Şubat 2016 tüp bebek tedavisine başlayanlar tecrübelerimizi paylaşalım :)

Selam kızlar NedahFarah ne yaptın merak ettim sonuçlarını ben beklemedeyim bi kaç ay sonra 2. Yi denicez inşallah
Merhaba canım. Sonuçlarım çıkmış ama cumaya gidebilcez doktorla görüşmeye. Ondan sonra hayırlı sonuçlarla gelirim inşallah. Sonrada deneriz ama adetim geçti. Bi sonrakini bekler dimi yeni tedavi için? Çünkü ben o arada kendim denemek istiyorum preseed jel aldım bugün netten. Adetim de düzensiz oldu ama bakalım nolcak. Ha bi de ovulasyon testi aldım Ayy tekrardan bu işlere başladım ya hadi hayırlısı bakalım. Sonuçlarda bi sıkıntı olmazsa inşallah Allahın da izniyle olcak kızlar ben inanıyorum. Hepimizin inşallah.

İnşallah cnm bende inanıyorum burdan birbirimizin güzel haberlerini duycaz heyecanla bekliyorum

Selam kızlar. Doktor görüşmemiz iyi geçti. Çok şükür genetikte bi sıkıntı yok. Kan dolaşımında biraz yavaşlık varmış. Kan sulandırıcı iğne kullanacakmışım. Yeniden denemeye başlıcaz bakalım. 23 mayısta çağırdı. Ondan sonra da adeti beklicekmişiz. Uzun protokol dedi. İstediğimiz gibi esnetebiliriz dedi. Bunu sınavlara denk geliyo. İzin alamam diye söyledi bu arada :) o arada biraz daha psikolojimi toplarım diye düşünüyorum. Haziranda denicez gibi düşünüyorum. Herşeyin hayırlısı. Sizler napıyosunuz? Nasıl gidiyo beklemeler.

Selam cnm benim ikinci transferim yapıldı bu sefer hiç kimseye söylemedim bi kaynanamlar biliyor çünkü ilkine herkese söylemiştim arkadaşlarıma akrabalarıma .. Ama sonuç negatif olunca çok üzülmüştüm herkesin bilmesi araması çok zordu çok zor atlattım o yüzden olduktan sonra herkese inş söylicem herşeyin hayırlısı ama dayanamayıp size söylüyorum :) kızlar dualarınıza ihtiyacım var bugün transferin 8. Günü ve heyecanla bekliyorum sağ kaşığımda ciddi bi ağrı var hayırlısı hepimiz için

Canım hayırlı uğurlu olsun inşallah transferin. Dualarımız seninle merak etme. Çok iyi yapmışsın söylememekle. Ben de aynı hatayı yaptım şimdi geri de dönemiyorum. Durumu bildiklerinden anlıyorlar. Şehir dışı malum. Neyse hayırlısı inşallah. Bebişin seninledir inşallah Allahım ümitlerini boş çıkarmasın. İnşallah güzel haberini de verirsin burdan. Çok az kalmış.

Amin inşallah sağol hepimiz en kısa zamanda güzel haber alırız heyecanla beklemedeyim

merhabalar direk konuya giriyorum tüp bebek önerildikten sonra amh değeriniz kaçtı?benim fsh,tsh,e2,Lh,prolaktinve progestetonum normal çıktı fakat amh çok düşük 0.81 doktorum acil tüp bebek önerdi ve bunun yanında ağrılı endometriosiztim var 2 yıl önce laparoskobik ameliyat oldum sanırım amhmin düşük olmasına büyük sebep bu.Tüp bebek ve aşılamayla ilgili hiçbir fikrim yok bu şekilde birbirimizi yönlendirmek hepimiz iyi olacağını düşünüyorum bende.İzmirde yaşıyorum hala doktor bulamadım doktor var ama güven söz konusu değil fikri olan varsa cevap bekliyorum teşekkürler...

Merhaba canım. Ben hiç amh bakmadım. Doktor fsh 9 dedi ultrasondada yumurta sayın az dedi. Hemen tüp bebek dedi. Başka doktora gittim o da aynısını söyleyince tüp bebeğe karar verdik. Aşılamayla zaman kaybetmek istemedik. Doktorum isterseniz amh yaptırabilirsiniz dedi ama bizim için sonucu pek etkilemez dedi. Gerekli bişey mi diye sordum. Benim için değil sizin içiniz rahat etsin diye yumurta rezervinin azlığını desteklemek için yaptırabilirsiniz dedi. Biz de hiç gerek duymadık. Yaş ve yumurta rezervinin az olması zamanımız olmadığını gösteriyordu. Tıp fakültesinde denemeye kalksak önce 1 kez aşılama deneyip sonra tüp bebeğe geçecektik. Daha öncede anlattığım gibi konunun başında kistim vardı ve aşılamaya bile başlayamadık 2 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım. Yanlış bir tedavi değildi ama zaman kaybetmek istemedik. O yüzden tüp bebek denedik. İlki olumsuz sonuçlandı malesef. İkinciye başlamadan önce de genetik testler yapıldı. Keşke ilk seferinde yapılsaydı. Senin yerinde olsam öncelikle bütün testlerimi yaptırırım sonra denerim. Zaten laporoskopi yapılmış. Rahimde ne var yok biliyorlar. Bir de genetik testler yapılırsa sorunun ne olduğu anlaşılır ona göre tedavi uygulanır. Mesela benim kan dolaşımım yavaşmış. Kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekiyormuş. Bir de tabi transferden sonra yatmıcam. O da kan dolaşımını engelliyor diye düşünüyorum. Durum bu umarım yardımcı olur. Hem maddi hem manevi yıpratıyo bu süreç. O yüzden sorunun ne olduğunu bilmekte fayda var. İnşallah herşey gönlümüzce olur.

