subat hamişleri burayaaaa

Merhaba Kızlar,

Myangel, seni pek cesur gördüm valla. a.s.
Benim annemde beni 4.750, kardeşimi 4,500 doğurmuş normal doğumla ama bende o cesaret yok henüz.:bbo: Epiduralla normal doğum yapmak istiyorum kısmetse. a.s

R2D2'cum, güzel haberler almışsın. Bebiş pek iyi büyüyor anlaşılanyerimseniben Bizim dr boy ve kilo konularında hiç yrum yapmıyor, iyi ya da kötü diye. Benim dr'da 1 ay sonra görüşelim dedi, bayram sonrasına aldık randevuyu, sonrasında daha sık görüşeceğiz dedi.

Myangel benim doğum tarihi 29-27 Ekim diye değişiyor, sende benim gibi akrep olsun istemiyorsun sanırım a.s

Ben terazi buruyum kızımında terazi olmasını çok isterim ama dediğiniz gibi
25 inden önce doğması gerekiyor.
Son bir ayda yapmam için doktor bazı egzersizler
gösterdi şimdi yapma suyun erken gelebilir dedi. önemliside yani normal doğumda
en fazla işimize yarayacak olan çömelme hareketi. Ben bazen yerden bir şey kaldırırken
öyle yapıyordum da kasıklarım ağırıyordu dokto rsöyleyince yapmamaya başladım.

Sezaryenle alın olsun bitsin dedim de doktor bunlar hep bilinçsizlikten oluyor ne kadar
meraklısın ameliyat olmaya dedi.:mymeka: Zaten ters bir durumda hemen alınıyorsun sezeryane.
Cildi sıkı olan kadınlarda zaten sezaryen iyi olmuyormuş.

Panorancım sağol canım ama ben ablamdan biliyorum sezeryanı. Çok zor atlatmıştı ve bebeğini gördüğünde daha kendisinde bile değildi. Ben herşeyi bilinçli yaşamak ve minik yavrumu hemen kollarıma almak istiyorum. Çekeceğim acı hiç umurumda değil açıkçası. Ama kötü bir durum olursa tabiki bebeğimin sağlığını tehlikeye atmam.
Buarada R2D2'cim ben de terazi burcuyum ve arkadaşlar ben de bebeğimin akrep burcu olmasını istemiyorum. Hayırlısı bakalım. Canım o dediğin egzersizleri çok merak ettim. Eğer bir sakıncası yoksa anlatabilir misin? Bir de kaçıncı haftadan sonra yapılması gerekiyormuş?

Çömelme hareketi dediğim eller beldeyken ya da zorlanırsan bir yere tutunarak bacaklar
açık vaziyette yere doğru çömelme. Çok fazla zorlamadan 10-15 defa.
Kegel egzersizi dedi. Gün içinde otururken bile vajinanızı idrarını tutar gibi sıkıp bırakmak da faydalıymış.
Bileklerdeki şişmelere iyi gelen bir şey, uzanır vaziyetteyken ayakları öne arkaya hareket ettirmek, daire çizmek kan dolaşımına iyi geliyormuş
En önemlisi yürüyüş 9. aya girene kadar günde yarım saat hızlı tempoda. Son ay 1 saat
mutlaka yürümelisin dedi.

Ponaran, evet bazı doktorlar boy ve kilo söylemiyorlar.
Ama bebeğinizin boyunu merak ediyorsanız Kağan Kocatepenin sitesinde bir formül var.
Ultrason çıktısındaki FL değerini 7 rakamı ile çarparsanız %5 hata payı ile bebeğin
boyunu öğrenirsiniz. Hepiniz bakın bakalım :CüvCüv:Hatta yazın.

Canım çok teşekkür ederim. Benim işim evime yakın olduğu için hamileliğimin başından beri günde 1 saat yürüyorum. Evdeki işler de cabası tabiki. Ama yine de hayırlısı inşallah. Dilerim ki herşey normal olur. Kızımın boyu ile ilgili olarak da yarın bakacağım mutlaka çok merak ettim. Yarın yazarım buraya. Herkese iyi akşamlar...

Merhaba arkadaşlar. Dün FL değerinden kızımın boy değerini hesapladım. 44,25 cm çıktı. Baya büyümüş benim miniğim. Buarada benim braxton hicks kasılmaları mıdır nedir onlar baya bir sıklaştı. Çok fena şişiyor birkaç saniye sonra normale dönüyor. Galiba artık rahim kendini iyice doğuma hazırlmaya başladı. Çok heyecanlanıyorum arkadaşlar. Kızıma biran önce kavuşmak istiyorum..

