subat hamişleri burayaaaa

Arkadaşlar hepinize merhaba.

Tatilden geldim. Çok güzel geçti bol bol yüzdüm. Gerçi su biraz soğuktu ama olsun. Kızım da iyice hareketlendi. Bazen göbeğimden fırlayacak sanıyorum. bir o tarafa bir bu tarafa. Yeri bol tabi. Fır dönüyor kerata. Geçen hafta Cuma günü yaptırmıştım ben de şeker testimi. Herşeyim normal çıktı. bir problem yok. Ama kilolara dur demek maalesef imkansız. Ben de herhalde +15'i bulacağım. Allah'tan boy var kurtarıyorum.

Biz de artık iyice alışverişlere başlayacağız. Zaman yaklaştı. Ben giderek heyecanlanıyorum ve sizin gibi ben de çok sabırsızlanıyorum kızımı biran önce kucağıma almak için. Babası benden de sabırsız.

Buarada tatilde Loğusa Depresyonu ile ilgili olarak bir kitap okudum. Elif Şafak'ın "Siyah Süt" kitabı. Ama ben çok da fazla beğenmedim. Çünkü yaşadığı bunalımı çok detaylı anlatmamış. Anlattığı kariyeri ile annelik arasında verdiği kararsızlık mücadelesi. Yine de okuyabilirsiniz ama ben kitabı sıkıcı buldum.

Herkese iyi haftalar iyi başlangıçlar dilerim.. Bebişlere de öpücükler...

my angelcim hoşgeldin canım sen geldin ben gidiyom bu haftasonu inş ben de artıkım yüzmek istiyorum
canım sen yokken ben baya bişey aldım herhalde öncelikle oğluşun mobilya takımını sipariş ettik istanbuldan perşembe gelicek inş uyku seti ni istikbalden aldık tweety li model indirim var istikbalde aklında bulunsun
kıyafetti ıvırıydı zıvırıydı bitti nerdeyse onları aldıkça iyice heyecan yapmaya başladım
canım bende şuan +8 deyim ama sanki hergün daha çok büyüyomuşum gibi geliyo benim oğluş da pek hareketli maaşallah ben hareket saatlerini bile ezberledim sabah 8-9 öğlen 4--5 gece 1-2 onun dışında uyuyo herhalde bakalım doğumdan sonra nasıl olcak

Teşekkür ederim canım. Sana da iyi tatiller diliyorum o zaman şimdiden. Tadını çıkart valla hemencecik bitiyor. Ben de hafta sonu boşaltacağım kızımın dolabını. Ivır zıvır koymuştum. Ufak bir dolap almıştık evlenirken. Onu kızımın dolabı yapacağım. Bu haftadan sonra da eşyalarını almaya başlayacağız inşallah.

Merhaba Kızlar,

Benimde bu hafta Perşembe hem dr kontrolüm, hemde şeker testim var.
Umarım benimde iyi çıkar.
Ben bu yaz sadece haftasonları tatil yapıyorum, çalıştığım için izinlerimi kızım ve doğum iznine saklıyorum.

Edhakcım, ben +9 kg oldum galiba. :eek:klava:
Bakalım dr neler yumurtlayacak, merakla bekliyorum.

Selam kızlar,
Benimde dün akşam kontrolum vardı. Kızım 1.100 gram olmuş. :CüvCüv:
Ters duruyordu. Zaten ayaklarını sürekli aşağıda hissediyorum. Aniden tuvalete gitmem
gerekiyor. :1rolleyes:
Bugünde şeker yükleme testimi yaptırdım. Sonucunu henüz almadım
üşeniyorum şimdi hastaneye gitmeye.:eek:
Akşamda İstanbul'a dönücem. Bir daha ki konrolde Eylül başı olacak inşallah.
Demir hapı kullanmaya devam ediyorum. Kramplarım olursa diye magnezyum yazdı
birde.
Bebişlere iyi bakın...

