subat hamişleri burayaaaa

ponarancım canım buralardayım valla da malum son zamanlar bi uyuzluk çöktü üstüme:kahve: bi de biraz şifayı kaptım herhalde sabah akşam yatıyorum
bu en çok oğluşuma yaradı ben hareketsiz ounca o daha çok hareket ediyo içimde fırtınalar kopartıyo valla:roflol::roflol:
bu arada hepinizin kadir gecesi mübarek olsun bu gece bol bol dua edelim:Saruboceq:
bayramda bende evdeyim canım annemler geliyo hep birlikte oğluşumu beklicez artık keşke bayramda gelse oğluş bize sürpriz yapsa da çifte bayram yaşasak :teytey:
sizde de öyle mi bilmiom ama son zamanlara yaklaştıkça bi sabırsızlık başladı bendehihoyyyt

Merhaba arkadaşlar,

İlk olarak herkesin Kadir gecesi mübarek olsun. İnşallah dualarımız kabul olur. Yavrularımıza sağlıklı bir şekilde kavuşuruz.

Bizim de bayramdan sonraki hafta kontrolumuz var. Doktorumuz bize de NST yapacakmış. 20 dakika sürüyormuş sanırım. Çok merak ediyorum. Zamanın biran önce geçmesini istiyorum. Edhak'cım dediğin gibi son zamanlara doğru ben de daha bir sabırsız olmaya başladım ama yine de daha doğmasınlar. Azıcık daha güçlenip azıcık daha kilo alsınlar ufaklıklar. Valla zaten minicik olacaklar. Şimdiden nasıl tutacağım elimde onu düşünüyorum.

herkese merhabalar kızlarrrrrr

kandiliniz mübarek bayramınız şimdiden kutlu olsun :) (vodafone reklamlarına benzedim dimi )

ben dünden beri pek mutluyum ve bu durum hemen bebişimede yansıdı valla.biliyosunuz drum bana suyun sınırda olduğundan ve erken doğum olabileceğinden bahsetmişti 1 haftadır onun üzüntüsünü yaşıyordum.sonra benim ilk gittiğim dr geldi aklıma yurt dışına çıkacağı için onu bırakmıştım ama duydumki gitmiyrmuş.hemen bi randevu ayarladım ondan.gördüğümde boynuna atlayasım geldi valla:) hep o olsun istemiştim ama kısmet olmamıştı.durumumdan bahsettim panik yapma bakalım dedi.detaylı bir inceleme yaptı ve bana ölçümlerle bilimsel olarak öyle bir açıklama yaptıki aslında benim suyum çokta normalmiş.iyide nasıl oluyor dedim.oda dr un kullandığı cihazla yada o anda baktığı yerle alakalı olabilir dedi.hatta erken doğum riskim yokmuş bile.bebişimde dönmüş normal doğum pozisyonuna.karnımı elle muayene bile etti ve erken doğum riskin yok henüz boynu kanala girmemiş dedi.bunları duyunca içim çok rahatladı kızlar yaaa.moralim yerine geld,i valla.demek farklı bir drun görüşünü almakta fayda varmış onu anladım.
inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza
çok bekledik valla gelsinler artık bende çok sabırsızlanmaya başladım :)

Günaydın arkadaşlar,

Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı kutlu olsun.

Berilcim canım senin adına çok sevindim. İyiki de dediğin gibi başka bir doktorun da görüşünü almışsın. Bu dönemlerde bizim hiç strese girmememiz gerek. Erken doğumdan ben de çok korkuyordum ama geçen hafta gittiğimizde herşey normal deyince ben de senin gibi rahatlamıştım. Bu hafta sonu yine gideceğiz bakalım bu sefer NST yapacakmış. Sonucunu çok merak ediyorum. Biz de artık sonlarına geldikçe iyice sabırsızlanmaya başladık ama en azından 2 hafta falan daha beklesin diyorum. Çünkü geçen haftaki kilosu 2304 gr. dı. Allah inşallah hepimize hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasib eder. Bayramdan sonra görüşmek üzere arkadaşlar.

Arkadaşlar herkese yeniden merhaba,

Bayramınız nasıl geçti. İnşallah bebişlerin kayfi yerindedir. Bizim ufaklığın hareketlerinde hiç yavaşlama yok. aksine yeri dar geldiği için sanırım daha bir baskı yapar oldu. Acayip dayanıyor ve resmen göbeğimde kocaman tepecikler oluyor. Ha bir de tabiki alt kısım var. O oynadıkça tuvaletimi yapıyorum sanıyorum.

