- 13 Aralık 2007
- 849
- 1
-
- Konu Sahibi çikolatalxix_sxuxt
kızlar herkese merhaba,
güzel haberleri okuduça insan seviniyor gerçekten.herkese sağlıklı mutlu hamilelikler tekrar.benim merak ettiğim birşer var kızlar bu dediğiniz 2.düzey ultrason hangi aşamada yapılıyor.
kalın sağlıcakla...
Merhaba Kızlar,
Dünden beri okuyamadım, ne çok onu birikmiş. Tamamen kayboldum. Perinatolojist nedir?
Bahsettiğiniz detaylı ultrasonu yapan kişiler mi oluyor yani?
Benim bildiğim belli bir haftda tüm drlar mutlaka detaylı ulrtason öneriyor ve yapılmasını istiyorlar bebeğin ve tüm organlarının sağlığından emin olmak için.
Benim dr'um ikilin iyi çıkarsa, üçlü yapmaya hiç gerek yok demişti ve yapmayacağız bildiğim kadarıyla.
Bizde yarın dr'a gideceğiz, cinsiyetimiz kesinleşecek inşallah. Bakalım bekliyorum merakla.
Canım ben sadece son sayfayı okudum seni kaçırmamak için.Neden riskli hamileliğin canım?? Belki önceki sayfada yazmışsındır ama seninle biraz konuşmak istiyorum.benimde 2li testimde risk sınıra yakın çıktı bende bir arayış içerisindeyim.Bende 2. düzey ultrason yaptırcam.2. düzey ultrason 20-24 haftalar arası bir perinatoloji uzmanı tarafından yapılıyor canım.
Genelde riskli gebelere yapıyorlar. Örnek; ben...
Doktor konusu fena olmuş senin için.
Doktorun gidene kadar onunla devam etsen zaten doğum zamanından kısa bir süre önce
gidecekmiş. Bir hastaneye bağlı çalışıyorsa zaten bu benim hastam ilgilenin demez mi?
Ya da orda çalışan bir başka doktor doğumunu yaptırır.
En iyisini sen bilirsin tabi.
Evet ponarancım detaylı ultrasonu yapan kişi. Genelde normal gebelik takibi yapmayıp riskli gebeleri takip ediyorlar. Kadın doğum alanında üst ihtisas yaptıkları için daha çok detayı anlıyorlar ama işte yaptıkları kontroller çok pahalı.
.
Ayy Defne de çok hoş Duru da ikiside beğendiğim isimler arasında :)Kavin ismini zaten eşime de söyledim o da beğenmedi canım. Anlamı çok güzelmiş ama dediğin gibi dalga geçerlerse kızımla çok üzülürüm. Defne ve Duru ismini çok beğendik. O yüzden muhtemelen Defne Duru olacak kızımın ismi. Belki de sadece bir tanesini koyarız. Ailenin de fikrini alalım bakalım onlar ne diyecekler.
Pınarcım merhaba canım. Bizi unutmadığına çok sevindim. Sen nasılsın? Tedavi devam mı yoksa bitti mi? umarım herşey yolundadır canım. Cinsiyetler belli oldukça biz de isim arayışlarına başladık işte. Hayırlısı bakalım. Kendine iyi bak olur mu?
Senin isimlerden de pelin i çok beğendim ben kendi adıma.Kızlar,
Ben de Cumartesi doktordaydım. Kızım olacak kısmetse.
Adıda büyük olasılıkla Pınar olacak. Aylin ve Pelin de seçenekler arasında.
Fakat kafam öyle karışık ki! Doktorum beni birde perinatoloji uzmanının görmesinin faydalı
olacağını söyledi. İlk gebeliğime sorun olduğu için bu gerekliymiş. Kendide aynı şeyi yaşamış zaten. Hiçbir problem görülmediği, hocalarının gerek yok demesine karşı amniyosentez yaptırmış.
İkili testimin düşük riskli çıktığını fakat yine de yapmanın önemli olduğunu söylüyor.
Beni de Zeynep Kamil'de bir perinatloji uzmanının görmesini istedi. Ayrıca, ordaki iki hocanın açtığı ayrı bir klinik var sadece ultrason 220 lira.
İşlerinin hızlı yürümesini istersen oraya git dedi.
Aynı doktorun yapacağı şey için bu kadar para vermek anlamsız değil mi sizcede?
Daha önce Zeynep Kamil'e giden var mı? Nasıl randevu alınır ne yapılır hiç bilmiyorum:sm_confused:
Canım ben sadece son sayfayı okudum seni kaçırmamak için.Neden riskli hamileliğin canım?? Belki önceki sayfada yazmışsındır ama seninle biraz konuşmak istiyorum.benimde 2li testimde risk sınıra yakın çıktı bende bir arayış içerisindeyim.Bende 2. düzey ultrason yaptırcam.
