subat hamişleri burayaaaa

evetttt işin en eğlenceli kısımları başlıyor bencede eşya düzmek panorancım :)
bizim kız olacağını duyan çok sevgili oğlu olan ardadaşlarım bize şimdiden neler neler vaad ediyorlar duysanız inanmazsınız kızlar :) ama varya şakası bile çok tuhaf geliyor bana :) çok fena kaynana olurmuşum ben iyiki kızım oluyor :)))) hani anneler damatlarını çok sever ya o bakımdan yanii:)
bende bugün 16+0 dayım artık daha bir rahatladım sanki.geçen akşam dizlerime göğsüme doğru çekip oturdum farkında olmadan.sanırım sıkıştı minik böcüğümmm .ilk kez böyle hareketlerini hissettim çok güzeldi.tabi doktora sorarsan şu anda hissedilmez dedi ama eskiden böyle kıpırtılar olmazdı.sol kasığımın üzerinde genelde.
ayyy beni bıraksanız sabaha kadar anlatırım

herkese sağlıklı mutlu huzurlu hamileliklerrr kızlarrrrr

herkesin güzel haberlerini bekliyoruzzzzz...

Seliacım hayırlısı olsun inşallah canım. Cinsiyeti hiç önemli değil yeterki sağlıklı olsunlar.
Darkinlifecım canım senin heyecanını anlıyorum gerçekten. Ben günleri bırakın artık saatleri saymaya başlamıştım. Buarada 16 haftadan önce pek doktorlar cinsiyetini söylemiyorlar. Ama doktoruna göre de değişebilir tabi. Allah gönlüne göre versin. Sağlıkla inşallah. Pazartesi bize güzel haberlerini yazarsın.

kızlar herkese selam

benim aklıma takılan bişe var gidincede doktora sorcam zaten ama... ben akşama kadar oturarak çalıştığım için ayak bileklerim baya şişiyor parmaklarımda.ama sabah kalkınca indiğini fark ediyorum.havada ısındığı için artık diz altı çorap giymemeye başladım ve terlik giyiyorum artık.sizdede bu durumu yaşayan varmı.havalarda burada sıcak gidiyor.ondan da olabilir diye okudum nette ama daha erken değilmi yaaa 6.aydan sonra başlaması lazımdııı

Canım bazı vücut 6. ay falan dinlemiyor sanırım. Ben de işyerimde %50 otruyorum %50 hareket ediyorum. Buna rağmen benim ayaklarımda da çok ufak şişlikler olabiliyor. Benim daha çok sabah ellerimde şişmeler oluyor. Yüzüğümü bile oyanatamıyorum neredeyse. Bu şişkinliklerin olmaması için bol bol su içmemi ve çok tuzlu yemekler yemememi önerdi doktorum. Ama sen yine de bunu doktoruna sor. Çünkü şişkinliğin aşırı olması tehlikeli olabilir.

evet doğru diyosun my angel cım kişiden kişiye değişebiliyor.baş dönmesi ve göz kararmasıyla birlikte olmadığı sürece normalmiş.bende dr u arayp sordum az önce.havalar sıcak ve günde 10 saat oturarak çalışıyosun normal panik yokkkkkkkkkkkkk dedi :)
herhalde teli kapattıktan sonrada allahım koru beni bu kadınlardan diyordur içinden :)
şaka bi yana dr um gerçekten iyi yaaa insan bu dönemde kocasından çok güveniyor sanırım doktoruna :) bol suya başladım bende ama hem sudan sanırım hemde bebekten dolayı tuvalette yaşar hale geleceğiz bakalım ...

panorancım nerelerdeydin valla merak etmeye başlamıştım ikinizin de iyi olmanıza sevindim
selia cığım sen de aramıza hoşgeldin
kızlar valla dediğiniz gibi şişlik filan yok bugün itibariyle 17+1 olduk doğru söylüyosun myangelcim bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor olabilir
kızlar benim tek şişliğim midemde ve göğüslerimde hergün biraz daha büyüyorum ve acayip erik yiyorum pazardan aldığım gibi başına oturup 1 kilo eriği bitirdiğim oluyo
bu arada kontrolüme de az kaldı pazartesiydi ama eşimin işi çıktığından salıya aldık artık salı akşam haberlerimi veririm size
bu arada unisex munisex derken annemlerden gelen hediyelerle birlikte bizim ufaklığın battaniyesinden kangurusuna 0-3 aylık giysilerini baya düzdük valla bundan sonra her gördüğüme atlamıcam:))

Selia hoşgeldin canım.

Doktorum büyük ihtimal kız dedi.Kesin 2-3 hafta sonra belli olur dedi.

Adını koyduk hemen Ceren :) Sürekli ismiyle hitap ediyoruz.Sonra değiştirmek istemem inşallah :)

Bugün 14+6 yım.