R2D2'cim canım inşallah şeker testinde iyi çıkar. Kızının kilosu da maaşallah. Benim kızım 2 hafta önce 810 gr'dı ama galiba şimdi 1 kiloyu geçmiştir. 3 boyutluda yakalayabildiğimiz kadarıyla yanakları tombul tombuldu. Resmine baktıkça yanaklarına yapışasım geliyor. Benim sonraki kontrolüm Ağustos'un 16'sında ama daha çok var. İnşallah çabuk geçer.

ponaran cım izmirdesin zaten haftasonları biyerlere kaçsan yeter herhalde izinleri kızınla birlikte geçirirsin ne güzel
bak biz izin kullanıp da izmire gelcez ösledim valla izmiri de

r2d2 ciğim inş şekerde bi problem çıkmaz ben de geçen hafta yaptırmıştım benim açlık 81 tokluk 102 çıktı gayet normalmiş
benim oğluşu ben haziran başından beri görmüyom dr um izinde ben tatile çıkana kadar da gelmicek herhalde bende izmirde buca tıptan randevu aldım çok ösledim oğluşumu benimki de 1 kiloyu geçmiştir herhalde çünkü ne buluyosam indiriyom mideye

Şeker yükleme testimin sonucu 84 çıktı.
Doktor 140'ın üzerinde çıkarsa mutlaka haber verirsin demişti. Aile öykümden dolayı
tansiyon ve şeker problemim olmasından korkuyor sanırım.
Ben de kızımın dudaklarını çok net gördüm. İri dudaklı:1rolleyes:

kızlar merhaba,

herkesler iyi çok şükür...bebişlerde.maşallah kiloda 1000 gr ları devirmeye başladık 2mm 3mm diye sayarken maşallah bebişler şimdi 30 cm bile oldular:) bende inşallah haftaya perşembe gidiyorum bakalım kızışımı görmeye :) bu arada kızlar doğuma karar veren varmı yaaa ben sürekli kendimi normala alıştırmaya çalışıyorum hatta geçenlerde anneannemle konuşuyorduk onun maaşallahhhh 7 dene :) bana normal doğumu öyle bir anlattıki dedim yatırın beni şu kanepeye burda bile doğururum normal yoldan.çok basit olduğunu ve sağlıklı olduğundan falan bahsettik te bencede öyle tabiki ama gel görki birazda cesaret işi sanırım.bende bu fikre alışmaya çalışıyorum.sizde durumlar nedir?

bende haftasonu pazar günleri yüzmeye gidiyorum vakit buldukça ve gerçekten bacak ve sırt ağrılarıma çok iyi geliyor.2 saatte olsa rahatlıyosun.akşamda rahat bir uyku uyuyorum.ama kramplar arttı sanki son zamanlarda.dr bana magnezyum vermedi onun yerine günde yarım kilo yarım yağlı sütü tavsiye etti geçmezse veririm demişti ama çokta rahatsız etmiyor şimdilik.bugün tam 28 haftaya girmiş bulunmaktayım.

bu arada bende bebişime oyun parklı yataklardan aldım.üzerinde beyaz kenarları pembe kurdeladan çok güzel birde cibinliği var.yatağın rengi pembe ve açık gri.üzerinde dönence ayıcıklardan da takmışlar çok güzelllllllllllll:) daha açıp kurmadık eylül gibi odayı hazır edeceğim.sizce turkuaz mavi perde nasıl olur bebek odasına.çok cicili bicili çocuk perdelerinden almayim diyorum.balkonda içeriye alındığından odanın bir cephesi olduğu gibi pimapen yapılmış.sizce uyarmı ?

neyse bende haberle bu kadar.bir boşlık bulmuşken yazayim dedim kızlar:)

kendinize iyi bakın.herkezin geçmiş kandili mübarek olsun.bebişlere dikkat...:)

Berilcim canım doğum konusuna ben daha hamile kalmadan karar vermiştim. İnşallah ben de bir aksilik olmazsa normal doğum ile kızımı dünyaya getirmeyi istiyorum. Çok fazla canımın acıyacağını da biliyorum ama zaten canım çok tatlı değildir. Tezcanlıyımdır atlatırım diye düşünüyorum. Eşim de benimle aynı fikirde. 40 hafataya kadar bekleyeceğiz. Doktorum da bizi destekliyor. O bakımdan içim rahat.

Buarada park yataklar gerçekten bence de güzel. Zaten 3 sene sonra ayrı oda yapılacak. O yüzden şimdiden çok fazla masraf yapmaya gerek yok diye düşünüyorum ben. Bir de ablamlar tahta yataklardan almışlardı. Odadan odaya taşıması çok zor. Söküp tekrar yapıyorlardı. Bunun için de bilen bir kişiyi çağırıyorlardı. Hep masraf. bize mutlaka park yataklardan almamızı ve çok rahat edeceğimizi kendilerinin pişman olduğunu söylediler. Ama bu şekilde yatak alanlara da saygım var. Herkesin fikri ayrıdır mutlaka. Ben de bu hafta sonu kızımın dolabını boşaltacağım. dolabın üstüne bir tane daha raf yaptırmak istiyorum. Ev zaten küçük yorganları koyacak yer bulamıyorum.

