subat hamişleri burayaaaa

Merhaba Kızlar,

Dünden beri okuyamadım, ne çok onu birikmiş. Tamamen kayboldum. Perinatolojist nedir?
Bahsettiğiniz detaylı ultrasonu yapan kişiler mi oluyor yani?
Benim bildiğim belli bir haftda tüm drlar mutlaka detaylı ulrtason öneriyor ve yapılmasını istiyorlar bebeğin ve tüm organlarının sağlığından emin olmak için.

Benim dr'um ikilin iyi çıkarsa, üçlü yapmaya hiç gerek yok demişti ve yapmayacağız bildiğim kadarıyla.

Bizde yarın dr'a gideceğiz, cinsiyetimiz kesinleşecek inşallah. Bakalım bekliyorum merakla.

2. düzey ultrason 20-24 haftalar arası bir perinatoloji uzmanı tarafından yapılıyor canım.
Genelde riskli gebelere yapıyorlar. Örnek; ben...

Doktor konusu fena olmuş senin için.
Doktorun gidene kadar onunla devam etsen zaten doğum zamanından kısa bir süre önce
gidecekmiş. Bir hastaneye bağlı çalışıyorsa zaten bu benim hastam ilgilenin demez mi?
Ya da orda çalışan bir başka doktor doğumunu yaptırır.
En iyisini sen bilirsin tabi.

Evet ponarancım detaylı ultrasonu yapan kişi. Genelde normal gebelik takibi yapmayıp riskli gebeleri takip ediyorlar. Kadın doğum alanında üst ihtisas yaptıkları için daha çok detayı anlıyorlar ama işte yaptıkları kontroller çok pahalı.

Senin doktorun öyle dediyse herşey yolundadır zaten.
Bu cinsiyet öğrenme çok heyecanlı oluyor.:smiley-cool:
Ben de Cumartesi doktora gittiğimde o kadar heyecanlandım ki tansiyonum çıktı.
Ama benimki birazda korkudandı. Tamamen sağlıklı mı değil mi diye.

Canım ben sadece son sayfayı okudum seni kaçırmamak için.Neden riskli hamileliğin canım?? Belki önceki sayfada yazmışsındır ama seninle biraz konuşmak istiyorum.benimde 2li testimde risk sınıra yakın çıktı bende bir arayış içerisindeyim.Bende 2. düzey ultrason yaptırcam.

Ayy Defne de çok hoş Duru da ikiside beğendiğim isimler arasında :)
Bence ikiside süper olur.

Senin isimlerden de pelin i çok beğendim ben kendi adıma.

Canım şimdi okudum mesajını.İkilide riskin kaç çıktı.
Benim 1/254 çıktı.

Benide doktorum Ankarada bir profa yönlendirdi.Muayenesi 480 mış.Ben burdaki doktorumun ismiyle gideceğimden bana 250 olacakmış.Bi de özel otoyla gideceğiz.

Bende bu güne kadar ne yapsam diyordum ama dün bi haber okudum ve kesinlikle Gitmeye karar verdim.

Hatta bir de 22. haftada Konya da ki doktoruma gideceğim.

kızlar herşey yolundaymış çok şükür dr beyninden omuriliklere parmaklara kadar herşeyi inceledi prenetoloji yi sordum şuan yaptığımızdan pek farklı değil gerek yok sende herşey normal dedi zaten 22. haftada kalp ve diğer organları detaylı inceleyeceğiz dedi
bu arada oğluşumun pipisini de gördük:)) hatta fotoğrafladık artık hiç şüphe kalmadı dr emin olalım diye bacak arasına aşağıdan bakıyomuşuz gibi çekti
ne kadar büyümüş oğluşum görmeyeli tabi kocacımdan mutlusu yok erkek babasıyım diye gerinip duruyo yandım valla bunlar büyüyünce beni dışlarlar en iyisi oğluş büyümeden bi de kız yapmak:))
bu arada dr 3 lü test de istedi 1 hafta içinde fırsat bulup yaptırmam gerekiyo

2007 Ekim ayında 18 haftalıkken düşük yaptım. Bebeğin kalbi durdu karnımda.
Yaptırdığım ikili test 20.000/1 çıkmıştı herşey normaldi ama böyle oldu işte...
Otopsi yapılmadığı için kesin sebebi belli değil.