Merhaba Kızlar,

Karnım acayip büyüdü yafuuu.
Benim dr'da en son gittiğimde, normal doğuma yatkınsın dedi, ben normali tavsiye ederim dedi. Bende normal olsun istiyorum korksamda. yerimseniben

R2D2'cum, şu Kegel'i yapıyorum bende ama çok sık diil. İnşallah izne çıkınca da yürüyüşleri yapacağım, son aylardaki kilo artışını engeller biraz diye düşünüyorum.
Şu an hiç hareket etmiyorum :eek:klava:, işten eve gelince zor geliyor malesef, havalarda çok sıcak. Bayramda ve sonrasında yapacağım, geç de olsa faydası olur diye düşünüyorum.

Herkesde bir Akrep korkusu var:roflol: Bende de aynen ama normal doğumda yapacak bişi yok zati, bekleyeceğiz artık.
Benimde haftasonu çok belim ağrıdı, regl ağrısı gibi, dün akşam da kasıklarım biraz ağrıdı, bunlar hep şu bahsi geçen braxton olayıymış. Parti zamanı yaklaşıyor

Arkadaşlar ya sizin bebişleri bilmiyorum ama benim kızım çok hareketli. Hiç durmuyor. Acayip canımı acıtıyor. Ben konuşmaya başlayınca sanki sesimi tanıyor hemen yavaşlıyor hareketleri. Doğduktan sonra nasıl olacak çok merak ediyorum. Böyle hareketli olursa vay bizim halimize. Buarada annemler evde temizlik yapıyorlar. Artık son hazırlıklar da tamamlanmak üzere. Bebek telsizi ve süt pompası kaldı alınacak. Arabası için biraz daha zaman var sanırım. onu biraz askıya aldık. Bugün ikeaya gidip dolabı için raf bakacağız. Bayram tatilinde de bizim yatak bazasının altını toparlamayı düşünüyorum. Tabi biraz da dinlenmeyi. Kaç gündür uykusuzum. Hep 12-1'lere doğru uyuyorum. dün de ütü yaptım 12 buçuğa kadar. Gözlerim kapanıyor vallahi. Neyseki az kaldı artık. Kendimi alıştırıyorum. Bizim de hafta sonu kontrolümüz var. Artık bu sefer normal doğum ile ilgili kesin birşeyler söyler sanırım.
Panorancım canım bence de biraz acı çekmeye değer. Ben de sna normal doğum öneririm. Bebeklerimizi biran önce görmüş ve kucaklarımıza almış oluruz. Bence bunun için herşeye değer. Bir de ne zaman geleceklerini bilebilsek..

Son düzenleme:
kızlarrrrrrrrrrrrrr...herkese selammmmm

napıyosunuz yaaa ben valla son zamanlarda bi üşengeç oldum bi üşengeç oldumki anlatamam.üzerimde bir ağırlık var elimi kolumu kaldırmaya halim yok valla.bu arada özellikle gece tuvalete kalktıktan sonra yattığımda adet sancısı ve bel ağrısı hissetmeye başladım.bide kasılmalar tabiki.normalmiş bunlar ama bazen sinirim bozuluyor.korkuyorum erken doğumdan.sizede kızlar zaten erkenden gelir diyenler oluyormu yaaaa münasebetsizler :)
zaten bu aralar moralim bozulmaya pek müsait:) hamileliğin başlangıcından itibaren hissetmediğim o bize özgü duygusallıkları pek yaşamamıştım ama özellikle bu son ayda hep gözlerim dolu dolaşıyorum yawwww :) çok fena bişeymiş bu:) geçen gün annem yemeği az yapmış bize kalmamış diye sen otur üzül :) bide trip yap kadına:) öyle dünyaları yediğimden de değil yani hatta iştahım baya bi azaldı.ama değişik bir manyaklık işte :)
dünde mobilyalarımız geldi.eşimle bir heyecan gece 1 e kadar odasını hazırladık kızçemin:) bu arada sizin doktorlardan artık her hafta gel diyen varmı yaaa sanırım artık öyle olması gerekiyormuş nst ye falan çağırdımı dr? benimkinde daha bir hareket yok bu konuyla ilgili.birde merak ettiğim bebişleriniz ne sıklıkta hareket ediyor?
herkesi öptüm bebişlere dikkat :)

Selam kızlar,
Yemeklerimi yaptım oturdum şimdi. Çok ayakta kalınca karnım çok sertleşiyor zaten
çok yorulmamak lazım ama tek başına olunca işleri kim yapacak değil mi?