Darkinlifecım canım hayırlı olsun. Sen de sanırım erkek istiyordun. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Eğer öylese olsun hiç üzülme. Allah herşeyin hayırlısını verir canım. Yeterki hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar. Benim kızımdan tek isteğim okuması ve iyi yerlere gelmesi. Bunun için de hep dualar ediyorum. İnşallah hepimizin çocukları böyle olur. Biz daha tam olarak isim bulamadık kızıma ama büyük ihtimalle Duru diye düşünüyoruz. Ceren ismi de çok güzel. Biz daha kıyafet almaya başlamadık. Önümüzdeki ay haziranın 7'sinde 2. düzey ultrasonografi yapılacak. Kesin emin olalım öyle başlayalım hazırlıklara dedik. O yüzden bu tarihi bekleyeceğiz. Haziranda artık ufak ufak kızımın eşyalarını almaya başlarız.

İçime hep erkek doğmuştu.Erkek istediğimden değil de.Rüyamda da erkek görmüştüm.Ama önemli olan hayırlısı tabiki yeterki sağlıklı olsun bebeğim.

2. düzel ultrasonda nelere bakılıyor canım? Gideceğin zaaman bebeğin kaç haftalık olacak?Neden önerildi?

Bana ayrıntılı ultrason önerildi ama tam olarak nasıl bilmiyorum.Bebeğin gelişiminin organlarının normal olup olmadığı kontrol edilecek.2lide biraz riske yakın çıktık da.

Bende Duruyu çok beğenirim.Hatta bu sabah düşündüm sevdiğim isimleri tekrar Ceren,Duru,Dilara,Simge,Ela şeklinde şimdilik.Ama hep Ceren deniliyor sanırım Ceren olacak :)

Bizde kesin belli olmasını bekliyoruz.Haftaya doktora giderim belli olur heralde kesin.

Canım inan benim de içime doğan hep erkekti. Ama belki bu bilinçaltımızdan kaynaklanıyor. Herneyse dediğin gibi önemli olan sadece sağlıkları. Benim ikilide herhangi bir problem yoktu. Hatta normalde 1/1.000 iken benimki 1/66.000 çıkmıştı. 3'lü test sonucumu 2 gün sonra Perşembe günü alacağım. İnşallah bir problem yoktur ama doktorum ayrıntılı ultrasonografiyi bir problem olduğundan istemedi. Biz bunu bütün gebelerimize öneriyoruz. Bütün iç organları ve diğer organları ayrıntılı olarak göründüğü için problem varsa daha kolay saptanabiliyor dedi.
Buarada araştırma yaparken kız isimleri için Kavin ismini buldum. Güçlü kuvvetli kız çocuğu demekmiş. Bu da hoşuma gitti. Biz de şuan çok kararsızız. Hayırlısı bakalım..

Canım Anlamı güzel ama.
Kavun diye alay edilme ihtimali çok büyük.

Çocuk isimleri seçerken böyle başka şeyleri çağrıştırmayacak isimler olsa iyi olur.

Çok duyuyorum ben öğrencilerimden birbirlerine isimlerini değiştirerek hitap ettiklerini.Mahmuta elma armut kel mahmut deniliyor mesela.

benim çin takviminde erkek çıkmıştı :) Bide ben tam yumurtlama gününü hissetmiştim.Ondanda erkektir diye düşünmüştüm.

kıslar benimm pınar80 , vay vayy cinsiyetler olustu isimlere geldi sıraa ha :))))))))))
hayırlısı olsunn hepiniz içinnn,, ee dark cımm yapıcan bana gelinn eh yas farkı 3 normall esmer olsun kıs baree:) sarımaa:) bende oğlusumu beklerken düsündüğüm isimleri yazıım sizee kıs beklioduktaa:)
helin
hiranur
ilayda
ceren
imla
aklıma geldikçe yazrıımm yine öpüldünüzz göbüşlere ii bakın:)))

Kavin ismini zaten eşime de söyledim o da beğenmedi canım. Anlamı çok güzelmiş ama dediğin gibi dalga geçerlerse kızımla çok üzülürüm. Defne ve Duru ismini çok beğendik. O yüzden muhtemelen Defne Duru olacak kızımın ismi. Belki de sadece bir tanesini koyarız. Ailenin de fikrini alalım bakalım onlar ne diyecekler.
Pınarcım merhaba canım. Bizi unutmadığına çok sevindim. Sen nasılsın? Tedavi devam mı yoksa bitti mi? umarım herşey yolundadır canım. Cinsiyetler belli oldukça biz de isim arayışlarına başladık işte. Hayırlısı bakalım. Kendine iyi bak olur mu?

Kızlar,
Ben de Cumartesi doktordaydım. Kızım olacak kısmetse.
Adıda büyük olasılıkla Pınar olacak. Aylin ve Pelin de seçenekler arasında.

Fakat kafam öyle karışık ki! Doktorum beni birde perinatoloji uzmanının görmesinin faydalı
olacağını söyledi. İlk gebeliğime sorun olduğu için bu gerekliymiş. Kendide aynı şeyi yaşamış zaten. Hiçbir problem görülmediği, hocalarının gerek yok demesine karşı amniyosentez yaptırmış.

