subat hamişleri burayaaaa

oooooooo işte bu muhabbetler çok süper olmuş kızlar yaa odaydı yataktı süstü falan derken bende internette kaybolmuştum bu aralar.ne kadar çok çeşit var insanın aklı karışıyor ama beninde favorim oyun parklı olanlar.hem kafasını şuraya buraya vurdu yatakta derdi olmayacak.her tarafı yumuşacık.isterse 10 takla atsın yatakta:)
kızlar benimde çok şükür sonuçlarım iyi çıktı dr cuma günüde genel organ taraması ve damar yapısını incelemek için çağırdrı.pen tabi biraz panikledim acaba bişeymi var diye ama normalmiş sanırım bu taramalarda.19.haftanın içindeyim şu anda bende.neden bu kadar pimpirikli olmak zorundayız yaaaa:)
bende aşırı derecede karpuz ve kavuna düşkünlük başladı.yarım karpuz yiyorum akşamları tabi sabaha kadarda tuvalate :)
herkesin iyi olmasına çok sevindim
r2d2 ciğim bence kafanı böyle şeylerle bulandırmadan en güvendiğin kurum ve dr nerdeyse ona git başkada kimseyi tanıma derim ben nacizane düşüncem budur.ne kadar çok yere gidersen hep farklı şeyler çıkıyor ortaya.dr lar bile kendi aralarında tedavi yöntemlerini eleştirebiliyorlar.sen şimdiden kendine ve bebeğine stres yaşatma.bildiğiğn yere git kafan rahat olsun.iyi haberlerinş bekliyoruz inşallah

allahım herkese hayırlı sağlıklı hamilelikler nasip etsin...

bebişlere dikkatttt :)

R2D2 canım pazartesi kontrolün vardı diye biliyorum ama henüz birşey yazmamışsın. Meraklandım. Kötü birşey yoktur umarım. en yakın zamanda haberini bekliyoruz.

ya kızlar benim göbüş iyice büyümeye başladı ayaklarım incecik kaldı valla sadece göbeğime mi kilo alıyorum ne sizde durum nasıl
bi de biz ne zaman hamile kıyafetleri giymeye başlıcaz benimki yakındır da artık eski bol gelen yada esnek kıyafetlerim kurtarmamaya başladı da :))

ben giymeye başladım bile hamile kıyafeti.çünkü göbüş bayağı çıktı ama hala bazısı anlamıyor
bu sene göğüs altından başlayan bol bluzler moda ya kızlar kurtardı bizi valla.işyerinde hamile pant üzerine bol bol tunikler giymeye başladım bide onlara uygun takılar yapıyorum süper oluyor.bide şu diz altı taytları paça kısmı dantelli olanlar bir rahatki ... herkese öneririm üzerine uzun bluzlerle çok şık oluyorrr...uydurmaya çalışıyoruz işte.ama benim sivilcelerim arttı gibi.isilik gibi çok rahatsız etmiyor ama güzellik elden gitti kızım büyümeye başladıkça :) napalım ...

Ya arkadaşlar vallahi ben de bayadır giymeye başladım hamile kıyafeti. Çünkü benim göbiş de baya büyüdü. Ama berilciğimin dediği gibi daha yeni anlayanlar bile çıkıyor. Nasıl bir göz bilemiyorum ama ben de oh ben pek kilo almamışım diye seviniyorum öyle olunca. Berilcim canım benim de yüzümde, boynumda ve dekolte kısmında sivilcelerim felaket diyebilirim. Bir de kilo alınca yüzüm tepsi gibi çıktı. Ben makyaj yapmasını da sevmeyen bir tipim. Böyle idare ediyoruz ama aynaya bakınca kendime dil çıkartmadan yapamıyorum. Olsun. Kızım için herşeye değer. Tek sorun göbek şiştikçe artık seri hareket edememeye başladım. Hiç yerimde durmazdım ama iki kıpırdayınca nefesim daralıyor. Bir de geceleri çişe kalkmak zor. Kalkmadn da olmuyor yaw..

hımm ben de kendime dert ediyodum daha hamile kıyafeti gymek için erken diye iyi iyi sevindim demek bii anormal kilom yok bende dün 36 bedenlere uygun yeşil hamile pantalonu bulup atladım yeşile bayılırım...tam oturdu valla yandan ayarlamalı olması göbüş büyüdükçe ne giycem derdi yaratmıcak

bu arada kızlar sizi dinledikçe benim oğluş konusunda hiç şüphem kalmadı çünkü bende sivilce ve lekelerden eser yok aksine beni gören hamilelik sana yaradı güzelleştin diyolar
ne yapsam hep hamile mi kalsam ne? :))

my angelim benim öle geceleri çiş derdim filan kalmadı ilk 2 ay yarım saat te bir çıkardım ama şimdi normal hayatıma döndüm gibi allah yardımcın olsun canım valla ben geceleri kalktığım zaman bide uykum kaçıyodu uyumak için yarım saat cebelleşirken yine tuvalete kalkıyorum derken sabah oluyodu

bi de kızlar bizim bi ara tetanoz aşısı mı ne vurulmamız gerekiyomuş bi bilgisi olan var mı ne zaman ??