Benim kız özellikle akşam yemeklerinden sonra hareket ediyor ama öyle tekme,şut
falan değil. Canımı acıtacak kadar hareketini henüz hissetmedim. Genelde otururken
göğüs altındaki bölümde sağa sola gidiyor ya da karnımın yükseldiğini görüyorum.
Bazende dışarı değilde sanki içerde biryerlere vuruyormuş gibi.
Sol tarafıma yatınca küçük bir topuk sanki yukarı kalkıyormuş gibi şeyler.benneyaptımki

Ben doğumu Bursada yapacağım için bayramdan sonraki hafta kontrolum var.
Heralde her hafta çağırır. Gerçi muayenehanesi de hastanede eve çok yakın ben hergün giderim:eek:Bayramda gidicem.Zaten sonra eve dönmeyeceğim. Yarı kırkı çıkınca evimize döneriz kısmetse.kaydirigubbakcemile

Giyecek olarak herşey tamam sayılır. Bebek küvetini almadım henüz kafama yatan birşey
göremedim. OK baby diye bir marka var onlar güzel ama en ucuzu 60 lira yuhh yani.
Şampuan, bebek küveti, havlu, emzirme sutyeni gibi şeyler alınacak . Onları da bebek şekeri için malzeme
almaya gittiğimde Eminönünden İrem Bebe den alırım inşallah.

Günaydın Kızlar,

Ayyy böyle yazılanları okuyunca, bir heyecan basıyor beni.Benden 2 hafta ilerde bir arkadaşım var, miyom sebebiyle sezeryan olacak, dr 07 Ekim demiş bile ona, tam 38+6'da olacak yani. Çok yaklaştık aslında artık

Bizim yatak odası 16 Ekim'de gelecek, he he doğurmazsam eğer o zamana kadaryerimseniben

R2D2'cum, benim kızın hareketleride seninkine benziyor, süzülüyor hafif hafif içerde. Ama yatınca bazen sağlam tekmeler atıyor. Herhalde rahatsız oldu diyip, öbür tarafa dönüyorum ben kaydirigubbakcemile3

Beril'cim, benim bir sonraki kontrolüm NST'li olacak. O da 06 Ekim'de, (36+4 falan olurum)bu kontrolden sonra daha sık görüşeceğiz dedi dr'um. Ne kadar sık bilmiyorum artık.

Merhaba arkadaşlar,
Ben ayın 6'sında gitmiştim kontrole ve artık 2 haftada bir geleceksiniz demişti doktor. bu hafta sonu yine gideceğiz ama nst ile ilgili birşey demedi. Sadece 37 ya da 38. haftada leğen kemiği için alttan muayene yapacağım dedi.
İpeğimin odasını bugün bitiriyoruz biz de inşallah. Annemler hafta sonundan beri temzilik yapıyorlar evde babamla. Evlenirken aldığım küçük bir dolabım vardı onu kızımın dolabı yaptık. İçine iki tane daha raf ekledik. Bütün eşyaları da tamamlandı. Bugün hepsini annem yıkayacak. Ben de akşam gidince ütüleyip artık dolabını ve yatağını herşeyini hazırlamış olacağız. Bir de hastane çantamı hazırlayacağız. Buarada artık ben de adet ağrısına benzer ağrılar hissetmeye başladım. Zaten kasılmalarım oluyordu çoktan. bu sıralarda onlar da arttı ama bakalım. Beni gören herkes sen fazla beklemezsin diyor. 36. haftayı bir dolduralım da sonra ne olursa olsun diyorum. Bir de kızım daha çok zayıf azıcık daha kilo alması gerek. En son gittiğimde 2078 gr.dı. İnşallah 2,5 kilo olmuştur.
Bir de arkadaşlar yaw benim ufaklık pek hareketli. Sabah 06:30'da bir başlıyor oynamaya bir oraya bir buraya gece yatana kadar hiç durmuyor vallahi. Aralarda öyle bir 15-20 dakika falan oynamıyor sadece. Bir de o kadar kuvvetli ki tekmeleri beni yerimden hoplatıyor yaramaz. Hele bir de yemeklerden sonra durdurana aşkolsun. Doğduktan sonra da böyle mi olacak çok merak ediyorum.

R2D2 cim benimde aynı hareketler.çok şidettli vurduğu olmuyor o yüzden merak ettim sizdeki hareketleri.sadece sağ göğsümün altında bazen bir şişlik oluyor sonra iniyor muhtemelen ayakları :) çünkü 2 tane hissediyor gibiyim.sağdan sola kayıyor daha sonrada ama pek sakin kendisi :)
yada beni kandırıyor şimdilik...
benimde kontrolüm 23 eylülde.kilosunu çok merak ediyorum.bu haftalarda haftada 200 gr alıyorlarmış bakalım.
kızlar antep fıstığının şu anda yeni çıkan tazesi varya kabuklu olan ondan tüketmeye çalışın.bebeğe çok faydası varmış.hatta şimdi anneler bebeğe 5-6 aylıkken mama aralarında yoğurta karıştırarak veriyorlar. çok kişiden duydum çok besleyici olduğunu.bende son zamanlarda günde 1 avuç yiyorum.

