Gebeliğe Hazırlık Şubat Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tedaviyi aksatma tahlillerde nasıl çıkıyor pko olduğun? Hangi testleri yaptı? Ultrasonla karından mi baktı. Bence o kadar sorun yok bizde sadece Zaman gerekli 🤗
Karnimdan bakti 2 ay adet gorememistim tarlusal verdi tarlusalla adet gördüm ama parca parca et dusurdum ben dusuk yaptim sanmistim acile gittim acilden alttan ultrason yaptılar ordada bi sorun cikmada duseb rahin duvariymis hormon testi yapildi onlarda temiz 12 ay denemen gerek eger normal yolla gebe kalamazsan farkli yollara bakariz dedi

Karnimdan bakti 2 ay adet gorememistim tarlusal verdi tarlusalla adet gördüm ama parca parca et dusurdum ben dusuk yaptim sanmistim acile gittim acilden alttan ultrason yaptılar ordada bi sorun cikmada duseb rahin duvariymis hormon testi yapildi onlarda temiz 12 ay denemen gerek eger normal yolla gebe kalamazsan farkli yollara bakariz dedi
Düzenli olmasına dikkat et. Olmayınca eğer gebelik yoksa bekletmeden çaresine bak yani icersi temizlensin kendine gelsin. Bizde 1 yıl bekledik ondan önce doktorlar olmuyor diye o gözle bakıp pek tedavi etmiyor. Beslenme dikkat et

Düzenli olmasına dikkat et. Olmayınca eğer gebelik yoksa bekletmeden çaresine bak yani icersi temizlensin kendine gelsin. Bizde 1 yıl bekledik ondan önce doktorlar olmuyor diye o gözle bakıp pek tedavi etmiyor. Beslenme dikkat et
Bu ay olmadiysa sogan kuru denemeyi düşünüyorum baklm kesin emin olayimda

Hayır aksine asıl çatlama günü önemli. Çatladıktan sonra yumurta dölleniyor zaten. Çatlamadan önceki pik günlerinde ilişkiye girmemizin amacı spermlerin 2-3 gün içerde canlı kalması yani önceki ilişkilerinizdeki sperm de çatlama günü döllüyor yumurtayı
Hadi ya sağol :)

Kızlar sizden öğrendiğim kadarıyla son adet günüm bugün ovülasyon testi yaptım sonuç bu böyle olabilir mi yani yumurtlama günüm mü ?

Testi atamadım sanıeım

Eklentiler

• CC01D929-7C59-4FD3-B148-F9D1C8D1419F.jpeg
    CC01D929-7C59-4FD3-B148-F9D1C8D1419F.jpeg
    132,6 KB · Görüntüleme: 75
Bu baya pik 🙂 adet döngünüz kaç gün? Döngü kısaysa adetten hemen sonra yumurtlama olabilir
5 gün sürer hiç sapmaz bugün de 5. Gün ben de şaşırdım geçen ay adetten 10 gün sonra falan başlamıştım adete birkaç gün kala ikinci çizgi silik çıkınca oldu sanıp bırakmıştım öyle yapılmadığını burada öğrendim 🙈 yalnız emin olamadım size sorayım dedim bu pikse bu üç günü değerlendireyim yani ? Yine teste de bir dahaki adete kadar devam mı etmeli acaba

5 gün sürer hiç sapmaz bugün de 5. Gün ben de şaşırdım geçen ay adetten 10 gün sonra falan başlamıştım adete birkaç gün kala ikinci çizgi silik çıkınca oldu sanıp bırakmıştım öyle yapılmadığını burada öğrendim 🙈 yalnız emin olamadım size sorayım dedim bu pikse bu üç günü değerlendireyim yani ? Yine teste de bir dahaki adete kadar devam mı etmeli aca
Bu baya pik 🙂 adet döngünüz kaç gün? Döngü kısaysa adetten hemen sonra yumurtlama olabilir
adet döngüsü demişsiniz pardon 😊 26 gün falan sürüyor ortalama

Kızlar merhaba, benimde adetimin 6’inci günü klomen kullanıyorum. Doktorum haftaya cumaya cağırdı biraz geç sanki, ondan önce yumurtlama olabilir mi ? Ovulasyon testiyle yinede takip edeyimmi bilemedim

newmoon10 newmoon10 merhaba canım beni de ekler misin 🤗
26 yaş , 3 yıldır istiyoruz bat tarihim 12 Şubat 😍 Bu ay bal tarçın çörekotu kürü yapıyorum . İnşallah sonucum olumlu olur . Allah'ım herkesin gönlüne göre versin inşallah 😍 laboquick ovulasyon kullanıyorum 😍

Kızlar merhaba, benimde adetimin 6’inci günü klomen kullanıyorum. Doktorum haftaya cumaya cağırdı biraz geç sanki, ondan önce yumurtlama olabilir mi ? Ovulasyon testiyle yinede takip edeyimmi bilemedim
Her ihtimale karşı takip et ya da değerlendir bence, hani yumurtlama haftaya kadar da olabilir erken de olabilir ama dr o zaman cagirdiysa bir bildiği vardır:)

merhabalar, beni de ekler misiniz :))

1-Beklenen Adet Tarihiniz?- 30 Ocak
2-Kaç yaşındasınız? 35
3-Kullandığınız herhangi bir ilaç/takviye var mı gebeliği destekleyici? L-Thyroxin, Folik asit, Klomen, Ovitrelle, Utrogest
4-Varsa Kullandığınız ovulasyon testi markası? Clearblue
5-Ne kadar süredir çocuk istediğiniz? 7 ay
6-Herhangi bir sağlık sorununuz var mı? hayır

5 gün sürer hiç sapmaz bugün de 5. Gün ben de şaşırdım geçen ay adetten 10 gün sonra falan başlamıştım adete birkaç gün kala ikinci çizgi silik çıkınca oldu sanıp bırakmıştım öyle yapılmadığını burada öğrendim 🙈 yalnız emin olamadım size sorayım dedim bu pikse bu üç günü değerlendireyim yani ? Yine teste de bir dahaki adete kadar devam mı etmeli acaba
Adet döngün derken kaç günde bir adet oluyorsun demek istedim? 24-25 gün gibi kısaysa o yüzden yumurtlama erken olur. Tabii ki değerlendir sen çatlama da dahil olmak üzere, takip et. Bazen iki kere yumurtlama olabiliyor test yapmaya da devam et yine de

X