subat hamişleri burayaaaa

Merhaba arkadaşlar,
Fırsat bulupta yazamadım bir türlü.
24 Ekimde gece 03:00 da normal doğumla dünyaya geldi minik Pınar'ım.
3.300 doğdu. Şu anda 1. ayımız bitti 5.200 gram boyu da 56 cm olmuş.:nazar:

Sarılığımız vardı o yüzden ilk günlerde moralim çok bozuktu yazamadım. Halen devam
ediyor. Anne sütü sarılığymış. Bütün testlerimiz yapıldıktan sonra bu sonuca vardı doktorumuz.
Halen evime gidemedim. :) Bayramdan sonra işallah. Ailemin yanındayım Bursa'dayım.

Anne olmak zormuş gerçekten. Herşeyi dert ediyorum.
Benim kızımında saatlerce memede kalmak istemesi gbi bir durum var. İlk zamanlar
doymuyor heralde diye mama veriyordum. Bunalıma giriyordum resmen. Anladık ki
kızım beni yalancı emzik niyetine kullanıyormuş.

Tek zor yanı uykusuzluk. :1rolleyes:

geçmiş olsun r2d2 ciğim valla bu minikler bizi parmaklarında oynatıyoo hepimizin derdi aynı devamlı memeisterler yetmezmiş gibi fazlasını kusarlar gaz yapar gazı çıksın diye gece nöbet bekleriz uyumazlarr...
aa yine de dünyanın en tatlı en güzel şeyleri allahım onları bizlere bağışlasın sadece biraz daha sabrememiz lazım 3 aydan sonra eminim herşey daha güzel olacak...

R2D2'cim canım Allah sağlıkla bebeğini büyütmek nasib etsin inşallah. Bizim de dün 1 ayımız bitti. Yarın kalça ultrasonu çekilecek bir de hepatit b aşımız var onu yaptıracağız. Kilosunu ve boyunu ben de çok merak ediyorum ama büyük gelen tulumları artık kısa gelmeye başladı. Bakalım artık yarın göreceğiz.

Buarada gaz sancıları bizim de problemimiz ama doktorumun verdiği sab simplex diye bir damla var. Dün onu verdim çok iyi geldi maaşallah birkaç saat sonra doldurdu bizim ufaklık. Sonra bir duş aldırıp doyurup yatırdım mışıl mışıl uyudu. Benim kızım gece kendisi kalkıyor. Ben artık hiç uyandırmaya çalışmıyorum. Gece saat 12'ye doğru emzirince saat 3-3,5'ğa doğru kalkıyor bir de saat 6'da hiç şaşmıyor vallahi. Yatağını da yanımıza almadık. annem bırak kendi odasında kalsın şimdiden alışır dedi. Ben de öyle yaptım. İlk başta sesini duymazsam diye korktum ama hiç de öyle olmuyor. Vıyk yapması bile yetiyor. Şimdilik düzenimizi oluşturduk gibi. Ama inşallah hep böyle gider. Biraz uykusuzluk oluyor tabiki ama ben zaten uykuyu pek sevmediğim için çok zorlanmıyorum. Allah hepimize güç versin inşallah. Herkese kolay gelsin...

Teşekkürler arkadaşlar...
Ben de ilk haftalar uyandırıyordum. Her 2 saatte bir. Sık sık emzir ki sarılığı kolay atlatsın
demişti doktoru.
Artık uyandırmıyorum. Bizde de durum aynı sayılır. Daha uzun uyuyor.
Sadece akşam 6 11 arası uyumamakta direniyor. Her akşam aynı. 11 11 buçuk gibi iyice doydu mu gece 3 de kalkıyor sabahta 6 buçuk 7 gbi.

Biz hepatit aşımızı yaptırdık sağlık ocağında. Aşı sonrası rahatsızlık ateş vs olmadı.
Bir sonraki ayda verem aşısı varmış sanırım. Ama o sırada İstanbulda olacağım artık.
Kadıköyde ana çocuk sağlığı merkezi varmış oray agidip kayıt olmak lazım.
Aşı zamanı arayıp hatırlatıyorlar. Bazen de eve kontrole geliyorlarmış.
Bursada eve çok yakın yrüyerek gidip geldik aşı için.

Ben de kendi odasında yatırmayı dşünüyorum. İlk zamanlar uyanamam diye uyuyamıyordum. Şimdi ufacık bir seste anında ayakyatım. Saat gibi olduk vallahi.

R2D2, çok tebrikler. Allah analı babalı büyütsün.

İlk ay kontrolümüzde kızımızın 700 gr aldığını öğrendik, boyda 4 cm artmış. Dr. 1 kg.nin altında olduğu için sütümü artırmak için süt ürünlerini abartmamı söyledi. 1 hafta boyunca bu şekilde beslendim, hatta 2 kg aldım ve tekrar tartım için gittiğimizde 250 gr almış olması gerekirken, 170 gr' da kaldığı için mama takviyesi önerdi.

Buarada gündüzleri hiç uyumuyordu ve akşamları sürekli memede geçiriyorduk ve ağlama krizleri ile birlikte.

Şu an mama takviyesine başladık, günde 2 defa veriyorum. Dr. bir mama, bir meme olarak önerdi aslında ama içim elvermiyor,zorda kalmadıkça vermiyorum. Ancak bahsetmiş olduğum tüm şikayetleri geçti. Daha huzurlu bir bebek oldu.

kızlar herkese selamlar uzun zaman yazamadım bende evde net problemi yaşadık
Allah hepimize sağlık güç kuvvet versin bebişlerde büyümeye başladı maşallah
işe geri dönme stresi sardı benide yaaaaa hiç gidesim yok :)
sizde durumlar nasıl sanırım hepimiz teker teker işbaşı yapacağız :KK43:

Merhaba ben şuan 2010 Şubat anneleri topiğindeyim sizin sohbetlerinizi okudum uzun uzun.. yavrularınıza kavuşmuşsunuz ne güzel.. tecrübelerinizi paylaşmışsınız.. altın değerinde herbiri.. inşallah bizlerde görürüz o günleri.. inşallah 2011 şuabt anneside bizim topiğimize gelir şuan benim yaşadığım duyguları yaşar ve paylaşır..
Sevgiler.. Mutluluklar dilerim..

Ben kendi adıma teşekkür ederim.a.s.
Koskoca 1 yıl geçti. Hamileliğin her anı çok özeldi.
Sağlıklı hamilelik dilerim. :1hug:

X