Giyim eşyalarının bir kısmı tamam ama daha çok alınacak var. Bu arada perde için dediğin renkler çok güzel. Mavi dinlendirici bir renktir. Kızın için de çok rahatlatıcı olur.

Selam kızlar,
Daha önce düşük yaptığım için o kasılmaların ne denli şiddetli ve dayanılmaz
olduğunu biliyorum ama herşey unutuluyor. Hatta 8 saat boyunca ağrıdan
bayılacak hale geldiğimi ve sürekli kustuğumu da biliyorum. Ama ne olursa
olsun sanırım ben de bekleyeceğim.
Zaten bebekle ilgili bir aksilik olmazsa doktorum da asla sezeryana yaklaşmıyor.:CüvCüv:

Bizde yatak odamızdaki aynalı konsolu çıkarıp yerine park yatağı koyacağız.
Görümcem verecek. Kendi oğlu da 3 yaşına kadar onu kullandı. Sonra daha büyük bir
dolap ve yatak alırız.Bebekken bence de gerek yok. Dolabımda ki bir bölümü boşaltıp
kızım için kullanacağım ama daha başlamadım. Zaten alışverişe de başlamadık biz.
Netten bol bol site gezip araştırıyorum ne nerde kaça diye. Sonunda Eminönünde
İrem Bebe ye gidip herşeyi alıp gelicez galiba. Çünkü en ucuz orası araştırdığım kadarıyla.
Doğum yapan bütün kadınlardan fikir alıyorum. Böylece mantıklı bir alışveriş çıkmış oluyor
ortaya.
Bebek arabalarına bakarken yine bir akrabamız bir kaç ay kullandığı arabayı vermeyi teklif etti.
Valla, gelen rızkıyla gelir demek böyle bir şey heralde.:1rolleyes:

Merhaba Kızlar,

Bizimde dün dr kontrolümü vardı. 1.200 kg olmuş kızımız.:CüvCüv:
Yine yüzünü eliyle saklıyordu. a.s
Herşeyler yolunda. Şeker testimde 107 çıktı, dr iyi dedi.

R2D2, benimkide seninki gibi duruyormuş. Senin yazını okuduktan sonra tahmin etmiştim zati, bazen öyle bir baskı yapıyor ki zor yetişiyorum tuvalete.

Doğum konusunda bende normal olsun istiyorum ama 37. haftada yapılan muayene sonucunda karar verilecekmiş. Ama benim dr'da normalci bir dr zati, ona göre sectim.
Daha bir 10 haftamız daha var, zaman çok çabuk geçiyor gerçekten.

Oda konusunda ben şimdilik herşeyi İkea'dan almayı düşünüyorum, fiyatları mağazalara göre daha uygun, sonra ilerde istediği gibi bir oda yaparız diye planlıyoruz eşimle.

Bende alışverişe başlamadım hiç, bir rahatlık var üstümde, hayırlara çıkarsın. Sıcaklardan olsa gerek diyorum.sırnaşık şey

selam kızlar
biraz önce dr dan geldim ponaran cım benim oğluş da tam 1200 gr mış hatta dr bebek ve suyu çok iyi dedi 1 hafta önden gidiyomuşuz
benim şeker de 81-102 çıkmıştı gayet normal dedi dr bende henüz bi kasılma yok zaten dr erken doğum riski taşımadığımı söyledi

valla biz bir heyecan odayı düzdük sonunda ponarancım izmirden bakacaktım güya kısıkköyden filan ama sakaryada bi takım gördük eşimle birlikte vurulduk fiyatı da 1000 ytl uygun geldi o fiyata suntalem bile zor buluyoduk
bi de karyolası tam bize göre hafif tekerlekli evin içinde istediğin gibi hareket edebiliyo kaçırmayalım dedik
bebişlere alınanlar buraya başlıklı foruma resimlerini ekledim ordan görebilirsiniz
bu arada nihayet bizim de tatil zamanımız geldi yarın kısmetse izmire doğru yol alcaz oğluşumla birlikte iyice bi dinlenelim artık...

