ŞUBAT 2018 TÜP BEBEĞE BAŞLAYACAKLAR VE DONDURULMUŞ TRANSFER OLACAKLAR BURAYA

Sana dedigim gibi canim benim 2.90 cikmisti bi kerede 3.20 cikti hem tup bebek doktorum hemde dahiliye doktoru hamilelik icin 2.5 alti istiyoruz dedi
Anladım canım sayende farkettim çok sağol. Şimdiye kadar 3.transferim olacak hiç tsh konu bile olmamıştı. O zamanlar normal miydi acaba? Bu tsh ne demek canm hamilelik dışında da sıkıntı olur mu?

Tamam canım çok teşekkür ederim ama şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu yeni mi olduki?Canim çok sıkıldı canm ya.Tedavim gecikir mi sence?Bu hayat boyu etkiler mi yani?Birazdan merkezi de ararım.

geçen yıl benim tsh 4 tü aşılama iptal olmuştu eux 25 mg bi ilaç kullandım 1 ay sonrasında 2 ye düştü morel çok önemli tsh için en önemli beslenme mutluluk düzenli uyku gündüz uyumak özellikle çok iyi geldiğini okumuştum bir yerde

Canim peki geçici bişey mi bu?Neden olduki acaba?Ben bugun merkeze bildireyim en iyisi.

Tamam canım çok teşekkür ederim ama şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu yeni mi olduki?Canim çok sıkıldı canm ya.Tedavim gecikir mi sence?Bu hayat boyu etkiler mi yani?Birazdan merkezi de ararım.
canım ilaç bir ayda etkisini gösteriyor demişti dr bende öyle oldu düştü hemen
ilacı hayat boyu kullanacağım sen iyisini merkezden ve iç hastalıkları uzmanından öğren

Canim peki geçici bişey mi bu?Neden olduki acaba?Ben bugun merkeze bildireyim en iyisi.
valla canım arada benimde oynuyor tsh kullanılan ilaçlar ve özellikle stres çok etkiliyor diyorlar , korkulacak bişey değil cnm merak etme çok yüksek değil senin ki takip edilmesi gerekiyor...
Tiroid bezinin az çalışması adet sıklığını düşürür, fakat adet kanamasını çok arttırır. Çok fazla kan oluşmasının nedeni, kanda pıhtılaşmanın azalması ve kanın sulanmasından kaynaklanmaktadır. Hipotiroidisi olan kadınların yaklaşık %24’ünde adet düzensizliği meydana gelmektedir. Ayrıca tiroid bezi az çalışan kadınlarda cinsel isteksizlik, yumurtlamada bozukluk ve gebe kalmada güçlük meydana gelir. Gebe kalınsa bile düşük yapma riski artar.Tüp bebeğe başvuracak kadınlar mutlaka TSH, T4 ve anti-TPO antikor ölçümleri yaptırmalıdır. Çünkü tiroid hormonunda olan bir eksiklik, bebeğin beyin gelişiminde arazlar yaratır. Gebeliğin ilk 3 ayı, bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Göbek kordonundan beslenen bebekte, göbek kordonu ile gelen tiroid hormonlarına bağlı olarak beyin gelişimi olur. Anneden gelen tiroid hormonu, bebeğin beyin gelişimini sağlar. Bu nedenle, ilk 3 ay tiroid hormonu çok önemlidir.

Aynen canim her sayfaya girdigimde direk karsima o msj cikti bende bir anlam veremedim hadi ben suan tedavide dedgilim ama yinede etkileniyorum vede tedavide olan arkadaslar suan daha hassaslar kimsenin olumsuz yorum yapmasina izin veremem vede sayfamda yok bile kendisi tanimiyoruz elimizden geldigince yardimci olmaya calistik neyse pozitif pozitif pozitif negatife yer yok:)))

Anladım canım sayende farkettim çok sağol. Şimdiye kadar 3.transferim olacak hiç tsh konu bile olmamıştı. O zamanlar normal miydi acaba? Bu tsh ne demek canm hamilelik dışında da sıkıntı olur mu?
Kuzum banada ilk tup bebek doktoru hic bisey soylemedi ya işte dedigim gibi doktoruna dusmek gerek bazilari umursamiyorki benim bi normal bi yuksek cikiyordu meger haşimato varmis ve ben zaten bu yuzden kilo almisim d
Rica ederim canim birbirimize yardim etmek icin buradayiz bazi tup doktorlari pek ilgilenmiyor benimdevilk denememdeki merkez hicbtsh ile ilgili bisey dememisti ama en sonki doktorum tsh gorunce direk yonlendirdi degerler yuksek olunca transfer yapmiyorum dedi mesela d vitaminide cok onemli düsuk olunca oda hamilelige engel oluyor sen bi dahiliciye git d vitamini ayrintili tsh hepsine baktir yalniz tsh dusuk cikarsa yuksek ciktiginida mutlaka soyle bana ayrintili ultrasonla falan bakmislardi hic riske atma en azindan dusuk dozla ilac kullanirsin hamile kalinca dozun yukselir

canım ilaç bir ayda etkisini gösteriyor demişti dr bende öyle oldu düştü hemen
ilacı hayat boyu kullanacağım sen iyisini merkezden ve iç hastalıkları uzmanından öğren
Çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun.Merkezi aradım hemşireyle görüştüm. Evet yüksek görünüyor ama geçici bi ilac kullanirsin belki dedi.Drla görüşüp dönecekti telfn bekliyorum. Önceki tahlillerime baktı geçen transfer zamanı 1 küsür görünüyor iyiymiş o zaman dedi ama şu an için drla görüşecek. Bakalım artık hayırlısı Çok sağolun. .

Teşekkür ederim canım merkezi arayip hemsireyle görüştüm önceki tsh değerime baktı kayıtlardan 1 küsür dedi.İyiymiş o zaman şimdi yükseldi. Önemli değil belki geçici bir ilaç kullanirsin gibisinden bişeyler söyledi. Tabi drla görüşüp öyle net bişey söyleyecek. Telfn bekliyorum çok sağol canm..

Ne msjı canım ben bulamadım.

Kizlarr vallahi Turkiyedeki tup bebek merkezleri cok iyiymis sizin yazdiklariniza bakinca diyorum eger bu olmazsa dondurulmuslarida dener Turkiye'de yaptiririm. Bugun 7 gunum. Dun leke geldi bugun coksukur yok ama karin agrim cok oluyor dualarinizi esirgemeyin arkadaslar Rabbim bizide hayirlisiyla evlatlarimiza kavustursun tedavi surecinden cok beklemek daha zormuss Rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…