subat hamişleri burayaaaa

Günaydın Kızlar,

Ne güzel hepimizin haftaya randevusu var, :teytey: Bebişleri göreceğiz.
artık biraz daha sık gideriz belki bundan sonra.

R2D2, ne güzel idare ediyorsun sen bu kilo işini, ben +11 kg oldum. Hedefim max 14 kg ile tamamlamak artık. Bakalım göreceğiza.s

Alışveriş konusu bizde hala sakin gidiyor, toykilerde ucuzmuş diye duydum aklınızda olsun. Benim planım Eylül ayı içinde hepsini tek bir yerden bir seferde alıp çözmek. Bu sıcaklarda zor geliyor bana.

Dediğiniz gibi bende pek heyecanlanıyorum, son aylar geçmek bilmiyor gerçekten ama az kaldı.

Evet bakalım ilk kim doğuracak kısmetse?

ooo kaçak r2d2 miz gelmiş canım iyi olmanıza sevindim kilona da maşallah ben stanbulda olduğumdan randevum döndükten sonra olucak 10 eylül gibi giderim herhalde ama çok ösledim valla oğluşu napıyo acep şimdi içerde kuzucum
ben en son +10 dum ama burda hazır yiyecek alıp başımı gitmişimdir herhalde eve dönünce büyük bi sürprizle karşılaşacağım kesin

herkese merhabalarrr

benimde kontrolüm 4 eylülde inşallah.bendede çok heyecan var ençok pozisyonunu merak ediyorum çünkü bu haftalarda doğum şeklini almış olması gerekiyormuş.bugün 31+4 üz bakalım.ya gerçektende son zamanlar hiç geçmiyor kızlar ya sanki 1 ay öncede 2 ay vardı şimdide öyle gibi :)
hareketlerimdede biraz zorlanma oluyor en çokte gece tuvalete kalktığım zaman yataktan kalkarken belim ve ayaklarım ağrıyor.valla iyice dombik oldum çıktım perşembe öğreneceğim bakalım + kaçlardayım?
benim doğum tarihi tam olarak ekim sonu kasım başı.o yüzden bayram tatili dönüşü 1 hafta çalışıp ayrılıyorum inşallah izne.kızlara 10 gün kadar erken gelebilir diyorlar bakalım hayırlısı...
herkes kendine çok iyi baksın
bebişleredee.......

Berilcim bizim günlerimiz seninle aynı. Benim kızımın da doğumu 30/10 olarak görünüyor ve ben de bayram tatilinden sonra bir hafta çalışıp ayrılmayı düşünüyorum. Bizim de randevumuz bu hafta sonu. Doktor 32. haftanın içindeymiş gibi yazarız problem olmaz dedi. Hafta içinde hem eşimin hem de benim fırsatımız olmuyor çünkü izin almaya. En son 3 hafta önce gitmiştik ve o zaman benim kızımın başı aşağıda görünüyordu ama doktorumuz yine de daha dönebilir demişti. Ama döndüğünü sanmıyorum çünkü tekmeler ve hareketleri hep yukarıda. Zaten hiç durmuyor yaramazım benim. Çok hareketli. Panoran'ın dediği gibi bakalım ilk kimden doğum haberini alacağız. Hepimiz hayırlısıyla üstesinden geliriz inşallah.

Merhaba Kızlar,

Bende bu hafta kontrol öncesi kan ve idrar tahlili yaptırdım. Kansızlık var yine sanırım, bu kadar demir hapına ve et yememe rağmen:1no2: Neyse...

Bakalım kız kaç kg oldu pek merak ediyorum, bende bu hafta 32+2 iken çalışabilir raporumu alacağım inşallah, sonra bayramdan sonraki haftaya kadar çalışıp, izne ayrılacağım. Hemen hemen aynı günlerde izne çıkacağız gibi hepimiz.

Cumaya size bebiş haberlerini yazarım

hadi bakalım ponarancım güzel haberlerle gel inşallah
ben kan ve idrarı geçen hafta yaptırdım dr herşey iyi ama değerler sınırda dedi hergün demir hapı içmeme süt ve yoğurt çok yememe rağmen bi de magnezyumla kalsiyum verdiydi ilaç içmekten içim dışım helak oldu valla gelse de şu oğluş sağlıkla inşallah uzun süre ilaç içmicem

Arkadaşlar ya benim kızım aşağıya indi sanırım ben felaket tuvalete gidiyorum. Zaten çok hareketli. O hareket ettikçe tuvaletim geliyor ama gittiğim zaman da çok az birşey çıkıyor. Çok sinir oluyorum. Geceleri hele 4-5 kere kalkıyorum. Benim kan ve idrar testlerim yapılalı bir ay oluyor ama doktorum sadece demir hapını ikiye çıkardı başka birşey vermedi. Değerlerimin iyi olduğunu söylemişti. Ben birşey merak ediyorum. 32. hafta raporu için muayene alttan mı yapılıyor yoksa normal muayeneyle mi kontrol ediyor? Bilen var mıdır ki acep?