Ohh ohh herkesin göbekleriçıkmaya başlamış

Benim kontrolum iyi geçti herşey normal görünüyor.
Üçlü testim yapıldı risk düşük çıktı. Ama ben gene de doktorumu sıkıştırıyorum
amniyosentez yapalım diye. Çünkü içim rahat değil.

Bu arada tetanoz aşısı 21. haftadan sonra yapılıyor. Doktorlarınıza sorun.
Ben henüz sormadım.

r2d2 ciğim senin ve bebeğin adına çok sevindim canım içini ferahtut dr gerek yok dediyse gerçekten yoktur çünkü dr lar ıncığı cıncığı araştırmak için bahane arıyolar zaten risk belli değerin üstünde çıkınca istiyolar

benim tetanozu hafta gibi yaptırmam gerekiyo o zaman 10 gün sonra kontrol var sorarım dr uma ona göre yaparız

R2D2cim canım ben de çok sevindim. İnşallah sonuna kadar böyle sorunsuz devam eder hamileliklerimiz. Buarada ben de edhak'a katılıyorum. Madem doktorun uygun görmedi zaten yapılması bile riskli olan bir şeyi risk yokken niye yaptıracaksın ki. Allah göstermesin ama biliyorsun amniyosentezde de az da olsa düşük riski var. Ben senin yerinde olsam doktorumu dinler rutin kontrollerime devam ederdim. Bir de bu tetanoz aşısı ile ilgili benim de bir bilgim yok ama Cumartesi günü randevumuz var. Ben de sorarım bakalım ne diyecek. Gerçi ben bugün yeni 20. haftaya girdim ama belki bir dahaki kontrolümde yapar doktorum.

Günaydın Kızlar,

R2D2''cum, sonunda senden ses çıktı, pek sevindim. Herşey yolundaymış, ne güzel, hepimizin böylece devam etsin. Amniyo konusuna gelince, benden 2 hafta ilerde bir arkadaşımın ikili test sonuçları (1/7000) çıkmış olmasına rağmen, dr yaşından dolayı yapılmasını önerdi. Onlarda da biraz dr'u bu konuda zorlayarak oldu. Bakalım şimdi sonuçları bekliyorlar, 1 hafta dinlenme verdi dr, işe falan gitmedi. Kolay işler diil yani...

Tetanoz konusunda da dr bana Haziran içerisinde yaptırabilirsin demişti, ben bugün yaptıracağım. Hafta ya da başka bir şey belirtmedi.

Merhaba arkadaşlar. Hafta sonu biz de ayrıntılı ultrason için gittik. Başka bir doktor baktı ve bebeğimizin herşeyi normal olarak çıktı. O kadar çok büyümüş ki inanamadım. Doktorumuz 3 boyutluda yüzünün resmini çekti ve bize verdi. Gözleri, burnu, alnı, dudakları, çenesi herşeyi görünüyor. İnanamadım gerçekten. Onu görünce biran önce kollarıma almak istedim. Çok güzeldi. Doktorumuz 2 hafta sonra yeniden kontrole çağırdı. Bize çok erken bir zamanmış gibi geldi ama mutlaka bir bildiği vardır elbet. Buarada tetanoz aşısını da sordum. Ben geçen sene eylül ayında parmağımı kestiğim için tetanoz yaptırmıştım. doktorumuz da eğer 5 yıl içinde tetanoz yaptırmışsak bir daha yaptırmaya gerek olmadığını söyledi. En azından onun masrafından kurtulmuş olduk. Bir de artık cinsiyetimiz kesinleşti. Bu doktor da kızımın olacağını söyledi. Sizde durumlar nasıl?

my angelcim çok sevindim canım senin adına bak şimdi senin yerine bende heyecanlandım dr um bana 15-20 si arası gel demişti ayın 15 i olmasını bekliyorum 1 ay olcak nerdeyse özledim valla oğluşumu
benim dr da 3 boyutlu görüntü yok sanırsam ama 3 boyutlu görmeyi bende çok istiyorum izmire kayınvalidemlere gidecez 1 ay sonra belki orda gidebilirim
canım zaten bir zaman sonra kontrolller sıklaşmaya başlıyormuş tedirgin olma boşuna yaklaştıkça her hafta gitmeye başlıcaz inş

