Anladım canım sayende farkettim çok sağol. Şimdiye kadar 3.transferim olacak hiç tsh konu bile olmamıştı. O zamanlar normal miydi acaba? Bu tsh ne demek canm hamilelik dışında da sıkıntı olur mu?Sana dedigim gibi canim benim 2.90 cikmisti bi kerede 3.20 cikti hem tup bebek doktorum hemde dahiliye doktoru hamilelik icin 2.5 alti istiyoruz dedi
görmemiş olsa ararlardı diye düşünüyorum transferin ne zaman olcak neden ertelendi ?Yok canımya yumurta toplandı tek embriyo umarım 5. günü görmüştür aramalarını bekliyorum
Henuz merkezi aramadim canm.Hiç tsh sorun da olmamıştı. Değerimë hiç bakmadım daha önce ama iki transfer daha gördüm.Dr böyle birşey söylemedi. Bu defa da sağolsundoktorun bişey demedi mi bu konuyla ilgili
Tamam canım çok teşekkür ederim ama şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu yeni mi olduki?Canim çok sıkıldı canm ya.Tedavim gecikir mi sence?Bu hayat boyu etkiler mi yani?Birazdan merkezi de ararım.canım benimde tsh 4,5 çıktı tüp bebek tedavisi öncesi yaptırdığım teste
dr anti tpo anti tg alt testleri istedi tsha bağlı testler imiş bunlar
yapıldı benim referans değerlerin kat kat üstünde idi
dr iç hastalıklar dr ile görüşmemi istedi bebek istediğini tüp bebek sürecinde olduğunu söyle dedi
gittim dr haşimoto troid hastası olduğumu söyledi ve eux.. diye başlayan bir ilaç başlattı 25 mg
sonrasında kullanmam ile 1,5e kadar düştü dr bana 2nin altına inmediği sürece transfer yapamam demişti ama ilaç kullanırsan düşer merak etme gebelikte de kullandığın dozun iki katını kullanacaksın dedi bana
sana tavsiyem anti tpo ve anti tg testlerini yaptır birde onlara baktır
sonrada iç hastalıklar uzmanı ile görüş arkadaşım
geçen yıl benim tsh 4 tü aşılama iptal olmuştu eux 25 mg bi ilaç kullandım 1 ay sonrasında 2 ye düştü morel çok önemli tsh için en önemli beslenme mutluluk düzenli uyku gündüz uyumak özellikle çok iyi geldiğini okumuştum bir yerdeHenuz merkezi aramadim canm.Hiç tsh sorun da olmamıştı. Değerimë hiç bakmadım daha önce ama iki transfer daha gördüm.Dr böyle birşey söylemedi. Bu defa da sağolsungunes0101 arkadaşımız sayesinde farkettim.
Canim peki geçici bişey mi bu?Neden olduki acaba?Ben bugun merkeze bildireyim en iyisi.geçen yıl benim tsh 4 tü aşılama iptal olmuştu eux 25 mg bi ilaç kullandım 1 ay sonrasında 2 ye düştü morel çok önemli tsh için en önemli beslenme mutluluk düzenli uyku gündüz uyumak özellikle çok iyi geldiğini okumuştum bir yerde
rahim dinlendirme önerdi doktor birde embriyolar genetiğe gidecekti ama elimizde birtane embriyo kaldı oda 5.günü gördüyse genetiğe gidecekgörmemiş olsa ararlardı diye düşünüyorum transferin ne zaman olcak neden ertelendi ?
canım ilaç bir ayda etkisini gösteriyor demişti dr bende öyle oldu düştü hemenTamam canım çok teşekkür ederim ama şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu yeni mi olduki?Canim çok sıkıldı canm ya.Tedavim gecikir mi sence?Bu hayat boyu etkiler mi yani?Birazdan merkezi de ararım.