Bana doktor hergün ceviz ye demişti. Şimdi ceviz zamanı zaten ben de hergün
5 tane yiyorum. Kabuklu olarak aldım kendim kırıyorum.
Kontrolumde doktoruma sormuştum bu hareketleri. Zaten öyle olması gerekiyor
çok tereddüt edersen elinle kontrol et demişti. Her bebeğin hareket şekli farklı oluyor
demekki.

Günaydın arkadaşlar,
Hafta sonu kontrolümüz vardı. Kızım gayet sağlıklı 2304 gr. olmuş. Çok kilo almamış ama doktorum kilo alımı normal dedi. Kafası yine aşağıda ama daha leğen kemiğine inmesi için vakit varmış. Bu haftadan sonra doğarsa artık bir problem olmaz dedi. Ama yine de zamanını beklesin biraz daha büyüsün inşallah kızım. 2 hafta sonra yine çağırdı bu sefer NST'ye bağlayacaklarmış. Ondan sonraki hafta da alttan muayene yapacağız dedi. Bakalım artık. Buarada kızımın çok güzel kalın dudakları var. Hep dudaklarının babasına benzemesini istemiştim öyle de oldu sanırım. Benden haberler böyle.

Herkese iyi haftalar dilerim...

kızkar merhaba herkese

benimde cuma günü kontrolüm vardı moralim bozuk suyumuz biraz azalmış dedi dr.şu an için çok endişelenecek bir durum yok sadece sınırda dedi.ve böyle devam ederse 30 ekim yerine 15 ekim gibi doğuma alabilirim dedi.bol su içmem lazımmış zaten çok içiyorum ne yapacağımı şaşırdım.aranızda böyle bir problem yaşayan varmı ya ?
bide durumun bu olmasına rağmen hala ne bir test nede nst istemedi.ben sanki son zamanlarda bebeğin hareketlerinde bir azalma hissettim dedim ama yinede istemede sadece kontrol et bakalım günde 10-15 kez hissediyormusun dedi.bende haftasonu daha dikkatli takip ettim oluyor gerçekten.
şu an için doğsa bile sağlıklı bir şekilde yaşar dedi ama ben yinede çok üzgünüm.
kilosu 2400 gr bugün 34+4 üz.kilosuda haftasına göre normalmiş.ama bu sıvı azlığı bebeğin kilo alımını azaltırmış birde erken doğum riski tabiki.

Berilcim canım seninle günlerimiz aynı. Çok fazla stres yapma kendine. Benim doktorum suyumun iyi olduğunu söyledi ama test için 2 hafta daha bekleyeceğiz dedi. Herşeyde bir hayır vardır. Sen bol bol su içmeye devam et. Sudan başka sulu gıdalar da al. Ayran iç süt iç. Ben günde 2 lt'ye yakın su içmeye çalışıyorum ama bir de süt ayran vs de içiyorum. bir de benim bildiğim kadarıyla sen ne kadar su içersen iç neden bilmiyorum ama bebeğin suyunun azalmasına engel olmuyor. Sen yine önlemini al da ne olur olmaz. Çok geçmiş olsun. Az zamanımız kaldı ama inşallah biraz daha beklerler ufaklıklar. Çünkü daha çok minicikler...

çok teşekkür ederim my angel cım iyi dileklerin için.su süt ayran ne olursa içiyorum iyice şiştim sudan valla...inşallah sağlıklı sıhhatli alırız kucaklarımıza bebişlerimizide :)

Günaydın Kızlar,

Berilcim, çok sıkma canını. Stres eminim daha kötü yapacaktır. Bundan sonrasında artık bişi olmaz, 36. hafta sonrasına erken doğum bile demiyorlar. Sık dişini, bol su iç.

Bebişi iyi takip et, en ufak bir tereddütün olursa da dr'u ara ve haberdar et. a.s.

Günaydın Kızlar,

Herkese hayırlı Cumalar. Bugün Kadir gecesi,bol bol dua etmeli, hepimiz kolaycacık doğuralım inşallah.

Kızımla keyfimiz yerinde, bayramda buralardayız.:CüvCüv: Günübirlik etrafa gideriz en çok.
Doğum yapan arkadaşların tavsiyesine uyup, bayramda bol bol gezeceğiz, sonra bi süre fırsat olmuyor diyor herkes.

Bayram sonrası kontrol var, ilk defa NST takılacak.
Hepinizin bayramını şimdiden kutlarım....a.s.
Edhakcım, nerelerdesin? Sesin çıkmıyor ne zamandır, doğurmadın di mi ?

X