Senna_84 canım napıyosun. Nasıl gidiyo bekleme. 2 günün mü kaldı test için? Hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah.
İyiyim Can'ım beklemedeyim bana 14. Gün gel dediler test için o yüzden 4 günüm kaldı heyecanlıyım :) 24 mayısta gidicem ama pek olumlu düşünemiyorum yine olmadı diye düşünüyorum eğer olmazsa başka doktor araştırcam bakalım hayırlısı

Aa daha dur bu ne umutsuzluk. Olumlu düşün olmuştur Allahın izniyle. Bebişin seninledir. Böyle şeyleri düşünmek için çok erken. Allahım nasip ettiyse olmuştur. Etmediyse yapcak bişey yok zaten. Ama sen şu an en güzel zamandasın. İçinde bi ihtimal var. Güzel şeyler düşün canım.

Selam ... Benim Ahm 1.80 çıkmıştı doktorum iyi demişti kötü bi yorum yapmamıştı açıkçası sonuçla ilgili bi fikrim yok araştırmadım iyi dedi o kadar

Selam canım sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim. Inşallah bi dahaki denemede güzel sonuçlar alır bebeğine kavuşursun. Bana da geçen hafta histereskopi ve biyopsi yapıldı. Rahimden parça alındı daha çıkmadı sonuçlar ama ben kendime daha gelemedim. Çok kanamam oldu hala da devam ediyor parça alındığı için normalmiş. Bir sürü kan ilacı verdi doktor onları kullanıyorum şimdi. ellerim ayaklarım buz gibi başım dönüyor kalkınca yatıyorum genelde. Allah hepimizin yardımcısı olsun emeklerimizi boşa çıkarmasın. Herşey tatlı bebişlermiz için...

Çok geçmiş olsun canım. Zor geçiyo biraz ama sonrasında benim o kadar olmamıştı. Kan ilaçlarını bende kullandım. Bi sürü hap vardı bide oligoferfol verdi. Çok kötüydü tadı. Çok şükür bitti yeni. Folik asit başka al dedi. Biraz ishal yaptı bende. Bir ay boyunca çok zorlandım. Halsizlik yapıyodu. bizim de sonuçlarımız geç çıktı ama toparlandım o sürede. İyi geldi. İnşallah seninde sonuçların iyi çıkarda yeniden başlarsın kavuşursun bebeğine. Düşüklerin sebebi bu kan pıhtılaşmasıymış. Belki seninde ondan olabilir. İnşallah sebebi bulunur tedavisi kolaydır da hemencecik kavuşursun bebeğine.

Teşekkürler canım. Evet aynı kan ilacı zorla içiyorum bende 30 günlük.bi bitseydi hayırlısıyla. antiyotik felan da yazmış. Bana önce biyopsi den bahsetmedi doktor sadece histeroskopi demişti. Bi şeymi oldu acaba diye korkuyorum. 10 güne sonuç çıkınca gelin demiş eşimede ben görmedim doktoru. Genetik sonuçları da çıkmıştı. Kanda koyulaşma olmuş dedi. Onun için iğne demedi ama bilmiyorum belki tekrar başlayınca verir.

Yok canım bişey yoktur korkma. Benden de parça alındı. Benimle birlikte biri daha vardı ondan da alınmıştı. Standart sanırım. Patolojik inceleme yapıyorlar. İyi bişey yani. Hemen hemen aynıymış sonuçlarımız. MTHFR A1298 heterozigot mutasyon saptanmış. Gebe kalınca kan sulandırıcı iğne kullanmak gerekiyormuş. Siz daha sonuçlarla gitmediğiniz için bişey söylememiştir. Tüp bebek tedavisine başlayınca kullanmaya başlarız biz büyük ihtimalle. Gebelik oluşmadan önce önlem amaçlı. Anlatır mutlaka. Ben yarın kontrole gidiyorum. Muhtemelen lucrine başlarım. Bakalım hayırlısı.

Anladm canım çok sağolasın bende korkuyordum bi şeymi oldu da aldı diye. O zaman standart. Tabi alması iyi bi şey varsa bi sorun görürüz önceden bimeyince telaşlandım bende. Aynen verir kan sulandırıcı iğne. Bi çok doktor veriyor tüp bebekte biz sadece aspirin kullandık. Keşke önce yaptırsaydık testleri. Tedavi ye başlamadan. Yeni tedaviye başlamana çok sevindim canım umut olursun insallah bizlere

Aynen canım keşke ilk seferinde olsaydı. Hadi benim hiç tutunmadı ama senin için çok iyi olurdu. Bilmeyince işte. Neyse hayırlısı böyleymiş. Allahtan herşey. En azından ikinciye yapıldı da anladık. En az 3-4 denemeden sonra düşük olursa o zaman yapılıyormuş. Yinede şükür halimize napalım. İnşallah olumlu sonuçlanırda hep birlikte seviniriz canım. Zaten olumsuz olursa ben artık antalyada denerim diye düşünüyorum. Çok zor oluyo git gel. Başkasının evinde kal. Herşey stres. Stres de zaten çok etkiliyo. Neyse hayırlısı artık. Bakarız duruma göre.

İllaki bi olumsuzluk olacakta öyle isteyecekler testleri. Daha önceden hepsini isteyen görmedim. Neyse geçmişe bi şey yapılmıyor artık. Inşallah olur tekrar bu sefer diyorum bi şey yokmuş gibi davranayım. Hayatıma devam edeyim. Resmen takıntılı olmuştum. Herşeyi ona endeksledim. İş yapmadım yürümedim vs. Allahım insallah verir. Çok düşünüp stres yapmakta olumsuz etkiliyor insallah başarabiliz rahart olmayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…