Bu yüzden doktor, şu anda herşey normal görünse bile amniyosentezi düşünebilirsin dedi.
İkili testim 10.000/1 çıktı ama biliyosun bunlar risk tahmini kesin sonuç değil hiçbir zaman.
Bende çok endişeliyim.benneyaptımki

Hımm Pelin mi. Anlamına bakmadım. Ama kulağa hoş geliyor gerçekten.

Canım, sende canını sıkma bence bunlar hep risk tahmini risk yüksek diye kesin
anomali vardır diye birşey yok. Ama yinede ayrıntılı ultrason ve belki üçlü teste daha çok
bilgi verilir sana.

Off paralara bak. Gerçekten çok pahalıymış ama yaptırmazsan için rahat etmeyecek heralde.
Hayırlısı olsun...

Bu arada edhak cım oğlun mu olacak yaşasın:teytey: valla fark etmez değil mi tamamen sağlıklı olsunlar.

R2D2 cim canım ben ayrıntılı ultrasona girdiğimde 19+1 olacağım. 07 haziranda. Randevumu Mustafa Kır'dan aldım. Doktorum onun ismini verdi. Jinemedde çalışıyormuş ama benim hastanemede Salı ve Cumartesileri geliyormuş. Benim de 3'lü test sonuçlarım çıkmış ama doktorumun beni aramasını bekliyorum. Doğumdaymış. Çıkınca arattıracağız dediler. Çok meraklandım. İnşallah bir problem yoktur kızımda.
Şuanda ayrıntılı ultrason ne kadar tutacak bilemiyorum ama çok az olmayacağını tahmin ediyorum. Kızımın sağlığı için ben herşeye katlanırım valla. Yeterki onlar iyi olsun.

Edhakcım canım seni kutlarım. Oğluşun hayırlı olsun. Kızlar babaya erkekler anneye düşkün olur derler ama 2. cisini yapmak bana göre de şart. Cinsiyeti ne olursa olsun kardeşlik duygusunu tatmalarını istiyorum. İnşallah hele bir kızım doğsun da ileride olur.

Kızlar buarada ben kızımın hareketleri baya hissediyorum. Çok hareketli. Hele bu sabah hiç durmadı. İçeride taklalar atıyor sanırım. Pıtır pıtır göbeğim atıp duruyor. Çok güzel bir duygu. Biraz daha büyüsün babası da hissedecek. İkide bir okşuyor ama daha birşey hissetmiyor tabi.

R2D2'cim senin durumunu okuyunca çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun canım. Kötü bir duygudur eminimki. Allah inşallah bu bebeğine sağlıklar versin. Benim ikilide riskim 1/ 66.000 çıktı ama yine de doktorum bütün testleri yapıyor.

Berilcim ben de senin yerinde olsam bebeğimin normal doğumunu bekler ve başka bir doktor araştırmaya başlarım. Bebeğin daha gelişimini tamamlamadan doktorun böyle birşey önermesi bile bence doktorunu değiştirmen için yeterli bir sebep. Sana bunu demeden önce düşünceli bir insan olsa seni tanıdığı başka bir doktora yönlendirirdi. Bence randevularını çok sıklaştırmadan başka bir doktor aramaya başla. Benim tavsiyem de budur arkadaşım.