Ayy Defne de çok hoş Duru da ikiside beğendiğim isimler arasında :)
Bence ikiside süper olur.
Senin isimlerden de pelin i çok beğendim ben kendi adıma.
Canım şimdi okudum mesajını.İkilide riskin kaç çıktı.
Benim 1/254 çıktı.
.
2007 Ekim ayında 18 haftalıkken düşük yaptım. Bebeğin kalbi durdu karnımda.
Yaptırdığım ikili test 20.000/1 çıkmıştı herşey normaldi ama böyle oldu işte...
Otopsi yapılmadığı için kesin sebebi belli değil.
Bu yüzden doktor, şu anda herşey normal görünse bile amniyosentezi düşünebilirsin dedi.
İkili testim 10.000/1 çıktı ama biliyosun bunlar risk tahmini kesin sonuç değil hiçbir zaman.
Bende çok endişeliyim.benneyaptımki
panorancım bu arada senin de erkek olma ihtimali vardı iki oğluş annesi olaraktan fikir alışverişi yapalım:))
Canım inşallah seninde benimde bebeklerimiz iyi çıkacak.Ben haftaya gideceğim ayrıntılı için Ankaraya inşallah.Üçlümü de orda yaptırırm artık.2007 Ekim ayında 18 haftalıkken düşük yaptım. Bebeğin kalbi durdu karnımda.
Yaptırdığım ikili test 20.000/1 çıkmıştı herşey normaldi ama böyle oldu işte...
Otopsi yapılmadığı için kesin sebebi belli değil.
Bu yüzden doktor, şu anda herşey normal görünse bile amniyosentezi düşünebilirsin dedi.
İkili testim 10.000/1 çıktı ama biliyosun bunlar risk tahmini kesin sonuç değil hiçbir zaman.
Bende çok endişeliyim.
Geçmiş olsun canım inşallah bizim sonuçlarda seninki gibi güzel çıkar.kızlar herşey yolundaymış çok şükür dr beyninden omuriliklere parmaklara kadar herşeyi inceledi prenetoloji yi sordum şuan yaptığımızdan pek farklı değil gerek yok sende herşey normal dedi zaten 22. haftada kalp ve diğer organları detaylı inceleyeceğiz dedi
bu arada oğluşumun pipisini de gördük:)) hatta fotoğrafladık artık hiç şüphe kalmadı dr emin olalım diye bacak arasına aşağıdan bakıyomuşuz gibi çekti
ne kadar büyümüş oğluşum görmeyeli tabi kocacımdan mutlusu yok erkek babasıyım diye gerinip duruyo yandım valla bunlar büyüyünce beni dışlarlar en iyisi oğluş büyümeden bi de kız yapmak:))
bu arada dr 3 lü test de istedi 1 hafta içinde fırsat bulup yaptırmam gerekiyo
Haklısın sadece risk ama bir kez söylendimi iyice olmadığını görmeden rahatlayamayacağız galiba.Hımm Pelin mi. Anlamına bakmadım. Ama kulağa hoş geliyor gerçekten.
Canım, sende canını sıkma bence bunlar hep risk tahmini risk yüksek diye kesin
anomali vardır diye birşey yok. Ama yinede ayrıntılı ultrason ve belki üçlü teste daha çok
bilgi verilir sana.
Off paralara bak. Gerçekten çok pahalıymış ama yaptırmazsan için rahat etmeyecek heralde.
Hayırlısı olsun...
sağlıklı olsunlar.
Bizim bugün kesinleşir herhalde, eğer erkek olursa eşimle çok önceden kararlaştırdığımız bir isim vardı, kız olursa düşüneceğiz. Yarına yazarım sizlere. :dance:
Arkadaşlar,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dün Ankara'da olduğum için yazamadım.
Ben de Zeynep Kamil'de çalışan birini bulup 29 Mayıs'a randevu aldırdım.jeyyar
Zaten bir kere kaydın oldu mu internetten bile randevu alınıyor.
Önce normal gebelik takip bölümüne gidiliyormuş. Sanırım sonra oradan yönlendirecekler.
Ben de her Cuma tartılıyorum.Bugun 17 hafta oldu yaklaşık 1kg almışım.
Bu arada sadece Ferrum Fort adlı demir hapını kullanıyorum.
Benim de içimde kızımın çok sağlıklı olduğuna dair güzel hisler var.
Allah tamamına erdirsin diyelim.
Hepinize sevgiler...a.s.
Bir an evvel iyi sonuçlarını bekliyoruz hayırlısıyla.
Kilo olayında aşmışsın, ben tam 4 kg aldım başından beri, 17. haftam bitmek üzere artık.
Dr. demir hapına başlattı, gyno ferro sanol içiyorum. Daha öncesinde de elevit kullanıyordum, onu bıraktım, buna başladık artık. Kan değerlerim düşük çıktıda.