- 24 Kasım 2017
- 872
- 1.529
- 39
Amin inşallah canımmrb kızlar hastaneden aradılar bir tane sağlıklı embriyom varmış bir tanesi de ne sağlıklı ne de tam sağlıksız diyebiliriz dedi o nasıl oluyor anlamadım moralim bozuldu biraz ama inşallah sağlıklı gelen embriyo ile transferim başarılı olur ve sağlıkla kucağıma alırım Allah yardımcımız olsun
Tamam canım çok teşekkür ederim.Merkezimle görüştüm drum 2,5 altı olmadan transfer yapamazmis zaten.Benimki 4,38 daha önce böyle bir sıkıntım yoktu.Endokrin bölümüne yönlendirdi.Endokrin bölümünde ne bekliyor beni?Tedavim çok mu gecikir?Adetim bugün başlıyor ay bidahakine yetişir miyiz?Okuyan bilen diğer arkadaşlar da yazarsa sevinirim.cnm çok yüksek değil ama biz hamileliği düşündüğümüz için 2,5 ve altı olması gerekıyor çünku zaten hamilelıkte tsh yükseleyebiliyor... birde muhakkak antitpo ve antitg testi yaptır eğer bu değerlerin pozitif çıkarsa haşimeto teşhisi konuluyor... bu hastalıga sahip olan kişilerini ömür boyu ilaç kullanması gerekıyor çünkü vücutlarında tiroid hormonlarına saldıran antikorlar mevcut oluyor... bende de haşimeto hastalıgı var sabah aç karnına ufak bir ilaç kullanıyorum şu an herşey kontrol altında , sende yaptır cnm
Canim ben ayrintili ultrosona girdim haşimeto cikti ilac kullaniyorum suan iyi birde prolaktin 30 degil en fazla 10 olmali transfere girerken yukarisi cikarsa tutmuyormus benim doktorumda tsh ve fsh yuksek cikinca yapmiyor birde doktorum sagolsun butun tahlilleri istemisti ben hepsini yaptirdim karyotip genetik kan pihtilasma kan tahlilleri d vitamini hepsini istemiştikızlar sadece tsh yeterlı değil antikorlarinizede baktırın... antitpo ve antitg çok önemlı ... tsh 2,5 altı olmalı ... prolaktin ise çok değişken bir hormon uykusuzluk, cinsel ilişkı bile etkıleyebılıyor... prolaktini ölçtürürken mümkün olduğunca uykunuzu almış, cinsel ilişkıden en az 2 gün uzak kalmış ,meme ucuna dokunmama ve stresli olmamanız gerekıyor.... hastaneden hastaneye göre değişkenlık gösteriyor mesala benım tedavi olduğum merkez prolaktini 30 ve üzeri tsh ise 3,5 ve üzeriyse transfer yapmıyor...
Oncelikle gecmis olsun canim bende anlam veremedim o 1 embriyonu neden 5.gune goturmek istedilerki neyse biz mikrocip yaptirdik tavsiye ediyorumKizlar mikro cip yontemini deneyen oldumu
Sağol canım bakalım araştırıcam bülent traştan randevu alıp görüşmeye gidicem onagöre baķıcazOncelikle gecmis olsun canim bende anlam veremedim o 1 embriyonu neden 5.gune goturmek istedilerki neyse biz mikrocip yaptirdik tavsiye ediyorum
Yok cnm 1 ay falan gecikir ilacını düzenli kullanırsan tsh hmn düzene giriyorTamam canım çok teşekkür ederim.Merkezimle görüştüm drum 2,5 altı olmadan transfer yapamazmis zaten.Benimki 4,38 daha önce böyle bir sıkıntım yoktu.Endokrin bölümüne yönlendirdi.Endokrin bölümünde ne bekliyor beni?Tedavim çok mu gecikir?Adetim bugün başlıyor ay bidahakine yetişir miyiz?Okuyan bilen diğer arkadaşlar da yazarsa sevinirim.
Cnm büyük ihtimalle ister. Sende söyleyebilirsin. Birde modülün varmı diye boyun ultrasyonu isteyecek senden
Ewt cnm benden de istendi hepsini yaptırdım :)Canim ben ayrintili ultrosona girdim haşimeto cikti ilac kullaniyorum suan iyi birde prolaktin 30 degil en fazla 10 olmali transfere girerken yukarisi cikarsa tutmuyormus benim doktorumda tsh ve fsh yuksek cikinca yapmiyor birde doktorum sagolsun butun tahlilleri istemisti ben hepsini yaptirdim karyotip genetik kan pihtilasma kan tahlilleri d vitamini hepsini istemişti
Tamam canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..Yok cnm 1 ay falan gecikir ilacını düzenli kullanırsan tsh hmn düzene giriyor
Tamam canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..Yok cnm 1 ay falan gecikir ilacını düzenli kullanırsan tsh hmn düzene giriyor
Anladım canım inşallah yarın işim erken biter.Vallahi başım ağrıdı düşünmekten.Cnm büyük ihtimalle ister. Sende söyleyebilirsin. Birde modülün varmı diye boyun ultrasyonu isteyecek senden
mrb canım inşallah ikiside sağlıklı döner hakkında hayırlısı olsun inşallahMerhaba arkadaşlar nasılsınız.Benim heycanlı bekleyişim devam ediyor.iki 5. Gün embriyom genetiğe gitti.inşallah sağlıklı çıkar ve şubatta transferim olur.sağlıklı gelmeyecek diye çok korkuyorum Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah...
mrb cnm benimde tsh 2,93 bende serbest t4 1,32 yazıyor sendeki t4 farklımı oluyor prolaktinimde yüksek ya 29,65 çıkmış benim kontrolümdede yenisini isterler o zamankızlar doktorum benden tsh,serbest t4 ve prolaktin hormonumu yenilememi istedi
tsh 2,92
t4 16.2
prolaktin 13 çıktı
değerler referans aralıgına göre normal ama geçen mayıs ayında yaptırdımda tsh 1,02 idi şimdi yükselmiş ona üzüldüm biraz ... ilacımın dozunu yükselttim inş transfere kadar 2,5 altına iner
cnm bazı labaratuvar farklı birimlerde ölçüyor o yüzden farklı çıkıyor refarans aralıgıma göre normal ... yane ikimizin de aynı test ama farklı birimlerle ölçülmüş... bende haşimeto hastalıgı var eğer ilaç kullanmazsam tiroid hormonlarım yükselıyor... 1,02 olduğu zaman doktor 50 mgdan 25 mg düşürdü ama pek fayda etmedi yine yükseldi... bu sefer 50 mgdan tekrar başlıyacagım ilacamrb cnm benimde tsh 2,93 bende serbest t4 1,32 yazıyor sendeki t4 farklımı oluyor prolaktinimde yüksek ya 29,65 çıkmış benim kontrolümdede yenisini isterler o zaman