Buarada artık gerçekten çok az bir zaman kaldı ama hiç çocuk doktoru konusunda bir araştırma yaptınız mı? Ben yaptım ancak elle tutulur birşey bulamadım. Kızımı sürekli ayrı doktorlara götürmek istemiyorum açıkçası. Tek bir doktoru olsun istiyorum ama henüz birşey bulamadım. Sizin Kadıköy taraflarında önerdiğiniz ya da araştırdığınız size tavsiye edilen doktorlar var mı?

ne oldu kız doğurdun mu yoksam
gebelik-ekim anneleri ne gir sonra forum başlıklarından birine girmeden üstünde solda yeni mesaj var oraya gir konunun başlığını yaz açılır canım

Yok canım ya Allah göstermesin. Yarın kontrolümüz var. NST yapılacak ama aşağıya artık çok fazla baskı yapıyor sızlama hissediyorum. Çok da hareketli maşallah. Yerim dar deyip de hiç durmazlık yapmıyor yaramazım. Ben önümüzdeki hafta izne çıkıyorum da çocuk doktoru için birkaç araştırma yapayım dedim. Kızımın tek bir doktorunun olmasını istiyorum.

Arkadaşlar günaydın,

Cumartesi günü kontrole gitmiştik. Herşey yolunda. Yaklaşık 40 dakika kadar NST yaptılar. Daha sonra doktorum kontrol etti ve sancılarım olduğunu gördü. Bunu ben de hissetmiştim. Adet sancısı gibi ama düzensizdi. Böyle olunca doktorum alttan da muayene etmek istedi. Rahimde açıklık olup olmadığını görmek için ama henüz 4 cm.miş. Daha vaktimizin olduğunu söyledi. Bir de eliyle çatı kontrolü de yaptı. Çatı durumum çok iyiymiş. Yani normal doğum için çok elverişliymiş. Ancak bebeğin biraz daha aşağıya inmesi gerekiyormuş. Bunun için bana bol bol yürü dedi. Bir de plates topuna oturuyormuş gibi bacaklarını açıp otur kalk dedi. Bu hareket leğen kemiğinin açılmasına ve bebeğin aşağıya inmesine yardımcı olurmuş. Buarada en çok sevindiğim nokta da kızımın kilosu. 2 hafta öncesinde 2304 gr.dı ama şimdi 2866 gr olmuş. Artık doğsa bile hiçbir problem olmaz dedi doktorum. Bu hafta son çalışma haftam. Cuma günü ben de izne ayrılıyorum artık. Evde yapacak birkaç işim var ama izne çıkınca inşallah havalar da elverişli olur da bol bol yürürüm. Sizden ne haber? Bebişler iyidir inşallah...

Merhaba Kızlar,

Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. Bugün işbaşı yaptık yine.
Ben artık işlerimi devrediyorum yavaştan ancak sanırım bu haftasonunu beklemeyeceğim.
Bacaklarım inanılmaz ağrır oldu. Bugün vizite kağıdını alıp, yarın rapor işlemlerini tamamlamak istiyorum hayırlısıyla.

Bayram full bebiş hazırlıklarıyla geçti, son olarak dünde bebek odasını boşalttık. Haftaya eşyaları gelecek kısmetse.

Bugün bende dr kontrolüne gideceğim, bakalım bebek ne durumda, merakla bekliyoruz.
Herhalde bende çatı muayenesi olurum bugün.

Myangel, baskı olayı bende de var, hatta birde igne batması gibi oluyorum. Yeni çıktı bu.
Ben burda hastanenin soğum kursuna gidiyorum, plates topuna oturur gibi dediğini bana duvara yaslanıp, bacakları açıp, diz hizasına kadar belim duvara dayalı eğiliyorum, istersen bu şekilde yapabilirsin.

Panorancım canım çok teşekkür ederim.

Senin dediğin gibi de mutlaka yapacağım. Lavaboya gittikçe de bacaklarımı açıp eğilip kalkıyorum 15 kere. İnşallah hayırlısıyla kurtuluruz. Buarada doktor muayenen de umarım iyi geçer. Güzel haberlerini bekliyoruz.

my angel senin adına çok sevindim ne güzel bebişinde iyiymiş maşallah maşallah bende en çok kilosunu mwerak ediyorum artık. bu hafta cuma günü işten ayrılıyorum c.teside kontrolüm var.ama ben bu .çatı muayenesinden çok korkuyorum yaaa bana yardımcı olun nolur nasıl bişe çok acı veriyormu? sende sanırım normal doğum yapmayı istiyorsun bende daha kendimde o cesareti bulamadım açıkçası.bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda doğum şekli önemli değil diyorum ama bu durumdada sezeryan daha cazip geliyor.ne yapacağımı şaşırdım.içimden bir ses dr umun normal doğum için bir problem olmayacağını söylüyor.halbuki çatın dar sez. olacaksın derse herşey ne kadarda kolay olur :) karar vermek zorunda kalmam :)
napcam ben yaaaa
kararsızlar :) varmı benim gibiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Merhaba Kızlar,
Dr kontrolü yolunda gitti, bebiş 3 kg. olmuş. Çatı muayenemizi olduk, bebek daha yola girmemiş ve herhangi bir açılma yok. O yüzden bol bol yürü dedi dr. :1rolleyes:

NST'de kalp atışları iyi çıktı, henüz kasılmam yokmuş. 2 haftadan önce gelmez dedi dr.