Canimcim 32.hafta raporunda sadece dr sana son 3 haftaya kadar çalişabilir diye bir rapor veriyor.muayene yok yani.doğuma 2-3 hafta kala normalmi yoksa sez.diye alttan muayene yapildiğini biliyorum.ama arkadaşim 3 ay önce doğum yapti dr ona alttan muayene yapmadan ultrasona göre normal olamayacağini çünkü çatisinin dar olduğunu söylemiş.
Bende bu muayene işinden çok korkuyorum hiçte hoş olmadiği söyleniyor.yarin dr kont var bir sorayim bakalim onun görüşü nedir?
Kizlar peşpeşe çikiyoruz izinlerede hadi bakalim hayirlisi.
Bu arada dr benden kan tahlili istemedi sadece çok idrara çikiyorum diye idrar tahlili istemişti yarin istermi acep? Ya ne zormuş bu tuvalet işi ya.aradan 10 dak geçmeden yine geliyor gidiyorum aynen dediğin gibi 3-4 damla bişe geliyor.hani zannediyosunki şiril şiril bişe olcak :)
bende gece en az 5 kere kalkiyorum.çok su içmek gerekiyor ama öteki türlüde perişaniz valla:)
yürüyüş yada spor falan yapan varmi bu arada?neler yapiyorsunuz?

öptüm herkesi bebişlere dikkatttttttttt:)

Selam arkadaşlar. Ben de hafta sonu doktorumun ağzını arayavcağım bakalım bizim çatımız ne durumdaymış. Gerçi dopktorum çok temkinli. 36. haftadan önce birşey söyleyemem diyor ama belki bir ipucu verir bize.
Buarada ben hergün işe yürüyerek gelip yürüyerek gidiyorum. Evim işyerime çok yakın olduğu için neredeyse bir senedir hep böyle. Akşam bazen çok yorgun olduğumda ya da işim yoğun olduğunda servis ile dönüyorum ama genelde yürüyüş yapıyorum. Onun haricinde de birşey yapmıyorum ama eşim sağolsun senin yürümen haraket gerek diye beni akşam evde hiç rahat bırakmıyor. Onu getir, şunu yap, bunu götür...Bir de hafta sonları ben temizliğimi hala yapıyorum. Yavaş yavaş yapabiliyorum ama olsun. Sabah 8,30'dan öğlen 2,5'ğa kadar hiç durmuyorum.
Yalnız bu sıralarda akşamları bir yorgunluk çöküveriyor vallahi yatağa kendimi nasıl attığımı bilemiyorum. Yemekten sonra eşimle oturup iki sohbet edelim diyorum ama saat 11'e doğru ne anlattığını anlamıyorum bile. Bu hafta sonu pek dinlenemedim uykumu alamadım da acaba ondan mı diyorum ama sizde de böyle yorgunluk hissi var mı arkadaşlar

Günaydın Kızlar,

Herkese hayırlı Cumalar!

Dün rapor işlerimi hallettim, 5 hafta daha çalışacağım ve bayram sonrasındaki hafta içinde izne ayrılacağım. Rapor için gittiğim dr çok kilo almışsın dedi Bu hafta+ 12 kg oldum artık, biz bunu tüm hamilelik için öneriyoruz dedi. Sadece ultrason ile muayene etti. Alttan muayene falan olmadım.

Öğleden sonra gittiğim kendi dr'umda sözleşmiş gibi, bu kilo çok olmuş dedi. Artık iyice dikkat etmem gerekecek sanırım.

Kızımız pek iyi, kafa aşağı dönmüş, popo solda, ayakları uzatmış yatıyordu. Kilosu da 2 kg olmuş, herşey yolunda çok şükür. Eller yine yüzündeydi, göstermedi yüzünü. Ama eller & ayaklar büyük gözüküyor maşallah.

İşte böyle kızlar son durumlar, bundan sonraki randevumda nst'ye bağlanıp, kalp atışlarını ve benim sancıları da takip edecemişiz. 1 ay sonra gelebilirsin dedi, 37. haftada yapılacak elle muayene sonrasında doğum şeklin kesinleşir dedi.

Benim çiş durumum sizlerdeki gibi, ama belli olmuyor açıkçası. Bazen aka arkaya 3 defa gidiyorum, bazende tüm gece uyuduğum oluyor.

artık yaz sezonu kapandığı için yüzme yerine yürümeye başlayacağım bende, belki böyle frenlenir kilolar. Akşam işten sonra çok zor geliyor ama en azından haftasonları sabahtan yaparım diye düşünüyorum. İzne çıkıncada hergün yürürüm sabahtan.

