• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2016 tüp bebek tedavisine başlayanlar tecrübelerimizi paylaşalım :)

insallah guzel haber verirsin test gunun yarinmi?
ne guzel annen bakiyomus cnm bi yandan sanslisin valla heveslendim.
Aynen canım ya yarın test günüm. Çok sabırsızlanıyorum. Bugün idrar testi yapcaktım nerdeyse eşim izin vermiyo :D çatlıcam valla. Annem de yap diyo bi yandan. Arada kaldım. Ya çıkmazsa diye korkuyorum. En güzeli beklemek :) şurda bi gün kaldı. Geceleri uyuyamıyorum. İnşallah pozitif olur. Olmazsa da Allahtan herşey. Nasip kısmet bakalım :)

Aynen canım ya yarın test günüm. Çok sabırsızlanıyorum. Bugün idrar testi yapcaktım nerdeyse eşim izin vermiyo :KK70: çatlıcam valla. Annem de yap diyo bi yandan. Arada kaldım. Ya çıkmazsa diye korkuyorum. En güzeli beklemek :) şurda bi gün kaldı. Geceleri uyuyamıyorum. İnşallah pozitif olur. Olmazsa da Allahtan herşey. Nasip kısmet bakalım :)
Selam hayırlı cumalar nasılsın naptın sonuç belli oldumu

Canım sonucu şimdi aldım negatif malesef :KK43: nasip değilmiş demekki.
Hayırlısı cnm sakın üzülme dicem ama boş yinede çok yıpratma kendini herşey allahtan kısa bir süre önce aynı haberi bende almıştım zor bi durum Hakkı'mızda hayırlısı bu halimize şükür herzaman şükretmek lazım ne kadar zor durumda olanlar inşallah en kısa zmnda sağlıklı hayırlı bebişlerimiz olur dikkat et kendine

Evet kızlar çok zormuş ama hayırlısı böyleymiş napalım. Elimizden bişey gelmiyor. Herşey Allahtan. Bidahakine hiç kimseye söylemicem. En zoruda herkese olmadı demekmiş. Annemlere bile söylemek istemiyorum. Çok zor geldi haber vermek. Ya da bahane arıyorum. Bilmiyorum. Ağlayamadım bile. Kimse bi dk yalnız bırakmıyo. Doktorla konuştum. Pazartesi idrar testi yapıp öyle arayın dedi. Ben sizi çağırcam tekrar dedi. Napıcağımızı düşünüyoruz şimdiden. Aynı yerde ikinciyi denemek mi daha iyi olur yoksa başka bi yer mi bilemedim. Bir de tabi 3-4 saatlik yol gitmek de var. Çok umutsuzum. Kararsızım. İlk günden karar vermek zor tabi biraz zaman geçsin de bakarız dimi kızlar. Siz nasıl yaptınız? Aynı yerde mi devam ettiniz? maksal maksal canım teşekkür ederim sence mehmet hocayla devam mı edeyim? Çok seviyorum doktorumu ama uzak. Yol çok yordu bizi.

Evet kızlar çok zormuş ama hayırlısı böyleymiş napalım. Elimizden bişey gelmiyor. Herşey Allahtan. Bidahakine hiç kimseye söylemicem. En zoruda herkese olmadı demekmiş. Annemlere bile söylemek istemiyorum. Çok zor geldi haber vermek. Ya da bahane arıyorum. Bilmiyorum. Ağlayamadım bile. Kimse bi dk yalnız bırakmıyo. Doktorla konuştum. Pazartesi idrar testi yapıp öyle arayın dedi. Ben sizi çağırcam tekrar dedi. Napıcağımızı düşünüyoruz şimdiden. Aynı yerde ikinciyi denemek mi daha iyi olur yoksa başka bi yer mi bilemedim. Bir de tabi 3-4 saatlik yol gitmek de var. Çok umutsuzum. Kararsızım. İlk günden karar vermek zor tabi biraz zaman geçsin de bakarız dimi kızlar. Siz nasıl yaptınız? Aynı yerde mi devam ettiniz? maksal maksal canım teşekkür ederim sence mehmet hocayla devam mı edeyim? Çok seviyorum doktorumu ama uzak. Yol çok yordu bizi.
Ne desek boş canım Allah en yakın zamanda nasip etsin inşallah çok istemiştim olumlu olmasını. Mehmet bey iyi bi doktor tekrar git derim ama uzaklıkta sıkıntı. Biraz kendini toparla yakın bi yer araştır istersen