Hepinizin bebişlerini öpüyorum. Kendinize iyi bakın. Doktorum arayınca size de bilgi veririm..

myangelcim canım teşekkür ederim doğru söylüyosun canım kardeşlik duygusunu tatmak çok önemli valla ben aslında allahım imkan verirse üçüncüyü bile düşünebilirim:))
R2D2 cim canım sana büyük geçmiş olsun çok kötü bir duygu olsa gerek allahım bi daha ne sana ne de başkasına yaşatmaz inşalllh ben ikili test yapmamıştm üçlüyü de önmüzdeki hafta yaptırcam ama canım endişelenme dr lar temkinli olmak istedikleri için bütün testleri istiyorlar birini geri alan allhım ne güzel ikincisini vermiş ve bu sefer inş herşey çok güzel gidecek hep beraber kucağımıza alıcaz bebişlerimizi
kızlar bu arada ben hamile kalmadan önce bu ay hamile kalırsam oğlum olsun adıda eray olsun diye çağırıyordum hep eray oğlum gel hadi diye o sebepten o ay hamile kalınca hep içime erkek gibi doğuyordu şimdi de erkek olduğu kesinleşince eray ismine daha ciddi bakmaya başladım başka bir isim düşünmez oldum sanki başka isim koyarsam onaa haksızlık edecekmişim gibi geliyor
eşimde beğendım diyor bende her türlü teklife açığım dedim bakalım birkaç isim belirleyip içinden oylama yapıcaz iki isimde koymak istemiyorum bakalım hayırlısı
panorancım bu arada senin de erkek olma ihtimali vardı iki oğluş annesi olaraktan fikir alışverişi yapalım:))

R2D2'cum, haklısın endişeli olmakta ama yinede stres yapma. Bu sefer herşey yolunda gidecektir eminim. Emin olmak ve içini rahat ettirmek için dr'un önerisini dikkate almalı. :1hug:

panorancım bu arada senin de erkek olma ihtimali vardı iki oğluş annesi olaraktan fikir alışverişi yapalım:))

Bizim bugün kesinleşir herhalde, eğer erkek olursa eşimle çok önceden kararlaştırdığımız bir isim vardı, kız olursa düşüneceğiz. Yarına yazarım sizlere. :dance:

Canım inşallah seninde benimde bebeklerimiz iyi çıkacak.Ben haftaya gideceğim ayrıntılı için Ankaraya inşallah.Üçlümü de orda yaptırırm artık.

Geçmiş olsun canım inşallah bizim sonuçlarda seninki gibi güzel çıkar.

Haklısın sadece risk ama bir kez söylendimi iyice olmadığını görmeden rahatlayamayacağız galiba.

Bizim bugün kesinleşir herhalde, eğer erkek olursa eşimle çok önceden kararlaştırdığımız bir isim vardı, kız olursa düşüneceğiz. Yarına yazarım sizlere. :dance:

Senin için hayırlı bir evlat olsun gönlüne göre olsun canım

Kızlar doktorum aradı biraz önce. Endişelenecek hiçbirşey olmadığını ve bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Çok rahatladım. Kızımın iyi olmasına çok seviniyorum. İnşallah iki hafta sonra yine göreceğim onu. Sabırsızlıkla bekliyorum. Hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum arkadaşlar..

Günaydın Kızlar,

Dün kontrol iyi geçti, bebek baya büyümüş. Artık eskisi gibi bütün olarak gözükmüyor ultrasonda.

Bizimki kordonunu da pek seviyor, almış bacaklarının arasına, hiçbişi göremedik malesef. :çok üzgünüm:

Ama dr yinede kız gibi sanki dedi, bu ayda kız olarak seveceğiz anlayacağınız. :hooray:
Allah şükür herşey yolunda ve sağlıklı. Gerisi boş.

Myangel bebişin iyi olmasına çok sevindim, hepimizin hep böyle devam etsin umarım.

