesinin dayandığını öğrendik ve hepsi 2. kalite dedi embriyolog. 1. ve 2. kalite embriyo arasında %5 fark varmış. Başarı oranı yüksekmiş. Benim ilk denememde 3. gün transferiydi. Aynı yerde yaptırdım 2 sene nce. Doktorum da aynı. O zaman 5. günü hiç düşünmemiştik nedense. 10 yumurta toplanmış, 8'ine işlem yapılmış ve 6'sı döllenmişti. Sonuçta 1 tane 1. kalite ve 2 tane de 2. kalite embriyo transfer edildi. Sonuç malesef dış gebelik oldu. tutunan embriyo hangisiydi bilmiyorum ama bayağı inatçıydı ve tüpümde 2 hafta kadar yaşadı. gelişimi dursun diye iğne oldum ama durmadı ve 2. kez iğne olmak zorunda kaldım. Zor günlerdi..

hadi ya walla genesiste yoktu en azından aşılamada yoktu belki tüp te daha çok itibar vardır:)))
teşekkür ederim canım gittik geldik baya bi zorlandım ama olmadı kısmet değilmiş napalımmmm sen ne yaptın zeki amcaya dewammı

evet canım zeki bey amcaya devam kontrolü elden bırakmıyoruz fakat uzun bi süre düşünmüyoruz tekrar zaten doktor da önermiyo yeni yasadan dolayı datıştay kararını bekliyelim dedi tek embriyo transfer etmek istemiyorum dedi bana zaten bende sıkıldım biraz oluruna bırakalım diyoruz hayırlısı kısmetimizde ne varsa onu yaşayacaz yoramam kendimi artık zemuszemus

Gelbebek ben yumurtalarımın kalitesini bilmiyorum. İşlem yapılan 11 yumurtadan 8'i döllendi. Doktorum başından beri 5. gün transferi olmasını istiyordu, yumurta sayım yüksek diye. 8 tanesi döllenince direk 5 gün sonraya gün verdiler atn ve arada hiç konuşmadık. Transfer günü 5 tanesinin dayandığını öğrendik ve hepsi 2. kalite dedi embriyolog. 1. ve 2. kalite embriyo arasında %5 fark varmış. Başarı oranı yüksekmiş. Benim ilk denememde 3. gün transferiydi. Aynı yerde yaptırdım 2 sene nce. Doktorum da aynı. O zaman 5. günü hiç düşünmemiştik nedense. 10 yumurta toplanmış, 8'ine işlem yapılmış ve 6'sı döllenmişti. Sonuçta 1 tane 1. kalite ve 2 tane de 2. kalite embriyo transfer edildi. Sonuç malesef dış gebelik oldu. tutunan embriyo hangisiydi bilmiyorum ama bayağı inatçıydı ve tüpümde 2 hafta kadar yaşadı. gelişimi dursun diye iğne oldum ama durmadı ve 2. kez iğne olmak zorunda kaldım. Zor günlerdi..

ooooo hakikaten zor bi süreç yani önce sevinmek sonra gitmesi ama neseeeeee ki hiç özletmeden geldi melekçiğin sana geçmiş tatsız anlarda geri de kaldı şimdi keyif zamanı şekerim:))))

gelbebek ne stres yaptın kısss herşey oluruna varıyo 12 tane 1. kalite vardı al bak noldu sen içini her zman ferah tut bende ferahım aslında artıkkk hehehe benm kociş diyorki artık bana da ihtiyacın yok git yaptır istediğin kadar dene diyor:)))))
yok onsuz gitmem bennnnnn!!!!

seval en iiisi beklemek biraz daha canım tek embriyo mağduru olarak bende beklemeni tavsiye ederim zaten sanaa...

kızlar meraba bugün doktor kontrolüm vardı. dr um yumurtaların beklediğinin aksine daha iyi olduğunu söyledi cuma veya cumartesi toplama işlemine geçeceklermiş herşey yolunda gibi bu arada prugeni 225 den 175 edüşürdük ama kalitelerini topladıktan sonra anlayabiliriz dedi dr neyse hayırlısı artık şimdi beni yumoş toplama heyacanı sardı valla bide bunu atlatsydım

sırayla bütün heyecanlardan geceksin canım iğnen de düşürülmüş artık çok yaklaşmıssın heyecan stres yokkk:))

gelbebek ne stres yaptın kısss herşey oluruna varıyo 12 tane 1. kalite vardı al bak noldu sen içini her zman ferah tut bende ferahım aslında artıkkk hehehe benm kociş diyorki artık bana da ihtiyacın yok git yaptır istediğin kadar dene diyor:)))))
yok onsuz gitmem bennnnnn!!!!