Merhaba Kızlar,

Myangel 3 boyutlu görmek çok güzel oluyordur herhalde:) Merka etme çok yakında kucağımızda olacak hepsi:)

Bizim dr kontolüne pek çok var daha, Temmuz başına aldım ben, böylece artık öğrenebileceğiz cinsiyetini kesin. 23. haftada erkeklerinde cinsel organ gelişimi tamamlanmış oluyormuş, daha çok var yani...
Artık hareketlerini hissedebildiğim için içim daha rahat yinede eskisine göre, meraklanmıyorum yani.

Günaydın arkadaşlar. Hepinize teşekkür ederim. Size tavsiyem eğer fırsatınız varsa mutlaka doktorunuza sorun 3 boyutlu görebilir miyiz diye. Gerçi cihazlar elverdiği ölçüde görünüyor ama doğmadan önce böyle bir resminin olması bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Ben ikide bir resmine bakıp bakıp öpüp duruyorum kızımı. Büyüdüğü zaman ultrason görüntülerini albüm yapacağım. Edhakcım ve ponarancım size de sorunsuz kontroller dilerim. Yolun yarısı bitti artık. İnşallah son yarısında da sağlıkla üstesinden geliriz. Herkese iyi haftalar...

myangelcim iyi dileklerin için teşekkürler canım inş dr umda vardır da başka yerlerde aramam ama mutlaka gidicem çok merak ediyorum çünkü
panorancım inş bu kontrolde bebişin artık naz yapmaz da cinsiyetini kesinleştirirsiniz hareketlerini hissedebliyorum demişsin valla ben hala çok net hissetmiyorum sadece yatar pozisyondayken bazen karıncalanma gibi bi an bişeyler hissediyorum sanırsam onlar bebişimin hareketleri sende de böyle mi oluyor yoksa daha net mi?

bi de kızlar piyasada bu anne karnındaki bebeğin kalp atışlarını dinleme cihazı var onlar hakkında ne düşünüyorsunuz bebeğe bi zararı var mıdır gerçekten duymak mümkün mü?

Edhakcım o dediğin aleti ben de duydum. Daha doğrusu eşim söyledi. Takmış kafasına ben biraz daha geçsin alacağım diyor. Ama ben bu konuda hiç araştırma yapmadım. Zararının olup olmadığını da bilmiyorum ama olduğunu sanmıyorum.
Buarada bebeğimin hareketini ben de sabahları ve akşam yemekten sonra daha çok hissediyorum. Hatta ayağı ile dayandığını falan düşünüyorum çünkü geriliyor göbeğim. Pıt pıt atıyor hareket ettiğinde. Sanki kas seyirmesi gibi oluyor. Bir de kızlar daha hareketli olurmuş diyorlar. Erkek hareketleri daha yavaş olurmuş ve daha geç hissedilirmiş diyorlar ama ne kadar doğrudur bilmiyorum tabi. Benim okuduğuma göre bebek hareketleri 24-28 haftaları arasında fazlalaşırmış. En son haftalarda da yeri dar olduğu için pek hareket edemezmiş. Yani anlayacağınız bebişlerimizi tam olarak hissetmemize daha 1 ay var. Çabucak geçer inşallah..Sen de hiç endişelenme canım..

canım teşekkürler endişe etmiyorum çok şükür dr a gittiğimde herşey normal ve sağlıklı demesi bana bir sonraki kontrole kadar yetiyor ama merak ediyorum işte ilk hamilelik olunca acaba ne hissediyorum hissettiklerim bebeğim mi diye sorgular oldum
dediğin gibi bi 1 ay kadar daha sabretmek gerekiyor sanırsam
ben de alsam mı almasam mı diye kararsız kaldım şayet alırsam da gece gündüz evin içinde onla dolaşırım diye korkuyorum
herşeyin fazlası zarar ya bebişe bir zarar verir mi bilemedim biraz araştırmak en iyisi sanırsam bi de dr uma soralım bakalım

my angelcim bi de senin doğum geri sayım tablon yok canım istersen bana tahmini doğum zamanını söyle senin içn düzenleyeyim canım

Kızımın tahmini doğum tarihi 30/10/2008 olarak görünüyor canım. Sen düzenlediğin zaman benim mesajlarımda bu nasıl görünecek? Ben hiç yapmadım da bilemiyorum o yüzden. Çok teşekkür ederim Edhakcım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…