İkili testimin düşük riskli çıktığını fakat yine de yapmanın önemli olduğunu söylüyor.

Beni de Zeynep Kamil'de bir perinatloji uzmanının görmesini istedi. Ayrıca, ordaki iki hocanın açtığı ayrı bir klinik var sadece ultrason 220 lira.
İşlerinin hızlı yürümesini istersen oraya git dedi.
Aynı doktorun yapacağı şey için bu kadar para vermek anlamsız değil mi sizcede?

Daha önce Zeynep Kamil'e giden var mı? Nasıl randevu alınır ne yapılır hiç bilmiyorum:sm_confused:

Son düzenleme:
R2D2 canım benim doktorum da bebeğimde hiçbir sorun olmamasına rağmen perinatolojiste yönlendirdi. 2. düzey ultrasonografiyi bebeğinin iç organlarında ve dış görünüşünde bir aksaklık olup olmadığını anlamak için yapıyorlar. Hiçbir zararı yok sadece biraz maliyetli anladığım kadarıyla. Benim doktorum beni Jinemed'de bir doktora yönlendirdi. Kalamışta şubesi varmış.Kısmetse 07 haziranda oraya gideceğiz. Zeynep kamile ben de hiç gitmedim. Nasıl randevu alınır hiç bilmiyorum gerçekten. Buarada kızlar çoğalıyor anlaşılan. Allah hepimize sağlıklı bebekler nasib etsin.

Ya evet kızlar çoğalıyor. Tamamiyle sağlıklı olsun gerçekten önemli değil.
Beni de Bağdat Caddesinde Fetus Sağlığı merkezi'ne yönlerdirdi. Dedim ya
Zeynep Kamilde ki doktorların kurduğu bir klinik.

Jinemedi duymuştum. Sen kaç haftalık olacaksın 2. düzey ultrason için gittiğinde? Hangi doktordan aldın randevu?

kızlar herkese merhaba,

güzel haberleri okuduça insan seviniyor gerçekten.herkese sağlıklı mutlu hamilelikler tekrar.benim merak ettiğim birşer var kızlar bu dediğiniz 2.düzey ultrason hangi aşamada yapılıyor.çünkü ben ikili testimi yaptım normal çıktı.yarında 3 lü için gidiyorum.bu yaptırmış olduğunuz testi merak ettim ben.benide bilgilendiririseniz sevinirim.

bu arada bir konuda fikrinizi almak istiyorum yardımcı olun bana nolur.hamilelik öncesinden devam ettiğim bir doktorum var hatta şu anda gittiğim.ama kendisi tam benim doğumuma yakın yurt dışına gidiyor 2 ay kadar kalacak.kasım başı normalde doğuum tarihimiz ama dr um 20 ekime kadar burdayım sezeryan düşünürsen 18 gibi yaparız doğumunu dedi ama ben normal olmasını istiyorum şimdilik.bunu duyunca başka bir dr arayışına girdim 2 kezde ona gittim ama bu dr uma alıştığımdan mıdır nedir birde elektriklerimiz çok tuttu :) diğerine bir türlü ısınamadım.en son ona gittiğimde bebek ters duruyor diye bana boyunu ve kilosunu hiç söylemedi sadece kalp ritmi çok düzenli bir problem yok dedi.bende heyecandan sormayı unuttum.biraz soğuk geldi alışamadım.sizce ne yapayım yarın gideceğm dr yine benim eski dr um . yardımlarınızı bekliyorum kızlar.

kalın sağlıcakla...

kızlar herkese slm şuan dakikaları sayıyorum çünkü saat 5.30 da dr a randevum var bebişimi görmek için sabırsızlanıyorum kesin cinsiyeti öğrenicez artık bende isim bakmaya başlıcam sizinkiler çoktan kesinleşmiş bile ne güzel
kız annesi olmak benim içinmden hamileliğin başından beri erkek geçiyodu dr da geçen ay erkek olabilir demişti ama ne yalan söyliyim hala içimde bi kız umudu var:))
tabi herşeyin başı sağlık
berilcim izmir gibi büyük bir şehirde yaşıyorsun tabi dr a alışmak çok önemli ama ben senin yerinde olsam normal doğum yapmam için bir sakıncam yoksa sonuna kadar normal doğum için beklerim sezeryanda tekrar normal hale dönmek ayları buluyormuş bide ikinci bebeği de sezeryan yapmak zorunda kalıyomuşsun tabi yine karar senin ve eşinin ama mutlaka iyi bir dr daha bulabilirsin çevrenden bir araştır bence
kızlar benim gelişmeleri akşam yazmaya çalışcam durunuzu defnenizi pelininizi hepsini öpüyorum bu kadar kız içine de bir erkek yakışır aslında hadi bakalım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…