Son düzenleme:
herkese merhaba kızlar

bende dün raporumu aldım bayram dönüşü 1 hafta daha çalışıp ayrılıyorum inşallah.bebişimide gördüm ama elleri yüzündeydi sadece burnunu görebildim minicik :)
heyecan yaptım yine görünce Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.
bendede yorgunluk hissi çok fena ama sıcaklarda etkiliyor açıkçası.hafta sonları evde iş yaparken çok terliyorum bir yandan da 1 şişe suyu elimden bırakmıyorum.ama tavsiyem balkon ve banyo falan yıkamak:) çok ferahlatıcı bir ev işi:)
yorgunluk çok normal dedi dr .ama kendini çok yorma ekim ayına girdiğimizde herşey yasak olacak dikkat et dedi dün bana.birde bende geceleri uyurken nefes daralması oluyordu oda yatış posizyonundanmış geceleri uyuyamaz oldum son zamanlarda.yastığı yükseltmek lazım.
benimde kızım kafası solda ayaklarıda sağda tam boylu boyunca yatmış şekilde duruyordu.sanırım yavaş yavaş dönüyor.demek ayakları patırdıyormuş sürekli bende elleri yada başı sanmıştım.kızlar dün çok önemli birşey söyledi dr.bu son zamanlarımızda mümkün olduğunca haftada 2 kere balık yemek gelişimine müthiş yararlıymış.ihmal etmeyin.bebeğin diş damak gelişimine çok faydası olurmuş.

berilcim ve panorancım raporlarınız hayırlı olsun. Ben de yarın alacağım inşallah. Buarada balık yemek iyi de ben hala kokusundan bir garip oluyorum ya. Bir tek hamsi kızartma seviyorum o da evde çok kokuyor. Bir gün her yeri açık bırakıp evden çıkmam gerekiyor. Benim doktorum 6. aydan beri bana balık yapı vermişti. Ben onu kullanıyorum günde bir tane. Herşeyin doğalı tabiki ama maalesef hamileliğin bende böyle kötü bir etkisi oldu. Ben de kızımı ve duruşunu çok merak ediyorum. En son gittiğimizde kafası aşağıdaydı ama değişebilir demişti doktor. İnşallah değişmemiştir de hep normal doğum olur diye dua ediyorum kızlar..

Merhaba Kızlar,

Myangel, umarım sende rapor işlerini halletmişsindir. Dr haberlerini de bekliyoruz.

Artık geri sayım başladı, bakalım şu son ay nasıl geçecek merak ediyorum. İş zorluyor çünkü artık, özellikle öğleden sonraları.

Berilcim, bizim kızın eli de hep yüzünde, pek görmek mümküm olmuyor malesef.

Bizde sonunda mobilya kararı verdik, pusetimizi aldık. :CüvCüv:
Biraz olsun bebiş alışverişine başladık, park yatak konusunda karar verdik, hazırlıklar hızlandı yani. :dance:

Diğer kızlar, sizler nasılsınız? Ses verin yafuuu

Günaydın arkadaşlar.

Hafta sonu kontrolümüz iyi gitti. Raporumu aldım. Kızım da 2078 gr. olmuş ama panorancım senin minik gibi benimki de elini hiç yüzünden çekmiyor. Arada bir kıpırdar gibi oldu. Doktor yakalamaya çalıştı ama bize sanki nanik yapıyor yine yakalayamadık. Pek nazlılar bu veletler. Kafası aşağıda ve normal doğum şansın yüksek dedi. Eğer normal istiyorsanız bekleyeceğiz dedi. Kızımız ne zaman isterse o zaman gelecekmiş. 37-38. haftalarda da leğen kemiğinin kontrolünü yapacak alttan muayene ile. İsterseniz epidural yapalım dedi ama ben hiçbirşey istemiyorum dedim. Hayırlısı bakalım. Artık ben de çok yorulmaya başladım buarada. Hafta sonu camları sildim ama canım çıktı. Akşamları yemekten sonra nakavt oluyorum. Sabah da uyanamıyorum vallahi. Bugün neredeyse geç kalacaktım işe. Benim ufaklık yine oynamaya başladı içeride. Azucuk daha sabır edeceğiz artık..

selam ben de nihayet tatilden eve döndüm ama evde işler ne birikmiş gözümün önünde tozlar uçuşuyodu valla
dün kocacımla giriştik baya bi kolayladık ama dha çoooooook işim var artık yavaş yavaş yapıcam
bu arada oğluşun karyolasını da bizim yatak odasına geçirdik eee malum ilk 4-5 ay bizimle yatıcak kerata
bu haftasonu bende dr dan gün alabilirsem kontrole gitcem kaç kilo oldu kuzum hiç bilmiyom ama kocaman olduğu kesin bi gideyim haberlerini veririm artık
kendinize ve bebişlere dikkat

Günaydın arkadaşlar.