Ponarancım canım hayırlısı inşallah. Ben bacaklarım açık oturmayı çok severim benim kızım da bana çekmiş herhalde. Gerçi biz baktığımızdan pek birşey anlayamadık ama doktor bacak arası boş dedi. Hepimiz için hayırlı evlatlar olsunlar inşallah. Sağlıkla büyüsünler.

kızlar herkese merhaba, bende bugün üçlü test için gittim 1 hafta sonra öğreniyormuşum sonucu.inşallah bir problem yoktur.R2D2 çok çok geçmiş olsun tabiki her türlü test de sonuçta bize sadece yok gösteriyor dedi bu sabahta dr bana.çok gerçekçi ve açık bir dr sağolsun herşeyi anlattı.şimdi çıkan her türlü olumlu test asla yüzde yüz doğruluk payı vardır diyemeyiz o yüzden içinizi ferah tutun dedi oda.o anda daha önceden içimden kız olsun diye geçirdiğime bile üzüldüm kızdım kendime.allah sağlıklısını versinde hiç farketmez kızlar ya.
edhak demekki senin oğluşun bizim kızların tam ortasınamı düştü yani şimdi :) hayırlısı bakalım...
bu arada bende dr umu değiştirmeye kesin karar verdim ve bugünde diğerine gittim zaten.sanki bugün daha sıcak gibiydi sanırım birbirimize alışma dönemindeyiz :)
cinsiyetini söyleyen bir önceki drum olduğu için kız olduğunu bildiğimden pek bahsetmedim ama buda tam göremediğini söyledi ve 2 hafta sonra üç boyutluda hem cinsiyetine bakarız hemde detaylı inceleme yaparız dedi.inşallah bakalım.

herkesin inşallah her zaman iyi haberlerini alırız.kendinize ve bebişlerinize iyi bakın...

Arkadaşlar,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dün Ankara'da olduğum için yazamadım.

Ben de Zeynep Kamil'de çalışan birini bulup 29 Mayıs'a randevu aldırdım.jeyyar
Zaten bir kere kaydın oldu mu internetten bile randevu alınıyor.
Önce normal gebelik takip bölümüne gidiliyormuş. Sanırım sonra oradan yönlendirecekler.

Ben de her Cuma tartılıyorum.Bugun 17 hafta oldu yaklaşık 1kg almışım.

Bu arada sadece Ferrum Fort adlı demir hapını kullanıyorum.

Benim de içimde kızımın çok sağlıklı olduğuna dair güzel hisler var.
Allah tamamına erdirsin diyelim.
Hepinize sevgiler...a.s.

Bir an evvel iyi sonuçlarını bekliyoruz hayırlısıyla.
Kilo olayında aşmışsın, ben tam 4 kg aldım başından beri, 17. haftam bitmek üzere artık.

Dr. demir hapına başlattı, gyno ferro sanol içiyorum. Daha öncesinde de elevit kullanıyordum, onu bıraktım, buna başladık artık. Kan değerlerim düşük çıktıda.

kızlar bugün 3 lü tarama sonuçlarımı alıp dr ya gösterdim içim rahatladı gibi biraz 1/10.000 den az cıktı dr herşey normal dedi bi oh çektim bu 3'lüyü yaptırmak biraz stres yaratmştı bende nedense

r2d2 ciğim hakkaten kilo konusunda bende seni takdir ediyorum ben 19. haftanın içindeyim tam 5 kilo aldım bebiş ise sadece 266 gram mış marketten alırken 5 kilo etin ne kadar fazla olduğunu düşünüp bide bebeğin sadece bunun 500 gramı bile olmadığını düşününce kendime iyi abartmışım diyorum ama normal miş panoran cım üzülme burda anormal olup takdir edilmesi gereken sanırım r2d2 :))

r2d2 ciğim bu arada güzel haberlerini bekliyorum canım bi de şu kilo işinin bi sırrını alalım:))

panorancım bende elevit kullanıyorum canım dr kan değerlerin normal dedi demir hapı ben yine yazayım istersen kullan dedi elevitle beraber ikisini birlikte kullanmak daha iyi olur sanırsam elevitin içinde ayrıca 12 vitamin var çünkü
bu arada ben vitamin işini abarttım hergün ceviz badem fındık kuru kayısı filan yiyorum bebişin zekası için belkim bu 5 kilonun kaynağı ondandır:icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…