valla canım arada benimde oynuyor tsh kullanılan ilaçlar ve özellikle stres çok etkiliyor diyorlar , korkulacak bişey değil cnm merak etme çok yüksek değil senin ki takip edilmesi gerekiyor...Canim peki geçici bişey mi bu?Neden olduki acaba?Ben bugun merkeze bildireyim en iyisi.
inşallah hayırlı haberi alırsın cnm sevindim 5.güne ulaşmasına, benim 5tane genetik teste cnmsen kaçtane genetik teste gönderdin
inşallah görmüştür cnm :)rahim dinlendirme önerdi doktor birde embriyolar genetiğe gidecekti ama elimizde birtane embriyo kaldı oda 5.günü gördüyse genetiğe gidecek
Aynen canim her sayfaya girdigimde direk karsima o msj cikti bende bir anlam veremedim hadi ben suan tedavide dedgilim ama yinede etkileniyorum vede tedavide olan arkadaslar suan daha hassaslar kimsenin olumsuz yorum yapmasina izin veremem vede sayfamda yok bile kendisi tanimiyoruz elimizden geldigince yardimci olmaya calistik neyse pozitif pozitif pozitif negatife yer yok:)))evet cnm bende farkettim bunu ve bende çok hassas biriyim negatif yorumlardan etkileniyorum tamam bir kere yazmış bizde destek olmaya çalıştık ama sürekli her sayfada yazmasına anlam veremedim lütfen dikkat edelim arkadaşlar
Kuzum banada ilk tup bebek doktoru hic bisey soylemedi ya işte dedigim gibi doktoruna dusmek gerek bazilari umursamiyorki benim bi normal bi yuksek cikiyordu meger haşimato varmis ve ben zaten bu yuzden kilo almisim dAnladım canım sayende farkettim çok sağol. Şimdiye kadar 3.transferim olacak hiç tsh konu bile olmamıştı. O zamanlar normal miydi acaba? Bu tsh ne demek canm hamilelik dışında da sıkıntı olur mu?
Rica ederim canim birbirimize yardim etmek icin buradayiz bazi tup doktorlari pek ilgilenmiyor benimdevilk denememdeki merkez hicbtsh ile ilgili bisey dememisti ama en sonki doktorum tsh gorunce direk yonlendirdi degerler yuksek olunca transfer yapmiyorum dedi mesela d vitaminide cok onemli düsuk olunca oda hamilelige engel oluyor sen bi dahiliciye git d vitamini ayrintili tsh hepsine baktir yalniz tsh dusuk cikarsa yuksek ciktiginida mutlaka soyle bana ayrintili ultrasonla falan bakmislardi hic riske atma en azindan dusuk dozla ilac kullanirsin hamile kalinca dozun yukselirAnladım canım sayende farkettim çok sağol. Şimdiye kadar 3.transferim olacak hiç tsh konu bile olmamıştı. O zamanlar normal miydi acaba? Bu tsh ne demek canm hamilelik dışında da sıkıntı olur mu?
canım ilaç bir ayda etkisini gösteriyor demişti dr bende öyle oldu düştü hemen
ilacı hayat boyu kullanacağım sen iyisini merkezden ve iç hastalıkları uzmanından öğren
Çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun.Merkezi aradım hemşireyle görüştüm. Evet yüksek görünüyor ama geçici bi ilac kullanirsin belki dedi.Drla görüşüp dönecekti telfn bekliyorum. Önceki tahlillerime baktı geçen transfer zamanı 1 küsür görünüyor iyiymiş o zaman dedi ama şu an için drla görüşecek. Bakalım artık hayırlısı Çok sağolun. .valla canım arada benimde oynuyor tsh kullanılan ilaçlar ve özellikle stres çok etkiliyor diyorlar , korkulacak bişey değil cnm merak etme çok yüksek değil senin ki takip edilmesi gerekiyor...