Hafta sonu kontrolümüz iyi gitti. Raporumu aldım. Kızım da 2078 gr. olmuş ama panorancım senin minik gibi benimki de elini hiç yüzünden çekmiyor. Arada bir kıpırdar gibi oldu. Doktor yakalamaya çalıştı ama bize sanki nanik yapıyor yine yakalayamadık. Pek nazlılar bu veletler. Kafası aşağıda ve normal doğum şansın yüksek dedi. Eğer normal istiyorsanız bekleyeceğiz dedi. Kızımız ne zaman isterse o zaman gelecekmiş. 37-38. haftalarda da leğen kemiğinin kontrolünü yapacak alttan muayene ile. İsterseniz epidural yapalım dedi ama ben hiçbirşey istemiyorum dedim. Hayırlısı bakalım. Artık ben de çok yorulmaya başladım buarada. Hafta sonu camları sildim ama canım çıktı. Akşamları yemekten sonra nakavt oluyorum. Sabah da uyanamıyorum vallahi. Bugün neredeyse geç kalacaktım işe. Benim ufaklık yine oynamaya başladı içeride. Azucuk daha sabır edeceğiz artık..[/QUOTE

canım benim anlamadığım alttan muayene içinmi epudral dedi yoksa norman doğum içinmi?çünkü alttan muayeneninnde çok ağrılı olduğu söyleniyorda dedim acaba onun içinmi?

Yok yok Berilcim. Alttan muayene için değil. Ben daha önce muayene olmuştum. Tatile giderken tekneyle açılacağımız için tehlikeli olabilir diye erken doğum riskim var mı diye kontrol etmişti. Hiç de söylendiği kadar ağrılı ya da acı veren birşey değil ama tabi herkesin acı hissi farklı. Ben hamile kalmadan önce de smear testi yaptırmıştım. Alttan muayene ile ufak bir parça gibi birşey alınmıştı. Doktorumun dediği normal doğum için epiduraldi. Ben birçok yan etkisini okudum bir de burada yaptıran bir arkadaşım vardı. Ikınamadığ için hep göğsünün üstünden bebek çıksın diye bastırmışlar ve doğum bittiğinde göğsü çürük içindeymiş. O yüzden herşeyin normal olmasını istiyorum dedim. Doktor biraz şaşırdı ama ben oldukça kararlıyım bu konuda. Benim annem ablamı 5,5 kilo doğurmuş. Ben 3,5 kiloyu doğuramayacak mıyım yaw.

Selam kızlar,
Cumartesi günü kontrolumuz vardı. 32+1 de yani. 2.100 gram olmuş. Yüzünü net bir
şekilde gördük. Küçücük topukları hep kaburgalarımda valla. Bastırıp duruyor.
Sadece FL diye ölçülen kemik uzunluğu 35 haftayla uyumlu çıktı. Baş çevresi, karın
çevresi normal ama uzun bir kızın olacak dedi. Doğum kilosu 3.800olur dedi
tahminen. Ama boyu 50 cm nin üzerinde olur . Hayırlısı dedim.
Bayramdan sonra 8 Ekim'de kontrolum var tekrar.
:nazar:

R2D2 cim canım hayırlı olsun. Sağlıklı olsunlar da kilo ve boy farketmiyor. Senin minik yüzünü göstermiş ne güzel. Benim ufaklık hep saklıyor elleriyle sanki nanik yapıyor bize. Daha çok beklersiniz diyor. Buarada bu haftadan sonra benim doktorum 2 haftada bir geleceksin dedi. Kontrolleri sıklaştırmamız gerek dedi. İnternetten de hep araştırdığımda hep böyle ama senin doktorun tarzı farklı sanırım. Benin kontrollerde hep 3 günlük fark çıkıyor. SAT'a göre 30/10 ama ultrasona göre 27/10. Ne zaman gitsek hep aynı. İnşallah 25'inden önce doğar da terazi burcu olur..

Merhaba Kızlar,

Myangel, seni pek cesur gördüm valla. a.s.
Benim annemde beni 4.750, kardeşimi 4,500 doğurmuş normal doğumla ama bende o cesaret yok henüz.:bbo: Epiduralla normal doğum yapmak istiyorum kısmetse. a.s

R2D2'cum, güzel haberler almışsın. Bebiş pek iyi büyüyor anlaşılanyerimseniben Bizim dr boy ve kilo konularında hiç yrum yapmıyor, iyi ya da kötü diye. Benim dr'da 1 ay sonra görüşelim dedi, bayram sonrasına aldık randevuyu, sonrasında daha sık görüşeceğiz dedi.

Myangel benim doğum tarihi 29-27 Ekim diye değişiyor, sende benim gibi akrep olsun istemiyorsun sanırım a.s

X