:))) bayıldık biz bu espiriye benim kocişle:)) feahım cnm ferahım sadece merkezin amacını anlamaya çalıştım yoksa biliorum ne yaşanacaksa o yaşanacak nasılsa..senin ferah olmanada çok svindim ki olmaman için bi neden yok 12 tane 1. kalite embirion var daha ne güselim ben 3 kere denesem ki Allah denettirmesin hiç birimize de ancak senin ki kadar yumurtlayabiliorum düşünsene şanslı arkadaşım benim..

kızlar günaydın ben erkenciyim epey ama yardıma ihtiyacım var.ben salı gününden itibaren iğnelere başladım yani bugün tedavide 8. günüm dr um bana herhangi bişey söylemedi şunu yap bunu yapma gibi normal hayatını sürdür dedi.utanıyorum söylmeye ama :kedi: biz eşimle dün münasebette bulunduk sabah bana verilen ilaç dozu ayarlama kağıdında iğne tedavisinde 5.günden itibaren ilişkide bulunmayın diyodu şaşırdım kaldım çok korkuyorum şimdi ama dr um hiçbişey söylemedi bu konuda kızlar biri yardım etsin bana delikafadulden

Canım ilişki yasak doktor bize yumurta toplamadan en son 4 gün önce yasaklamıştı.İstersen bi ara hemşireye en azından sor.

valla aynı dertten bizde muzdaribiz :kedi:
yumurta topladan önce eşim perhiz yaptı spermiyogram yaptırıp görelim diye.sonra yumurta toplama günü için yine perhiz yaptı sonra yumurta toplama işlemi sonrası yasak dendi.sonra transfer oldu transfer sonrası test gününe kadar yasak dendi. bugün transferimin 17.günü. yani 3 marttan beri bizde münasebet filan yok :kedi: şimdide cmtsi usg ye giricem onu bekliyoruz belki o zmn bu konuda bişi derler.ben zaten korkuyorum kanamam filan olur diye.o yüzden çok da üzülmüyorum yerimseniben

Canım ilişki yasak doktor bize yumurta toplamadan en son 4 gün önce yasaklamıştı.İstersen bi ara hemşireye en azından sor.

cnm evet haklısın çünkü yumurta toplama günü eşten sperm örneği alıyorlarya onunda belli bir perhiz süresi var.ama genelde bunları anlatıyorlar işlemden önceleri.

canım evet toplamaya 3-4 gün kala yasaklanıyor. Gerçi bana da birşey söylemedi doktorum, 8. gün çok geç sayılmaz, yani 12. günde toplanacak olsa bile sınırda olmuş olursun. Her zaman da 12. günde toplanmıyor zaten. Merak etme bir zarar görmemişsindir. Bundan sonra dikkat edersen bir problem olmaz bence.

yeshill'ciğim ben pozitif sonucu konuşurken pat diye sordum doktora valla:)) Adam prensipte birşey olmaz ama bebeğiniz kıymetli bebek, ileride birşey ters giderse kendinizi suçlarsınız, o yüzden gelin şu kese görmeyi bir atlatalım ondan sonra dedi. Dediği gibi en güzeli biraz daha sabretmek.

dr um bana cuma cmt toplarız dedi yani bu durumda toplanmasına 4 5 gün var daha bişey olmaz dimi yaeyvahedigeldismile

hiç bişey olmazzz sıkma canını benim toplama işlemim cumaydı bize pazartesiden itibaren perhiz verdi 4 gün önce yani onun öncesnde hiç bi yasaklama getirilmemişti toplamaya girdim çıktım hiç de bi sorun olmadı yani OPU dan önce 4 gün yeterli olur sen içini ferah tut...

Back