Şubat 2016 tüp bebek tedavisine başlayanlar tecrübelerimizi paylaşalım :)

Sagolun arkadaslar insallah hepimiz guzel sonucları yazarız.kayseri memorialde tedavim canım.

Günaydın nasıl geçiyor canım varmı hala ağrın devam ediyor musun iğnelere. Bende durum aynı beklemeye devam :)

Evet iğneden sonra baya ağrım oluyor. Bu işe yaradığının göstergesi olabilir ama dimi :) kendimi mi avutuyorum bilmiyorum ama inşallah emeklerimizin karşılığında çok mutlu oluruz

amin canim insallah sen hangi asamadasin canim kacirmisim ben

ben şu an lucrin kullanıyorum canım. daha yeni başladım sayılır. 5. günüm bugün. adet olmayı istiyorum ama dün gece leke gibi bişey oldu. hala olamadım. Bu leke de doktor exagyn vermişti bana iltihap önleyici. tahriş mi oldu bilmiyorum. adet gibi değil lekelenmem. çok açık renkli ilaçla birlikte geliyo. Anlayamıyorum hiç bişey. doktorla görüşeceğim sanırım. Kullanan var mı exagyn aranızda?

Sagolun arkadaslar insallah hepimiz guzel sonucları yazarız.kayseri memorialde tedavim canım.

amin inşallah canım. ben de konyaya gidip geliyorum. hepinizin güzel sonuçlarını bekliyorum inşallah

Ben kullanmadım hiç exagyn bilmiyorum ama ilaç geri gelirken lekelenme olabilir. Yoktur kötü bişey. Doktora sor tabi ki.

Ben kullanmadım hiç exagyn bilmiyorum ama ilaç geri gelirken lekelenme olabilir. Yoktur kötü bişey. Doktora sor tabi ki.

Evet inşallah. Ben kötü bişey değilde adet olmayı bekliyorum ya bu adet kanaması değil diye üzülüyorum. Yoksa herhalde sorun olmaz ilaç :) Acaba ilacın yan etkisi var mı bu şekilde onu bi araştırayım. Belki normal birşeydir.

canim. uzun protokolmu seninki

canim. uzun protokolmu seninki
Bilmiyorum canım hiç doktor birşey söylemedi. Uzun protokol nasıl oluyor? Beni adet olsam da olmasam da pazartesi tekrar çağırdı. Gelirken diğer ilaçları da getirmemi istedi (gonalf 300, merional ve choriomon). Anladığım kadarıyla diğer iğneye de başlıcaz. Ondan sonra yine bir hafta sonra gelirsin demişti tabi gelişmelere bağlı değişebilir dedi. Benim anlamadığım adet olunca mı başlanıyor bu tedavilere? adet olmak şart mı? çünkü ben hala olamadım

Kızlar forumda başka bir yerde eski yazışmalarda şunu buldum. Biraz aydınlandım :) Sanırım bu şekilde uzun protokolü de anlamış oldum. Sizinle de paylaşayım bilmeyenler için faydalı olabilir. Benim ilaçlarım da aynı olduğu için bu şekilde olacak sanırım. Uzun protokol yani.

''Tedavin hayırlı olsun canım. Benimde uzun protokol. 28 martta başladım lucrinle.
Seninde lucrin sanırım bu iğnenin içinde 14 tane enjektör var. Bununla yumurtaların baskılanıyor. hepsinin aynı seviyede kalması sağlanıyor. Kullanırken 2 ihtimal var hasta olabilirsin veya olmayabilirsin. İğneler bitmeden olursan regl döneminin 3 günü kontrole gidiyosun diğer iğnene (ben gonal-f e başladım)başlıyosun. Hastalanmazsan 1 iğnen kaldığında kutuda kontrole gidiyosun.(13 tane vurulmuş olman lazım). Vucüdun iğnelere verdiği tepki kişiden kişiye değişiyor. Doktorun ve hemşireler seni yönlendiricek zaten. Gonalf de yumurtalarını büyütüyor. regl döneminde 3 gün gittiğini varsayarsak o gün iki iğneye başlıyosun. sonra gün aşırı yada 2 günde bir kontrole gidip gelişimini kontrol ediyosun dozunu senin yumurta rezervine ve verdiği tepkiye göre değiştiriyor. Yaklaşık 7-8 gün sonra çatlatma iğneni oluyosun. Ve 36 saat sonra yumurtaların toplanıyor.(yumurtaların gelişimi 18 mm ve üzeri oluyormuş yaklaşık). Narkozla 10 dk bir işlemmiş. Ben daha bu kısımlarına gelemedim ama doktorumla bunları da daha şimdiden konuştum. Toplama işleminden sonra o gün embriyolar oluşturulacak ve bir gün sonra sana gelişimi hakkında bilgi verilecek ve bu gelişime göre 3 veya 5 gün arasında transfer gerçekleşecek. Böyle canım. Başka sorma istediğin bişey olursa yardımcı olurum. Ben daha 20 günümdeyim yani yumurta toplama işlemine4-5 günüm var.''