Ne desek boş canım Allah en yakın zamanda nasip etsin inşallah çok istemiştim olumlu olmasını. Mehmet bey iyi bi doktor tekrar git derim ama uzaklıkta sıkıntı. Biraz kendini toparla yakın bi yer araştır istersen
Aslında burda bi doktor var ama çok yoğun. İlgisizliği benim hoşuma gitmiyo doktorun. Neyse dediğin gibi biraz toparlanayım düşünürüz. Hayırlısı herşeyin.

Aslında burda bi doktor var ama çok yoğun. İlgisizliği benim hoşuma gitmiyo doktorun. Neyse dediğin gibi biraz toparlanayım düşünürüz. Hayırlısı herşeyin.
Anladım canım acele etme hemen 1 ay felan bi ara ver araştır o sırada hayırlısı olur inşallah herşeyin

Evet canım inşallah. Zaten belki mehmet hoca da bekleyelim dicek. Yaza belki kalır. Nasip kısmet artık.
Cnm sonucunu merak ediyordum cok uzuldum ama hayirlisi olsun hakkinda cnm ilk tup bebek denemen sanirim diger tedavine baslamadan once lutfen butun testlerini yaptir ben ankaraya gittim ikinci tup bebekkten sonra ve buradaki dr pitilasma yok demisti sinirda cikti bagisiklik testi yapildi bagisiklik sistemimi baskilayici iilaclar kullanmam gerekiyormus tup bebege baslamadan iki ay once ilaclara baslamam lazimmis mesela ama ilk denemeden sonra hic arastirmadi doktorum histeroskopi yaptrdim cok sukur bisey cikmadi senden tek ricam lutfen butun testlerini yaptirmadan tekrar tup bebek yaptirma ve iyi bir dr git

Cnm sonucunu merak ediyordum cok uzuldum ama hayirlisi olsun hakkinda cnm ilk tup bebek denemen sanirim diger tedavine baslamadan once lutfen butun testlerini yaptir ben ankaraya gittim ikinci tup bebekkten sonra ve buradaki dr pitilasma yok demisti sinirda cikti bagisiklik testi yapildi bagisiklik sistemimi baskilayici iilaclar kullanmam gerekiyormus tup bebege baslamadan iki ay once ilaclara baslamam lazimmis mesela ama ilk denemeden sonra hic arastirmadi doktorum histeroskopi yaptrdim cok sukur bisey cikmadi senden tek ricam lutfen butun testlerini yaptirmadan tekrar tup bebek yaptirma ve iyi bir dr git
Sağol canım ankarada nereye gidiyosun? Aslında ankarada gitme imkanım da var ama ankara daha uzak konyadan. Peki bu testler neler? Ben şimdi doktorumla konuşmaya gidicem. Çağırcak yani. O zaman sorayım en azından. Neden olmadığını mı araştırcaz o testlerle? Yani bu sonradan araştırılabilir mi? Sanki bana yine kimyasal gebelik oldu gibi geldi. Bişeyler hissetmiştim geçen seferki gibi. Ama tabi test falan yaptırmadığım için emin olamıyorum. Eğer olduysa bu ikinci kimyasal gebeliğim olcaktı. Keşke test yapsaydım eşimi dinlemeyip. O zaman araştırılırdı dimi kimyasalın sebebi. İlkinde hiç olmamış gibi davrandılar. Doğal yolla olmuştu o. Ama ikincisi olunca işler değişirdi. Neyse bakalım yine de bu testler neyse onları araştırayım ben. Çok teşekkür ederim.