Edhakcım canım hayırlı olsun odanız. Biz eşimle doğru düzgün bir tek yatağını almayı becerebildik. Geri kalanları teyzeler, amcalar, babaanne ve anneanneler aldı. annem bir yandan kayınvalide bir yandan düzdüler odayı neredeyse. Bezleri bile hazır ama biz daha eşimle elimizi birşeye atamadık. Zaten çok da birşey kalmadı alacak. Ufak tefek şeyler. Ufacıkken pek öyle birşey almak istemiyorum. Çok çabuk büyüyorlar ilk aylarda. Bizim kontrolümüze 2 hafta kaldı ama çok özledim İpeğimi. Biran önce görmek istiyorum kızımı. İnşallah çabucak geçer. Sana iyi tatiller canım. İyice bir dinlen ve bol bol da yüz. Bebişlere öpücükler..

çok teşekkür ederim my angel cım düşüncelerin için.bende bir normal doğum için karar verebilseydim negüzel olurdu valla.aslında benim kodrkumda acı çekmek falan değil onlar çekilir gelir geçer ama Allah korusun internette sakıncalarını araştrırken falan ne bilim omuz çıkığı yada kalça çıkığı solunum problemi durumları olabiliyormuş ben birazda bunlardan korkuyorum.ama tabiki Allah hayırlısını versin bu konulardada plan yapmamak lazım çok fazla:)

bebiş odanız hayırlı olsun edhakcım Allah güzel günlerde kullandırsın.ne güzel uygun fiyata alabilmişsin.

ya bu arada benimde tuvalat durumum öyle sıklaştıki bazen 10 dak arayla gidiyorum denilebilir.dışarıya çıkıp gezmeye korkar oldum.sanırım ayaklar faaliyette olduğundan sürekli :) ama dönmelerei yakınmış normal doğum pozşsyonuna...

bende tatile çıkıtyorummmmmmmm inşallah 2 hafta sonra :) başta kullanmasamda bebişim doğunca doğum izniylemi kullansam dedim ama sonra dedim çok çalıştım yorulduk kızmda yoruldu benimle.tatili hakettik.artık doğumdan sonraya bakarız çaresine.

bu arada dr dan 32 haftaya geldiğimizde doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir şeklinde rapor almamız gerekiyormuş kızlar işyerine verilmek üzere.sonrada doğuma çıkmadan alınan doğum raporu.birde doğumdan sonra alınacak olan rapor.toplamda şirketimize vermemiz gereken 3 rapor var.buları sakın atlamayın yoksa izinler yanıyor.geçen hafta arkadaşın başına geldi.aradaki raporu atladığı için işe 1,5 ay erken gelmek zorunda kalacak.mutklaka araştırın..iyi bakın kendinizee ve bebişlerreeeee

Merhaba Kızlar,

Benim işler çok yogun buara, fazla fırsat bulamıyorum sizlere.
Edhakcım, güzel haberler sevindim. Odanızda hayırlı olsun.
Biz hala pek bişi yapmadık ne yalan söyliim.O da yaz sıcaklarından olsa gerek, eve zor atıyorum kendimi.

Kilom +10 oldu, buara çok bir hızlandı. Göbeğimde çıktı iyicei fotomu yenileme zamanı geldi. Görünce inanamayacaksınız :CüvCüv:

Berilcim, hatırlatman için teşekkürler, gerçekten atlamamak lazım bencede. Erken işe başlamak yıkım olur. İyi tatiller olsun a.s.

Bizim kız bazen öyle kuvvetli vuruyor ki, yerimden sıçrıyorum. Sizde de oluyor mu?

Arkadaşlar merhaba,

Ponarancım canım benim kızım da aynı şekilde çok hareketli ve maşallah çok kuvvetli sallıyor. Cumartesi günü sol tarafıma yatmıştım sabah biraz keyif yapayım dedim ama sağolsun hiç rahat bırakmadı miniğim. Bir ara korktum resmen göbeğimden dışarı fırlayacak sandım. Sağ sol yukarı aşağı annesine cimnastik yaptırdı kızım. Yarım saat boyunca onu seyrettim ama çok eğlendim. Sanki tutsam ayaklarından yakalayacak gibiydim. Çok güzel bir duygu bu gerçekten.

Buarada benim de kilolar gidiyor. Aslında pek öyle abartılı yemiyorum ama +13'e geldim. Bu hafta Cumartesi randevumuz. Çok sabırsızlanıyorum kızımı görmek için.

Edhakcım canım sen galiba tatile çıkmışsın. İnşallah güzel bir tatil geçirirsin minik oğlunla. Geldiğin zaman yaz bize.

Bebişlere öpücükler...

X