Berilcim, çatı muayeneside çok zor diil, normal jinekolojik muayene gibi sadece bir yandan karın kısmına da bakıyor, yola girip girmediğini anlamak için.

Yarın devlet hastanesinde rapor işlerimi yapacağım.

Bizde durumlar böyle.

Berilcim canım çok teşekkür ederim. İnşallah cumartesi günü sen de güzel haberlerini alırsın.

Çatı muayenesi Ponaran'ın dediği gibi hiç de öyle zor birşey değil. Ben pek fazla acı hissetmedim açıkçası. Sadece eliyle muayene ettiği için ilk girişte çok azıcık bir can acısı oluyor ama onun haricinde ben başka bir acı hissetmedim açıkçası. Ben normal doğum yapmayı çok istiyorum. Doktorumla ilk görüşmemizde bunu konuşmuştuk kendisi de benimle aynı fikirde ve herşey normal doğum için ideal görünüyor şuanda. Benim içimde hiç korku yok sadece heyecan var. Sancılarımın başlamasını iple çekiyorum çünkü biraz önce kızıma kavuşmak istiyorum. Eşim ile de konuştum o da normal doğum olması durumunda benimle doğuma girecek. Kızımızı beraber kucağımıza alacağız inşallah. Hep o günün gelmesini bekliyorum. Bence hiç normal doğumdan korkma. Hep benim gibi güzel şeyleri aklına getir o zaman içinde korku kalmaz.

Ponarancım sana da hayırlı olsun canım. Güzel haberlerine sevindim. Ben senin dediğin hareketleri de yapıyorum. İnşallah bizi iki haftadan fazla bekletmez bebişlerimiz.

kızlar çok sağolun yaaa valla okuyup kendimide ikna etmeye çalışıyorum sürekli...
Allah güç kuvvet versin hepimize.bu arada bendeki kasılmalar artmaya başladı sanki bugün öğlen arasında nst için gittim.sancı çıkmadıçok fazla çok şükür kalp atışlarımızda güzeldi.dr um ordaydı tesadüfen bir konuşayım dedim şu çatı muyanesi işini.doğum sancıları başladığında o kontrolü yapacağım dedi.şimdilik rahat ol dedi.peki dedim bende :)
offfffffffffffffffffffff bu işin başka bir yolu bulunsa keşke.normalde zor sezeryanda:)

ben geldimmm:sm_cool:
kızlar valla ekim anneleri doğuran doğurana bizim tembeller yerini sevdi herhalde
dr a gidebildim bugün nihayet adam demez mi suyun iyi plesanta iyi açılman da yok
yaw insan birine var der de biraz erken doğum umudum olur:nazar:senağlama
çatı muayenemi de yaptı sağolsun kemik yapım çok iyiymiş normal doğuma çok elverişliymişim ama 21 ekime kadar bekleriz gibisinden konuştu
oğluş 2900 olmuş doğurana kadar 3 kiloyu geçer kesin
eğer sezeryan istersem 15 ekimde nöbetçiymiş ama herşey de bu kadar yolundayken sezaryen istemiyorum sonuna kadar beklicem artık hayırlısı böyleymiş yoksa bi pürüz çıkardı diyorum

Edhakcım canım hoşgeldin. Güzel haberlerini aldık biz de sevindik. Hayırlısı olsun. Galiba hepimiz bir problem olmadıkça normal doğum yapacağız. Buarada bizimkiler iddiaya girdiler. Benim 20'sinden önce doğum yapacağımı söyleyenler ve 20'sinden sonra doğum yapacağımı söyleyenler diye. Aslında ben ilk grubun kazanmasını daha çok istiyorum ama bakalım bizim ufaklığın kararı ne olacak.

kızlar nerlerdesiniz sesiniz çıkmıyo valla doğuran var mı ??
ben yarın kontrol e gidiyom sabahtan açılma varsa dr suni sancı verecek biraz heyecanlıyım o yüzden...

Merhaba Kızlar,

Bizde Pazartesi kontrole gittik, 3.250 idi. Herhangi bir kasılmam ya da açılmam yoktu.
Haftaya Pazartesi yine gideceğiz, açılma varsa, suni sancı yaparız dedi dr ama bn beklesem diye düşünüyorum 40. haftaya kadar.

Bizimkiler tembel çıktı ve pek mutlular içerde sanırım. :CüvCüv:

geldimm
henüz açılmam yokmuş suyum nst em filan iyi çıktı dr 21 ine kadar bekleyelim dedi ama rahim de bi değişiklik yokmuş senin yolun sonu sezaryen gibi gözüküyo dedi yine de tahlillerini yapalım dedi kan idrar ekg filan verdim
21 ine kadar gelmezse bizim ğır misafir 21 i yatış...

X