Kızlar bu ilaçlar adeti ne kadar geciktiriyor? Ben ne zaman adet olurum bi fikri olan var mı? Herkeste farklıdır tabi ama en azından az çok tahmin edilebilir herhalde? Bir de normalde yumurta çatladıktan 14 gün sonra adet oluyoruz ya normalde bu döngü şimdi değişti yani dimi? Peki bu ay ara vermek istersek döngümü nasıl hesaplarım? Ayy çok soru sordum. İnşallah bi fikri olan vardır :)

Kızlar bu ilaçlar adeti ne kadar geciktiriyor? Ben ne zaman adet olurum bi fikri olan var mı? Herkeste farklıdır tabi ama en azından az çok tahmin edilebilir herhalde? Bir de normalde yumurta çatladıktan 14 gün sonra adet oluyoruz ya normalde bu döngü şimdi değişti yani dimi? Peki bu ay ara vermek istersek döngümü nasıl hesaplarım? Ayy çok soru sordum. İnşallah bi fikri olan vardır :)
Nasılsın canım ben kaybettim bebeğimi. 3 gün oldu. Çok zormuş bunuda yaşayacakmışız. Allah verdi Allah aldı biliyorum ama bi türlü kabullenemiyorum. Annem geldi biraz açıldım tek olsam başa çıkamazdım. Bütün umutlar bi anda gitti. Hiç alkıma dahi getirmemiştim böyle bi şey olacağını. Sabah uyandım kanama vardı eşimi aradım hemen hastaneye gittik. Doktor dedi düşük yapmışın kalan parçalarıda almalıyız. Söylerken kolay geliyor ama o an neler yaşadım. İnsanın başına herşey geliyormuş. Allah bundan sonra yaşatmasın hayırlısıyla bizede bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Bundan sonra önümüze bakacağız şu günleri atlatalım. Allah verir inşallah içimde umutsuzluk yok ama şimdiyi atlatabilseydim.

Nasılsın canım ben kaybettim bebeğimi. 3 gün oldu. Çok zormuş bunuda yaşayacakmışız. Allah verdi Allah aldı biliyorum ama bi türlü kabullenemiyorum. Annem geldi biraz açıldım tek olsam başa çıkamazdım. Bütün umutlar bi anda gitti. Hiç alkıma dahi getirmemiştim böyle bi şey olacağını. Sabah uyandım kanama vardı eşimi aradım hemen hastaneye gittik. Doktor dedi düşük yapmışın kalan parçalarıda almalıyız. Söylerken kolay geliyor ama o an neler yaşadım. İnsanın başına herşey geliyormuş. Allah bundan sonra yaşatmasın hayırlısıyla bizede bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Bundan sonra önümüze bakacağız şu günleri atlatalım. Allah verir inşallah içimde umutsuzluk yok ama şimdiyi atlatabilseydim.
Cok geçmiş olsun cok uzuldum RABBİM hayirli evlatlar nasip etsin insallah en kisa zamanda hepimize

Yaa canım çok üzüldüm :( Allahım yardımcımız olsun. Çok zor günler geçiriyoruz. Ama hepsi Allahtan. Nolur kendini çok fazla üzme. Benimkiyle aynı değil biliyorum çok zor biliyorum ama sakın umutsuzluğa kapılma. Yalnız kalma bi süre. İnsan yalnız kalmak istiyo ama boşuna kendini yıpratıyosun. Zor ama şöyle düşün bebeğin oluyo. Yine olur. Ve onu kucağına aldığında herşeyi unutursun. Çok zor bi sınavdan geçiyoruz. Allahım sabır ver demekten başka bişey gelmiyo elimizden. Ama atlatıcaz bu sınavı da. Biz çok güçlüyüz inan. Güçlü olmasak bu kadar şeyi kaldırabilirmiydik. Yaşadıklarımız hiç kolay değildi. Bunu da atlatıcaz Allahın izniyle. Allahım en kısa zamanda nasip etsin de hemencecik unutalım inşallah.