Tiroid bezinin az çalışması adet sıklığını düşürür, fakat adet kanamasını çok arttırır. Çok fazla kan oluşmasının nedeni, kanda pıhtılaşmanın azalması ve kanın sulanmasından kaynaklanmaktadır. Hipotiroidisi olan kadınların yaklaşık %24’ünde adet düzensizliği meydana gelmektedir. Ayrıca tiroid bezi az çalışan kadınlarda cinsel isteksizlik, yumurtlamada bozukluk ve gebe kalmada güçlük meydana gelir. Gebe kalınsa bile düşük yapma riski artar.Tüp bebeğe başvuracak kadınlar mutlaka TSH, T4 ve anti-TPO antikor ölçümleri yaptırmalıdır. Çünkü tiroid hormonunda olan bir eksiklik, bebeğin beyin gelişiminde arazlar yaratır. Gebeliğin ilk 3 ayı, bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Göbek kordonundan beslenen bebekte, göbek kordonu ile gelen tiroid hormonlarına bağlı olarak beyin gelişimi olur. Anneden gelen tiroid hormonu, bebeğin beyin gelişimini sağlar. Bu nedenle, ilk 3 ay tiroid hormonu çok önemlidir.
Teşekkür ederim canım merkezi arayip hemsireyle görüştüm önceki tsh değerime baktı kayıtlardan 1 küsür dedi.İyiymiş o zaman şimdi yükseldi. Önemli değil belki geçici bir ilaç kullanirsin gibisinden bişeyler söyledi. Tabi drla görüşüp öyle net bişey söyleyecek. Telfn bekliyorum çok sağol canm..Kuzum banada ilk tup bebek doktoru hic bisey soylemedi ya işte dedigim gibi doktoruna dusmek gerek bazilari umursamiyorki benim bi normal bi yuksek cikiyordu meger haşimato varmis ve ben zaten bu yuzden kilo almisim d
Rica ederim canim birbirimize yardim etmek icin buradayiz bazi tup doktorlari pek ilgilenmiyor benimdevilk denememdeki merkez hicbtsh ile ilgili bisey dememisti ama en sonki doktorum tsh gorunce direk yonlendirdi degerler yuksek olunca transfer yapmiyorum dedi mesela d vitaminide cok onemli düsuk olunca oda hamilelige engel oluyor sen bi dahiliciye git d vitamini ayrintili tsh hepsine baktir yalniz tsh dusuk cikarsa yuksek ciktiginida mutlaka soyle bana ayrintili ultrasonla falan bakmislardi hic riske atma en azindan dusuk dozla ilac kullanirsin hamile kalinca dozun yukselir
Ne msjı canım ben bulamadım.Iyi aksamlar arkadaslar oncelikle bisey soylemek istiyorum ben bu topigi acarken herkesin birbirine moral vermesi vede her zaman pozitif dusunup pozitif seyler konusmak icin actim tabiki insaniz duygulandigimizda duygularimizi uzuldugumuzde uzuldugumuzude paylasacagiz ama ben ne zaman buraya girsem karsima direk ayni yazi cikti ve inaniyorumki benim gibi etkilenen mutlaka arkadaslarimda vardir vede onlar suan tedavi surecinde evet bende uzuldum rabbim birdaha kimsenin bebegini dusukle sonuclandirmasin ama baktigida tam 7 defa ayni msj yazılmış umarim dikkate alir arkadasimiz.
Kendisine bende cok gecmis olsun diliyorum umarim bidaha boyle sey yasamaz
Selam.canim ins hayirli haberleri alirsin Rabbim yardimcin olsunKızlar günaydın benim bugün 5. gün bakalaım hayırlı haberi alacakmıyım
Selam.canim ins hayirli haberleri alirsin Rabbim yardimcin olsun
olsun üzülme canım zor bir durum ama bir dahaki tedavinde olur inşallahmalesef kötü haber geldi ortada embriyo kalmadı yeni baştan başlayacaz yeniden