Canım tebrikler. Diğer topicte gördüm de sonucunu da almışsın burdan yazayım dedim. Allah inşallah sağ salim kucağına almayı nasip etsin darısı bizlere olsun. Bizim için de dua et. Hamişin duası kabul olurmuş.

merhaba arkadaslar nasilsiniz bugun nasil gidiyor bende heyecan stres bir arada

Canim merhaba ben ilk tedavimde 7 haftalik kalpi durdu keseyi gördük kalp atışını duymadık şimdi 2 tüp bebek demeye başladık doktorum testler yaptı bana bu testlerde genetik test yaptı rahim içine baktı eşimde de test istedi sperm testi sorun kimde dersen eşimde di canım doktorum bana yumurtaların çok iyi ben senden 15 yumurta toplarim dedi rahim için de baktığında hiç bir şey yok hersey yolunda sende tabi daha genetik test çıkmadı daha sonra eşimde sperm leri test çıktı doktorum çok kötü dedi bunu bulmamız bile bi mucize dedi 1 buçuk seneye bulunu bulamayaz dedi ve hemen tüp bebek ge başlamalıyız dedi ve bu ayın 29 başlayacağız allah izin verirse canım bu arada benim yaş 21 yaşındayım eşimin yaşı 34 yaşında ben ilk önce ne dediğini anladım doktoruma dedimki hocam çok kötü ise sperm başlamaya lim dedim bana kızdı biz seninle şuan 1 buçuk seneyeyi konuşuyoruz ama şuan başlamalıyız dedi canım bende böyle

Selam kızlar heyecan bebiş haberleri geldikçe artarak devam ediyo. İnşallah hepimiz sırayla burdan güzel haberlerimizi veririz.

merhaba arkadaslar nasilsiniz bugun nasil gidiyor bende heyecan stres bir arada

Merhaba canım. Senin 9. Günün mü bugün? Yarın mı test yapcaksın? Hadi inşallah senden de güzel haberi alırız da biz de umutlanırız :)

Merhaba canım. Hayırlı olsun önce tedavin. Hiç üzülme neler görüyoruz burda Allahım ol dedi mi hiçbirşey engel değil. Hiç kimse kaç sene bekliceğini bilmiyo ki canım senin en azından bir buçuk sene demiş. Hiç olmaz da diyebilirdi. Şükret haline hepimiz şükredelim. Yaşın daha çok genç. Çözülebilecek bir sorunsa hiç kafana takma. Senin tedavin nerde?

Canim benim tedavim ankarda başkent hulusi hocada tedaviye başladım dr öyle deyince eve geldim bi ağladım bi ağladım başlamasımi diye bile düşündüm canım benim yaşım genç ama eşimin yaşı 34 yaşında sperm kötü deyince ama dediğin gibi canım allah ol derse olu veriri heycanliyim im düştü bilmiyorum ki

Aynen hiç üzülme bi anda oluverir. Yeterki sen kendini bırakma. Elinden geleni yap ki geri kalanını Allaha bırak. İnşallah güzel haberlerini alırız burdan :)

Inşallah canım saol konuşunca dert lesince rahatliyorum tekrar saol senin sorun neydi

Benim fsh 9 çıktı. Yumurta rezervinde azalma varmış. Hemen tedavi dediler. Bsşladık bakalım. Konyaya gidip geliyoruz. Hayırlısıyla kucağımıza alcaz bebişlerimizi inşallah canım. Merak etme.

Kızlar bugün güzel haber vercek olan yok mu? Test günü bugün olan yokmuydu? Ben yarın doktorla görüşcem. Yeni iğnelere başlamayı umut ediyorum. Hala regl olmadım olamıcam galiba böle giderse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…