Yaa canım çok üzüldüm :KK43: Allahım yardımcımız olsun. Çok zor günler geçiriyoruz. Ama hepsi Allahtan. Nolur kendini çok fazla üzme. Benimkiyle aynı değil biliyorum çok zor biliyorum ama sakın umutsuzluğa kapılma. Yalnız kalma bi süre. İnsan yalnız kalmak istiyo ama boşuna kendini yıpratıyosun. Zor ama şöyle düşün bebeğin oluyo. Yine olur. Ve onu kucağına aldığında herşeyi unutursun. Çok zor bi sınavdan geçiyoruz. Allahım sabır ver demekten başka bişey gelmiyo elimizden. Ama atlatıcaz bu sınavı da. Biz çok güçlüyüz inan. Güçlü olmasak bu kadar şeyi kaldırabilirmiydik. Yaşadıklarımız hiç kolay değildi. Bunu da atlatıcaz Allahın izniyle. Allahım en kısa zamanda nasip etsin de hemencecik unutalım inşallah.
Haklısın canım. Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemezmiş. İçimde bi umutsuzluk yok Allah sabrınıda veriyor. Önce umutsuzdum olurmu olmazmı. Şimde içimde bi ses sanki sürekli bi gün olacak diyo. Bi sıkıntı yok içimde. Beynimden çıkarmak biraz zaman alacak düşünüyorum acaba şundan mı oldu bundanmı. Kolumu rafa uzatmadım eğilmedim. Herşey onu korumak içindi. Ama bizden önce Allah var verende koruyanda alanda o. Bunu hiç bi zaman unutmamak gerekiyormuş. Ben çoğu zaman oldu artık dikkat edersem bişey olmaz diyordum. Allah bize bidaha bı acıları yaşatmasın inşallah.

Cok geçmiş olsun cok uzuldum RABBİM hayirli evlatlar nasip etsin insallah en kisa zamanda hepimize
Amin canım biz isteyelim yeterki umutsuz olmayalım verir inşallah Allah bizede. Kısmet herşey elimizde olsa yapmazmıyız. Ama Allah bilir herşeyi biz hayırlısını isteyelim gerisini ona bırakalım

Haklısın canım. Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemezmiş. İçimde bi umutsuzluk yok Allah sabrınıda veriyor. Önce umutsuzdum olurmu olmazmı. Şimde içimde bi ses sanki sürekli bi gün olacak diyo. Bi sıkıntı yok içimde. Beynimden çıkarmak biraz zaman alacak düşünüyorum acaba şundan mı oldu bundanmı. Kolumu rafa uzatmadım eğilmedim. Herşey onu korumak içindi. Ama bizden önce Allah var verende koruyanda alanda o. Bunu hiç bi zaman unutmamak gerekiyormuş. Ben çoğu zaman oldu artık dikkat edersem bişey olmaz diyordum. Allah bize bidaha bı acıları yaşatmasın inşallah.
Süpersin. Biz denicez. Elimizden geleni yapıcaz gerisi Allaha emanet. Yaşamamız gerekiyomuş yaşıyoruz. Tevekkül etmek gerek. Allahım daha büyük acılar yaşatmasın. Kucağımıza alacağımız günleri göstersin. Sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Etrafıma bakıyorum herkes hamiş bu arada hiçbişeye dikkat etmiyolar. Daha pazartesi günü kuzenimin eşi hamile olduğunu söyledi. Oturdu bi güzel kahvesini içti. Gelirken de hızlı hızlı gelmiş. Biz çok kafaya takıyoruz. Tabiki dikkat etcez ama ben transferden sonra kahve bile içmedim. Çok severim normalde. Kıymetli bebekler olacak bizimkiler :) öyle de kıymetini bilcez inşallah büyütürken.

Canım sen doktorla görüştün mü? Ben yarın görüşmeye gidicem. Çağırdı. Ne konuşcaz bilmiyorum ama hiç gitmek istemiyorum. Tekrar aynı sürece girmek düşüncesi beni yoruyor. Uzun yol istemiyorum. Belki şu an bu psikolojiyle böyle düşünüyorumdur bilmiyorum ama bi süre ara vermek iyi gelecek sanırım.

Back